Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagrasz na starym dobrym serverze PvP oraz PvE

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ref

Siemka, wprowadziłem małe usprawnienia dla:

• Wyboru postaci, od teraz wybierając postać widzimy jej umiejętności zanim ją wybierzemy
  • Kupno, dodałem informacje oraz czas trwania dla poszczególnych przdmiotów
  • Kowal od teraz nie sprzeda nam broni, zrobić to możemy u Handlarza bronią
  • Broń na 50lvl może używać gracz z 1lvl lecz moc miecza nie aktywuje się wtedy, będzie on się zachowywał jak zwykły miecz.
  • Dodano łuki z mocami które kupić można u handlarza bronią, łuki także posiadają moce oraz wymagany poziom
  • U stajennego aby dostać konia potrzeba wykonać misje oraz przynieść mu specjalny zwój aby móc otrzymać swojego konia
  • Konie nazywane zostają jak ich właściciele oraz można je teleportować między światami za pomocą Pieczęci którą otrzymamy od stajennego
  • Podczas zguby Pieczęci można ją kupić ponownie u stajennego, gracze poniżej 10lvl nie mogą jej używać
  • Konie są nieśmiertelne i nie można ich zabić poprzez użycie miecza czy wejścia w lawę.

Dodatkowo rozmyślam nad dodaniem itemów dzięki którym gracz będzie mógł używać komendy spawn home oraz warp.

Po wpisaniu /spawn przedmiot zostanie uszkodzony (nazwa Zwój teleportacji 100%, po użyciu Zwój teleportacji 90%) kiedy przedmiot zostanie zniszczony gracz nie będzie mógł się teleportować.

Rozmyślam nad dodaniem komand Shopu z właśnie takimi itemami w nim, sklep będzie miał wygląd graficzny jak wszystko w grze.

Rezygnuję z używania komend w grze, gra na serwerze będzie w 90% wyborem GUI

TEMAT

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest taka teoria "Więcej pluginow więcej lagow" oraz Na serwerach czasami grają 8-12 lat dzieci i to jest dla nich troszeczkę trudne do ogarnięcia.Zagrał bym na takim sam lecz jak ktoś z graczy ma słabego kompa to tam nie zagra . Pozdrawiam :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKarhax Nie mam za dużo pluginów :)

Graficzny wybór jest mojego autorstwa skryptem, nie obciąża komputera użytkownika oraz nie laguje serwera co jest ogromnym plusem.

Skrypty które tworzę są tak zoptymalizowane że nie mają prawa lagować serwera, zastosowałem jak najmniejszą ilość zmiennych dzięki ktorym skrypt jest jakby aliasem dla komend które wykonują się w tle :)

Jeżeli chcesz albo ktoś chce sprawdzić jak to wszystko działa zapraszam na pw podam adres IP do serwera :)

TEMAT

Opublikowano

Co do silniejszych mobów możesz wykorzystać MythicMob, który jednocześnie doda fajny ekwipunek np. zwiększający życie o 10%.
Znasz już tak na oko datę beta testów?

Opublikowano

Beta testy będą za ok 1/2 tyg,. możliwe że nawet prędzej, potrzebuję dodać jeszcze kilku niezbędnych NPC oraz stworzyć kilka misji.

Dodatkowo zostały mi moby + specjalne dungeony z Bossami

TEMAT

Opublikowano

@ref

Dodałem, ukryte miejsca, coś na styl Złodziei z Gothic II pod miastem, oferować oni będą zakazane zwoje, oraz mikstury.

Poprawiony został skrypt na LvL zawiera mniej kodu oraz więcej możliwości...

Dodano widok oraz informacje na czat, nie jest on teraz skonfigurowany z pluginem Essentials lecz z autorskim skryptem na czat, który oferuje więcej możliwości od wyświetlania danych na czacie aż po możliwości AntyReklam

Gildia Złodziei będzie oferować poza miksturami oraz zwojami możliwość nauki okradania, oraz znikania za pomocą ich przedmiotów magicznych, lecz aby nie było zbyt dobrze aby można było z nimi porozmawiać trzeba będzie wybrać czy chce się rozwijać jako dobra czy zła postać, niektórzy nauczyciele odmówią nam nauk z powodu przynależenia do jednej z grup...

