Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] System losowania skinów

Ambrozjak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodany, pisalem serwer nie bedzie pod is, bonusy za hajs? Nie tedy droga.

Możesz dać link bezpośrednio do odpowiedzi tego posta? Bo nie mogę znaleźć. Co do serweru pod hajs to nie o to mi chodzi. Ale jeśli ktoś miałby wydawać hajs żeby wylosować coś super (bo chyba na tym to polega) to chciałby aby ten przedmiot coś dodawał dla jego postaci. Chodzi tu mi o gre metin2.

1EPZ6G.gif

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Naprawdę poezja pomysł.

Jestem ciekawy co jeszcze będziecie wstanie napisać, bo raczej na tym nie przystaniecie ;)

Pozdrawiam i oby tak dalej.

26ef880a24a8b87bgen.png

Opublikowano

Pozdro z podłogi.

Bardzo fajny pomysł lecz jak dla mnie  wykonanie graficzne - bardzo mierne.

Ja bym zrobił pare kolorów a nie jakieś tęcze .

Ps. Naklejki też będą?

Ogl bardzo pozytywnie 

1912513.jpeg

Opublikowano

Pomysł fajny, ale osobiście do takich "skinów" na broń wykorzystałbym farby, które na dzień dzisiejszy są zbędne.

Opublikowano

Pozdro z podłogi.

Bardzo fajny pomysł lecz jak dla mnie wykonanie graficzne - bardzo mierne.

Ja bym zrobił pare kolorów a nie jakieś tęcze .

Ps. Naklejki też będą?

Ogl bardzo pozytywnie

Jezeli chodzi o skiny to pokazalem pierwszy set, do kazdego itemka jest 5 skinow - spokojnie.

Pomysł fajny, ale osobiście do takich "skinów" na broń wykorzystałbym farby, które na dzień dzisiejszy są zbędne.

Tu chodzi o zabawę z losowania :)

Opublikowano

A pokazałbyś ten filmik z systemem petów? Ciekawi mnie bardzo ten ekwipunek jego oraz atakowanie mobów

Jak dopniemy ten system na ostatni guzik to niema sprawy, ogólnie to zalecam czekać na oficjalną zapowiedź serwera, którą cały czas robimy.

Opublikowano

petsystem gumisia. Co do system losowych skinów fajny pomysł.

Skoro Gumiś jest w team, w dodatku jest Administratorem to na prawdę zaskoczeniem by było gdyby to nie był jego system...

Opublikowano

Świetny pomysł, te kolory są zrobione w podobny sposób jak mob_color, czy przygotowywaliście po kilka wersji tekstur dla każdej broni/zbroi?

sygnatura2.png

Opublikowano

Świetny pomysł, te kolory są zrobione w podobny sposób jak mob_color, czy przygotowywaliście po kilka wersji tekstur dla każdej broni/zbroi?

Po 5 jak widać na załączonych obrazkach. 

Prezentacja serwera ukaże się na dniach tam dowiecie się więcej osób na temat tego systemu jak i wielu innych, jeżeli macie jakieś pytania to proszę pisać.

Opublikowano

­Tak trochę mizernie, ale może to przez te efekty końcowe?

Co do samego losowania, to bym wolał rękę złodzieja niż skina xD

Ale jak kto woli ;d

EDIT.

Efekty końcowe? Nie bardzo wiem o co Ci się rozchodzi.

Te skiny na broniach, czyli te kolory.

Opublikowano

­Tak trochę mizernie, ale może to przez te efekty końcowe?

Co do samego losowania, to bym wolał rękę złodzieja niż skina xD

Ale jak kto woli ;d

Efekty końcowe? Nie bardzo wiem o co Ci się rozchodzi.

Opublikowano

Widzę, że moda losowania skinów się tak rozpowszechniła, że dotarła do świata metina. Gdyby to jeszcze jakoś fajnie wyglądało to okej, no ale zmieniliście tylko kolor i co mamy za takie losowanie płacić ? bezsens.

xD 

Opublikowano

Fajny bajer :D Ale żeby mieć tylko inny kolor broni to raczej nie wydałbym ani złotówki.

Jakieś inne te skiny a nie " bronie z painta "

92632361506695545052.png

Opublikowano

Z*******y system, myślałem o tym, nie chce mi się jednak kolorować każdej broni, przecież to jakaś patologia, ale wyobraźcie sobie taki czarny zatruty miecz omomomo :*

Opublikowano

Również myślałem nad takim systemem, ale ilość broni do pokolorowania troszeczkę odpycha. Okienko losowania Ci się udało, ale to w jaki sposób pokolorowałeś bronie nie bardzo. Lepiej zrobić mniej, a dobrze, niż na siłę zrobić byle co.

Opublikowano

Również myślałem nad takim systemem, ale ilość broni do pokolorowania troszeczkę odpycha. Okienko losowania Ci się udało, ale to w jaki sposób pokolorowałeś bronie nie bardzo. Lepiej zrobić mniej, a dobrze, niż na siłę zrobić byle co.

Lepiej to wygląda na serwerze, za parę godzin będzie zapowiedź.

Kolega nagra filmik z dokładniejszym pokazem losowania na dniach i pokazem skinów, zobaczysz jak to wygląda w grze - sprawdza się.

Opublikowano

Wiedziałem, że w końcu ktoś to zrobi xD Miałem się za to brać, ale już powiecie, że podjebałem pomysł od Was i lipa :v

Opublikowano

Źle myślisz :)

No dlatego się pytam, bo my mamy na zasadzie zmiany kolory i nie robimy osobnej tekstury dla każdej broni?

Opublikowano

rozumiem że każda osobna tekstura ma osobny plik .dds?

Jak tak to bardzo słaby system.

Co wy dociekacie w pythonie można zmieniać transparentność i filtry plików graficznych. a jak nie to w source binki

Opublikowano

Co wy dociekacie w pythonie można zmieniać transparentność i filtry plików graficznych. a jak nie to w source binki

No właśnie dla tego się ich spytałem jak mają to zrobione.

Opublikowano

rozumiem że każda osobna tekstura ma osobny plik .dds?

Jak tak to bardzo słaby system.

Dlaczego słaby? No tak masz rację jeżeli mają to być 'skiny' rodem painta no to można sobie to inaczej zrobić a nie rypać z dds.

Ale jeżeli ma być to coś dobrego, skiny które będą się różniły i ładnie wyglądały to co za problem mieć je w dds.

Co do systemu coś zajebistego xD

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...