Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fate/stay night: Unlimited Blade Works

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po obejrzeniu Zero raczej nie mówiłbyś aż tak dobrze o UBW, bo Zero > UBW.

Ciekawi mnie co teraz będzie (w sensie ep 6)

Teoretycznie Saber nie jest na siłach, jednak to anime, więc ma szanse się obronić :/

A i

skoro Archer był sługą Caster (z tego co pamiętam przejęła zaklęcia rozkazu od Rin), to czy nie powinien zniknąć po jej śmierci? Bo tak chodzić po świecie to raczej nie może ;_;

Idąc w tym kierunku Saber tez powinna zniknąć po śmierci Caster, a tak się nie stało. Jakoś Gilgamesh sobie chodził bez mistrza i mu było dobrze :D

Niestety też nie mogę przeboleć tego romansu z Rin...  jakoś z Saber mi to bardziej odpowiadało.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mimo iż na początku chciałem z Saber :3 to teraz jak zrobili z Rin ( no cóż ) jak wybrali ją, to chce żeby tego romansu było dużo. O wiele więcej :P

Opublikowano

Idąc w tym kierunku Saber tez powinna zniknąć po śmierci Caster, a tak się nie stało. Jakoś Gilgamesh sobie chodził bez mistrza i mu było dobrze :D

To jest uwarunkowane ilością many, jaką mają Słudzy, bo to ona jest potrzebna do utrzymania się na Ziemi. Czarnoksiężnik miała jej tyle, że oprócz utrzymywania siebie przy życiu, mogła też dawać ją dwóm innym.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

To jest uwarunkowane ilością many, jaką mają Słudzy, bo to ona jest potrzebna do utrzymania się na Ziemi. Czarnoksiężnik miała jej tyle, że oprócz utrzymywania siebie przy życiu, mogła też dawać ją dwóm innym.

Warto też dodac, ze miala tyle, bo kradłą energie zyciową ludziom, zabijajac ich tym samym.

Jeśli ogolnie chodzi o najwiekszą ilość many i najsilniejszą tą forme w stylu bankai (nie pamietam nazwy) to Saber jest najsilniejsza. Prawdopodobnie dzieki temu ostatecznemu ruchowi zabije gilgamesha, to przewidywalne. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Dobra, to juz  prawie skonczylem 16 odcinek fate/stay night ubw - Jestem zdenerwowany tym romansem między emiyą, a rin.

Nienawidze rin, jest upierdliwa, irytująca, jest tsundere. Tak na prawdę nie wie czego chce, jst zwyklym gówniarzem.

Dlatego wole wlasnie sciezke z Saber, jest lepszą postacią w moim mniemaniu.

Co do fate/stay night ubw to jest to dobre anime. Przyjemnie się ogląda, oprawa audiowizualna na perfekcyjnym poziomie. Brakuje mi tylko czegoś poważniejszego i bardziej ambitnego. Postacie też mnie irytują. ale 7/10 pewnie dam. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Co do fate/stay night ubw to jest to dobre anime. Przyjemnie się ogląda, oprawa audiowizualna na perfekcyjnym poziomie. Brakuje mi tylko czegoś poważniejszego i bardziej ambitnego. Postacie też mnie irytują. ale 7/10 pewnie dam. 

Do perfekcji zabrakło niestety szczegółowych teł, jakie to na przykład prezentuje Studi Ghibli czy Makoto Shinkai w swoich filmach, ale postacie rzeczywiście są niemal idealne. Szczególnie ekspresje twarzy bohaterów. Ta mina Szermierz mnie urzekła, nie widziałem lepiej odwzorowanego cierpienia w animu:

AkjaI4G.jpg

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Do perfekcji zabrakło niestety szczegółowych teł, jakie to na przykład prezentuje Studi Ghibli czy Makoto Shinkai w swoich filmach, ale postacie rzeczywiście są niemal idealne. Szczególnie ekspresje twarzy bohaterów. Ta mina Szermierz mnie urzekła, nie widziałem lepiej odwzorowanego cierpienia w animu:

AkjaI4G.jpg

Masz racje, jednak grafika danego anime nie jest dla mnie tak istotna jak sama treść, wiec podwyża to moją ocene max o 0,5 ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Mam pytanie do tych, ktorzy ogladali oba fate/stay night:

Od którego momentu Shirou zaczał kochać tohsake? Co wplynęło na to, ze pokochal ją, a nie Saber? Co wplynelo na to, ze pokochał saber w innej sciezce? Uporządkujecie mi to jakoś?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Dobra, już jestem na bieżąco. Tzn. prawie, nie ogladalem jeszcze 6 odcinka bo jest tylko op angielsku.

