Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

K - Project 2 Sezon - dyskusja

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

k-project-k-wallpaper-by-riyovincent-d5p

Dla większości osób odwiedzających ten temat -  Zgaduje że 1 sezon raczej nie jest Wam obcy więc nie widzę potrzeby aby opisywać to anime (fabułę itp.) 

2 sezon wychodzi w październiku 2015r (potwierdzone info)

Mam do Was kilka pytań. Z góry bardzo dziękuje za poświęcony czas. Im więcej napiszecie, tym lepiej ^_^

1. Co sądzicie o zakończeniu? podobało się? nie? dlaczego? Co byście zmienili jakby to od Was zależało?

2. Wasz ulubiony król? / ulubiona postać? Możecie też napisać czemu akurat ona

3. Co możecie powiedzieć o OST? OP/ED?

~INNE ~

4. Do którego klanu / gangu chcielibyście należeć 

5. Wszystko inne czym chcielibyście się podzielić

~  Czekam ~ 

1 )  Muszę powiedzieć że zakończenie mi się podobało w 1 sezonie. Było trochę wzruszające, szkoda mi kilku bohaterów no ale...  ( i pewnie dlatego że anime skończyło się w taki a nie inny sposób nie mogę się doczekać aż nadejdzie 2 sezon. Jestem bardzo ciekaw jak się to wszystko potoczy ) Można powiedzieć że anime spełniło moje oczekiwania. Jak każde inne anime miało kilka wad ( Nic dziwnego w tym nie ma ) ale nie na tyle / nie były to jakieś wielkie wady aby mnie miały w jakiś sposób zniechęcić do oglądania. 

2) Ulubiony król? - Każdy był fajny pod jakimś względem ( no oczywiście oprócz bezbarwnego + o złotym było za mało informacji ) .. ale po zastanowieniu wybieram srebrnego 

3) Szczerze mówiąc OP/ED nie przypadły mi do gustu w tym anime. Z tych OST które pamiętam przypadł mi ten do gustu - https://www.youtube.com/watch?v=coWL1dCijac

4) Mam trochę podobny charakter do srebrnego króla. Lubię podróżować, 

członków do klanu wybierałbym bardzo ostrożnie xD

Jak miałbym wybierać pomiędzy czerwonym a niebieskim to sam nie wiem....chyba niebieski

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1. Z dupy było to zakończenie z resztą jak cała fabuła. Twórcy się chyba pospieszyli z materiałem dlatego teraz nadchodzi s2, to oczywiście dobrze bo anime wyglądało ciekawie.

2. Nie mam ulubionych postaci ani królów, po prostu najbardziej do gustu mi przypadł Mikoto, czerwony król. Spodobały mi się te jego płomienie, chciałbym mieć taką moc xD

3. Soundtracki musiały być przeciętne bo żadnego nie kojarzę, fakt że dawno temu oglądałem to anime ale coś w pamięci by mi zostało.

4. [..]

5. Nadchodzący sezon zapowiada się całkiem ładnie, może znowu mam zbyt dużą nadzieję ale co tam, raz się żyje. :D

Mam tylko nadzieje, że tym razem fabuła zostanie pociągnięta do końca, a nie ucięta w momencie kiedy coś zaczyna się dziać (i na dobrą sprawę nie wiadomo o co chodzi).

417711489342956987022.png

Opublikowano

@TheMadMan9512

Co do ulubionego króla / przynależności do klanów brałem wiele rzeczy pod uwagę ale jakbym miał wybierać tylko MOC i nic więcej to oczywiście Mikoto. Te płomienie były faktycznie niezłe :)

OP/ED jak już napisałem niezbyt mi się podobały ( ale w większości anime nie przepadam za OP/ED. Mam tylko kilka wybranych anime ^^ )

Czy 2 sezon będzie lepszy? kto wie ^^ Miejmy nadzieję. 

Fabuła ucięta? może coś w tym jest ale popatrz na anime BTOOOM!, Deadman Wonderland (ale DW to wstęp do mangi) Gokukoku no Brynhildr itp. nic praktycznie nie wyjaśnione ( nie wiem czy znasz te anime które teraz wymieniłem ) + te anime już raczej nie będą wznowione.. chociaż BTOOOM! zostało zakończone wtedy jakoś co K Project zaś Gokukoku no Brynhildr w połowie 2014 o ile się nie mylę... ale wydaje mi się że musiałby się stać jakiś cud żeby była kontynuacja. 

