Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagrasz na starym dobrym serverze PvP oraz PvE

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie, będzie jakieś forum czy stronka serwera z regulaminem opisem klas jakieś informacje o serwerze, można także by tam zrobić ten test aby dostać się na serwer na WhiteList aby móc wejść na serwer ;)

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Będzie forum, potrzebuję go z racji właśnie opisu klas oraz ich wszystkich umiejętności, regulaminu aby każdy musiał się na niego zgodzić a nie jak na 99.9% serwerów gdzie zasady są tylko w słowach właściciela i nie ma ich nigdzie zapisanych

TEMAT

Opublikowano

Mnie osobiscie odechcialo sie już calego "Minecraftowego pvp".. To jest już nudne w kółko to samo i nic więcej, minecraft z dnia na dzień upada.. zobaczycie że jeszcze pare lat i w tą grę będą grać dzieci z podstawówki albo poprostu ta gra upadnie ;/ Sam osobiście nie gram już w tą grę od 2 miesięcy i nie gram w żadne gry tego typu. Raczej bym nie zagrał i nie wrócił do klocków ;D pozdrawiam ;p

Opublikowano

Mi właśnie chodzi aby ograniczyć PvP między graczami, standardowym dropem chcę dodać mniejsze walki z mobami (cięższe zdobywanie rud) specjalne questy które będą wymagać przejścia ogromnych odległości identycznie zmniejszą walkę oraz całe PvP

Niestety nie zrobię całkowitego PvE bo to nie będzie miało sensu, niestety jakiś % PvP musi zostać i uważam że jeżeli Ty jako gracz wpiszesz sobie /pvp off i nikt nie będzie mógł Cię zaatakować jest to duży plus bo możesz  grać cały czas PvE

Dodatkowo zastosowanie rekrutacji Graczy ograniczę właśnie 'dzieci' które tylko latają za PvP oraz nie umiejące poprawnie pisać, dodatkowo wierzę że jeżeli będzie trudno się dostać na serwer ograniczę także liczbę cziterów bo raczej nikt bana nie chcialby dostać na serwerze gdzie nie wróci

TEMAT

Opublikowano

@pablos11

Jedynie pograł bym na serwerze gdzie nie ma dropu z "stone" tylko jak dawniej z rud, bez pluginów na stowniarki itd.. bez dodatków, pluginów. Tylko dobry antycheat i podstawowe pluginy co kiedyś i mogę zagrać. 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngfrezzy4k Niestety z rzeczy które wymieniłeś jest tylko klasyczny drop. Nie będzie u mnie żadnego kopania kwadratów 100x100 żeby po 10min wyjść z full diax eq

Serwer będzie stylem RPG gdzie dominować będzie walka z mobami oraz zdobywanie najróżniejszych przedmiotów zaczynając od Mniejszego Zielonego kamienia który potrzebować będziemy aby móc dostać działkę a kończąc na Złotym kamieniu który da nam jednorazowy dostęp do miasta na 5minut gdzie tylko może wejść Vip i nikt więcej

Na serwerze będzie sporo dodatków zaczynając od wybierania płci a kończąc na wyborze klasy postaci wszystko w GUI.

Niestety kiedyś tworzyłem tematy o czystym Survivalu z 5pluginami które są podstawowe i z 30chętnych na forum pojawiła się tylko 1 osoba więc taki pomysł nie wypali, trzeba czekać aż 'dzieciarni' znudzi się ciągłe PvP z dodatkami i zechcą sprawdzić czysty Survival bez zbędnego badziewia

TEMAT

Opublikowano

@pablos11

Jedynie pograł bym na serwerze gdzie nie ma dropu z "stone" tylko jak dawniej z rud, bez pluginów na stowniarki itd.. bez dodatków, pluginów. Tylko dobry antycheat i podstawowe pluginy co kiedyś i mogę zagrać. 

Niestety takie typy przepadły i aby zaistnieć przynajmniej na takiej zasadzie aby serwer mógł utrzymać sam siebie jest trudne więc wątpię aby coś takiego wypaliło.

