Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagrasz na starym dobrym serverze PvP oraz PvE

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wreszcie zobaczę jak idą prace nad mapą ^_^

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
  • Update

Dodałem graficzny wygląd questów pobocznych jak i głównych :)

Od teraz wiedzieć będziemy co dostajemy za wykonanie misji, dodatkowo aby wykonywać misję należy posiadać 'list' z prośbą o jego wykonanie aby zapobiec ciągłemu wykonywaniu tych samych questów

Dodano również nowych NPC do miasta są to 'urzędnicy miastowi' 'kwiaciarka' 'strażnicy miasta' oraz kilku innych

Poprawiłem wybór postaci o usunięcie płci postaci ponieważ jest ona kłopotliwa w dalszych planach.

Dodano poprawne działanie many oraz jej uzupełnianie

Stworzona została świątynia dusz w której będziemy się odradzać oraz 2 klasztory złej strony do których mam ciekawe plany

Poza miastem mam zamiar wybudować farmy w których można będzie wejść oraz potargować się z wieśniakami.

Aktualnie zajmuję się dodaniem lepszych mobów aby móc zacząć budować dungeony z nimi, do tego celu użyty zostanie PLUGIN MythicMobs.

Jakoż iż sam zajmuję się powstawaniem servera niedługo zacznie się nabór do Administracji oraz graczy do beta testów aby przetestować podstawowe funkcje gry

TEMAT

Opublikowano

O ile będzie jakiś klimat, mili gracze, stabilność i ciekawy texture pack to chętnie zagram ;)

Klimat - całe miasto oraz opisy postaci, prace umiejętności odnoszą się do Średniowiecznego Fantasy

Z Graczami bywa różnie, lecz z mojej strony postaram się ograniczyć 'dzieci' oraz innych którzy niszczą tą grę

TxT postaram się stworzyć właśnie pod styl średniowieczny, być może pobiorę paczkę i przerobię jedynie bloki ktore nie pasują do tego typu gry

TEMAT

Opublikowano

@ref

Ciekawostki

Skończyłem tworzyć miasto, dziś zostaną dodani NPC z którymi można będzie handlować rozmawiać i przyjmować od nich misje poboczne oraz główne.

Dodałem także już Menu dzięki czemu nie będzie trzeba pisać komend aby cokolwiek zrobić wystarczy klikać w obiekty

TEMAT

Opublikowano

Możesz wrzucić screna jakiejś budowli albo questa bo jestem bardzo ciekawy jak to wygląda. Jeżeli serwer wystartuje to na pewno się na nim pojawię. 

Opublikowano

@ref

Zaczynam pomału rekrutację na YouTubera jeżeli ktoś chętny pisać na PW

Dodatkowo, dodane zostały konie, które otrzymamy w zamian za 'Zwój Jeździectwa' który zdobyć będziemy mogli z specjalnego MiniBOSSA dodatkowo każdy koń posiada nazwę Gracza, każdy Gracz posiadać będzie Pieczęć Jeźdźcy która przywoła swojego Konia do Siebie.

Konie zostały wpisane do skryptu więc są nieśmiertelne, nie zabiją ich inni gracze oraz moby, nie spłoną w lawie ani nie utoną, lecz ich jeźdźcom zadane zostaną obrażenia jeżeli wejdą koniem w lawę czy spadną z góry.

Dodatkowo z stajennym można porozmawiać będzie tylko i wyłącznie od poziomu 8, Gracze z niższym LvL nie mogą nawet z nim porozmawiać.

Zostały stworzone 10 Questów pobocznych:

4 u Kowala dostaniemy od niego pieniądze oraz Magiczne Rudy kamieni

4 u stajennego dostaniemy od niego Miecze pieniądze oraz zwoje magiczne.

Mistrze klas zostali ulokowani w szkole, za 2Dni będzie można już u nich przyjąć nauki dzięki którym otrzymamy nasze umiejętności.