Tokyo Ghoul 1 też raczej nie było jakieś super ekstra zakończenie

Opublikowano

Bardziej chodziło mi o to, że oglądając K miałem mętlik w głowie do samego końca.

Tokyo Ghoul startowało z s2 krótko po s1 więc tego nie trzeba liczyć (no i tego, że chu*jowo wyszła ta ekranizacja nieoparta na wydarzeniach z mangi),

BTOOOM! miało prostą i wciągającą fabułę więc brak następnego sezonu nie robi wielkiej różnicy (chociaż byłby miłym zaskoczeniem).

Gokukoku było gównem od początku do końca, jeden soundtrack mi tylko zapadł w pamięć, a więc w d***e mam kontynuacje. xD

Deadman Wonderland widziałem tylko z filmików na YT także się nie wypowiem w tej kwestii.

Czyli podsumowując w mojej ocenie K było naprawdę fajnie zrobione pod względem kreski i animacji, ale fabuła była tak pokręcona albo ja tak nieuważnie oglądałem, że nic z niej nie wyniosłem i z chęcią obejrzę drugi sezon kiedy tylko się pojawi w internecie chociażby żeby sprostować parę kwestii dotyczących głównego bohatera.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Nie pamiętam wszystkiego dokładnie - co czułem podczas oglądania, czy miałem mętlik. Kilka kwestii zostało do końca wyprostowanych / wyjaśnionych. Kto, kiedy, czemu itp. :D Muzyczka przed tym jak Mikoto zginął, poświęcenie, krzyk tej dziewczynki co była w czerwonym klanie. Dużo rzeczy wpłynęło na to że zakończenie mi się bardzo podobało ^^ 

Pozwolę sobie na chwilę, trochę odbiec od tematu - rzuciłem wcześniej tytułami anime bez namysłu xD

BTOOOM!  zakończenie  mimo iż pozostawia dużo niewyjaśnionych rzeczy to z drugiej strony było naprawdę dobre

Bohaterowie są razem jako jeden z +

Chciałbym żeby anime było dłuższe o chociaż 1 odc, lub kilka minut, żeby zakończenie było chociaż trochę bardziej rozbudowane... Szkoda trochę że nie dali 2 sezonu... - no dobra,  ostatecznie nie jest jakoś specjalnie potrzebny ale to byłoby bardzo miłe z ich strony. Ponadto kreska mi przypadła do gustu. Fabuła taka sobie - dobra. Openingi genialne! :)

Gokukoku no Brynhildr bardzo dobrze się zaczynało ale od połowy  + zakończenie niezbyt fajne. Zaczęło się totalnie psuć. Kreska całkiem, całkiem. OP 1 super. 

co do TG - fakt, szybko ten czas minął, te kilka miesięcy. 

Opublikowano

1. Nie pamiętam zakończenia, czyli nie warto.

Jedyne co pamiętam, to to, że czerwony król

umar

2. Neko, bo cycki. 
A tak na serio, to niebieski król, podobało mi się jego zachowanie.

3. Nie pamiętam, nie warto. Chociaż opening urywkami kojarzę i zły nie był.

Jednak cieszę się, że będzie kontynuacja. 

BTOOOM!  zakończenie  mimo iż pozostawia dużo niewyjaśnionych rzeczy to z drugiej strony było naprawdę dobre. Chciałbym żeby anime było dłuższe o chociaż 1 odc, lub kilka minut, żeby zakończenie było chociaż trochę bardziej rozbudowane... Szkoda że nie dali 2 sezonu... 

BTOOOM był robiony na podstawie ~50 chapterów. Chaptery wychodzą co miesiąc. Obecnie jest 74 chapterów. Nie mają z czego robić i to nie ich wina.

Chyba nie chcesz 12 odcinkowego sezonu, gdzie pół anime to wstawki studia? :|

Z tego co wiem to sprzedaż Blu-Ray BTOOOM była tragiczna, więc o ile manga się nie wybije wystarczająco wysoko, to z kontynuacji raczej nici.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Haha, racja. Cycki są ważne, lecz nie najważniejsze.  Swoją drogą z tego co pamiętam była mega urocza. Kto by nie chciał mieć przy sobie takiego *kota*? xD Dzisiaj trudno o wierną kobitkę :D ( chociaż nie wszyscy musza się ze mną zgodzić ) Jak już napisałem wcześniej jak nie srebrny to chyba chciałbym należeć do niebieskiego klanu. Całkiem równy gość był z niebieskiego króla.

