Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Rewolucyjny System Sklepów - AXeria.pl

Sokou.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napiszę dla potomnych gdyby ktoś zapomniał: "takie coś można kupić od Kena za 150 euro" xD xD xD xD xD

System sam w sobie może być lecz z tego co widzę jest do poprawy bo aktualnie jego funkcjonalność kuleje.

0LsM05U.png

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

fajna sprawa czy jakis polski serwer mial cos takiego? chyba nie

bardzo mi sie to podoba czekam na kolejne rzeczy od was , zapowiada sie super serwer

Opublikowano

Oczywiście szacunek za system. Bardzo fajne,ale takie coś zabija "klimat gry". Sorry,ale tak jak Endy powiedział, takie nowości jak to, czy dom aukcyjny to syf ;D

Opublikowano

Wow! z*******e, jaki typ servera?

Typ serwera to oczywiście Hard.

Oczywiście szacunek za system. Bardzo fajne,ale takie coś zabija "klimat gry". Sorry,ale tak jak Endy powiedział, takie nowości jak to, czy dom aukcyjny to syf ;D

Nie sądzę, aby zabiło to klimat gry, ponieważ sklepy nadal będą stały na placyku w miastach, jednakże nie będą to gracze w ich npc'ty.

Dodatkowo zaznaczyć trzeba, że poza tymi sklepami (jak juz wspomniałem w filmie) będą także standardowe.

Opublikowano

te sklepy offline to na czas będą? może by stworzyć coś, żeby te sklepy były stawiane jedynie pod nieobecność, wybierasz jaki czas (max 8h) i stawiasz i spierdzielasz gdzie chcesz, czy to na dwor czy umrzeć

Opublikowano

Eleganckie rozwiązanie w 100% bardzo przydatne..

Sklepy można wystawiać z jakąś ilością czy tylko raz na jednym koncie? Bo bywa i tak, że jeden sklep to za mało :D

Sam niegdyś miałem po 5 Shopów bo w jednym się nie mieściło.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

te sklepy offline to na czas będą? może by stworzyć coś, żeby te sklepy były stawiane jedynie pod nieobecność, wybierasz jaki czas (max 8h) i stawiasz i spierdzielasz gdzie chcesz, czy to na dwor czy umrzeć

Na czas - to znaczy? Możesz wystawić sklep, iść sobie na dwór, a potem wrócić i zamknąć sklep.

Eleganckie rozwiązanie w 100% bardzo przydatne..

Sklepy można wystawiać z jakąś ilością czy tylko raz na jednym koncie? Bo bywa i tak, że jeden sklep to za mało :D

Sam niegdyś miałem po 5 Shopów bo w jednym się nie mieściło.

Ograniczenie to sklep na konto (aktualnie), mamy plan na rozwój handlu (i nie tylko) tak więc udogodnienia w stylu więcej niż jeden sklep na raz lub kilka zakładek w sklepie są brane pod uwagę. Dużo osób trochę źle zrozumiało ideę i myśli, że każda postać z 1 lvlem będzie mogła wystawiać sklep (wtedy faktycznie mogłoby się namnożyć owych sklepów) - tak czy siak, wszystko wyjaśni się z czasem :)

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

No kozackie :) Pierwszy raz widzę taki bajer :) Oczywiście ludzie którzy " wiedzą " najwięcej na tym forum zawsze muszą dodać swoje 5 groszy.

Opublikowano

Na czas - to znaczy? Możesz wystawić sklep, iść sobie na dwór, a potem wrócić i zamknąć sklep.

Chodzi o to, że wystawiasz sklep na określony czas, żeby nie stał on dzień i noc aż do restartu. Max 8h. Po tym czasie się zamyka. A ty możesz być wylogowany.

Opublikowano

Chodzi o to, że wystawiasz sklep na określony czas, żeby nie stał on dzień i noc aż do restartu. Max 8h. Po tym czasie się zamyka. A ty możesz być wylogowany.

a po co ? tam mowil ze sklep bedzie caly czas tal dopoki go nie zamkna

Opublikowano

Myśleliśmy o zamykaniu sklepu gdy sprzedane zostaną wszystkie towary. Ograniczenia czasowe też wzięliśmy pod uwagę - mamy fajny monopol na to wszystko (handel w grze jest tylko jedną z dziedzin na której się skupiamy), sklepy powyżej są tylko wierzchołkiem góry lodowej i nie są pokazane w pełnej okazałości.

Opublikowano

Nie do końca. Przecież pierwsi zrobili to chłopaki z Asterios2

Sama modyfikacja jako shop offline nie jest głupia. Ja mam 2 kompy więc mi to dupa właściwie, ale pamiętam jak miałem jednego słabego kompa i wystawienie shopa + odpalenie drugiego metina do gry to był wyczyn.

Jednak masz racje to że trzeba odbierać u npc to trochę nie za wygodnie.

@topic

Nie będę mówić że kupione czy coś bo raczej wątpię że to kupiłeś. Nie robisz siebie debila na mpc a to już dużo o tobie mówi.

Jednak powiem tylko tyle że nie jesteście pierwsi. :)

PZDR TRUSKUL

Hmm albo jestes slepy albo glupi to jest inny skrypt niz ten zaprezentowany przez autora vm :)

Opublikowano

Ja jestem ciekaw co się stanie jak channel padnie, będzie wesoło :D

Co tam internetowy samobójco? xD

Topic. Ciekawe rozwiązanie, lecz moim zdaniem jest to zbędne. 

­

Opublikowano

Ja jestem ciekaw co się stanie jak channel padnie, będzie wesoło :D

Nic nie padnie. Sklepy na filmie nie zostały zaprezentowane w całości, poza tym zanim ruszy beta wejdzie pewnie sporo udoskonaleń. Nie pokazujemy wszystkiego, dlatego odpuściłbym spekulacje "popsuje się", bo film pokazuje tylko fragment funkcjonalności - przekonać się będzie można na becie :D

Opublikowano

­

Zbedne czy tez nie to juz gracze po starcie ocenia :)

Dla 'fanow ' klasyki specjalnie zostawione zostaly standardowe sklepy.

Opublikowano

Jak wywali serwa, to co sie stanie z przedmiotami ze sklepu ? Sklep sie sam na nowo otworzy ?

A co jak sklep sie sam zamknie po tych 8h, a my nie bedziemy miec miejsa w eq zeby  itemki same wrocily ?

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Jak wywali serwa, to co sie stanie z przedmiotami ze sklepu ? Sklep sie sam na nowo otworzy ?

A co jak sklep sie sam zamknie po tych 8h, a my nie bedziemy miec miejsa w eq zeby  itemki same wrocily ?

Jeżeli "wywali serwer" sklep będzie zamknięty. Myśleliśmy o opcji, która "przywracała by sklepy do życia", ale na razie nie widzimy takiej konieczności. Jeżeli gracze będą chcieli takiej funkcji to prawdopodobnie ją dodamy. Tak czy siak nie planujemy zbyt częstych restartów więc myślimy, że nie ma się o co martwić. Gdy sklep jest zamknięty, a mamy jakieś przedmioty w "magazynie sklepowym" możemy je odebrać u dozorcy. Jeżeli nie będziemy posiadać miejsca w ekwipunku wyświetli się informacja, że brakuje miejsca.

Opublikowano

­

Kto to k***a wymyślił XDDDDDDDD Rozpierdala mnie to :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...