Lecz wymaganiami będą:

10 Poziom

Zwój Nauki x1

1 000$

Pieczęć Adepta

Wszystkie te przedmioty wypadać będą z mobów które są określone do takiego dropu, każdy mob z randomową nazwą posiadać będzie % dropu dodatkowych rzeczy jak 'Zwoje naprawy' / 'Diamentowy kamień' / 'Duży złoty kamień' / 'Srebna Ruda' oraz masa innych przedmiotów.

Dodane zostaną także zwoje magiczne:

Czyli dodatkowe buffy które kupić można będzie u handlarki, ich czas trwania oraz siła będzie wypisana w przedmiocie na podstawie 'lore' więc znać będziemy dokładne parametry każdego zwoju.

Zwojami będą np. Zwój szybkości który da nam na 1minutę możliwość szybkiego poruszania się

Zwój ducha znikamy z pola widzenia innych na 1minutę warunkiem jest nieatakowanie innych gdyż w akcji ataku niewidzialność znika.

Dodatkowo zostaną dodane 'Event Itemsy' czyli przedmioty o ciągłym działaniu bez potrzeby wykorzystywania naszej MANY aby je uaktywnić, będą nimi np.

Peleryna niewidka

Czerwony amulet Mordraga

Niebieski amulet Shiry

Pisane także są już itemy jednorazowego użycia do ataku, są nimi np. Zwój Ognia który podpala każdego gracza w odrębie 5 kratek od użytkownika zwoju

Zwój zamrożenia zamraża wszystkich w odległości 10 kratek

Zwój wyssania many ustawia manę wszystkich graczy w odległości 7 kratek na 50

Zwój przywrócenia many przywraca manę każdemu w odległości 7 kratek do 100%

Dodane zostanie także Levelowanie Many - czyli każdy gracz po wykonaniu magicznej misji (1 z głównych dostanie możliwość korzystania z pkt many) domyślnie jest jej 150 po zdobyciu 10lvl + wzrasta ona o 50

0 -10 = 150

10 - 20= 200

20 - 30 = 250

30 - 40 = 250

40 - 50 = 300

Każdy NPC u którego mamy dostać misję lub możemy coś naprawić / kupić posiada unikalny skin Gracza PREMIUM dzięki pluginowi CITIZENS

Zablokowane zostały komendy przez które administracja mogłaby oszukiwać, wszystkie komendy z misji wykonuje za nas konsola i nikt z pozycji Gry nie może tego zrobić

Od dziś zajmę się dokończeniem miasta oraz dodaniem lekarzy handlarzy strażników i innych pobocznych NPC którzy będą tłem w mieście aby ciągle mogło tętnić życiem i nie wydawało się puste

TEMAT

Opublikowano

Ok, wczoraj i dziś kończyłem dużego Update

Od teraz można kupić miecze u Kowala, każdy miecz wymaga od gracza danego poziomu doświadczenia.

Kupować można każdy miecz, lecz przy zakładaniu go musimy już mieć wymagany minimalny lvl

Wszystkie informacje na temat mieczy są w nie wpisane tak aby można było zobaczyć jego moc przed kupnem wszystko w postaci GUI w skrzynce.

Stajenny dostał już całkowicie skonfigurowany skrypt, od dziś można oddawać mu Zwój jeździectwa  aby móc dostać konia.

Poprawiłem małe błędy względem Pieczęci która nie działała jak należy.

Stworzono Handlarza mikstur u którego kupić można mikstury na Manę oraz PŻ ich informacje także są podane w GUI, dodatkowo sprzedaje on także buty do zwiększenia szybkości na 2 minuty, Miksturę niewidzialności aby zniknąć na 2minuty, Oko kresu aby móc latać na 1 minutę

Miecze oraz ich moce zostały w 100% napisane brakuje tylko wymagania lvl aby go założyć.

Aktualnie poprawiam oraz dodaję ScoreBoard Stats (własny w skrypcie autorski) aby nie trzeba było co chwilę wpisywać komendy aby sprawdzić swoje statystyki.

