Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Rewolucyjny System Sklepów - AXeria.pl

Sokou.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­Juz gdzieś widziałem takie rozwiązanie, w sensie te sklepy odzielone od postaci, czy jakby to nazwać. Wiec nie jesteście pierwsi, poza tym rozwiazanie bym ulepszył, bo trzeba do dozorcy pozniej latać, najlepiej jakby leciało centralnie hajs do EQ

Opublikowano

Nic specjalnego. 

Messpe - RL - PL - ANTICA - :) + 180

I pamiętaj jedno. Na tym świecie zawsze była,
jest i będzie w cenie tandeta,
Więc czym my się mamy przejmować...

O.S.T.R. & Marco Polo "Żywy lub martwy" feat. DJ Haem

Opublikowano

­Juz gdzieś widziałem takie rozwiązanie, w sensie te sklepy odzielone od postaci, czy jakby to nazwać. Wiec nie jesteście pierwsi, poza tym rozwiazanie bym ulepszył, bo trzeba do dozorcy pozniej latać, najlepiej jakby leciało centralnie hajs do EQ

Gdzie? Takie "ulepszenie" zabija klimat RPG :P

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

Czyli co moge sie wylogowac tak ? Czy roznie dobrze moge kompa wylaczyc i sklepik bedzie dalej otwarty ?

4uc581.jpg

Opublikowano

Czyli co moge sie wylogowac tak ? Czy roznie dobrze moge kompa wylaczyc i sklepik bedzie dalej otwarty ?

Dokładnie tak! :) 

Nie trzeba już mieć włączonego komputera aby móc handlować.

Opublikowano

Tak.

Opublikowano

Mogłeś dodać, że koszt takiej innowacji to 180 euro ;)

Pozdrawiam

Nie wiedziałem :( Nie kupujemy kodu od kogoś, jakbyśmy tak robili to mógłbym się nazwać programistą (tak, jestem programistą a nie "technikiem" jak inni) :D Zresztą 180 euro to drobne, czemu polskie serwery tego nie mają?

Opublikowano

Za pomysł należy podziękować ekipie World Of Metin2. Koszt takiej modyfikacji to 150euro (wcześniej była mowa o 150-180euro) od Ken'a z deva. 

Nie oskarżam was tutaj o kupowanie czy coś, ale wypowiem się. Ogólnie wydaje mi się to kiepskie, pominę fakt odbierania itemów i Yang u NPC (słaba opcja), to takie modyfikacje sklepów tak samo jak Dom aukcyjny są dla mnie zbędne w tej grze. :P

Opublikowano

Hmm, system jest dobry, nie powiem że nie, ale ma sporo dziurek :)

Nie pomyśleliście o tym co stanie się kiedy ktoś będzie chciał zrobić na złość i postaciami 1 lvlowymi zrobi setki sklepów? ^^

Nie mam zamiaru wmawiać wam czy to wasze, czy nie wasze, wiem po prostu że na niemieckim odpowiedniku identyczny system (zbieg okoliczności) kosztuje 180 euro :)

Poza tym z tego co wiem, choć chyba nie powinienem, po restarcie game'ów te sklepy nadal stoją, więc.. ^^

Opublikowano

Całkiem ciekawy system, nie trzeba logować drugiego konta, a niektórym to przeszkadza.

Ciekawe co jak zrobię takie 300/400 kont i na każdym będę otwierał sklepik i się wylogowywał :v

tenor.gif

Opublikowano

Za pomysł należy podziękować ekipie World Of Metin2. Koszt takiej modyfikacji to 150euro (wcześniej była mowa o 150-180euro) od Ken'a z deva. 

Nie oskarżam was tutaj o kupowanie czy coś, ale wypowiem się. Ogólnie wydaje mi się to kiepskie, pominę fakt odbierania itemów i Yang u NPC (słaba opcja), to takie modyfikacje sklepów tak samo jak Dom aukcyjny są dla mnie zbędne w tej grze. :P

Nie wiem, jestem tylko wykonawcą. Z tego co słyszałem, to gracze na innych serwerach chcieli coś takiego.

Całkiem ciekawy system, nie trzeba logować drugiego konta, a niektórym to przeszkadza.

Ciekawe co jak zrobię takie 300/400 kont i na każdym będę otwierał sklepik i się wylogowywał :v

Wtedy prawdopodobnie będzie wystawione 300/400 sklepów, ale te sklepy nie będą, aż tak łatwo dostępne więc wątpie, że ktoś wystawi, aż tyle sklepów :P

Hmm, system jest dobry, nie powiem że nie, ale ma sporo dziurek :)

Nie pomyśleliście o tym co stanie się kiedy ktoś będzie chciał zrobić na złość i postaciami 1 lvlowymi zrobi setki sklepów? ^^

Nie mam zamiaru wmawiać wam czy to wasze, czy nie wasze, wiem po prostu że na niemieckim odpowiedniku identyczny system (zbieg okoliczności) kosztuje 180 euro :)

Poza tym z tego co wiem, choć chyba nie powinienem, po restarcie game'ów te sklepy nadal stoją, więc.. ^^

Za duża ilość sklepów już dawno przemyślana, sklepy nie stoją po resecie (kwestia dyskusyjna jeszcze). Ten system który opisujecie różni się od naszego, nie porównywałbym go za bardzo.