Dodane zostają także smocze, kamienne, kościane oraz kilka innych skrzynek, które można kupić lub zdobyć na serwerze, do ich otwarcia potrzebny będzie klucz który kosztować będzie astronomiczną sumę oraz dropić będą tylko i wyłącznie z BOSSÓW do których skrzynka pasuje (kościana tylko z Bossa szkieletów)

Podczas RAIDU czyli walki z kilkoma BOSSAMI naraz dropnąć można będzie skrzynkę oraz klucz jednocześnie.

Nagrody z skrzynek będą zależeć od szczęścia użytkownika, zdobyć można będzie małe przedmioty typu magiczne rudy czy kamienie aż po smocze zwoje które dają ogromną przewagę nad przeciwnikiem, lecz ich otwarcie kosztować będzie sporą moc magiczną (MANA)

Dodane zostały kamienie many tymczasowej oraz trwałej:

• Tymczasowe: ładują nam określoną ilość many i się kończą / znikają
  • Trwałej: jeżeli w ekwipunku gracz posiada kamień many trwałem dostaje on pewną ilość many za zabijanie mobów

Dodałem dzis FP na FaceBook'a dzięki czemu będzie można oglądać zdjęcia oraz relacje z serwera

Jeżeli ktoś posiada pomysły bądź pytania można to robić pod postem bądź na PW

TEMAT

Opublikowano

Wow rozbudowane kolego z chęcią bym zagrał i wielki props dla ciebie bo serwer byłby naprawdę dobry.

Pomogłem ? Daj LAJK Motywuje!

Opublikowano
  • UpDate

Dodałem już kilka misji od kowala, w porównaniu do pluginów typu 'BetonQuest' moje misje są lepsze, od kowala dostaniemy misje od pewnego poziomu więc nie każdy może robić misje odrazu, to od nas zależy czy dowiemy się o danej misji czy nie, chcę dzięki temu zrobić prawdziwy MooRPG gdzie samemu szukamy misji a nie dostajemy je automatycznie.

Dodane zostały dropi z mobów, lecz jest to ciągle w fazie BETA, u mnie drop nie jest jednostajny, nie zdobędziemy diax miecza z pająka czy zwojów magicznych z Creepera, wszystko dropi z mobów które mają prawdopodobieństwo posiadania tegoprzedmiotu, czyli zwoje otrzymasz tylko po zabiciu wiedźmy a miecze za szkieleta oraz Zombie z pająka wypadają kamienie magiczne.

Drop przedmiotów z mobów jest maly, dzięki czemu nie będziemy mieć pełnego EQ po 5minutach walki z mobami, dodatkowo prócz przedmiotów gracz otrzymuje wiadomości od mobów, są nimi ciekawe informacje oraz najmniejszy procent posada wiadomość o lokalizacji Gildii złodziei która nauczyć nas będzie mogła okradania innych graczy z pieniędzy a na poziomie Mistrza (muszę dopracować to na mega wymagania) nawet 1 przedmiot z ekwipunku jak prawdziwy złodziej, za każdą taką akcję gracz traci sporą ilość many.

Gracze z zerową ilością many dostawać będą efekty negatywne typu mdłości ślepota oraz spowolnienie ma to na celu wprowadzić prawdziwy klimat z wszystkich znanym mi źródeł gdzie mag pozbawiony many umiera tak też będzie u mnie na serwerze

Zapraszam na mój FanPage gdzie możecie sprawdzić najnowsze zdjęcia oraz ciekawostki z serwera LINK W SYGNATURCE

TEMAT

Opublikowano

Coś słyszałem że tu jest segregacja ludzi od dzieci, to prawda czy plotki? Opłacalo by się trochę te dzieci powpuszczać, np. mojego brata, ma 8 lat i gra na 2/3 serwerach na których ja gram. A wtedy regulamin powinien być ,,żelazny"

Opublikowano

Prawda, lecz mój podział Dzieci i Normalnych Graczy może mieć inne znaczenie niż twoje.