Cieszmy się więc wszyscy razem z tego faktu :D

Co do BTOOOM! - serio? nie wiedziałem o tym. Wielkie dzięki za info ;)

Wszystko to kwestia gustu :)

PS. Czytałem przed chwilą że wyszedł film kinowy K - Project: Missing Kings ale na wersje Blu-ray / DVD będziemy musieli jeszcze trochę poczekać. Dla tych którzy nie wiedzieli o tym : https://www.youtube.com/watch?v=Oyd0YwIPeuA#t=73.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

http://anilinkz.tv/k-missing-kings tutaj macie w lepszych jakościach, jako że animezone zawsze linki do tych najgorszych jakości kradnie, jak na ironię ;D 

Nie ma czegoś takiego jak "lepsza jakość" na łonlajnach. Łonlajny to łonlajny. Dno i kilometr mułu. Jedna akceptowalna jakość jest na torrentach.

No ale przecież są już :D Chyba większość ludzi zna angielski, prawda? Przynajmniej ja tak zawsze myślałem ;)

Tak się składa, że głównym odbiorcą chińskich bajek w Polsce (co widać choćby przez popularność stron online czy słabych serii) są gimbusy, więc nie oczekuj od nich angielskiego, pozwalającego na zrozumienie animu.  xD

A tak nawiasem, to nawet znając obcy język perfekcyjnie, nic nie zastąpi przyjemności i lekkości, z jaką się wchłania sztukę w rodzimej mowie. 

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Zgadzam się po części z @Ariness Ja akurat gimbusem nie jestem, angielski trochę znam ( jednakże wiele jest takich zwrotów, które znaczą coś kompletnie innego niż można byłoby się spodziewać. Można się trochę męczyć na anime-filmie 1,5h :P ) Nic nie zastąpi przyjemności i lekkości z ojczystego języka :3 ­

Opublikowano

No ale przecież są już :D Chyba większość ludzi zna angielski, prawda? Przynajmniej ja tak zawsze myślałem ;)

to źle myślałeś, bo mój angielski dupy nie urywa :P

Nie ma czegoś takiego jak "lepsza jakość" na łonlajnach. Łonlajny to łonlajny. Dno i kilometr mułu. Jedna akceptowalna jakość jest na torrentach.

Tak się składa, że głównym odbiorcą chińskich bajek w Polsce (co widać choćby przez popularność stron online czy słabych serii) są gimbusy, więc nie oczekuj od nich angielskiego, pozwalającego na zrozumienie animu.  xD

A tak nawiasem, to nawet znając obcy język perfekcyjnie, nic nie zastąpi przyjemności i lekkości, z jaką się wchłania sztukę w rodzimej mowie. 

Nie prawda, player Google zapewnia również akceptowalną jakość moim zdaniem. Tak, wiem, ze pobierane zapewniają coś jeszcze lepszego, sam pobierałem, ale szczerze to rzadko pobieram, często wole sobie po prostu obejrzec online niż szukać napisów polskich, czy odcinków co nie jest wcale takie łatwe..

XrgAYyk.png

Opublikowano

Czekać na napisy do filmu, a drugi sezon w sumie to też fajna sprawa. Ze wszystkich postaci, a było ich trochę MIkoto wypadł tam najlepiej.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Wybacz, jednak jest, jak oglądam anime na laptopie od zawsze, nie podam ci teraz przekątnej ekranu ale wiadomo jak to laptop, taka w sam raz, to widać duuuż różnicę między takim 360/480 a 720/1080. Te wasze pobierane jakości to widać na tv pewno, na takie ekrany to co podałem starcza w zupełności, przynajmniej mi, nie widzę żadnych dysproporcji czy czego tam, jak przy 360 gdzie jest pikseloza zwyczajna :D

są gimbusy, więc nie oczekuj od nich angielskiego, pozwalającego na zrozumienie animu.  xD

W sumie z tym gimnazjum możesz mieć rację, też tam wtedy ledwo co dukałem, zmieniło się w technikum właśnie dzięki temu że zacząłem je oglądać w tym to języku. Kolejnym krokiem było czytanie mangi (w sumie to na równi z anime), jak również tłumaczenie ich na język polski dla fandomu :D Dzięki temu tak się podszkoliłem że teraz książki po angielsku nie sprawiają mi problemów, a mam o wieeele większy wybór niż w ojczystej mowie,a  jest to taka sama przyjemność, nie widzę żadnej różnicy. Więc każdemu polecam ten sposób ;)