Ogólnie historie tej sciezki w miare znam, ale jej zaletą jest wlasnie poruszenie historii shirou w kontekscie błędów popelnionych, depresji jak i samej postaci archera

martwi mnie tylko to, ze archer jednak zaufa emiyi shirou. Cóż, dla mnie taka niekończąca się walka jest nie do zaakceptowania, ale to juz kwestia moich indywidualnych poglądów

.

Licze jednak na smutne zakonczenie. Chcialbym się wzruszyć tak jak przy fate z 2006. No i jako, że nie lubie Rin, to życzę jej najgorzej. Smutne zakonczenia często też dają dużo do myślenia, lubie takie. Cóż, zobaczymy jak się potoczy historia. Na razie ciezko mi stwierdzic co bardziej bym polecil koledzie, 2006, czy UBW

XrgAYyk.png

Opublikowano

W końcu 6 odcinek ( 2 części ) PL. Oglądamy ^_^­

EDIT. Nawet fajny odcinek. Strasznie to szybko zleciało :(.... jak zwykle. Jestem ciekaw jak się to teraz rozegra, chociaż chyba już nawet wiem :P

Jak na nie cierpię tego

Shinji'ego  

Opublikowano

W końcu 6 odcinek ( 2 części ) PL. Oglądamy ^_^­

Takie posty to spam ;)

Co do 6. odcinka - porusza jak na razie najciekawsze wątki jakie byly w calym fate/stay night unlimited blade works.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Anime bardzo mi się nie spodobało. Oceniam a jeszcze nie obejrzałem? Jest to remeke i obejrzałem w całości to. Może ten remeke ma lepszą oprawę graficzną i trochę pozmieniane wypowiedzi bohaterów, ale fabularnie idzie do tego samego gównianego zakończenia. 4/10

Opublikowano

Anime bardzo mi się nie spodobało. Oceniam a jeszcze nie obejrzałem? Jest to remeke i obejrzałem w całości to. Może ten remeke ma lepszą oprawę graficzną i trochę pozmieniane wypowiedzi bohaterów, ale fabularnie idzie do tego samego gównianego zakończenia. 4/10

Mylisz się, zakonczenie będzie inne. Generalnei to anime juz jest inne. Nie jest to remake tylko inna sciezka fabularna. Np. w fate z 2006 nie skupili się na postaci archera, czyli domniemanej przyszlosci shirou, oraz nie bylo romansu miedzy rin, a shirou, tylko miedzy rin, a saber.

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Kaanashi

Wbij na http://www.inne.wbijam.pl/fate.htmli obejrzyj sobie Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works:

Masz tam fabułę jaka teraz jest w tym remeku. Masz tam 3 odcinki po 30 minut opowiadające co tutaj się dzieje w 24 chyba, bo ten remeke podzielony na 2 sezony po 12 odcinków chyba.

I opowiada o tym samym tylko skrócone trochę + słabsza oprawa graficzna

Shiro zabije archera potem będzie walczył z gilgameshem i jego też pokona ...

Pierwszy odcinek -

http://www.inne.wbijam.pl/wideo-mp4up-16-pndcu5og2a3r-0-0-0.html

Drugi odcinek -

http://www.inne.wbijam.pl/wideo-mp4up-16-v8o7ldl86vxp-0-0-0.html

Trzeci odcinek -

http://www.inne.wbijam.pl/wideo-mp4up-16-gu0vqq1pcpu5-0-0-0.html
Opublikowano

@Kaanashi

Wbij na http://www.inne.wbijam.pl/fate.htmli obejrzyj sobie Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works:

Masz tam fabułę jaka teraz jest w tym remeku. Masz tam 3 odcinki po 30 minut opowiadające co tutaj się dzieje w 24 chyba, bo ten remeke podzielony na 2 sezony po 12 odcinków chyba.

I opowiada o tym samym tylko skrócone trochę + słabsza oprawa graficzna

Shiro zabije archera potem będzie walczył z gilgameshem i jego też pokona ...

