Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Rewolucyjny System Sklepów - AXeria.pl

Sokou.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

kiedy ten serwer startuje ? 

Kwestia tygodni, na pewno nie przegapisz :)

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

Ja jestem ciekaw co się stanie jak channel padnie, będzie wesoło :D

To nie Last** żeby kanały padały.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Naprawdę przydatna rzecz.

Jak na razie pierwszy server w polsce z takim systemem, gdzieś widziałem że włochy opatentowały.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

26ef880a24a8b87bgen.png

Opublikowano

W tym momencie ma to serwer VirtualMT2.
Dosyć przydatna rzecz, myślę, że teraz coraz więcej serwerów będzie to miało, dojdziemy do zagłady tej pięknej gry, lecz bardzo fajne rozwiązania są teraz na tym forum.

Opublikowano

Ups, chyba ktos was uprzedzil.

Że niby Virtual? Taa, ktoś wrzucił z fejk konta jakiś link do tego (ciekawe kto). Trochę wybrakowana wersja zresztą jakiś miesiąc/dwa po nas to wrzucili więc nie szalałbym z tym "wyprzedzaniem". Moja wersja pierwotna była bardziej dopracowana niż ich finalna :D

W tym momencie ma to serwer VirtualMT2.

Dosyć przydatna rzecz, myślę, że teraz coraz więcej serwerów będzie to miało, dojdziemy do zagłady tej pięknej gry, lecz bardzo fajne rozwiązania są teraz na tym forum.

Axeria z założenia ma mieć swój klimat. Będzie to raczej serwer dla osób którym znudziło się ciągle patrzenie na mapy z PLa, granie w ten sam sposób (body, wp to exp a szaman to buff - generalizuje, ale tak to działa w większości przypadków, a nie powinno) i robienie ciągle tych samych misji. Nie porównywałbym nas do innych serwerów - zbyt duża przepaść. Trochę smutne (a może i nie smutne :D), że "konkurencja" komentuje na siłę w negatywnym wydźwięku pomimo, ze nie pokazaliśmy nawet 1/10 serwera.

Za niedługo zobaczycie co miałem na myśli ^^

Opublikowano

Że niby Virtual? Taa, ktoś wrzucił z fejk konta jakiś link do tego (ciekawe kto). Trochę wybrakowana wersja zresztą jakiś miesiąc/dwa po nas to wrzucili więc nie szalałbym z tym "wyprzedzaniem". Moja wersja pierwotna była bardziej dopracowana niż ich finalna :D

Axeria z założenia ma mieć swój klimat. Będzie to raczej serwer dla osób którym znudziło się ciągle patrzenie na mapy z PLa, granie w ten sam sposób (body, wp to exp a szaman to buff - generalizuje, ale tak to działa w większości przypadków, a nie powinno) i robienie ciągle tych samych misji. Nie porównywałbym nas do innych serwerów - zbyt duża przepaść. Trochę smutne (a może i nie smutne :D), że "konkurencja" komentuje na siłę w negatywnym wydźwięku pomimo, ze nie pokazaliśmy nawet 1/10 serwera.

Za niedługo zobaczycie co miałem na myśli ^^

E nie przejmuj się, te typy z virtuala już tak mają, dziwni ludzie.

Opublikowano

@Inix

Co masz na mysli piszac wybrakowana? Z tego filmu wynika, ze to wlasnie axeria ma wybrakowany system, np jesli chodzi o tworzenie sklepu w losowych miejscach. Moze juz to poprawiliscie, nie wnikam.

Nie spieralbym sie o to, ktory serwer wprowadzil pierwszy ten system, gdyby nie wasze slowa ''Axeria jako pierwszy i jedyny serwer wprowadza dla waszego uzytku bla bla bla'' Gdy okazalo sie, ze niemal identyczny patent wystepuje na zagranicznych serwerach napisaliscie, ze chodzi o polska scene, a gdy polski serwer wprowadzil shopy offline przed wami zaslaniacie sie tym filmem. Moze i wasz film byl pierwszy ale gracze nie beda korzystali z tego systemu skoro wasz serwer jeszcze nie wystartowal, rozumiesz?

I wcale nie twierdze, ze ta aktualiazacja jest przypisana do jednego serwera, chodzi tylko o wasze slowa.

PS. Jestem tylko graczem, wiec nie spinaj.

