Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o sprawie z zabitym kibolem?

N3R4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, podstawmy im najlepiej cegły, kosy, noże i widły. Niech się chłopaki "rozerwą" po ciężkim dniu opierdalania na koszt państwa, bo nie ma pracy dla ludzi z ich wykształceniem. A to, że ktoś postronny ucierpi nie ma jakiegokolwiek znaczenia, prawda? Selekcja naturalna, co z tego że komuś oko wybiją, skatują itp.

To tylko zabawa.

Regulamin zabrania przeklinać, ale co ty pierdolisz idioto? W środku zadymy skąd ma się wziąć "osoba postronna"? Pomijając już fakt, że na mecze uczęszczają osoby świadome tego co ich może spotkać, zwłaszcza w meczach z wrogim klubem. Sorry, taki mamy klimat. 

Niektórzy są skrajnymi idiotami, ale jeśli prowokują to jest to przynajmniej niesmaczne w kwestii śmierci człowieka. Bez odbioru.

x

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Regulamin zabrania przeklinać, ale co ty pierdolisz idioto? W środku zadymy skąd ma się wziąć "osoba postronna"? Pomijając już fakt, że na mecze uczęszczają osoby świadome tego co ich może spotkać, zwłaszcza w meczach z wrogim klubem. Sorry, taki mamy klimat. 

Niektórzy są skrajnymi idiotami, ale jeśli prowokują to jest to przynajmniej niesmaczne w kwestii śmierci człowieka. Bez odbioru.

Ziomek, właśnie napisałeś, że jak ktoś idzie na mecz to musi być gotowy na to, że być może będzie musiał się bić, ok?

Opublikowano

Zazwyczaj takie "zadymy" nie kończą się na stadionie/boisku kretynie.  Większość tych [antywarn] idiotów (podobnych tobie) wyłazi na ulice i rzuca czym popadnie w każdego, nie zważając na NIC.

Zresztą, nie wiem po co tłumaczę to tobie, idiota pozostanie idiotą po wsze czasy.

"że na mecze uczęszczają osoby świadome tego co ich może spotkać"

Co ty pierdolisz kretynie? Każdy ma zabierać ze sobą maczetę/nóż/pręta metalowego/kastet na mecz swojego ulubionego klubu, bo "jest świadomy co go może spotkać"?  To jest kur*a ustawka czy mecz?

Pomyśl dzieciaku.

edit:literówka

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Mecz to mecz ma być kultury, jeśli ktoś zachowuje się jak bydło, niszczy to się strzela, a czy ten kibic to robił? 

Deus vult

Opublikowano

Nie jest to miłe, gdy ktoś umiera, ale... Sami proszą się o to. W ogóle nie rozumiem tej agresji wśród kiboli. O co kłócą się, biją, wyzywają? Chcą dać upust sile, agresji, niech idą na siłownię i tam się wyżywają na rzeczach martwych. Idź z dzieckiem na jakiś mecz, jeszcze mu się oberwie... :huh:

Opublikowano

Może nie jestem za tym żeby policjanci od tak sobie strzelali bez ostrzeżenia, ale nie musiało do tego dojść, nie musiał wybiegać na murawę. Ogółem nie rozumiem co jest takiego w byciu Kibolem. To że możesz komuś dać w mordę "za klub" ? Idąc na mecz powinno się jarać tym co się dzieje na murawie (chodzi mi o rozgrywkę, a nie napierdzielanie się kiboli maczetami, cegłami etc.). Stało się jak stało, może i szkoda człowieka, ale jego zachowanie kibolskie było zbędne.

Untitled-1.png

When you walk up to opportunities door - don't knock it.

Kick that b*tch in, smile and introduce yourself.

Opublikowano

Trochę beka z tych komentarzy. "J* bać policję" a jak samochód ukradną to ciekawe gdzie idą.  :rolleyes:

Opublikowano

Bydło, powinni go złapać i sprać mu mordę a potem na parę lat do pierdla. Może nauczyłby się zachowywać. Przez nieszczęśliwy wypadek gość umarł. Dostał z gumowej kuli służącej do pacyfikacji, nie zabijania. Pechowo dostał w szyję a policjant nie był jakimś jebanym Robocopem żeby trafić dokładnie gdzie chciał. Wypadek, tyle. Szkoda tylko, że ten debil nie myślał o swoim dziecku jak wyskakiwał na murawę.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Wiadomo za nic kulki nie dostał. Polskie społeczeństwo jest takie a nie inne sytuacje na stadionach mamy przekichaną ale co zrobimy najlepiej wszystko powybijać no ale tak się nie da żyjemy przecież w pełno prawnym demokratycznym kraju. Ja myślę, że użycie broni gładkokolufowej nie było wymuszone. Jeżeli już to takiej broni używa się tylko po to aby "unieszkodliwić" w tym przypadku kibola/kibica jak tam uważacie, taki pocisk ma na celu trafić w plecy/brzuch/nogi a nie w okolice głowy w tym przypadku w szyje. Ale wiadomo jak jest w polsce będzie pierdu pierdu parę dni w internecie może w telewizji i zapomną a ten policjant co się tego dopuścił powinien za to odpowiedzieć a co najwyżej dostanie pouczecie w co wątpie.

