Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy league of legends chyli sie ku upadkowi?

Gość Piotrunio

lol  

163 użytkowników zagłosowało

1. 1. CZY LEAGUE OF LEGENDS CHYLI SIE KU UPADKOWI?

• Tak
      96
    • Nie
      66

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie zapraszam do kulturalnej dyskusji pt. "Czy league of legends chyli się ku upadkowi?" 

Do tematu załączam darmową ankietę wtf gdzie ta nkieta

@Wahrend lepiej sobie uwazaj 

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powoli chyli się ale zanim upadnie trochę poczekamy. 

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Ja już coraz rzadziej gram, jakoś te nowe aktualizacje mnie nie przekonują i nie wiem co oni próbują zrobić z tej gry.

Opublikowano

Moim zdaniem z patcha na patch jest coraz słabiej.. Ogólnie ostatnie zmiany nie przyciągają mnie do tej gry może jest to też spowodowane konkurencją jaką jest HoTS? Dużo osób się przerzuciło właśnie na HoTS'a jak i część zaczęła grać w CS:GO.. Osobiście sam mogę powiedzieć, że również zacząłem grać w HoTS'a i coś w tym jest.. Wydaje się on lepszy od LoL'a więc moim zdaniem. Tak League of Legends małymi krokami chyli się ku upadkowi.

Opublikowano

TAK BO TO COMMUNITY JEST ********* BOOSTED KIDY ********* LIGE SZARPY LICZNE BUGI 0 NOWYCH SKINÓW DO ZEDA 

OGÓLNIE

HOTS>LOL
CSGO>LOL
DOTA2>LOL

Opublikowano

Moim zdaniem z patcha na patch jest coraz słabiej.. Ogólnie ostatnie zmiany nie przyciągają mnie do tej gry może jest to też spowodowane konkurencją jaką jest HoTS? Dużo osób się przerzuciło właśnie na HoTS'a jak i część zaczęła grać w CS:GO.. Osobiście sam mogę powiedzieć, że również zacząłem grać w HoTS'a i coś w tym jest.. Wydaje się on lepszy od LoL'a więc moim zdaniem. Tak League of Legends małymi krokami chyli się ku upadkowi.

Mnie przyciągają jedynie znajomi i ładny wygląd postaci (nowe skiny, poprawa starych). Odnośnie LOL vs CS:GO, są to dwa różne typy gier i nie ma co porównywać, bo dobrze jest pograć w to i w to, właśnie dlatego, że różnią się od siebie. Znudzi się jedna gra, to idzie się w drugą pograć. Dla mnie jak na razie żaden inny MOBA nie przebił LOLa, więc pozostaję przy nim. Czy chyli się LOL ku upadkowi? Ciężko określić, bo dalej jest masa graczy + LCS, cosplay'e, itp., przyciąga to graczy, podobnie w CS:GO - skrzynki, masa youtuberów gra, itd. Pod względem komunikacji/cheaterów (w sumie chyba w każdje grze są, ale tutaj lekka przesada) - upada.

Opublikowano

Upada. Sam fakt, że reportowanie po grze gówno daje, ludzie zaczeli odchodzić (Serio. Z moich 4 znajomych co grali w lola razem wszyscy przestaliśmy :v ) Ogólnie to ni nadaje się już do grania. Za dużo bobow, a jeśli lol jest grą drużynową (w jakimś stopniu) to tak, zaczyna upadać. Strasznie dużo szitu się nazbierało i nie mam ochoty na granie rankedow. W dodatku ta popieprzona meta na tankow. 3 tankow bierze na siebie 2-3 assasynow i nic sobie z tym nie robią -_- Upada jak najbardziej

p.s Bez offtopu na priv piszcie jakieś free mmo najlepiej z polskimi napisami.

