Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagrasz na starym dobrym serverze PvP oraz PvE

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niby tak, lecz nie mam jak zrobić coś na styl magazynu na 2/3 skrzynie

Chyba że Gildie będą jedynymi takimi terenami, póki co działek jeszcze nie ma więc może być inny sposób.

Tereny Gildii 30x30 z możliwością powiększania za itemy i kasę do 100x100 i tylko takie "działki" mogą być.

TEMAT

Opublikowano

Nad całym projektem pracujesz sam czy może pomagają ci inne osoby? Jeżeli jednak sam to proponowałbym poszukania ekipy np. do budowy mapy zawsze to trochę mniej na twojej głowie.

Opublikowano

Sam pracuję, mapę mam z starych serwerów swoich a tych o dziwo w folderze z serwerami mam 10 )_)

Od zawsze chowam takie pliki u siebie :p zawsze człowiek potem ma wszystko skonfigurowane jakby potrzebował coś :p

A dodatkowo pluginy tam mam swoje "autorsko" spolszczane więc nie muszę się na nowo z tym męczyć i konfigurować tłumaczyć czy szukać działających na necie tylko otwieram folder i mam pliki.

Ekipa niezbyt mi się podoba do tworzenia, zazwyczaj widzi mi się to z spamem na czacie, każdy nie wie co robić latają kłócą się coś starają pokazać zbudować itp.

Jak już zmarnują kilka dni na kłótnie biorą się dopiero wtedy do roboty zamiast odrazu znać swoje miejsce.

A tak pracując sam mam spokój wiem co mam zrobić, wiem jak to testować i co testować, wiem na kiedy ustalam dane terminy i mam 100% pewności że nic nie wycieknie poza serwer i zapewne nie znajdę swoich prawdziwie dobrych pomysłów na innych serwerach, dlaczego? ponieważ piszę na forum tylko o tym co jest oczywiste na serwerze, wszystkie bajery dodatki itp są ukrywane przed wami aby mój serwer miał je jako pierwszy, potem możecie je kopiować ;)

Dodatkowo nie chce mi się bawić w szukanie ekipy bo wiąże się to z zaufaniem komuś kogo się wgl nie zna i nie wie czy osoba jest szczera czy tylko kłamie aby dostać się na serwer :p

TEMAT

Opublikowano

Hehe, wgl zapomniałem o tym temacie :D tylko na FP wypisywałem informacje :D

Ale prace i tak narazie są na minimalnych obrotach bo w piątek zeszły miałem zakończenie roku a teraz roboty szukam :D więc jakoś tydzień, dwa i znów wrócę do pełnego pisania serwera :D

TEMAT

Opublikowano

Witam was :D

Piszę do was z ciekawą wiadomością, prace na serwerze poszły szybciej niż myślałem i mam zapas, lecz nei jest to zapas 2tygodni lecz znacznie większy ponieważ aż 2miesiące, wyprzedziłem własny grafik, prace poszły szybciej niż to zakładałem.

Kody skryptów oraz budowa i urozmaicanie mapy poszło gładko, więc serwer wystartuje zapewne szybciej niż za 4 miesiące, najprawdopodobniej Beta-Testy zaczną się już w połowie Maja, a sam serwer wystartuje do miesiąca po beta testach ponieważ nie wiem ile błędów, luk i niedociągnięć.

Tak więc @1361622928-U485574.pngDeViLeKTV1337 oraz inni który pisali w temacie bądź na PW, będę potrzebował was już za 2tyg a nie miesiące :D

Potrzebni mi będą, hakerzy, cziterzy, ktoś kto sprawdzi rangi oraz wszystkie klasy, ktoś kto postara się obejść system i zdobyć coś łatwiejszym sposobem.

Ogólnie beta testy będą mordownią serwera, ataki botów, spamy, reklamy, niszczenie serwera oraz próba kradzieży kont Administracji oraz starania przejęcia OP :D

TEMAT

Opublikowano

Tak więc :) po długich rozmowach, argumentach i sprzeczkach.