• Dzieci: pisownia jakby nogami pisał, kłótnie po poniesieniu porażki, używanie hacków bugów i innych tego typów rzeczy, brak jakichkolwiek manier oraz kultury, nie rozumie iż rangi Administracyjnie to nie zabawa
  • Normalny Gracz: Zna ortografię i nie popełnia błędów typu "choć / das", rozumie iż rangi to poważna sprawa i wystarczy raz mu powiedzieć że nie szuka się nikogo, wie że jeżeli użyje Hacków nie będzie się kłócił o to iż sam nie używa

Ogólnie chcę ograniczyć to zachowanie na serwerach gdzie 'Administracja' wraz z 'Właścicielem' udają że nic nie widzą, jak dzieciaki im serwer rozwalają, ale cóż pieniądze trzeba trzepać od każdego ;)

U mnie niestety albo jest się ogarniętą osobą albo proste Wypad z serwera, nie lubię głupiego zachowania typu prowokacji adminów czy próbę oszustwa, ten serwer ma być na poziomie normalnych graczy a nie dzieciaków z przedszkola które ledwo chodzą ale już wyzywają od p*** albo ch*** .

Więc jak pisałem wyżej albo umiesz przegrywać i wygrywać albo prościuteńkie Wypad z serwera i nie wracaj, jeżeli przez to będę miał 5 graczy tylko to gada się trudno ale będzie to 5 Graczy zadowolonych że mogą zagrać z kimś kto myśli rozsądnie oraz nie rozwali im całej zabawy z gry na serwerze.

Wiek roli nie gra 8 latek może być normalny  a 15 zachowywać się jakby go z dżungli wypuścili, więc na serwerze będzie selekcja i każdy kto niszczy przyjemność z gry innym dostanie Bana i po sprawie

#
EDIT

Zapomniałem

Regulamin będzie napisany z głową a nie zwykłe

1. Nie reklamuj

2. Nie przeklinaj

3. Nie używaj Hacków

Bo takie regulaminy są pisane od dzieci dla dzieci, dodatkowo nie rozumiem czemu lecą Bany jak będę przeklinał na ich serwerze :) regulamin jest ale nie widzę wymaganej akceptacji aby można było tam grać więc jego reguły mnie nie obchodzą, 0% serwerów nie ma wymaganej akceptacji regulaminu

Ale u mnie się ta opcja niestety albo i stety zmieni, podczas rejestracji każdy gracz dostanie Regulamin do przeczytania oraz akceptacji, dostanie na to 5minut potem zostanie wyrejestrowany aby nie zajmował nicku innej osobie o tym samym nicku :)

Regulamin będzie w GUI Chest więc wyświetli się na środku ekranu i każdy go zauważy i jeżeli zaakceptuje będzie mógł grać, odrzucenie warunków będzie skutkowało wyrejestrowaniem z serwera oraz wyrzuceniem

Za łamanie zasad przewiduję kilka ostrzeżeń typu zmniejszeniu LvL albo Pkt Honoru ostatecznie gracz dostanie bana na określony czas.

Na 1 stronie tematu w spoilerze jest zarys zasad więc możesz zobaczyć jak mniej więcej będzie wyglądał

TEMAT

Opublikowano

Nie chce nic przypuszczać, lecz z opisów udało mi się wyczytać sporo rzeczy, które niesamowicie przypominają właśnie mój serwer, dziwny zbieg okoliczności nieprawdaż ?

Jedną z poważniejszych rzeczy, którymi gardzę są plagiaty, dlategoteż wymagam od innych oryginalności, innowacji,lecz trudno się tego spodziewać w tym kraju.

Jeśli serwer będzie oryginalny i ciekawy to z pewnością zagram.

Opublikowano

Nie chce nic przypuszczać, lecz z opisów udało mi się wyczytać sporo rzeczy, które niesamowicie przypominają właśnie mój serwer, dziwny zbieg okoliczności nieprawdaż ?

Jedną z poważniejszych rzeczy, którymi gardzę są plagiaty, dlategoteż wymagam od innych oryginalności, innowacji,lecz trudno się tego spodziewać w tym kraju.

Jeśli serwer będzie oryginalny i ciekawy to z pewnością zagram.

Mylisz się, serwer wzorowany jest na na:

• Anime 'Log Horizon' stąd raidy oraz bossy z dungeonami
  • Metin2 stąd klasy oraz bronie, magiczne kamienie oraz rudy
  • Gothic

Więc w 100% nie jest to plagiat, tak więc nie masz o co się martwić, serwer wymyślałem sam od 0 aż do tego stanu, to że są Bossy / dungeony oraz nowe bronie nie oznacza plagiatu, każdy RPG posiada owe rzeczy ;)

#

EDIT

Czytałem twój post z twoim RPG -.- i jedynie identyczne mamy tylko i wyłącznie DUNGEONY nic więcej, każdy serwer ma teraz 'lepsze' bronie -.- ...