Opublikowano

Gdyby nie wyszedł, nie byłoby problemu. Jak chcą się gdzieś lać to nie na stadionie tylko jeśli już to gdzieś, gdzie nie będzie nikogo innego poza "chętnymi". Dostał w szyje - wypadek, ale prawda jest taka, że ciężko trafić w nogi/brzuch jak koleś robi z siebie małpę i uważa się za nieśmiertelnego i niezniszczalnego.

Opublikowano

Z jednej strony policjant strzelił wbrew przepisom, bo powyżej pasa, a z drugiej chłopak nie potrzebnie wybiegał do przodu. Według mnie był to nieszczęśliwy wypadek, spowodowany brakiem wiedzy policjanta, za co oczywiście odpowie przed sądem, gdyż już są prowadzone przesłuchania przez prokuraturę w tej sprawie. Ci wszyscy którzy oskarżają kibiców niech najpierw wyjdą z domów i zobaczą co się dzieje na meczach, zbiórkach, marszach itd., a potem oceniają ich zachowanie wobec policji. Bez odbioru ;)

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Bydło, powinni go złapać i sprać mu mordę a potem na parę lat do pierdla. Może nauczyłby się zachowywać. Przez nieszczęśliwy wypadek gość umarł. Dostał z gumowej kuli służącej do pacyfikacji, nie zabijania. Pechowo dostał w szyję a policjant nie był jakimś jebanym Robocopem żeby trafić dokładnie gdzie chciał. Wypadek, tyle. Szkoda tylko, że ten debil nie myślał o swoim dziecku jak wyskakiwał na murawę.

gdzie twoja lewacka empatia? 

Deus vult

Opublikowano

Broń gładkolufowa to jeden ze środków przymusu tak samo jak gaz, kajdanki, pałka i nikt nie miał prawa z niej zginąć.Nie wolno z niej strzelać w głowę a ni w szyje.Policjant strzelił, chłopak umarł - wina policjanta.Ten chłopak po strzale z broni gładkolufowej nie miał prawa zginąć.Policja ma obowiązek odpowiednio dobierać reakcje do sytuacji.Tak samo ochroniarz czy bramkarz.Nie ma od razu walić po ryju tylko np. obezwładnić kolesia.

Opublikowano

Moim zdaniem to policja bardzo dobrze zrobiła. Po jaką cholere wbijać sie na murawe? Mógł siedzieć spokojnie na d***e to by mu sie nic nie stało, i wrócił by spokojnie do domu :)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

A jak teraz p******* powyższe komentarze laików, którzy nigdy na stadionie nawet nie byli, a co dopiero mówić o wyjazdach.

Posłuchajcie mnie teraz k***a uważnie, bo aż mnie boli, że ludzie są tak ułomni.

Oczywiście, nie popieram wybiegania na boisko, to jest złamany zasad. Ale policja strzelając złamała ich więcej.

Zresztą, to nie pierwszy przypadek. Broń gładkolufowa (użyta tam) jest przedostatnią formą obrony, jaką może użyć policja. Następna jest tylko ostra amunicja.

Pytam więc po pierwsze, gdzie jest strzał ostrzegawczy (nie ma, od razu celują w ludzi), nie ma gazu, pałek, niczego. Nawet pałkami by ich "poskromili",

bo przecież żaden z kibiców (nie używajcie słowa "kibole", bo nie wiecie co tak naprawdę ono oznacza, proszę Was) nie miał broni.

Dobra, muszą strzelać, to niech strzelają. Ale wg zasad strzela się w nogi (nie musieli strzelać więcej niż dwa razy, jeśli spojrzycie uważnie, każdy z nich ucieka po dwóch strzałach,

prócz paru osób lekko głupszych, którzy i tak już bliżej by nie podeszli - nieuzasadnione użycie broni - strzały ostrzegawcze zdecydowanie by wystarczyły).