Doszliśmy do wniosku że do jutra pojawi się zapowiedź serwera :D

Zapowiedź pojawi się z mojego konta ponieważ pablos11 nie ma miejsca na forum, aby załadować zdjęcia i całą prezentację :)

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł :D. Na pewno zagram. Tylko takie małe pytanie: jak sobie poradzicie z lagami? Przy tej ilości rzeczy może być ich dużo. Zastanawiam się też jak poradzicie sobie z plagą, jaką są cheaterzy. Poza tym Wszystko ok. Trochę tylko tak jakby wzorowane na metinie :D. Dawno temu też próbowałem taki serwer zrobić ale nie wyszło bo nie było czasu :<

Opublikowano

Ile dungeonów przewidujesz na serwerze? Czy będą zmieniane jakieś receptury tworzenia przedmiotów?

Dungeonów na start będzie około 3/4 potem jak będzie czas dorobię kolejne max będzie ich tyle ile mobów agresywnych, można także robić mieszańce :)

Bardzo dobry pomysł :D. Na pewno zagram. Tylko takie małe pytanie: jak sobie poradzicie z lagami? Przy tej ilości rzeczy może być ich dużo. Zastanawiam się też jak poradzicie sobie z plagą, jaką są cheaterzy. Poza tym Wszystko ok. Trochę tylko tak jakby wzorowane na metinie :D. Dawno temu też próbowałem taki serwer zrobić ale nie wyszło bo nie było czasu :<

Lagi, mam u siebie i dziennie sprawdzam jak się ma lagowanie, kolega nie narzeka na zbytnie lagi lecz zobaczę co będzie na hostingu

Plagą? U mnie to nie problem :)

1. Mam zabezpieczenie na XRay
  2. Mam zabezpieczenie na Huzuni + Nodus
  3. Mam zabezpieczenie na KillAurę
  4. Mam zabezpieczenie na Skrypty PvP

Oczywiście trafi się ktoś kto to obejdzie, lecz znacząco obniżę ten % :)

Na metinie mam tylko misję na konia :D

Od dawna marzył mi się RPG, ogólnie serwer robiony jest coś już ok 2/3 miesięcy :D i nadal nie widzę końca :D

Ale, mam zamiar startować z Zapowiedzią już :) więc do końca Maja serwer na 45% będzie, bo nie wiem jak z beta testami wypadnie serwer oraz jakie lagi na hostingu otrzymam, więc w 100% będę musiał coś poprawić

TEMAT

Opublikowano

@ref

Dodane zostały, bossy:

1. Nieumarły - Boss dla początkujących graczy, jego dropem jest Zwój Jeździectwa, wymagany na misję z koniem. Stan życia BOSSA: 150
  2. Zimowa Wiedźma - Drugi BOSS znajduje się na lodowej wyspie, drop różnych bonusowych zwojów magicznych. Stan Życia: 220
  3. Green - boss szlam, drop nowej broni, niedostępnej w sklepach. Stan życia BOSSAA: 400

Do każdego bossa wchodzi się na specjalny dungeon, gdzie znajdują się jego "słudzy".

Szansa na pojawienie się BOSSA: 3%

Na każdym dungeonie respić się będą 4/6 typów mobów, zaczynając od 1Poziomu a kończąc na 6.

Każdy poziom moba, posiada osobną wielkość życia, zaczynającą się od 15 a kończąc na 70

TEMAT

Opublikowano

Mógłbyś coś wywalić za dużo tego syfu i nikt nie będzie chciał

tyle tego ogarniać, ogarnięcie by im zajęło więcej niż zdobycie dobrego eq

50>100>150>200>250>300>350>400>450>500

Opublikowano

To nie ma być byle serwer, gry RPG zazwyczaj dużo zajmują zanim się je ogranie, więc także będzie i tutaj.

Poza tym ogólnie pisząc, dungeony z bossami, lvl, honor postaci mana i misje, to tyle

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...