Opublikowano

Według mnie tak ich pomysły są coraz chujowsze nerfia postacie podwyzszaja ceny banuja support ma wyjebane na graczy Kolejny patch to nowe bugi

Odechciewa sie grać z meczu na mecz coraz wieksze betony

Opublikowano

tak. gra coraz bardziej odrzuca jak dla mnie. najbardziej irytujące są bugi pojawiające po każdym patchu. i tak już nie gram od miesiąca ;c

Opublikowano

Hots jest numero uno !!!111oneone!!111

A tak serio zobaczymy po premierze, juz za 2 miesiace open beta :) narazie wszystko idzie w dobrym kierunku, blizzard slucha community i robia dobra robote. Przyciaga to coraz wiecej graczy i niestety coraz wiecej debili a w hotsie latwiej komus zepsuc gre, bo nie da sie tu snowballowac jak w lolu i niszczyc 1v5

W lolu jest coraz mniej graczy ludzie leco na CS ale to glownie w polsce dzieki youtuberom, minel czady swietnosci tej moby ale ile sie utrzyma to jeszcze zobaczymy

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Jak czytam większość postów to mnie coś bierze, wiecznie narzekania, że coraz to gorsze patche i wgl.. no okej ale testerami tych patchów są ludzie którzy uważają, że robią dobrze to ich gra, to, że jakaś postaćw obecnym patchu jest  za mocna to powinno się to wykorzystywać, ja pamiętam czasy kiedy banowało się kassadina i morgane to były 100% bany, sejuani była jednym z najrzadszych picków.. Nikt nie bierze pod uwage tego, że lol "upada" bo comunity.. ludzie to wy jesteście społecznością to wy ją tworzycie, to, że gracie na haxach czy wyzywacie, nie mówie, że jestem święty sam przez pewien okres używałem sharpa i nie raz wyzywałem drużyne, jest mi wstyd za to i staram się od momentu bana grać jak normalny człowiek dla zabawy i odstresowania i mam większą satysfakcję kiedy zrobie inseca czy cokolwiek klikając 6 przycisków a nie 1.. ale nie o to mi chodzi, chodzi o to, że każdy narzeka a nikt nic miłego nie doda o tej grze, że od ok.(ja gram ponad 4 lata) Lol był i nadal jest najpopularniejsza grą teraz jest przeskok na CS:GO i Hots'a szczerze, lol ma swój klimat a to, że jest odmieniony graficznie to tylko na + bo ja pamiętam kiedy summoner's rift miało pory roku i wtedy gra wyglądała jak Dota 1, więc trzeba coś zmieniać, jak dla mnie może i skiny nic nie dają, ale w CS:GO też nie a zostawisz tam więcej kasy więc mówiąc, że riot leci na kase jest czymś bzdurnym, chcą zarobić ale dają wam coś prawda ? Faker nie gra na skinach a jest jednym z najlepszych na świecie, więc to wy decydujecie o tym czy kupić cokolwiek od nich prawda ? To, że patche nie są rewelacyjne.. hmm szczerze nigdy nei były zawsze się komuś coś nie podoba a dodawania jakiś dodatków typu VU, czy jakieś mody typu URF są zwykłym urozmaiceniem jak dla mnie żadna gra nie miała takiej popularności i takiego rozwoju jak lol więc nawet jeśli upadnie, to dam 100%, że każdy kto spedził w tej grze chociaż 2-3 tygodnie do niej wróci.

Zdaję sobie sprawę, że to co pisałem może być monotonne chciałem to z siebie wyrzucić czytając ten temat, jak dla mnie prędzej CS:GO się znudzi niż lol w lolu nie ma ograniczeń jeśli chodzi o skórki, buildy, styl gry, tak naprawdę może po każdym patchu się zdarzyć wszystko a to Irelka do jungli a to hecarim na topie .. więc głosując w ankiecie i pisząc pomyślcie o + tej gry. 

Wstydze się za wszystko co robiłem w lolu co nie było zgodne z regulaminem za oszukiwanie i flejmienie, więc jako porządny gracz chcę wyrazić swoją opinię.

Jeszcze raz sorry za lanie wody i mam nadzieję, że rozumiecie co chciałem przekazać. Hejty pójdą na bank niestety czasem większośc ludzi ma problemy z kulturą . 

