Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Migotanie tekstur i cieni

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej nie. Ale to jest system "CD Live" to znaczy, że odpalisz go bezpośrednio z płytki i nie zainstalujesz na dysku.

5719814456868591400331.gif
  • Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Uważam że przez neta my ci nie pomozemy.

Mieeszkasz na jakieś wsi? Jak nie to odejdź od kompa i oddaj kompa do naprawy.

Trudno zrobić coś przez neta, a skoro wymiana podzespołów przez cb jest tak tragiczna to pewnie coś zwaliłeś podczas podłączania i jest jak jest. 

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Problem mam od kilku miesięcy a te podzespoły były montowane w serwisie. Bez systemu, ponieważ nie dostarczyłem trzech kabli zasilających. W serwisie bios skonfigurowali na zintegrowanej karcie graficznej. Testy zasilacza i pamięci ram były również zrobione. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Jeszcze nie. Jak odpalę ten system to będę mógł jak na windowsie uruchomić każdą grę do testów? Wiem, że nie trzeba instalować, ale wszystkie się uruchomią?

Opublikowano

Każdej gry nie odpalisz, ale lepiej żebyś odpalił na tym YT, bo mówiłeś, że tam też masz problem z migotaniem. To jest lepsze rozwiązanie niż szukanie jakieś gry na taki system z (bardzo) ograniczoną pamięcią.

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

Nie chce mi się bawić w linuxy. Kiedyś testowałem Windows 7 i było to samo. Czekam na inne sugestię. 

Opublikowano

Zainstalowałeś najnowsze stery? AMD wydało nowe stery (!), 15 catalysta. Może pomoże. A przy okazji, nie jest to wina przypadkiem procesora? Jak piszesz to da się wywnioskować że ze wszystkich podzespołów które wymieniałeś procesor zostawał. Zmień go/weź komputer od kolegi i zainstaluj tam podzepsoły. Alternatywnie, jak masz gdzieś walające się płyty główne (podobno wymieniałeś) to zrób 2 pc z innym prockiem, bo wymiana co chwila pasty termoprzewodzącej jest uciążliwa.

Opublikowano

@mikser38 przeczytaj moje posty pod tematem. Pisałem, że mam nowy komputer z gtx980ti. Nie wiem czy ktoś mi pomoże, ale czekam na dalsze odpowiedzi. Może ktoś będzie jednak wiedział. Ja już tyle podzespołów obsługiwałem, że na 100% to nie wina podzespołów. Z modernizacji mojego kompa można już utworzyć podręcznik.

PS. Zaczynam się zastanawiać czy te błędy to występują u każdego. Nie pszedzajmy, zainstalowanie systemu, sterowników jest proste, gdzie miałbym tu błąd popełnić. Błąd jest naprawdę dziwny i skomplikowany. 

Opublikowano

Do tej pory jak to czytałem to byłem niemal pewien że to wina mostka na płycie glównej, ale skoro wymieniłeś komputer zmieniałeś software i takie rzeczy dzieją to musi być to wina zasilacza.. 

W jaki sposób sprawdzałeś zasilacz?

Może to dziwne, ale spróbuj podłączyc komputer w jakimś innym domu i sprawdzić czy problem nadal będzie występował. Jeżeli tak, to pozostał tylko procesor.

Opublikowano

Zasilacz był sprawdzany. Natomiast jak pisałem wcześniej problem występował od procka amd a mam teraz procesor od intela i również jak widzisz ten sam problem. 

Opublikowano

Pogubiłem się już.. to jaką część komputera przenosisz non stop?

Wiem że był sprawdzany, ale opisz mi w jaki sposób go sprawdzałeś.. 

I przy okazji.. napisz w jakiej kolejności instalujesz sterowniki. 

Opublikowano

Teraz nic już nie przenoszę. Sterowniki, instaluje od karty graficznej i potem kilka bibliotek direct. 

Na podsumowanie mam teraz: 

Windows 10 pro 64 bit 

MSI Z97 Gaming 3. 

Asus GTX 980TI 6 GB

Chieftec 750W 

2x4 GB Ram kingston 1333 mhz. (Dostępne 7,95 GB)

Intel i5 4690k 3.9 ghz. 

Chłodzenie niereferencyjne. 

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5 1 gb i dwa hdd po 500 GB. Jeden HDD 500 GB po wymianie płyty zaczął działać, pomimo, że kiedyś system się zepsuł wraz z tym dyskiem. System mam na tym nowym dysku Western.

Monitor philips 234E 1920x1080 60hz

Opublikowano

Obserwuje temat od miesięcy i widzę, że nie ma postępów :D

może ci tylko oczy migoczą ?

Najlepiej znajdź drugi komp i sprawdzaj po jednej części, bo jak 4 miesiące nie uzyskałeś pomocy to i za 14 nie uzyskasz.

Opublikowano

Nie rób żartów. Migotanie występuje z powodu, że tekstury nachodzą na siebie i migotają. Tyle wiadomo. Ja tyle kupiłem części, że kupowanie następnego sprzętu nie ma sensu.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...