Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Rewolucyjny System Sklepów - AXeria.pl

Sokou.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bambus czytaj ze zrozumieniem, bo ostatnio masz z tym duzy problem. Sam koncept wyszedl z zagranicy a tutaj byla mowa do ''oddaniu do uzytku graczy''. Sila rzeczy serwer musi wystartowac aby system byl wprowadzony dla nich. Jesli nie rozumiesz napisz pw a postaram sie sparafrazowac.

Nic do ciebie nie mialem, ale straciles mocno w moich oczach.

Sam koncept wyszedł z forum metina gdzie ludzie o to prosili już 6-7 lat temu. Ciężko mówić o "oddaniu do użytku" skoro serwer jeszcze nie wystartował. Stworzyliśmy, zaprezentowaliśmy działanie publicznie (na forum, youtube) jako pierwsi, taka jest prawda - nie możesz się z tym sprzeczać. A to, że jakiś serwer dodał coś po nas, to nic nie zmienia.

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do tego hajsu - raczej lepiej, żeby był ten portfel. A dlaczego? A no dlatego, że np. bedziesz expic, nie wiem co robic, bedziesz miał przykładowo 1.9kkk, a ze sklepiku akurat ktos cos kupi za 100kk i hajs Ci się buguje. Z drugiej strony, ten limit można zwiększyć, no ale jak kto woli.

Myślę, że administracja Axerii przewidziała możliwy overflow i zabezpieczyła was przed tym. :P

Opublikowano

Bambus czytaj ze zrozumieniem, bo ostatnio masz z tym duzy problem. Sam koncept wyszedl z zagranicy a tutaj byla mowa do ''oddaniu do uzytku graczy''. Sila rzeczy serwer musi wystartowac aby system byl wprowadzony dla nich. Jesli nie rozumiesz napisz pw a postaram sie sparafrazowac.

Nic do ciebie nie mialem, ale straciles mocno w moich oczach.

To nie wiem, może coś źle doczytałem, z resztą byłem po dwóch nieprzespanych nocach. A tak w ogóle to na tym forum nie musi mnie nikt szanować. Na tym mi w życiu nie zależy..

50596142255057180250.png

Opublikowano

150 euro to musialbys dac fryzjerowi, za sciecie tych kudłów.

Jestem graczem wiec takie pytania sa nie na miejscu

Sajko fani zawsze w cenie.

Mam nadzieję, że pamiętacie o możliwości przepełnienia buffora i to zabezpieczyliście jak ktoś wspomniał wyżej.

Opublikowano

Ciekawy innowacyjny pomysl. Nie twierdze ze jest dobry ani zly , nie mam o nim zdania bo nie testowalem go w praktyce, ale mysle ze tłumaczenie "bo ktos ma lagi przez 2 konto" powinno juz dawno wyjsc z nawyków userów. Mamy 2015 rok , PC maja juz takie procki i karty ze moga uciagnac spokojnie 100-200 clientow metina (strzelam xD). 

Plusem jest to ze nie trzeba robic osobnego konta na sklep . 

Co do masowego wystawiania tobolku , rozwiazac mozna to na dwa sposoby. Albo wysoka cena tobolka , albo mozliwosc wystawiania go od wyzszego poziomu ;)

Edit: zapomnialbym , najlepsze jest ten tryb offline. Czesto mnie wywala z serwera , z roznych przyczyn . Nerwica mnie bierze jak po wsytawianiu sklepu przez 10 min , po 5 mnie juz kicka bo kabel od neta nie łączy , albo prąd na wiosce zabrali xD 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Sajko fani zawsze w cenie.

Mam nadzieję, że pamiętacie o możliwości przepełnienia buffora i to zabezpieczyliście jak ktoś wspomniał wyżej.

Sklepy działają na podobnej zasadzie jak standardowe, pamięć jest konsekwentnie zwalniania - bez obawy :)

Ciekawy innowacyjny pomysl. Nie twierdze ze jest dobry ani zly , nie mam o nim zdania bo nie testowalem go w praktyce, ale mysle ze tłumaczenie "bo ktos ma lagi przez 2 konto" powinno juz dawno wyjsc z nawyków userów. Mamy 2015 rok , PC maja juz takie procki i karty ze moga uciagnac spokojnie 100-200 clientow metina (strzelam xD). 

Plusem jest to ze nie trzeba robic osobnego konta na sklep . 

Co do masowego wystawiania tobolku , rozwiazac mozna to na dwa sposoby. Albo wysoka cena tobolka , albo mozliwosc wystawiania go od wyzszego poziomu ;)

Edit: zapomnialbym , najlepsze jest ten tryb offline. Czesto mnie wywala z serwera , z roznych przyczyn . Nerwica mnie bierze jak po wsytawianiu sklepu przez 10 min , po 5 mnie juz kicka bo kabel od neta nie łączy , albo prąd na wiosce zabrali xD

Klient metina jest trochę dziwnym tworem, w pierwszych aktualizacjach będziemy mieli na uwadze, żeby to wszystko jakoś sensownie zoptymalizować.

Sklepy od początku nie miały być dostępne dla każdego 1 lvlowego gracza (pomijając, że nie będzie raczej graczy z mniejszym lvlem niż 15-18 (?) w "głównym" m1), raczej będzie to swojego rodzaju nagroda dla graczy (nie jakoś bardzo trudno dostępna, ale jednak będzie potrzebny minimalny wysiłek). Nie chcemy wypierać standardowych sklepów, jednie ułatwiamy życia dla graczy którzy będą zarabiać głównie z handlu.