Pozdrawiam.

#offtop

Przypaliłem kurczaka przez Was :/

Opublikowano

całkiem fajnie jeszcze tego nie bylo nigdzie i na pewno bedzie bardzo przydatne

widac po użytkownikach ten ogromny ból dupy haha

Może nie ból dupy, ale po prostu uwagi do twórcy tejże modyfikacji. Różni są ludzie na świecie i przeważnie ktoś kupuje takie coś, i na siłę podpisuję się pod tym obiema rękami #nooffence

może, może nie

Opublikowano

Nie do końca. Przecież pierwsi zrobili to chłopaki z Asterios2

Sama modyfikacja jako shop offline nie jest głupia. Ja mam 2 kompy więc mi to dupa właściwie, ale pamiętam jak miałem jednego słabego kompa i wystawienie shopa + odpalenie drugiego metina do gry to był wyczyn.

Jednak masz racje to że trzeba odbierać u npc to trochę nie za wygodnie.

@topic

Nie będę mówić że kupione czy coś bo raczej wątpię że to kupiłeś. Nie robisz siebie debila na mpc a to już dużo o tobie mówi.

Jednak powiem tylko tyle że nie jesteście pierwsi. :)

PZDR TRUSKUL

MTnm3AS.png

Opublikowano

Prawda jest taka że za pomysł trzeba podziękować graczom Metina globalnego, którzy już bardzo bardzo dawno prosili o to i dokładnie opisywali funkcjonalność takowych sklepów na forum Metina polskiego.

:)

Opublikowano

Może nie ból dupy, ale po prostu uwagi do twórcy tejże modyfikacji. Różni są ludzie na świecie i przeważnie ktoś kupuje takie coś, i na siłę podpisuję się pod tym obiema rękami #nooffence

Nie podpisuję się na siłę, to tylko wierzchołek góry lodowej. Powrzucałbym ich kilku-liniowe "systemy" na forum jakbym chciał cokolwiek udowadniać tutaj :D

Nie do końca. Przecież pierwsi zrobili to chłopaki z Asterios2

Sama modyfikacja jako shop offline nie jest głupia. Ja mam 2 kompy więc mi to dupa właściwie, ale pamiętam jak miałem jednego słabego kompa i wystawienie shopa + odpalenie drugiego metina do gry to był wyczyn.

Jednak masz racje to że trzeba odbierać u npc to trochę nie za wygodnie.

@topic

Nie będę mówić że kupione czy coś bo raczej wątpię że to kupiłeś. Nie robisz siebie debila na mpc a to już dużo o tobie mówi.

Jednak powiem tylko tyle że nie jesteście pierwsi. :)

PZDR TRUSKUL

Fakt, chodziło raczej o "polską scenę", bo to jest nasz target aktualnie :P

Opublikowano

Mi się podoba. Całkiem fajne urozmaicenie, ale... Właśnie co jak tych sklepów się namnoży? Wtedy będzie to uciążliwe dla osób ze słabszymi komputerami, żeby odebrać hajs, bo będą lagi. No chyba, że będą wchodzić z innego CH.

Opublikowano

Mi się podoba. Całkiem fajne urozmaicenie, ale... Właśnie co jak tych sklepów się namnoży? Wtedy będzie to uciążliwe dla osób ze słabszymi komputerami, żeby odebrać hajs, bo będą lagi. No chyba, że będą wchodzić z innego CH.

Akurat o to nie ma co się martwić, mamy w planach dodanie opcji, która pozwoli wyłączyć wyświetlanie sklepów.

Poza tym tak jak wspomniałeś inne channele także będą dostępne.

Opublikowano

Takie coś to sobie mozna kupic od Kena na devie za 150euro

Tak, jesteś n-tą osoba która to napisała w tym temacie. Jak się nie umie to się płaci - prawa rynku. W sumie dosyć uboga musi być "polska scena techników prywatnych serwerów" skoro każdy mi sugeruje, ze kupiliśmy coś z niemieckiego forum. Swoją drogą trochę z was zdzierają :D

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak, jesteś n-tą osoba która to napisała w tym temacie. Jak się nie umie to się płaci - prawa rynku. W sumie dosyć uboga musi być "polska scena techników prywatnych serwerów" skoro każdy mi sugeruje, ze kupiliśmy coś z niemieckiego forum. Swoją drogą trochę z was zdzierają :D

Pozdrawiam.

Dev nie jest niemieckim forum. Ogólnie kiedyś dawali statystyki to najwięcej wyświetleń było chyba właśnie z polski - wiadomo. xD

Opublikowano

Dev nie jest niemieckim forum. Ogólnie kiedyś dawali statystyki to najwięcej wyświetleń było chyba właśnie z polski - wiadomo. xD

O epvp pomyślałem, mój błąd - ale już mniejsza o te fora, bo offtopic się robi tylko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...