Nie ma u Ciebie Pkt Honoru jak u mnie

Autorskiego Levelowania postaci

Przedmiotów co u mnie

Klas postaci

Możliwości rozwoju

Misji identycznych

Opcji z GUI NPC

Więc proszę Cię następnym razem poczytaj dokładnie, bo jedynie dungeony mamy w naszych prezentacjach...

To iż posiadasz LvL wymagany na założenie broni nie jest autorskie ;)

Nowe bronie także ;)

Dungeony są od kilku msc normalną opcją na serwrach.

U mnie dodatkowo można znaleźć:

Honor

Misja na Konia

Misja na wybór przynależności do strażników czy złodziei

GUI MENU

Sporo AUTORSKICH skryptów co zapewne nie znajdę u Ciebie ;) z doświadczenia wiem że jeżeli ktoś blokuje /pl zapewne kłamie z autorskimi pluginami :)

Tak więc, nie jest to plagiat lecz bardziej rozbudowany serwer RPG niż twój i to o sporo ;)

TEMAT

Opublikowano

Mylisz się, serwer wzorowany jest na na:

• Anime 'Log Horizon' stąd raidy oraz bossy z dungeonami
  • Metin2 stąd klasy oraz bronie, magiczne kamienie oraz rudy
  • Gothic
Więc w 100% nie jest to plagiat, tak więc nie masz o co się martwić, serwer wymyślałem sam od 0 aż do tego stanu, to że są Bossy / dungeony oraz nowe bronie nie oznacza plagiatu, każdy RPG posiada owe rzeczy ;)

#

EDIT

Czytałem twój post z twoim RPG -.- i jedynie identyczne mamy tylko i wyłącznie DUNGEONY nic więcej, każdy serwer ma teraz 'lepsze' bronie -.- ...

Nie ma u Ciebie Pkt Honoru jak u mnie

Autorskiego Levelowania postaci

Przedmiotów co u mnie

Klas postaci

Możliwości rozwoju

Misji identycznych

Opcji z GUI NPC

Więc proszę Cię następnym razem poczytaj dokładnie, bo jedynie dungeony mamy w naszych prezentacjach...

To iż posiadasz LvL wymagany na założenie broni nie jest autorskie ;)

Nowe bronie także ;)

Dungeony są od kilku msc normalną opcją na serwrach.

U mnie dodatkowo można znaleźć:

Honor

Misja na Konia

Misja na wybór przynależności do strażników czy złodziei

GUI MENU

Sporo AUTORSKICH skryptów co zapewne nie znajdę u Ciebie ;) z doświadczenia wiem że jeżeli ktoś blokuje /pl zapewne kłamie z autorskimi pluginami :)

Tak więc, nie jest to plagiat lecz bardziej rozbudowany serwer RPG niż twój i to o sporo ;)

Zobaczymy, u mnie także jest misja na konia, "autorskie levelowanie postaci", jakieś statystyki a jakoś wątpię w bardziej rozbudowany serwer, bo jeszcze takiego nie znalazłem :)

A co do komend to każda ranga ma możliwość używania komend, które im dopisze i nie widzę sensu dopisywania komendy /pl dla gracza dla poprawy wiarygodności.

Notomiast nie zmienia to faktu, że lubię się chwalić listą pluginów i z przyjemnością potrafię dać komuś zdjęcie z całą listą :)

Po za tym post mojego serwera jest stary i już nie zajmuje się reklamowaniem go, bo mam wystarczającą ilość graczy i nie zamieszczę tam całego serwera, bo w sumie nie ma jak za dużo tego.

Trudno opisać możliwość konfigurowania bossów, magiczny stół i generalnie cały serwer, bo jest on strasznie skomplikowany, na początku zabijasz potwory i potem to się tak rozwija i rozwija i doszło do tego, że najlepsi gracze z krytykiem, przeszywką, ukończonym biologiem i dobrymi średnimi potrafią uderzyć po 10k :P

Opublikowano

@Qwant1

Twój post jest na tyle stary że nie da się go odszukać na liście postów tutaj ;)

Dodatkowo aby uprzedzić twoje kolejne pytanie, nie nie znam twojego profilu oraz widzę go po raz pierwszy.

