Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Migotanie tekstur i cieni

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sprawdzałem kartę bez sterów, zintegrowaną kartę i starą kartę. 

To się dzieje na nowych sterownikach i bez sterowników.

Ten problem mam od kilku miesięcy a wersji sterów było już sporo. 

W ciągu ostatnich kilku miesięcy nie było wydanych zbyt wiele wersji CCC.

Nigdzie nie napisałeś, że testowałeś starsze wersje sterowników. Warto spróbować, ponieważ może to rozwiązać problem. Link do starszych wersji CCC: http://support.amd.com/en-us/download/desktop/previous?os=Windows%208.1%20-%2064

Opublikowano

W ciągu ostatnich kilku miesięcy nie było wydanych zbyt wiele wersji CCC.

Nigdzie nie napisałeś, że testowałeś starsze wersje sterowników. Warto spróbować, ponieważ może to rozwiązać problem. Link do starszych wersji CCC: http://support.amd.com/en-us/download/desktop/previous?os=Windows%208.1%20-%2064

Nie testowałem, ponieważ na zintegrowanej karcie graficznej intel, starej grafice nvidia było to samo. 

Wcześniej napisałem taka informację: 

Wszystko sprawdzałem w Watch Dogs. Wtedy po włozeniu spowrotem starej karty w celu sprawdzenia było ok. Migotanie nie występowało na niebieskim kablu. (Niebieskie wejście) Występowało za to wtedy na starej przy złączce z kabla białego na niebieski. wtedy używalem złączki, bo mój stary monitor nie miał nowszego białego wejścia. Potem gdy testowalem kilka miesięcy temu starą kartę na tym samym niebieskim kablu(wtedy już raz formatowałem system) i również było migotanie. 

To było kiedy kupiłem tego radeona 260x. Teraz korzystam z nowego 23 calowego monitora. Nie wiem wciąż dlaczego wtedy znaczenie miał kabel. Wtedy wyglądało to tak jakby system źle obsługiwał wejścia DVI. Natomiast teraz wygląda to tak, że źle obsługuje VGA i DVI. Nie wiem czy to zjawisko ma jakieś znaczenie. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Nie testowałem, ponieważ na zintegrowanej karcie graficznej intel, starej grafice nvidia było to samo. 

To przetestuj i podaj rezultat zamiast odświeżać temat.

Opublikowano

Na początek powiem, że miałem to samo na BFie bad company 2, a na bf3 było dobrze.

Ale jesli widzisz wszędzie jakieś miganie to juz inna sprawa.

Nie rozumiem w ogóle twojego cytatu o kablach, coś biały kabel, niebieski kabel, potem znowu biały. Zamiast pisać kolor kabla i kolor wtyczki to lepiej by było jakbyś napisał rodzaj kabla(hdmi, dvi-hdmi) i jakie wejście w karcie graficznej.

Próbowałeś zmienić ustawienia radeona w ccc ?

Opublikowano

Na początek powiem, że miałem to samo na BFie bad company 2, a na bf3 było dobrze.

Ale jesli widzisz wszędzie jakieś miganie to juz inna sprawa.

Nie rozumiem w ogóle twojego cytatu o kablach, coś biały kabel, niebieski kabel, potem znowu biały. Zamiast pisać kolor kabla i kolor wtyczki to lepiej by było jakbyś napisał rodzaj kabla(hdmi, dvi-hdmi) i jakie wejście w karcie graficznej.

Próbowałeś zmienić ustawienia radeona w ccc ?

Niestety słabo się na tym znam, ale tak, chodzi o kable dvi i vga. Stara karta nie miała wejścia dvi. Migotanie nie jest tylko w grach, występuje również w systemie. (Animacja otwierania czarnego paska po prawej) i także w filmach na youtube. Grzebałem w catalyst dużo razy i nic mi się nie udało osiągnąć. Na tym radeonie mam dwa wejścia dvi i hdmi. Dawniej kiedy miałem stary monitor używałem przejściówki z dvi na vga. Teraz używam kabla dvi. 

Opublikowano

na tej samej karcie graficznej i tym samym kablu (tylko ze z przejsciowka)  wszystko dzialalo dobrze na starym monitorze ?

tak chaotycznie piszesz ze ja nie wiem co na czym dzialalo

Opublikowano

a stara grafika, ten sam kabel i stary monitor było ok ?

Nie pamiętam. Wiem, że dawniej gdy wymieniałem tą kartę (Po zakupie) i zamieniłem na starą i podłączyłem kabel vga to nie migotało na starym monitorze, bo jak psiałem wcześniej w Watch Dogs od razu zauważyłem usterkę.  Natomiast na złączce z dvi na vga migotało. Potem po kilku miesiącach na kablu vga również migotało przy starej grafice. Nie pamiętam czy testowałem to już na nowym czy na starym monitorze. 

Opublikowano

najlepiej byłoby gdybyś miał możliwość przetestowania grafiki w innym kompie, albo innego kabla u siebie.

kabelki nie są drogie a może być to jego wina, szczerze powiem, że dziwny problem

Opublikowano

najlepiej byłoby gdybyś miał możliwość przetestowania grafiki w innym kompie, albo innego kabla u siebie.

kabelki nie są drogie a może być to jego wina, szczerze powiem, że dziwny problem

Tak bardzo dziwny. Pisałem z użytkownikiem na pw, który pisał, że również ma ten problem i pisał, że jest ten problem od nowości. Ja wykluczam winę gpu, ze względu na to, że na innych grafikach był również ten problem. Z tego co wiem jak by był problem z monitorem to by inni użytkownicy nie widzieli by tego na nagraniu, które dodałem do tematu. No naprawdę dziwna sprawa. Nie którzy nawet żadnych sterów nie instalują i kompy chodzą im dobrze a ja tyle się z tym męczę. Myślałem również nad tym, że przyczyną może być to, że procesor jest znacznie mocniejszy od karty graficznej.  Większość ludzi co ma ten problem ma tak właśnie albo na odwrót. Przed wymianą procka miałem athlona x4 641, wtedy było na odwrót. To tylko takie moje przypuszczenie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...