Wszystko będzie wyświetlane na SBS.

Dziś dokończę pisanie sprzedaży mikstur u Handlarza aby nie były tylko ozdobą, następnie o ile zdążę stworzę Lepszego Handlarza Broni który zaoferuje coś więcej niż kowal.

Dodany zostanie dziś 1 Dungeon na ktorym będziemy mogli zdobywać pomału przedmioty z mobów.

Nowy Dungeon nie posiada jeszcze swojego miejsca ale będzie to dungeon dla graczy od 5LvL ponieważ niższy nie da rady walczyć z tak wymagającymi przeciwnikami

Jeżeli ktoś chce wejść i sprawdzić ile już jest zrobione oraz jak dobrze zapraszam na PW po informacje na temat serwera aby dostać IP oraz informacje na temat kiedy serwer jest aktywny

TEMAT

Opublikowano

Widzę że sporo już zrobione jest, podoba mi sie pomysł z Koniami :)

Wreszcie będzie coś czego nikt mi nie zabije i nie będę musiał szukać kolejnego, widziałem także że jest pieczęć dzięki której można go przywołać :p przyda się to jeżeli odejdzie się od konia za daleko :p dodatkowo można będzie stworzyć domek wysoko w górach i przywołać konia do domu :D

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

@ref

Poprawiony został wygląd czatu.

Oraz zostało napisane Menu dla Handlarza Mikstur

Handlarz Broni posiada Bronie oraz łuki z wymaganiami poziomu, więc nie każdy odrazu będzie miał najlepszy miecz.

Zaczynam prace nad tworzeniem konta Vip które będzie posiadać kilka dobrych dodatków

TEMAT

Opublikowano

Możesz zdradzić jakie udogodnienia będzie miał vip i czy będzie możliwa ingerencja w świat tzn ścinanie drzewa itd? Bo jeżeli tak to proponowałbym wprowadzić jakiś system zielarstwa.

Opublikowano

Vip będzie posiadał:

Podczas wykonania misji 'Zdobądź Zwój Jeźdźcy' dzięki któremu otrzymamy konia (ich spawn będzie zablokowany poza miastem więc nie zdobędziemy ich inaczej) dostanie on Diamentową zbroję w przeciwnieństwie do gracza który otrzymuje tylko siodło

Dodatkowo posiadać będzie  1 możliwość Zmiany klasy bez potrzeby straty doświadczenia honoru oraz many, zwykły gracz musi mieć tylko 1 klasę bez prawa zmiany

W mieście będzie specjalna karczma dla Vipów gdzie można kupić będzie mikstury i inne przedmioty po promocyjnej cenie

Po śmierci Vip nie traci Honoru oraz Many (Gracz traci i 10pkt Honoru oraz losową ilość many)

Poza tym granica b=między Vipem a Graczem nie będzie duża, obaj posiadać będą identyczny drop aby nie ułatwiać im wykonywania misji.

Możliwe że po zakupie Vipa gracz dostanie +3lvl jeżeli jego aktualny lvl jest mniejszy niż 25, +2 jeżeli ma mniejszy niż 35 oraz +1 od 35 w górę ale to niepotwierdzone Informacje

Dodatkowo będzie to standardowy kolor prefixu oraz dowolny kolor nicku (dostęp do komendy /nick)

=========================================================================================================

Mapa poza miastem, dungeonami będzie normalna, można będzie tam kopać bić się (jeżeli obaj gracze wlączą sobie tryb PvP) i wszystko inne

Co do Zielarstwa zaciekawiłeś mnie, mogę zrobić osobny Crafting do misktur many i pż z jakimiś efektami np szybkość na 3sek po zażyciu itp.

Składniki wypadałyby z roślin drzew krzewów kaktusów itp.

