Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Automatyczny sklep minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie czytałem wszystkich postów więc proszę o wyrozumiałość.

Plugin fajny ale..

Zrobił bym kilka różnych serwisów :)

różne kody sms żeby można było wysyłać i do tego żeby była opcja aby doładowało dana ilość punktów do konta np. tabelka mysql

oraz możliwość kupna rangi/przedmiotu za te punkty.

Można by również dodać opcje wysłania kilku komend np danie przedmiotu (give) wyświetlenie komunikatu(jakies broadcast albo msg czy say)

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie czytałem wszystkich postów więc proszę o wyrozumiałość.

Plugin fajny ale..

Zrobił bym kilka różnych serwisów :)

różne kody sms żeby można było wysyłać i do tego żeby była opcja aby doładowało dana ilość punktów do konta np. tabelka mysql

oraz możliwość kupna rangi/przedmiotu za te punkty.

Można by również dodać opcje wysłania kilku komend np danie przedmiotu (give) wyświetlenie komunikatu(jakies broadcast albo msg czy say)

Jak narazie nie mam ochoty bawić się w różne serwisy, a jeżeli ktoś bardzo chce na inny serweris, to zapraszam na PW :)

Można wysyłać jeden kod sms, na różne numery, po co wam różne usługi? Przecież powiedzmy AK.XXX na numer 3333 daje nam 3 zł, a jeżeli wyślemy na 4444 daje nam 4 zł(to tylko przykład), więc nie widzę sensu dodawania do danego serwisu obsługi kilku usług. 

Komend możesz robić sobie ile tylko zapragniesz, jak i pakietów do kupienia.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Jak narazie nie mam ochoty bawić się w różne serwisy, a jeżeli ktoś bardzo chce na inny serweris, to zapraszam na PW :)

Można wysyłać jeden kod sms, na różne numery, po co wam różne usługi? Przecież powiedzmy AK.XXX na numer 3333 daje nam 3 zł, a jeżeli wyślemy na 4444 daje nam 4 zł(to tylko przykład), więc nie widzę sensu dodawania do danego serwisu obsługi kilku usług. 

Komend możesz robić sobie ile tylko zapragniesz, jak i pakietów do kupienia.

Zapomniałeś o treści :) Bo treść na każdym hostingu jest inna a nie KDW.xxxx :).

banner.png

Opublikowano

Zapomniałeś o treści :) Bo treść na każdym hostingu jest inna a nie KDW.xxxx :).

Ten plugin działa pod profitsms, tylko. Więc nie ma mowy o innym hostingu :P

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Radzę Ci przepisać plugin również na homepay.pl, ponieważ ProfitSMS ma problemy takie jak wypisał @Lord Green. ;)
Fajna alternatywa dla stron www (bo przecież właścicieli pro elo serwerów nie stać na stronę), lecz nie wiele serwerów korzysta z ProfitSMS, tylko z (największego shitu) platnosci-online.pl...

Polecam i zachęcam autora do aktualizacji! :)

sygnatura.png

Opublikowano

swietny plugin jestem w szoku ze takie cos da sie zrobic w pluginie w MPC daje like!

Opublikowano

A może zrobisz jeszcze wersję pod MicroSMS? Byłoby fajnie.

Właśnie dodaje do pluginu kilka serwisów :D

swietny plugin jestem w szoku ze takie cos da sie zrobic w pluginie w MPC daje like!

Wiele mozna zrobic :D

Fajny plugin zauwazylem ze wiele serwerow juz go uzywa, wiec jest przydatny leci +++_

Jeszcze nie widziałem go na serwerze u kogoś, dziwne :O

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie działa ponieważ tylko jedna osoba może kupić potem już nie ma żadnej odpowiedzi od strony pluginu oraz z menu /sms można brać przedmioty 

banner.png

Zapraszam serwer freebuild + działki + prace

Opublikowano

Nie działa ponieważ tylko jedna osoba może kupić potem już nie ma żadnej odpowiedzi od strony pluginu oraz z menu /sms można brać przedmioty 

Jakiś błąd? Jaki silnik masz? 

Mi osobiście działa wszystko, bez błędów. 

Opublikowano

Jakiś błąd? Jaki silnik masz? 

Mi osobiście działa wszystko, bez błędów. 

Bukkit 1.7.2 ":/ Bledy typu: Dlugo Ladujace sie GUI po wpisaniu komendy /sms   i problem z wyciaganiem itemkow z GUI.