Opublikowano

To ze ktos nie chwali sie tym na prawo i lewo nie oznacza ze jestescie pierwsi i wasze "sklepy" sa slabe:)

Sorry deco lubię Cie, ale wypominanie komuś że coś jest słabe po tym jak zaprezentował się Armentis jest nie na miejscu. :P

Opublikowano

To ze ktos nie chwali sie tym na prawo i lewo nie oznacza ze jestescie pierwsi i wasze "sklepy" sa slabe:)

Sorry za offtop ale jesli chodzi o a******a prace podjeliscie stosunkowo niedawno a wnioskuje to, po wycofaniu domu handlowego.

Srij9JT.png

Opublikowano

Ehh, przerabiane to już było kilka razy. Nie chce mi się kłócić o to, wersja na filmiku jest sprzed 2 miesięcy? Odpowiedz sobie ile uaktualnień mogłem zrobić przez 2 miesiące. Raczej chcieliśmy, żeby ludzie zapoznali się mniej więcej o co chodzi, w pełnej okazałości wszystko będzie można zobaczyć po starcie albo na wiki za jakiś czas.

Opublikowano

Sorry deco lubię Cie, ale wypominanie komuś że coś jest słabe po tym jak zaprezentował się Armentis jest nie na miejscu. :P

Sorry lubie cie endys ale wez wypierdalaj pilnowac swojego serwera ktory znowu zapewne wam padnie:) Widzisz problem na armentisie nie byl w domie aukcyjnym ktory poszedl niemcom za dobry $ tylko w nowych plikach ktorych wy nie macie:)

PS. Dalej nie dostalem obiecanej kasy za strone na m2w mimo ze ona mi lata nalezy sie troche mi szacunku ze wam dupe uratowalem gdy wpierdoliliscie ipb dziurawe na moja maszyne ze stronami przez co stracilem wiecej niz wy i jeszcze wzialem na siebie wine.

Ehh, przerabiane to już było kilka razy. Nie chce mi się kłócić o to, wersja na filmiku jest sprzed 2 miesięcy? Odpowiedz sobie ile uaktualnień mogłem zrobić przez 2 miesiące. Raczej chcieliśmy, żeby ludzie zapoznali się mniej więcej o co chodzi, w pełnej okazałości wszystko będzie można zobaczyć po starcie albo na wiki za jakiś czas.

Ah no tak, moge ci tez powiedziec ze w zeszlym roku juz z tym robilem i pokazywalem paru os. na pro ze robie z tym ale dalem sobie spokoj ale nie bujam sie po mpc by chwalic sie jaki to kolejny serwer nie bedzie z*******y, szkoda ze kolejny ktory padnie. Wbrew temu co stalo sie na armentis on nie padl i nie padnie

ban.gif

Opublikowano

Sorry lubie cie endys ale wez wypierdalaj pilnowac swojego serwera ktory znowu zapewne wam padnie:) Widzisz problem na armentisie nie byl w domie aukcyjnym ktory poszedl niemcom za dobry $ tylko w nowych plikach ktorych wy nie macie:)

PS. Dalej nie dostalem obiecanej kasy za strone na m2w mimo ze ona mi lata nalezy sie troche mi szacunku ze wam dupe uratowalem gdy wpierdoliliscie ipb dziurawe na moja maszyne ze stronami przez co stracilem wiecej niz wy i jeszcze wzialem na siebie wine.

Ah no tak, moge ci tez powiedziec ze w zeszlym roku juz z tym robilem i pokazywalem paru os. na pro ze robie z tym ale dalem sobie spokoj ale nie bujam sie po mpc by chwalic sie jaki to kolejny serwer nie bedzie z*******y, szkoda ze kolejny ktory padnie. Wbrew temu co stalo sie na armentis on nie padl i nie padnie

Nie wiem czy widzisz różnie między pustym gadaniem, a publikowaniem czegoś na portalu niezależnym od siebie, dostępnym dla każdego gdzie można sprawdzić datę dodania postu/filmu. Ja wolę się chwalić, niż żalić - jak widać niektórzy odwrotnie.

3 raz piszesz że serwer padnie, mimo, że nawet nie wystartował. Szkoda, ze nie podałeś żadnych argumentów, bo takie gadanie to tylko gadanie. Średnio mnie interesują przeciętne serwery i ludzie którzy nie potrafią prowadzić dyskusji bez wulgaryzmów i jadu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Alchemik wszystkowiedzący :P Vesteris Padnie, AXeria padnie..

Nie pominę faktu, że Endy nie dopuści do upadku serwera(który juz sporo stoi), co jest pewne w 100%, też nie wydaje mi się aby Sokou i Inix dali ciała przy swoim serwerze, widać, że mają doświadczenie..(Ale wszystko wyjdzie z czasem)

Dla mnie cały system prezentuje się rewelacyjnie i pierwszy raz się z nim spotkałem..

1EPZ6G.gif

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Alchemik wszystkowiedzący :P Vesteris Padnie, AXeria padnie..

Nie pominę faktu, że Endy nie dopuści do upadku serwera(który juz sporo stoi), co jest pewne w 100%

a jednak dopuscil do upadku :D

@kiedy serwer startuje? Zadnych informacji.

Srij9JT.png

Opublikowano

a jednak dopuscil do upadku :D

@kiedy serwer startuje? Zadnych informacji.

Robił co się da żeby do tego nie dopuścić no ale przez ataki potracił graczy i przystąpił do reworka :P

1EPZ6G.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...