Mogę także stworzyć 'Profesje' czyli:

• Zielarz
  • Kowal
  • Enchanter

i każdy z nich będzie miał jakiś duży % do wykonywania akcji, jednocześnie Kowal nie będzie mógł tworzyć mikstur a Zielarz nie będzie posiadał komendy /narpaw która będzie dodawać np na 1lvl +3% do życia przedmiotu :p 2lvl +5% do życia przedmiotu itp oczywiście za zużycie odpowiedniej ilości many :p

A Enchanter komendą będzie dodawał komendą losowy enchant do przedmiotu i tak jak Ci dwaj na 1lvl tylko enchanty typu niezniszczalność itp na kolejnych już Ostrość 3/4 itp :p

Miałeś dobry pomysł :D

TEMAT

Opublikowano

Witam mam do was propozycję

Czy pamiętacie 'Magazyniera' (czy jak on się tam zwał) z Metin2 który rozdawał Magazyny?

Posiadam skrypt (autorski jak 100% moich skryptów na tym serwerze) na oto właśnie takie Magazyny :D

Ich ceny byłyby po 10 000$ oraz tylko na 7Dni (potem przedłużanie tego) dostęp byłby za pomocą NPC darmowy oraz zdalny za 3 000$ za pomocą komendy

Rozmiar Magazynu to mała skrzynka.

Dodatkowo dodałem już sporo opcji na serwer już w 100% skonfigurowana zostali NPC do rozmowy, pomału serwer zaczyna nabierać swojego klimatu :D

Dodatkowo znalazłem dużo fajnym średniowiecznych piosenek które wrzucę do resourcepacka dzięki czemu dodam spory dodatek do klimatu średniowiecznego RPG :D

#
EDIT

jak ktoryś admin mógłby mi połączyć ten post z tym powyżej z racji iz nie zauważyłem że u góry jest 22 ostatni post ;-;

TEMAT

Opublikowano

Powiem tak, mój komputer to złom do robienia ciepłych kanapek, więc jeżeli ja testując skrypty (10 kontami) przy słabym kompie i nic się nie dzieje więc nie boję się o to kupując maszynę 4x mocniejszą od mojej

Dodatkowo znając otwarcia nie liczę na więcej niż max 20graczy z czego 15 stałych.

Zawsze podczas BETA testów mogę coś wyłączyć, dodatkowo mam bardzo mało zmiennych więc nie będzie problemu :D

TEMAT

Opublikowano

Ja bym z chęcią zagrał na taki serwerze, wydaje mi się, że mógłbym na nim spędzić mile czas jak i pobawić się :)

Ludzkie zachowanie tak na prawdę zależy od postrzegania świata oraz wychowania danej osoby .

Wszystko da się kontrolować, trzeba tylko to umieć .

Opublikowano

Sorki iż tak mało teraz tutaj piszę, ale jestem zajęty pisaniem wymaganie lvl dla gracza aby mógł użyć danej broni :p

Ogólnie gracz może użyć Miecza który jest na 50 lvl posiadając 4, ale wyjątkiem jest że miecz nie aktywuje w tym momencie swojej mocy :D

Czyli miecz zachowywać się będzie jak zwykły miecz, bez żadnych super mocy i efektów.

==========================================================================================================

Co do skryptów oraz lagów :p bo było owe pytanie, skrypt laguje jeżeli posiada dużo zmiennych, moje skrypty posiadają po 1 / 2 zmienne na 4 skrypty, reszta skryptów działa na zasadzie aktywacji czyli wykonuje się tylko w 1 momencie :p więc o lagi się nie martwcie bo będą minimalne

TEMAT

Opublikowano

Nie zagram, kończę z takimi serwerami xD

Skoro, nie zagrasz bo nie masz większego powodu niż to iż nie podoba Ci się owy tryb , proszę nie robić spamu :)

Pomysł ciekawy, choć nie wiem czy możliwy do zrobienia ;)

P.S.A i dołączam się do projektu ^_^

Oj możliwy :D mam już 55% serwera gotowe. :p wszystko powoli zaczyna pięknie wyglądać. :p niestety nagrałbym filmik ale mój Fraps nnagrywa z negatywem i nie wygląda to za fajnie

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...