Choć można zrobić BungeeCord i połączyć 2 serwery :p ale to najpierw ten MMORPG musiałby mieć tyle kasy aby można bylo dokupić 2 serwer bez strat

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Jakoś nie ufam temu postowi w 70% za dużo piszę oraz za długo tu jestem aby uwierzyć w krótkie wypowiedzi które sugerują obecność na otwarciu.

Ale mimo wszystko odświeżyłeś mi temat więc na pewno przeczyta go więcej osób i trafią się prawdziwi 'fani' :)

TEMAT

Opublikowano

@FireWork12

Niestety takie typy przepadły i aby zaistnieć przynajmniej na takiej zasadzie aby serwer mógł utrzymać sam siebie jest trudne więc wątpię aby coś takiego wypaliło.

Choć można zrobić BungeeCord i połączyć 2 serwery  :P ale to najpierw ten MMORPG musiałby mieć tyle kasy aby można bylo dokupić 2 serwer bez strat

Nic nie przepadło, wystarczy dać premium i nie dopuscić dzieci do gry. Jest wiele osób które by z wielką chęcią zagrało na takim serwerze niż na pluginach. Premium jest to mniej dzieci. Taka prawda niestety że w większoci nonpremium to przedszkolaki... :)

Opublikowano

Ja czekam :). Powiadom, kiedy serwer będzie otwarty. Jakbyś szukał administacji, to się zgłaszam. Osobiście miałem kilka serwerów, więc nie jestem zielony z komend.

--

Opublikowano

No rang będzie masa do rozdania bo oczekuję sporego otwarcia z min 200slotami + 20 osób w Administracji zaczynając na KidModzie przechodząc przez Techników (niech też się pomęczą potem :D) a kończąc na Moderatorach forum którzy będą mieli swój prefix w grze

TEMAT

Opublikowano

Jak idą prace ? :p

I czy można wchodzić i zobaczyć postępy?

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Ok ok już jestem :D

Tak więc w mojej topce stale możecie śledzić postęp prac, update w topce jest dziennie ok godz 17.

Dodatkowo:

• Budowa miasta idzie dobrze już mniej więcej mam gdzie stawiać i planować tereny, zbudowane zostało kilka domków oraz ratusz
  • SS z miasta wrzucone zostaną po tym jak mapa będzie gotowa w min 50% bo teraz nie ma co oglądać
  • Jeżeli ktoś chce sprawdzić postęp (poza mapą miastową) może wejść na serwer IP: 192.168.1.4:25565 mogą być lagi bo na prywatnej maszynie

Zrobiłem już wybór klas, w menu graficznym, dodatkowo informacje na temat ich umiejętności został także dodany jako Menu graficzne.

Dziś zacznę pisać kod dla tych umiejętności aby można było ich używać a nie tylko czytać, każda umiejętność będzie dodana jako barwnik.

Aby użyć umiejętności wystarczy kliknąć barwnikiem na przeciwniku bądź na sojuszniku zależnie od umiejętności.

Trwają prace nad Forum gdzie będzie opis wszystkich klas wraz z umiejętnościami

Jeżeli wystarczy mi czasu dziś dodane zostaną także pkt Honoru

Dodatkowo dokonałem wyboru i każda osoba która wejdzie dla autoryzacji na serwer PREMIUM dostanie Vipa na (myślę nad 30dniami) 20Dni bez żadnych opłat

Wystarczy wejść bez logowania się na serwer jeżeli nick z serwera premium zostanie potwierdzony Gracz otrzyma Vipa bez żadnego problemu

TEMAT

Opublikowano

@ref

• Stworzone zostało miasto w 45%
  • Tworzone zostają randomowe postacie które będą chodzić po mieście aby dodać mu klimatu
  • Tworzone zostają postacie LTZ (Ludzie tej ziemi) którzy mogą z nami rozmawiać jak Kowal, szewc czy Handlarze