Pierwszy odcinek -

http://www.inne.wbijam.pl/wideo-mp4up-16-pndcu5og2a3r-0-0-0.html

Drugi odcinek -

http://www.inne.wbijam.pl/wideo-mp4up-16-v8o7ldl86vxp-0-0-0.html

Trzeci odcinek -

http://www.inne.wbijam.pl/wideo-mp4up-16-gu0vqq1pcpu5-0-0-0.html

Jesli chodzi o kinówke to ją ogladalem, ale pragne przypomniec, ze anime nie będzie takie samo jak wersja kinówki, bo fate/stay night to jst gra, w ktorej gracz moze podjąć wieele decyzji. Mimo tego, ze to ta sama sciezka pewne aspekty mogą się różnić. Zakonczenie w tej kinowce tez nie bylo jakies rozbudowane, jeszcze nie wiemy jak będzie. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Kaanashi

Do tej pory wszystko zgadza się z kinową tylko że tutaj mamy więcej scen, bo tam musieli to w 90 minutach zmieścić, a więc tutaj mogą sobie pozwolić na więcej wspomnień i innych takich rzeczy, ale powiedzmy sobie szczerze zmienią zakończenie? Raczej go nie zmienią jeśli wszystko idzie jak na razie z wersją kinową to co? Zakończy się tak samo czy tego byśmy chcieli czy nie.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wlasnie ogladam 10 odcinek. Potraktujcie to jako ciekawostke, bo ciezko sie to domyslic po samym anime, nie wiele pokazali, ale wiedzcie, że przekazanie many polega na tym, zeby magowie ze sobą uprawiali seks ;) Dlatego musieli się rozebrać i "być ze sobą bardzo blisko".

a i powiedzcie mi jak zginął assasin i caster, bo nie pamiętam :(

Opublikowano

Assasin VS Archer

Caster x Kuzuki VS Emiya x Rin. Pojawił się Archer. "Trace on" > Caster ochroniła mistrza własnym ciałem.

Opublikowano

Assasin VS Archer

Caster x Kuzuki VS Emiya x Rin. Pojawił się Archer. "Trace on" > Caster ochroniła mistrza własnym ciałem.

archer nie zabil assasina

Opublikowano

Wlasnie ogladam 10 odcinek. Potraktujcie to jako ciekawostke, bo ciezko sie to domyslic po samym anime, nie wiele pokazali, ale wiedzcie, że przekazanie many polega na tym, zeby magowie ze sobą uprawiali seks ;) Dlatego musieli się rozebrać i "być ze sobą bardzo blisko".

a i powiedzcie mi jak zginął assasin i caster, bo nie pamiętam :(

Seks został dodany na potrzeby marketingu gry. Tak samo jak zmiana płci Saber na kobietę. W oryginale nawet nie powinno być takich scen i wytłumaczenie z odcinka jest najbliższe temu, które stworzył autor.

Opublikowano

Seks został dodany na potrzeby marketingu gry. Tak samo jak zmiana płci Saber na kobietę. W oryginale nawet nie powinno być takich scen i wytłumaczenie z odcinka jest najbliższe temu, które stworzył autor.

Nie zmienia to faktu, że gra na której podstawie jest fate/stay night jest grą eroe, wiec jest tam masa scen erotycznych, zgadzam się, jest to rodzaj marketingu.

Opublikowano

Mówcie co chcecie, jestem po 12 odcinku i

dla samej walki w której Gilgamesh w końcu został pokonany

było warto oglądać tą serię!  :D

Opublikowano

Nie wiem jak z innymi Fate/Stay, ale ta wersja przypadła mi do gustu. Fajny pojedynek był w tym 12 odc. Widowiskowy. Jeszcze został 1 odc. Ciekawe co to w nim będzie :)

Szkoda, że

Saber znikła

Archer troll jeden xD

@Diukes Popraw spoiler'a :D­

Opublikowano

Nie wiem jak z innymi Fate/Stay, ale ta wersja przypadła mi do gustu. Fajny pojedynek był w tym 12 odc. Widowiskowy. Jeszcze został 1 odc. Ciekawe co to w nim będzie :)

Szkoda, że

Saber znikła

Archer troll jeden xD

@Diukes Popraw spoiler'a :D­

nie dowiesz się jak jest z innymi fate dopóki ich nie obejrzysz. Dodam od siebie, ze wyboru miedzy fate za bardzo nie masz, z tych takich dobrych moim zdaniem to fate/stay night i fate/zero. Fate/zero w sumie jest jeszcze lepsze. Samo fate/stay night - dobre anime, fate/zero - świetne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...