Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Medium] rivendel.blutu.pl

dawixon333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod koniec tego lub na początku następnego dygodnia pojawią się w grze: portal gildyjny, portal w lochach, całe lochy gildyjn (25 osób max może uczestniczyć) większośc naprawionych bugów, dodane nowe rzeczy. I kilka niespodzianek. 

no no ciekawe, zobaczymy efekt finalny :)

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przekonasz się gilu, ja przynajmniej nie kradnę plików. Przypomnij sobie.

Co mam przypomnieć? Plików nie da się ukraść, a jeśli nie wierzysz, że sam piszę skrypty to zapraszam na Skype. Z chęcią udostępnię ci ekran.

//

Na serwerze działa pancerz?

Opublikowano

Na serwerze jest jeszcze trochę bugów próbujemy je wyeliminować wszystkie. Ciągle pracujemy. Mnie chwilowo nie ma bo oddaję laptopa do naprawy. Pieczę nad grą sprawować będzie nowa administratorka, Daisy oraz super moderator Demenologia.

Daisy pracuje nad portalem, loszkami itp. Demonologia ogarnia graczy.

Bugi proszę zgłaszać na support, automatycznie Daisy je naprawi. Proszę dokładnie opisywać problem. Nadchodzi wielka aktualizacja.

Opublikowano

Na s3 nie ma już rywalizacji o top 1. Mod nickiem Demonologia ma nagle 416 lvl a Marynka (osoba na 2 pozycji) ma 184 lvl. Gra całkowicie została pozbawiona rywalizacji, tak samo jak na s2. Byłem top 1 nagle demonologia dostał awans na moda i z dupy dostał 1000 pkt czci  oraz lvl(dostał niby za jakąś pomoc przy szukaniu bugów, co i tak nie powinno wpływać na rozgrywkę między graczami). Tak jak już mówiłem, oby dwa serwery zostały pozbawione rywalizacji o topke.

Opublikowano

Nie było mnie, miałem lapka w naprawie, dopiero co go otrzymałem. Zajmę się portalem, lochami oraz bugami + tymi waszymi uwagami. Takie sprawy proszę na support zgłaszać.

Opublikowano

Nie będzie nigdy możliwości atakowania członków gildii. To tzw. sojusznicy. Czy na wonie atakujesz sojusników? Bugi proszę zgłaszać na panelu kontaktowy, a nie na forach tego typu.

Opublikowano

Trwają testy portalu. Oczywiście w jeżyku angielskim, bo lang wziąłem z globala, a nie chciałem literek krzaczków w tekstach. Gdy będzie gotowe all to dodam polskie tłumaczenia. Na razie jeszcze muszę potworki dodać. Wkrótce aktualizacja. http://scr.hu/1i9x/l2lu8

Opublikowano

@odswiezam

nie masz co.. hard padł bo grało mało osób

MIMO WSZYSTKO GRALI ale wyłączyłeś serw ..

a teraz na gotowcu cisniesz

Opublikowano

Po pierwsze, nie cisnę na gotowcu. Po drugie czat dodałem z epvp. Nie mowie, ze ja jestem jego autorem. Nie cisne na gotowcu. Dodalem wlasne lochy gildyjne.

Programuję własny portal. Screeny na stronie glownej. 

Wiec co ty mowisz chloptasiu. Serwer dlugo stoi (kiedys na sfpolska.xaa.pl stal ale nie mozna tam gier via www trzymac wiec pliki i baze danych na nowy adres przeniaslem, czyli okolo 3 miechy stoi.

Przenosimy serwer pod nową maszynę. Blisko 40 zł miesięcznie płacić będę. Serwer będzie na domenie pl. Wraz ze startem nowego adresu dodamy portal. Na razie oba portale już dodałem. Do jednego tylko dodałem mooby, do gildyjnego muszę jeszcze id i ich statystyki dać. Wszystko na serwerze dev. Naprawiony na dev już jest bug z lochami. Teraz już dodaje % do gildyjnych statystyk oraz aktualizuje się poziom lochów.

Na razie i tak muszę czekać. Max 72h zanim zaktualizuje się wszystko. 

http://scr.hu/1i9x/n3lut

Portale 2 dodane, jeden już działa, gildyjny. Jeszcze statystyki potworków z niego poprawić muszę. Wszystko na nowej maszynie testujemy. Wkrótce przeniosimy się na nowy adres... domena pl..

Wkrótce przewidziana aktualizacja.
Opublikowano

Aktualizacja: (wejdzie w życie w ciągu kilku dni)

• Przeniesiono serwer na nową, stabilną maszynę.
  • Zmieniono na domenę pl.
  • Dodano oba portale.
  • Naprawiono bug w lochach gildyjnych, teraz aktualizuje się trener, skarbiec (% dodają się z wygraną), aktualizuje się poziom ubitych lochów.
  • Na razie 80% skrypt jest w portalu gildyjnym (statystyki potoworków jeszcze muszę poprawić) lvl, grafiki, nazwy dodane oraz texty.
  • Portal w lochach na razie tylko się wyświetla, gdy skończę 100% portal gildyjny, zajmę się nim.
  • Oprócz portali, naprawiam dodawanie pomocnikom lvl (tak naprawiam, bo już skrypt jest napisany, ale trzeba kilka literek poprawić.)
  • Poprawione zostaną ceny w IS, dodane zostaną nowe opcje. 

Oprócz tego mniej ważne rzeczy zostaną zmienione. Poziom otrzymywanego złota w karczmie zostanie podwyższony.

Aktualizacja wkrótce. Skrypt portalów zostanie udostępniony także serwerom norbertsa. 

Dziękuję graczu ZeusXP za id potworków w portalach.

Opublikowano

Nie ignorujemy w sprawy graczy. Jeden gracz który ma kilka tysięcy obs. na intagramie otrzymał grzyby za reklamowanie serwera. Dostałem coś 30k tylko.

Grzyby w IS wymieniasz na złoto i kupujesz statystyki więc?

Nikt za nic nic nie dodawał.  Lvl nie dodajemy i nie zamierzamy. Sami expić musicie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...