Poza tym to nie pierwszy przypadek, gdzie strzelanie przez policje ma miejsce. Okej, tu było uzasadnione, ale ja, wracając z pewnego meczu (nie będę podawał szczegółów)

o mało też nie zostałem trafiony kulą w głowę. Policja strzelała BEZ POWODU, byliśmy otoczeni przez więcej niż 300 policjantów w białych kaskach (oni są najgorsi), a szliśmy,

uwierzcie mi, k***a mać, spokojnie. Naprawdę spokojnie, w stronę pociągu. Strzałów nie było dużo, może dwa, tak chyba dla żartów, bo policja miała ubaw z tego, że gość dwa metry ode mnie

dostał w głowę z broni gładkiej. Poza tym w każdej takiej sytuacji policja sama zaczyna. Spotkało mnie takie coś, wychodzimy z pociągu w pewnej miejscowości. Na stacji stoi dwóch kibiców drużyny przeciwnej,

ubrani są w ich barwy, krzyczą do nas, jeden z nich rzuca butelką, a następnie zaczynają biec w stronę tunelu. Oczywiście paru z nas zerwało się za nimi, ja zostałem, nie chciało mi się nigdzie latać, to nie mój typ zabaw, ja przyjeżdżam kibicować, nie uganiam się za innymi. Patrzę, a po chwili z tego własnie tunelu, gdzie wbiegli tamci, wychodzi około 30 policjantów. Każdy głupi wie co to oznaczało ;) 

Tak więc nikt nie jest święty, a już na pewno nie policja, która uwierzcie mi, lubi zaczynać te akcje, lubi prowokować, wyzywać, atakować PIERWSZA. Co jak co, ale niektórzy zwyczajnie nie dadzą się obrażać i odpowiadają, co wykorzystują media. Poza tym temat kibiców od zawsze był "tematem zastępczym", po co gadać o problemach w państwie, długach, skoro można ciągle o "kibolach"?

To proste, ludzie wolą takie tematy, trzeba czymś mydlić oczy. 5 lat temu też tak było i jednak nikt z Was nie wiedział, że takie coś ma miejsce, bo nikt o tym nie gadał.

Tak, my też mamy swoje za uszami, ale TVN potrafi pokazać afery sprzed 3 lat i podpisać je jako "wczorajsze wydarzenia". Tępią nas, próbują, ale im się nie uda. Mam o wiele, wiele więcej historii i rzeczy do opowiedzenia, ale i tak pewnie nikt tego nie przeczyta, więc strzałka.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=257XqWTQVqU

Teraz zobaczyłem ten filmik. Słychać kolegów zastrzelonego kibola można rozpoznać że to banda degeneratów. Rzucają różnymi epitetami, wychwyciłem jeden tekst że Policja ma ich bronić. To co dobrze by było jakby policjanta zabili? Sami wbiegali na boisko i co chcieli się w berka z policją pobawić?

Opublikowano

bo przecież żaden z kibiców (nie używajcie słowa "kibole", bo nie wiecie co tak naprawdę ono oznacza, proszę Was) nie miał broni.

Kibol, żeby być kibolem musi mieć broń? Wystarczy jego agresywne zachowanie i latanie po murawie.

@ Z jednej strony przykre wydarzenie, że umarł. Dobrze, że już ruszyła akcja wpłacania pieniędzy na biedne osierocone dziecko, bo przecież na pewno tatuś latając po murawie napędzał kołowrotek produkujący hajs.

Opublikowano

To że kibol wbiegając na boisko złamał prawo jest oczywiste. Ale czy policjant złamał prawo?

Zacytuję część art. 48 ustawy o środkach przymusu bezpośredniego i broni palnej.

''2. W przypadku niepodporządkowania się wezwaniom, o których mowa w ust. 1 pkt 2, uprawniony uprzedza o użyciu broni palnej okrzykiem: „Stój, bo strzelam!”, a jeżeli wezwanie to okaże się nieskuteczne, oddaje strzał ostrzegawczy w bezpiecznym kierunku. ''

''3. Od procedury, o której mowa w ust. 1 i 2, lub jej poszczególnych elementów, w szczególności od oddania strzału ostrzegawczego, można odstąpić, jeżeli ich zrealizowanie groziłoby bezpośrednim niebezpieczeństwem dla życia lub zdrowia uprawnionego lub innej osoby''

Winoski wyciągnicie sami.

Opublikowano

a potem się dziwią, że dzieci wychowują się w nienawiści do policji...

i tak pewnie pies zostanie bezkarny, bo w końcu to polska, patologia (z obu stron)

Opublikowano

Policja zawiniła tym, że użyła broni nieadekwatnie do sytuacji. Wystarczyłaby mocna pała i typowo dresiarski wpierdol.

Obie strony zawiniły i OBIE powinny ponieść konsekwencje swojego czynu. 

Do tych wszystkich ludzi, którzy twierdzą że gliniarze strzelali gościowi w łeb:

Obejrzyjcie dokładnie moment postrzału, koleś dostaje 2 razy gumą w plecy i schyla głowę, równocześnie policjant wystrzelił i trafił go w szyje. Pocisk miał trafić go klatę, ale poleciał w aortę.

Nie, nie bronię policji ani kiboli. To i to jest skurwy********, które za dużo sobie pozwala.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...