Opublikowano

Wybacz, jednak jest, jak oglądam anime na laptopie od zawsze, nie podam ci teraz przekątnej ekranu ale wiadomo jak to laptop, taka w sam raz, to widać duuuż różnicę między takim 360/480 a 720/1080. Te wasze pobierane jakości to widać na tv pewno, na takie ekrany to co podałem starcza w zupełności, przynajmniej mi, nie widzę żadnych dysproporcji czy czego tam, jak przy 360 gdzie jest pikseloza zwyczajna :D

W sumie z tym gimnazjum możesz mieć rację, też tam wtedy ledwo co dukałem, zmieniło się w technikum właśnie dzięki temu że zacząłem je oglądać w tym to języku. Kolejnym krokiem było czytanie mangi (w sumie to na równi z anime), jak również tłumaczenie ich na język polski dla fandomu :D Dzięki temu tak się podszkoliłem że teraz książki po angielsku nie sprawiają mi problemów, a mam o wieeele większy wybór niż w ojczystej mowie,a  jest to taka sama przyjemność, nie widzę żadnej różnicy. Więc każdemu polecam ten sposób ;)

Planowalem sie uczyc angielskiego wlasnie w ten sposob, ze czytalbym mangę po angielsku i to czego nie rozumiem wpisywal w google translate. Jakie tytuly polecasz? Nie chce ani dobrych, ani slabych. Nie chce cierpieć, ale też nie chce sobie zepsuc przyjemnosci moją mala znajomością angielskiego

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ja to brałem chyba się najpierw za jakieś tytuły co mnie się podobały ale w polskim były daleko za angielskim tłumaczeniem.

A tak to najłatwiej ci będzie chyba na jakimś głupkowatym ecchi czy schematycznym shounenie ;D 

Opublikowano

Przepraszam bardzo, co ma bycie gimbusem do znajomości j. angielskiego? Sugerujecie, że w szkole Was czegoś uczą? Ja rok co rok kładłem się na ławce i odpoczywałem przed następnymi lekcjami... na lekcji to Was co najwyżej mogą naprowadzić - poprawić pewne Wasze błędy już wrodzone nabyte z samo nauki, czy rozszerzyć Wasz słownik. Ja, tak czy inaczej, miałem zawsze pusty zeszyt..

Żeby nauczyć się innego języka trzeba chcieć, i to za młodu najlepiej zanim korzenie zapuścicie i zmiana nie będzie możliwa.. w moim przypadku miałem z górki z angielskim, ah Ci kuzyni i ta tibia (wiadomo: obrazki+kliknięcie=nazwa i wiesz co to jest. I często się do angielskiej wiki zaglądało czytać co robią itemy albo o questach..) w którą wszyscy wtedy ciupali. Później po podstawach ogarniętych się te anime i filmy odpalało w eng subach, a teraz spokojnie się teksty czyta :D

Co do oglądania anime, mi styka 480p, oglądam w małym oknie i tak xD

Jak ja się przestawiałem z pl na eng to nie pamiętam - ale chyba zaczęło się w dużej mierze od odpalania anime w eng subach bo albo nie było po pl, albo się czekać nie chciało. Teraz cokolwiek oglądam lub czytam, musi być po eng :)

Ogólnie szacunek dla ludzi, którzy potrafią bez błędów tłumaczyć z jednego języka na drugi, podczas gdy żaden z tych języków nie jest ich ojczystym..

Ten K project movie to już wyszło tak? Kurcze nawet nie wiem kiedy xD

Opublikowano

Dokładnie. Szkoła nie uczy dobrze angielskiego. Z tego co czytałem/słyszałem to błędy edukacji angielskiego w szkołach polegają na tym, że tempo jest narzucone oraz niedostosowane do indywidualności, oraz fakt, ze uczy się głównie słów, ktore uzywa się raz na miesiąc, tudzież zbyt wielkie skupienie na nauce gramatyki robi swoje. Teorytycznie wiem jak nauczyć się języka angielskiego. Trzeba się nim, ze tak powiem otoczyć, trzeba chcieć. Czytanie angielskich napisów ze słownikiem w ręce powinno być dobrym sposobem, a nie wkuwanie na pamięć jakichś regułek gramatycznych, ktore i tak sie zapomni za kilka dni. Najlepsza nauka to praktyczna nauka. My znamy polski od urodzenia. Najpierw bylismy nauczeni najprzydatniejszych słów i ogólnie jak się porozumiewać, a nie, jakichś skomplikowanych form gramatycznych. To dopier później. 

