Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wersja Minecrafta - jaka?

DeQUK

Która wersja MC  

156 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która wersje wolisz ?

• 1.5.x
      11
    • 1.6.x
      3
    • 1.7.x
      75
    • 1.8.x
      67

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaką wersje MC wolisz i na jakiej wersji chciałbyś,aby było większość serwerów obecnie ?

Głos proszę zawrzeć najlepiej w  ankiecie :)

Argumentacje można zawrzeć w komentarzu.

Pozdrawiam, DeQUK.

CAMDNAx.png

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zdecydowanie 1.8

Wiele istotnych poprawek co do wydajności i mniej bugów ( przynajmniej w najnowszym buildzie Spigota) oraz nowe możliwości dla urozmaicenia rozgrywki.

Opublikowano

1.8 jest dużo ciekawsze i rzeczywiście gra jest wydajniejsza. Na wersjach 1.7.x i 1.6.x miewałem spadki fps do 0-1, a w 1.8.x utrzymuje się ok 30 (przy sporych dawkach mechanizmów). Szkoda, że serwery przerzucają się tak wolno, że hyba szybciej wejdzie mc 1.9

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

Osobiście wolę wersję 1.8, ze względu na wiele nowości i poprawek, jednakże większość serwerów działa jeszcze na 1.7.x, więc i ja na tej wersji gram. Podsumowując, mój głos zdobywa 1.8 :D

Opublikowano

1.7.2 - aktualnie ma nowości + z najnowszych jest z nią najmniej problemów.

...................\/...................

Opublikowano

Ja po dnu wczorajszym jestem za 1.8

• Title i subtitle
  • Tablista na 4
  • Więcej możliwości (to bardziej dla programistów)
  • Nie idzie zcrashować tak jak 1.7
Opublikowano

Stanowczo jestem za 1.7.x

Dla czego?

-Grałem kilka razy na 1.8, nie podobała mi się zbytnio ta wersja

-Dla mnie 1.7 jest lepsze, ze względu że jest tam bardzo dużo graczy i serwerów, a na 1.8, jest ich mniej,

- Mi osobiście, nie działa mc na 1.8 na zyczu (działało by mi prawdopodobnie na innych launcherach działało, ale wersji nie zamierzam zmieniać)

-1.7.X [A w szczególności 2, (na czwórce miałem jakieś lagi ) jest dla mnie najbardziej zaufaną wersją :) ]

-Mi, niekiedy jak nawet spadnie do 1-5 FPS, nie mam laga. Prawie zawsze jestem na 10-20 FPS'ach

--

Opublikowano

Trzeba iść w aktualizacje 1.7 było dobrą wersją ale moim zdaniem 1.8 jest lepsza. W 1.8 poprawiono bugi oraz dodano nowe bloki itemki chyba dla mnie najważniejsze króliki. Oczekuje na 1.9 gdyż ta aktualizacja to dopiero będzie coś, wiem to czytając profil jeba i innych współtwórców minecrafta na twitterze. 

Opublikowano

Wydaje mi się, że czas najwyższy aby polskie serwery wzięły przykład z tych zagranicznych i zaczęły się przenosić na wersję 1.8.x. Osobiście uważam, że ta wersja może wnieść delikatny powiew świeżości na serwery ze względu na dodane tam nowe bloki dekoracyjne jak i te zwykłe. 

Opublikowano

Aktualnie na wersji 1.7 gra najwięcej graczy i jest więcej serwerów na tę wersje i wydaje się być lepsza, lecz wersja 1.8 rozwija się bardziej pod względem nowości. 

Wybór należy do Ciebie. 

Opublikowano

1.8:

• Mało bugów.
  • ­Textury w 3D :D
  • Nowe systemy: title i subtitle.
  • Wiele możliwości.
Opublikowano

Jak ja widzę argumenty za 1.7 to mi się płakać chce :D

1.7.2 - aktualnie ma nowości + z najnowszych jest z nią najmniej problemów.

Chyba się mylisz :D w 1.7 (jak i starszych wersjach) jest exploit w serwerze. Nie jest ona już wspierana od bardzo dawna (od czasu wydania 1.8 - czyli aż pół roku). W starszych 1.7 niż 1.7.10 nie ma wsparcia UUID, co za tym idzie nie można zmieniać nicków.

Stanowczo jestem za 1.7.x

Dla czego?

-Grałem kilka razy na 1.8, nie podobała mi się zbytnio ta wersja

-Dla mnie 1.7 jest lepsze, ze względu że jest tam bardzo dużo graczy i serwerów, a na 1.8, jest ich mniej,

- Mi osobiście, nie działa mc na 1.8 na zyczu (działało by mi prawdopodobnie na innych launcherach działało, ale wersji nie zamierzam zmieniać)

-1.7.X [A w szczególności 2, (na czwórce miałem jakieś lagi ) jest dla mnie najbardziej zaufaną wersją :) ]

-Mi, niekiedy jak nawet spadnie do 1-5 FPS, nie mam laga. Prawie zawsze jestem na 10-20 FPS'ach

- To napisz dlaczego Ci się nie podoba.

- To nie jest argument. Ten temat jest na przejściem na wersję 1.8, a nie posty, gdzie piszemy ile jest serwerów 1.7.

- Co to kogo obchodzi, że grasz na piracie? Piractwo = kradzież! To nie jest argument dlaczego 1.7 miałoby być lepsze.

- Co znaczy zaufaną? W 1.8 wprowadzono wiele nowych ustawień graficznych. Po prostu musisz się nimi pobawić i dobrze je skonfigurować, a będzie 200% lepiej niż na 1.7.

- Masz komputer z drewna jak Ci spada aż do 5 FPS xD Zobacz 1.8 i zoptymalizuj ustawienia graficzne.

1.7.2. Jest bez problemowa {Najmniej problemów} najwięcej graczy gra

Teraz najwięcej - exploit. Najwięcej graczy gra nie jest argumentem.

1.7 najlepsza

To ja napisze według Twojego posta - "PiS najlepszy"

Aktualnie na wersji 1.7 gra najwięcej graczy i jest więcej serwerów na tę wersje i wydaje się być lepsza, lecz wersja 1.8 rozwija się bardziej pod względem nowości. 

Wybór należy do Ciebie.

To, że jest na niej nawięcej graczy i serwerów nie oznacza, że jest lepsza. Ludzie nie rozumiecie tego koła? Gracz nie aktualizuje bo nie ma serwera na nowszą wersję. Serwer się nie aktualizuje bo nie ma graczy na nowszą wersję. Trzeba to w końcu otworzyć...

1.7 najwiecej osob gra i najplynniejsza gra ;-)

Mniej FPS ;) Pogrzeb w ustawianiach graficznych 1.8 ;)

#AntyBlezur

Opublikowano

Ja od pewnego czasu jestem za 1.8. Czemu? Na przykład Tablist r4e42ra.png

Opublikowano

­1.8, głównie ze względu na to, że nie wszystkie cheaty są zaktualizowane do tej wersji.

Jest w ogóle wydajniejsza a tablista wygląda świetnie. :)

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...