Opublikowano

Bukkit 1.7.2 ":/ Bledy typu: Dlugo Ladujace sie GUI po wpisaniu komendy /sms   i problem z wyciaganiem itemkow z GUI.

Poprawiłem te inventory, powinno lepiej działać :)

//Widzę, że nadal jest błąd, poprawie dzisiaj kod i przy okazji dodam wsparcie dla innych serwisów :)

Opublikowano

@Serip

[13:07:54] [Server thread/INFO]: ogi issued server command: /sms
[13:07:54] [Server thread/ERROR]: null
org.bukkit.command.CommandException: Unhandled exception executing 'sms' in pl.serip.smsshop.commands.ListCommand(sklep)
at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:184) ~[spigot.jar:git-Spigot-1387]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R2.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:719) ~[spigot.jar:git-Spigot-1387]
at net.minecraft.server.v1_7_R2.PlayerConnection.handleCommand(PlayerConnection.java:984) [spigot.jar:git-Spigot-1387]
at net.minecraft.server.v1_7_R2.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:829) [spigot.jar:git-Spigot-1387]
at net.minecraft.server.v1_7_R2.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:28) [spigot.jar:git-Spigot-1387]
at net.minecraft.server.v1_7_R2.PacketPlayInChat.handle(PacketPlayInChat.java:65) [spigot.jar:git-Spigot-1387]
at net.minecraft.server.v1_7_R2.NetworkManager.a(NetworkManager.java:148) [spigot.jar:git-Spigot-1387]
at net.minecraft.server.v1_7_R2.ServerConnection.c(ServerConnection.java:77) [spigot.jar:git-Spigot-1387]
at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.v(MinecraftServer.java:705) [spigot.jar:git-Spigot-1387]
at net.minecraft.server.v1_7_R2.DedicatedServer.v(DedicatedServer.java:273) [spigot.jar:git-Spigot-1387]
at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:568) [spigot.jar:git-Spigot-1387]
at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:474) [spigot.jar:git-Spigot-1387]
at net.minecraft.server.v1_7_R2.ThreadServerApplication.run(SourceFile:618) [spigot.jar:git-Spigot-1387]
Caused by: java.lang.NumberFormatException: For input string: "vip"
at java.lang.NumberFormatException.forInputString(Unknown Source) ~[?:1.8.0_25]
at java.lang.Integer.parseInt(Unknown Source) ~[?:1.8.0_25]
at java.lang.Integer.parseInt(Unknown Source) ~[?:1.8.0_25]
at pl.serip.smsshop.commands.ListCommand.openShop(ListCommand.java:46) ~[?:?]
at pl.serip.smsshop.commands.ListCommand.execute(ListCommand.java:32) ~[?:?]
at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:180) ~[spigot.jar:git-Spigot-1387]
... 12 more

Plugin nie działa na wersji 1.7.x?

Ja posiadam 1.7.5 i nie działa..

Dodam, że wpisywałem komendę /sms (co widać na ss) i zaczęły wyskakiwać errory.

Przy komendzie /vip <kod> (Przy 2 użyciu) plugin się ścina i nie ma od niego żadnej odpowiedzi ;/.

Proszę o pomoc.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam na jakiej wersji działa plugin bo mi się folder z configiem nie chce stworzyć :( Prosze o pomoc ?? testowalem na: 1.7.2, 1.7-1.8, 1.7.2-Ro3, 1.7.2-Ro1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam na jakiej wersji działa plugin bo mi się folder z configiem nie chce stworzyć :( Prosze o pomoc ?? testowalem na: 1.7.2, 1.7-1.8, 1.7.2-Ro3, 1.7.2-Ro1

Właśnie muszę naprawić ten plugin, bo dawno mnie nie było :D (Ponad miesiąc xDDD)

Opublikowano

Dobra robota, dodaj jeszcze parę popularniejszych serwisów płatnościowych, wg. Mnie profitsms jest słaby, posiada wiele błędów itp.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra robota, dodaj jeszcze parę popularniejszych serwisów płatnościowych, wg. Mnie profitsms jest słaby, posiada wiele błędów itp.

No właśnie wracam sobie do tego projektu i dodam kilka nowości, włącznie z innymi serwisami.​

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ost. testowałem sobie ten plugin bo tworze mały projekt z serwerem, i nie tworzy się folder z konfiguracją.­
Testowane na 1.7.* - 1.8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...