@Edit

pisząc angielskich napisów mialem na mysli jakieś początkowo bierne udziały w dyskusjach na forach, czytanie mang po angielsku, filmów, seriali etc. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Przepraszam bardzo, co ma bycie gimbusem do znajomości j. angielskiego? Sugerujecie, że w szkole Was czegoś uczą? Ja rok co rok kładłem się na ławce i odpoczywałem przed następnymi lekcjami... na lekcji to Was co najwyżej mogą naprowadzić - poprawić pewne Wasze błędy już wrodzone nabyte z samo nauki, czy rozszerzyć Wasz słownik. Ja, tak czy inaczej, miałem zawsze pusty zeszyt..

Żeby nauczyć się innego języka trzeba chcieć, i to za młodu najlepiej zanim korzenie zapuścicie i zmiana nie będzie możliwa.. w moim przypadku miałem z górki z angielskim, ah Ci kuzyni i ta tibia (wiadomo: obrazki+kliknięcie=nazwa i wiesz co to jest. I często się do angielskiej wiki zaglądało czytać co robią itemy albo o questach..) w którą wszyscy wtedy ciupali. Później po podstawach ogarniętych się te anime i filmy odpalało w eng subach, a teraz spokojnie się teksty czyta :D

Powiedz mi, gdzie ja napisałem o nauce w szkole?

Mnie chodziło o to, że jeśli ktoś jest młody, to nie można od niego oczekiwać wielkich umiejętności w czymkolwiek. Piętnastolatek grający na altówce od nawet dziesięciu lat nie będzie lepszy od czterdziestolatka grającego dwadzieścia. Zdarzają się oczywiście wyjątki, ale jest to mniejszość.

PS. Może bys tak mniej lekceważąco odpowiadał na czyjeś posty? To nie wygląda fajnie, tylko cholernie arogancko.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Angielskiego nie można tłumaczyć dosłownie na nasz język. Nie ma takiej opcji ( no chyba, że takie proste zdania jak np. He is a superman ) Zależy też jakie anime. Psychologiczny seinen ma raczej trudniejsze słownictwo niż jakieś tam ecchi... ale się mogę mylić. Do tego przydałoby się znać czasy, zasady itp. Szkoła ( liceum ) nic mnie prawie nie nauczyło. Tyle co przygotować się na jakąś kartkówkę a wiadomo teraz jest tak  = ZAKUJ > ZDAJ > ZAPOMNIJ ( chociaż tak to powinno być z takimi przedmiotami jak biologia - te co nas nie interesują a nie angielski ) Grunt to żeby mieć chęci do nauki. Mam kilka książek które sobie sam kupiłem ( nie podręczniki szkolne ) które w mojej ocenie są bardzo dobre.

Wiek w prawdzie też nie ma nic do tego. Jak ktoś ma rodziców z 2 różnych krajów / dziecko które przebywało za granicą + jeszcze uczy się w szkole + czyta książki / mangi po angielsku itp. + ma w ogóle  chęci to tego, to nie ma buca żeby nie umiał angielskiego. Czy 5 czy 10 czy 15 lat ma a czym starsze ( czym więcej poświęca temu czasu ) to będzie mu szło coraz lepiej. 

Kiedy wyszedł? Tyle co zauważyłem że jest na animezone to go dodałem tutaj. Nie mogę się już doczekać. Podobnie jest z 2 sezonem. Jak to już pisałem ciekawe jak zrobią - Jakimś cudem ożyje srebrny ? On jest chyba moim ulubionym ( wszystkich królów lubię, są super oprócz bezbarwnego )

Jakość jak już pisałem wcześniej wystarczy mi spokojnie 480p. Max oglądam 720p.. no czasami najmniej 360p - zależy na jakiej stronie / jaki odtwarzacz / czy mi net aktualnie w danym momencie dobrze działa 

Opublikowano

Jakość jak już pisałem wcześniej wystarczy mi spokojnie 480p. Max oglądam 720p.. no czasami najmniej 360p - zależy na jakiej stronie / jaki odtwarzacz / czy mi net aktualnie w danym momencie dobrze działa 

To ja oglądam zawsze w 720/1080 na http://anilinkz.com na odtwarzaczu mp4upload, polecam gorąco - mimo mojego internetu 1mb/s nie muszę czekać aż się zbuforuje, nie jestem pewien od czego to zależy ale tak już jest i jakoś taka sama jak na innych odtwarzaczach ;D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...