Srij9JT.png

Opublikowano

@Inix

Co masz na mysli piszac wybrakowana? Z tego filmu wynika, ze to wlasnie axeria ma wybrakowany system, np jesli chodzi o tworzenie sklepu w losowych miejscach. Moze juz to poprawiliscie, nie wnikam.

Nie spieralbym sie o to, ktory serwer wprowadzil pierwszy ten system, gdyby nie wasze slowa ''Axeria jako pierwszy i jedyny serwer wprowadza dla waszego uzytku bla bla bla'' Gdy okazalo sie, ze niemal identyczny patent wystepuje na zagranicznych serwerach napisaliscie, ze chodzi o polska scene, a gdy polski serwer wprowadzil shopy offline przed wami zaslaniacie sie tym filmem. Moze i wasz film byl pierwszy ale gracze nie beda korzystali z tego systemu skoro wasz serwer jeszcze nie wystartowal, rozumiesz?

I wcale nie twierdze, ze ta aktualiazacja jest przypisana do jednego serwera, chodzi tylko o wasze slowa.

Co mam na myśli? Hmm, średnio mi się podoba "przełączanie" sklepu komendą (średnio w stylu MMORPG) i "nie zdążyło się odświeżyć" - to zdanie wskazuje na to, że system nie działa w czasie rzeczywistym (?) ew. źle sklejony filmik.

Tworząc Axerię nie skupiamy się na serwerach zagranicznych, ale fakt, że to z "polską sceną" było niedopowiedzeniem. Ale z resztą się nie zgadzam, skoro pokazaliśmy to miesiąc wcześniej to chyba logiczne, że byliśmy pierwsi (na tym to polega chyba. Ciężko jako kryterium traktować to czy gracze mogą z tego korzystać (kwestia teorii i praktyki, że tak powiem) skoro serwer jak sam zauważyłeś jeszcze nie wystartował.

Nie będę się spierał o wydźwięk tego wszystkiego, mamy dużo dużo więcej rzeczy które będą nas wyróżniać.

PS. Nie "spinam" - jedynie uśmiecham się i pozdrawiam :)

Opublikowano

Co mam na myśli? Hmm, średnio mi się podoba "przełączanie" sklepu komendą (średnio w stylu MMORPG) i "nie zdążyło się odświeżyć" - to zdanie wskazuje na to, że system nie działa w czasie rzeczywistym (?) ew. źle sklejony filmik.

Tworząc Axerię nie skupiamy się na serwerach zagranicznych, ale fakt, że to z "polską sceną" było niedopowiedzeniem. Ale z resztą się nie zgadzam, skoro pokazaliśmy to miesiąc wcześniej to chyba logiczne, że byliśmy pierwsi (na tym to polega chyba. Ciężko jako kryterium traktować to czy gracze mogą z tego korzystać (kwestia teorii i praktyki, że tak powiem) skoro serwer jak sam zauważyłeś jeszcze nie wystartował.

Nie będę się spierał o wydźwięk tego wszystkiego, mamy dużo dużo więcej rzeczy które będą nas wyróżniać.

PS. Nie "spinam" - jedynie uśmiecham się i pozdrawiam :)

virtual_1426896424__beztytulu.png

Widzisz ten przycisk? Dodatkowo sklep mozna zamknac bez koniecznosci szukania go na mapie + dziala w czasie rzeczywistym :)

To, ze pierwsi pochwaliliscie sie filmikiem nie oznacza, ze byliscie prekursorem tego systemu w polsce, z racji tego, ze na innym serwerze prace mogly zostac podjete znacznie wczesniej. W kazdym razie to wasz temat wiec nie bede robil offtopu.

@Jakie rzeczy beda was jeszcze wyrozniac? :D

Srij9JT.png

Opublikowano

Widzisz ten przycisk? Dodatkowo sklep mozna zamknac bez koniecznosci szukania go na mapie + dziala w czasie rzeczywistym :)

To, ze pierwsi pochwaliliscie sie filmikiem nie oznacza, ze byliscie prekursorem tego systemu w polsce, z racji tego, ze na innym serwerze prace mogly zostac podjete znacznie wczesniej. W kazdym razie to wasz temat wiec nie bede robil offtopu.

Nie było na filmiku, a na serwery medium albo easy nie wchodzę, bo mnie bawią. Ogłosisz coś "oficjalnie" jako pierwszy - jesteś pierwszy (tak to działa w tym przypadku). Ciężko być prekursorem czegoś, co proponowali na forum PLa 6-7 lat temu? jezeli chodzi o sam pomysł. No chyba, że chodzi Ci o wykonanie to pokazaliśmy, że mamy to skończone (nadające się do użytku) miesiąc przed V**tualem - to jest fakt, masz daty na youtubie więc nie ma co się spierać dalej w tym temacie.