Gdyby miałby to być plagiat pojawiłby się on do tygodnia po twoim poście a tutaj minęło dużo więcej czasu co oznacza że jest to mój oryginalny pomysł

Poza tym druga część postu stanowi reklamę więc radzę ją zmienić ;)

TEMAT

Opublikowano

1. Textury: tak, wszystko co tworzę mam pod swój (nieukończony) texture pack, więc wygląd będzie z nim lepszy

2. Mam nadzieję iż uda mi się poszukać YT oraz mam już podobne tematy na kilku forach, ale to jeszcze nie ten rozwój serwera aby myśleć o reklamie ;)

TEMAT

Opublikowano

Witam, po 2 dniach ciszy wracam z nową dawką informacji, tak więc
Dodany został pierwszy Dungeon o nazwie "Blaze Cave", jak nazwa wskazuje walczyć będziemy z Płomieniami ich bossem będzie "Savior Blaze" czyli BOSS z średnią ilością HP oraz mocami specjalnymi jak tworzenie swoich mniejszych kopii i atakowania nimi graczy.
Drop z tego BOSSA będzie umiarkowany do poziomu Dungeonu

Aby wejśc na Blaze Cave Gracz musi posiadać 5poziom, lecz aby ożywić BOSSA w Dungeonie musi być minimalnie 3 Graczy którzy walczą, bez tego BOSS nie powstanie

Naprawiony został czat i od dziś wszystkie 13Rang ma prawo pisać na czacie

Jutro po skończeniu oświetlania jaskini oraz dodaniu jej szczegółów takich jak rudy, lawa oraz woda aby jaskinia wyglądała na naturalną

================================================================================================

Dodatkowo przypominam, wszystkie te oraz więcej informacji dostępne są na FP serwera :)

https://www.facebook.com/mmorpgmc?fref=nf

TEMAT

Opublikowano

Wszystkie ssy znajdziesz na FanPage na Facebook: https://www.facebook.com/mmorpgmc?ref=bookmarks

Jest tam galeria 1 dungeonu,

Co do drzewek, prawdopodobnie tak, lecz nie będzie to na zasadzie zdobyty level i mamy 10pkt nauki, raczej c o 5/10 lvl 1pkt nauki który da nam opcję zwiększenia szybkości, skoku życia czy ilości many

TEMAT

Opublikowano

1. W rozumieniu gracz spotka gracza, bije go. OK

2. W rozumieniu gracz spotka bosa, bije go.OK. Else if(Boss respi się w danym miejscu, gdzie jest off pvp bardziej pasi.)

3. Ok

4. Nie, nie, nie, to chyba jedyne co tu nie pasuje.

5-17 OK.

Aby ten serwer powstał jeszcze w tym roku, to potrzeba od kilku do kilkunastu programistów/techników, kilkunastu techników, z 5 sponsorów, aby wykupić taką maszynę co to utrzyma. A więc tylko powodzenia można życzyć.

Opublikowano

1. W rozumieniu gracz spotka gracza, bije go. OK

2. W rozumieniu gracz spotka bosa, bije go.OK. Else if(Boss respi się w danym miejscu, gdzie jest off pvp bardziej pasi.)

3. Ok

4. Nie, nie, nie, to chyba jedyne co tu nie pasuje.

5-17 OK.

Aby ten serwer powstał jeszcze w tym roku, to potrzeba od kilku do kilkunastu programistów/techników, kilkunastu techników, z 5 sponsorów, aby wykupić taką maszynę co to utrzyma. A więc tylko powodzenia można życzyć.

1. Gracz spotka Gracza wysyła mu prośbę o PvP i się biją w przeciwnym razie nie będą mogli zabierać sobie HP ani się zabić (Wybór jak w Metin2 Pojedynek)

2. Boss vs Gracz, wszędzie jest opcja walki PvP tylko w mieście nie można tego robić

3. ok

4. Ale co nie pasuje

5. Aha

Co do maszyny wystarczy coś z 10gb ramu + 20/30% czasu pracy procesora dysk 5gb bo po kij większy

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...