Pozdrawiam.

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Opublikowano

Raczej tak te "nowości" coś coraz "lepsze" zmieniają dobre postacie zeby niby był balans po między nimi tylko ze jakoś im to nie wychodzi dużo osób teraz woli CS GO albo GTA moim zdaniem co patch jest co raz gorzej 

Opublikowano

Według mnie League of Legends chyli się ku upadkowi.

Jestem dość doświadczonym graczem League of Legends i rozpocząłem grę kilka lat temu.

Wtedy LoL nie był popularny, co ułatwiało rozgrywkę.

Support miał więcej czasu dla Ciebie i wszystko wykonywał z większą precyzją.

Gracze byli na wyższym poziomie jeśli chodzi o grę, ale też intelektualnym.

Wraz z wzrostem popularności gry, grać w nią rozpoczęły dzieci.

Nie dyskryminuję tu dzieci, ale zazwyczaj tacy ledwo wiedzą jak się poruszać.

Rozmowa z nimi na czacie też jest bez sensu a przez ich poziom gry nie sprawiają przyjemności, nafeedują i po grze.

Wzrost popularności spowodował również zwiększenie się liczba boosterów.

Dawniej złoto to już był dobry gracz, trzeba grać dużo, żeby wspiąć się wyżej.

Nie zawsze jest czas, żeby grać więc ciężko być w wyższej dywizji i to tylko po to, żeby nie trafiać na kiepskich graczy.

Sam powiem, że jestem w złocie III, ale doszedłem tam w dwa tygodnie po rozpoczęciu sezonu.

Gry dla mnie są albo za łatwe albo za trudne bo trafi mi się wyboostowany sojusznik.

Teraz nawet platyna czy diament nic nie znaczy, z takimi spokojnie można sobie poradzić.

Nie grają wcale dobrze i chyba wskoczyli tam na farcie.

W związku z tym nie istnieje szybki sposób na grę z dobrymi graczami.

Dobrzy muszą grać ze słabymi przez co i tym i tym się nie podoba.

Kolejną sprawą przez co LoL upada są postacie i ich zmienianie.

Moim zdaniem najlepszym okresem pod tym kątem był początek bądź połowa sezonu 3, ewentualnie jeszcze sezon 2.

Od tamtego czasu wiele się zmieniło, doszły nowe postacie a niektóre zostały zmienione.

Jeśli grało się taką postacią to była to spora zmiana i negatywnie się do tego podchodziło.

Pamiętam starego Dariusa i jego "R" czy starego Kha'Zixa, czy nawet ostatnio zmienionego Siona.

Postacie może nie były tak samo mocne co czasem wkurzało, ale i tak lepiej żeby były mocniejsze.

Będąc przyzwyczajonym do postaci i mainując ją trzeba znaleźć drugą bo tą już nic nie da się zrobić.

Na swoim przykładzie powiem, że mainuje Annie i często nie trafiam z Tibbersa bo zmniejszyli zasięg a jestem przyzwyczajony do starego.

Wielką zmianą jest też nowa jungle, tam się prawie nie da grać.

Stary jungler miał coś do powiedzenia w grze, teraz prawie nic.

Jungler teraz jest zależny od całej drużyny a nie ona od niego jak dawniej.

Kiedyś idąc na jungle potrafiłem wygrywać gry bez kupionych przedmiotów i cały czas full hp.

Teraz padam po blue czy redzie, nie mam czasu na ganki itp.

Wkurzająca jeszcze jest zmiana postaci pod innym kątem.

Chodzi mi o zmienianie wyglądu bądź działania ich umiejętności.

Idziesz na adc, wyskakuje Ci taka Tristana, rzuca czymś i masz to nad głową, nie wiesz o co chodzi.

Grałem Tristaną do tej pory i teraz jej umiejętność "E" jest słabsza.

Podpalenie było lepsze, sama zmniejszona regeneracja o ile lepsza była.

Pod kątem wizualnym denerwuje to, że nie wiesz co ta postać chce Ci zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...