Poza własnymi mapami, misjami, dungeonami (tak własnymi - pierwsze co zrobiłem jak zaczynałem pracę nad Axerią to usunąłem wszystkie pliki ".quest")? Będzie jeszcze rzeczy, tak z grubsza to zmieniony styl gry (każda postać będzie grywalna tzn. nie będzie przymusu grania bodym albo WP tylko dlatego, że lepiej się nimi expi, a szaman expiony tylko na buffa). Gra nie będzie polegała na trzymaniu spacji (tak, metin może polegać na czymś więcej :O) - chodzi mi o inne możliwości zdobywania doświadczenia (expienie skilami, eksplorowani świata, misje które będą się opłacać i nie będą nudzić - NOWE, a nie te z PLa + kilka nowych lub przerobionych). Jak będę miał czas (nie wiem czy przed startem czy w atkualizacji) to przepiszę protokół i nie będzie "chaetów" (nie będą fizycznie możliwe, nie będzie się dało tego obejść). Ale to tylko tak ogólnie, więcej podamy przed startem. Po co ktoś ma coś dodać po nas i mówić, że jest na innym serwerze.

Opublikowano

Ile zapłaciliście Kenowi? 150 euro czy już zszedł z ceny?

Opublikowano

Ile zapłaciliście Kenowi? 150 euro czy już zszedł z ceny?

150 euro to musialbys dac fryzjerowi, za sciecie tych kudłów.

Jestem graczem wiec takie pytania sa nie na miejscu

Srij9JT.png

Opublikowano

150 euro to musialbys dac fryzjerowi, za sciecie tych kudłów.

Jestem graczem wiec takie pytania sa nie na miejscu

Stać mnie, ale nie chce ich ścinać bo wolę długie ale jak masz fryzjera po takiej cenie to podklep, chętnie pojadę.

Opublikowano

Ich sygnatura o wszystkim mówi :D

Jak u sokoła by nie mogło być wilczka :P

A ja to pies? :(

Będzie u was 5 postać ? Fajnie by było

Będzie, będzie.

Opublikowano

Wilczek będzie, będzie w wykonaniu Sokoła i Inixa :P

Ps: Kiedy start planujecie ;>?

Jakoś niedługo, takie pierwsze, poważniejsze testy w następnym tygodniu jeżeli się wyrobimy. Dokładną datę startu za około 2-3 tygodnie podamy - tak myślę.

Opublikowano

@Inix

Jak ktoś robi coś po cichu to znaczy, że robi to po cichu i nie działa. Wrzucają coś oficjalnie na YT jest pionierem. Mają pierwszy system offline shop na polskiej scenie. W tych czasach YT działa jak wyrocznia. Jest to największe źródło informacji.

ps. Z resztą Ty się spinasz w każdym temacie, jakiś dziwny ziomuś jesteś. Virtual, Virtual, Virtual, a czytałem, że tam nie grasz. Drugie konto pseudo admina?

50596142255057180250.png

Opublikowano

Bambus czytaj ze zrozumieniem, bo ostatnio masz z tym duzy problem. Sam koncept wyszedl z zagranicy a tutaj byla mowa do ''oddaniu do uzytku graczy''. Sila rzeczy serwer musi wystartowac aby system byl wprowadzony dla nich. Jesli nie rozumiesz napisz pw a postaram sie sparafrazowac.

Nic do ciebie nie mialem, ale straciles mocno w moich oczach.

Srij9JT.png

Opublikowano

­Juz gdzieś widziałem takie rozwiązanie, w sensie te sklepy odzielone od postaci, czy jakby to nazwać. Wiec nie jesteście pierwsi, poza tym rozwiazanie bym ulepszył, bo trzeba do dozorcy pozniej latać, najlepiej jakby leciało centralnie hajs do EQ

Co do tego hajsu - raczej lepiej, żeby był ten portfel. A dlaczego? A no dlatego, że np. bedziesz expic, nie wiem co robic, bedziesz miał przykładowo 1.9kkk, a ze sklepiku akurat ktos cos kupi za 100kk i hajs Ci się buguje. Z drugiej strony, ten limit można zwiększyć, no ale jak kto woli.

fKJeAI4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...