• Dodano nowy pomysł Gracze którzy stworzą Gildię z min 30osobami mogą założyć własne miasto na które zostanie naniesiona ochrona WorldGuard
  • Wymogi założenia miasta:
  • 30 osób w Gildii
  • Kamień Strażnika
  • Ruda żywiołu
  • Kwiat natury
  • 5 000 000$
  • Lider Gildii na poziomie min 50 + Honor Dobry

TEMAT

Opublikowano

Pomysł z tworzeniem miasta jest genialny ^^ fajnie będzie mieć własne miasto w którym można mieć własnego Kowala i innych NPC :D

Widzę także że zrobione zostały Pkt Honoru oraz LvL :D czekam na jakieś beta testy :D chętnie się na to piszę

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Oto wieści z serwera :D

Tutaj jest pierwsze okno które nam się otworzy podczas wejścia na serwer, wybierany w nim postać oraz płeć

15024258336637745078.jpg01315258204948498893.jpg

Informacje na temat umiejętności postaci:

57183328664713139354.jpg

59719722975993180731.jpg

75978245019941692397.jpg

Wygląd punktów Honoru

36687344103617356957.jpg

51051154811287578977.jpg

Dzis zakończę prace nad tworzeniem lvl dla postaci oraz ich przedziałom.

Następnie dodam wymagania do rozmowy z danym NPC aby można było kupić coś u NPC tylko gdy mamy dość wysoki LvL

TEMAT

Opublikowano

Widzę że fajnie się rozkręca :D nawet coś w tle widać mam nadzieję że to nasze miasto

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Dziś postaram się złączyć statusy:

• Mana
  • Honor
  • Doswiadczenie

Aby nie trzeba było wpisać 3 osobnych komend tylko 1 i mieć wszystko wyświetlone, dodatkowo zajmuję się usprawnieniem wyświetlania Lore na przedmiotach z umiejętnościami aby była informacja ile czasu trwa dany czar oraz jak dużo many musimy za ten czar oddać.

W 100% ukończone zostało już Levelowanie, max lvl to 23 (w ciągu następnego tyg dodam ich aż 50) Pkt Honoru zostają przyznawane za zabijanie mobów jak i graczy został także ukończony ich przedział.

Mana będzie ograniczana do 150 dla graczy poniżej 20lvl  oraz 250 dla graczy do 40lvl 300many posiadać będą gracze 50lvl +

Manę odzyskać możemy tylko i wyłącznie poprzez kamienie many oraz runiczne.

W najbliższym czasie stworzona będzie strona z informacjami na temat Umiejętności oraz wszystkich kamieni

• UPDATE

Dodałem dziś kamienie runiczne dzięki którym można się Leczyć, odnawiać manę oraz rzadkie kamienie doświadczenia które dają pewną ilość XP

Dodatkowo z silniejszych mobów wypadać będą już kamienie Gildyjne oraz mniejsze kamienie działek.

TEMAT

Opublikowano

Mozna zobaczyć jakieś ssy z wyglądu tych kamieni, albo jakiś filmik :p bo czekam i czekam aż odpalisz serwer i nic :D

Ale skoro ma być dopracowany to trzeba poczekać :D

P.s jakieś zgłoszenia do Administracji będą czy posiadasz już ekipę?

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Duży UPDATE

W tą niedzielę zobaczycie początkowe działanie serwera które przedstawię na filmiku.

Znajdzie się tam wybór klasy oraz płci wraz z wykonaniem kilku misji/questów zostanie tam zaprezentowana także MAPA która jest przez was wyczekiwana.

Nie znajdziecie tam nic wielkiego poza skromnymi początkami, zostanie także ukazana świątynia Dusz w której odrodzisz się po śmierci

Dodatkowo zdecydowaliśmy iż jest to serwer RPG wasze przedmioty nie będą wypadać po śmierci, lecz będziecie dostawać sporą ilość ujemnych pkt Honoru jak i lvl.

Po śmierci także wyzeruje się wam licznik Many nieważne ile jej posiadaliście.

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...