Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Eternal Kingdom PL

ParadiseMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jakim sensie przebija? Tym, że postawił to nam wszystkim znany FuBu? 

Nie mniej jednak, nie ocenia się książki po okładce :)

­

No nie ocenia, nie jestem zwolennikiem żadnego z serwerów, ale po prostu tak to widzę. Przez ten cały czas co tu siedziałem masa ludzi próbowała tworzyć takie serwery, a im nie wychodziło bo ludzi brakowało / serwer nie był sprawny technicznie.

A tak nawiasem to FuBu nie stworzył tamtego serwera.. czy nie postawił. Zresztą tutaj was nie znam, nie wiem jakie serwery macie za sobą...

okaże się po starcie :-) wystarczy że pare dobrych osób zagra a reszta się sama dobierze ;) ale pamiętaj balmora to nie mój serwer...

No zobaczymy jak tutaj, zresztą nikt nie pisze ze twój. A co do drugiej części zdania, to wydaje mi się, że to tak nie działa, ale też nie bardzo wiem o jakie osoby ci chodzi.

Chociaż wątpię by teraz ktoś chciał na taki hard wejsć, ludzie wolą sprostać czemuś nowemu, jeśli chodzi o systemy, a nie to co już się przejadło. Większość rzeczy w metinie jest bezużyteczna a inni starają się to jakoś ożywić, a tutaj wszystko po staremu i cały czas goń za tym samym schematem. Nie wypali.

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No nie ocenia, nie jestem zwolennikiem żadnego z serwerów, ale po prostu tak to widzę. Przez ten cały czas co tu siedziałem masa ludzi próbowała tworzyć takie serwery, a im nie wychodziło bo ludzi brakowało / serwer nie był sprawny technicznie.

A tak nawiasem to FuBu nie stworzył tamtego serwera.. czy nie postawił. Zresztą tutaj was nie znam, nie wiem jakie serwery macie za sobą...

No zobaczymy jak tutaj, zresztą nikt nie pisze ze twój. A co do drugiej części zdania, to wydaje mi się, że to tak nie działa, ale też nie bardzo wiem o jakie osoby ci chodzi.

Chociaż wątpię by teraz ktoś chciał na taki hard wejsć, ludzie wolą sprostać czemuś nowemu, jeśli chodzi o systemy, a nie to co już się przejadło. Większość rzeczy w metinie jest bezużyteczna a inni starają się to jakoś ożywić, a tutaj wszystko po staremu i cały czas goń za tym samym schematem. Nie wypali.

kolego nie wiem po co masz jakieś spiny nie możesz się zrelaksować przy niedzieli? :) wszystko wyjdzie w praniu a zapewne tak piszesz bo nie znasz mnie i moich prac, tak ale może i próbowali ale mój taki będzie i będzie stały swoją przygodę z metinem zaczynałem już w 2005-2006 roku metina jak byłem jeszcze mały i wiem że potrafię odtworzyć chodz trochę tego ( większość ) serwer jest tylko troszeczkę inny bo zostawiłem troche nowej grafiki. ale Fabuła gry będzie bardzo swobodna, rynek się na pewno utrzyma i będzie dużo do roboty ;)

Opublikowano

To jakiś żart tak? :>

Każdy potrafi wejść na forum, ściągnąć pierwsze lepsze pliki serwerowe, ustawić raty i napisać tak "wspaniałą" zapowiedź.

Jeżeli na tym czymś grało będzie 20 osób to osiągniecie sukces.

Pozdrawiam

-Brak Systemu Kostiumów ( Jest tylko graficznie zostawiony w Kliencie na potrzebny administracji ) 
-Brak Petów
-Brak CAŁEGO SYFU. ( Czysta Klasyka )
-Brak Systemu Energi ( Jest tylko graficznie zostawiony w Kliencie )
-Item Shop już także jest w trakcie organizacji.
-Biolog do 90
-Poziom konia wbijamy "Czytając Medale Konne"
-KD MAX +4
-Brak Autopotów!

To powyżej pozostawie bez komentarza

tak owszem każdy może wejść na forum i ściągnąć pliki serwerowe ale sądząc po tym że napisałeś "Po powyżej zostawię bez komentarza" posadzę to jako że nie wiesz ile osób grało w 2005-2006 Roku i nie wiesz jak stabilne serwery bez bugów były i jak świetna była naprawdę ta gra.

Gorąco Polecam sprawdzanie czy nie pojawiło się coś nowego w Zapowiedzi, spędzę dziś chwile na ułożeniu jej i dopisaniu paru fajnych rzeczy.

Opublikowano

Mogli byście dodać bronie do syrka .   i lvl 125 ; ]   i po  stalce  hwang i the end   .   Brakuje mi starego Ytiana za czasów FROSTA  

Opublikowano

serwer nie padnie bo 2 kolegow pracuje za granica i sa pelno letni.Wow , gratulacje ! No tego jeszcze nie grali xD

Nie zagram na tym szajsie bo nie bede sie cofal do 2008. Brak tego brak tego brak tamtego. Nie liczcie na tlumy na waszym extra wypompowanym serwerze na pro elo zajeb... maszynie.

Tyle z mojej strony , narka.

Świeżak w świecie metina !? :)

Oczywiście zagram i powodzenia, a te pajace które w metka graja od 2-3 lat, niech się lepiej nie wypowiadają na temat takich klasyków :D

sygn2.jpg

Opublikowano

tak owszem każdy może wejść na forum i ściągnąć pliki serwerowe ale sądząc po tym że napisałeś "Po powyżej zostawię bez komentarza" posadzę to jako że nie wiesz ile osób grało w 2005-2006 Roku i nie wiesz jak stabilne serwery bez bugów były i jak świetna była naprawdę ta gra.

Gorąco Polecam sprawdzanie czy nie pojawiło się coś nowego w Zapowiedzi, spędzę dziś chwile na ułożeniu jej i dopisaniu paru fajnych rzeczy.

Stabilność nie ma nic do rzeczy.

Wiem ile grało osób ale było to tylko i wyłącznie dlatego że metin był wtedy świeżą grą... Na prawdę tego nie rozumiesz?

Nie wypowiadam się już więcej ale wiem jedno - to nie wypali.

Opublikowano

A grałeś na chińskich czy polskich serwerach wtedy?

Próbujesz odtworzyć klimat starego metina, bo myślisz, że będzie wtedy grało dużo ludzi. A tak naprawdę jak będzie 100 online to będzie sukces. Ludzie niby chcą powrotu do klasyka, ale tak naprawdę pograją tydzień/dwa i im się znudzi, bo nie będzie nowości. Kiedyś grało dużo ludzi na takich serwerach, ale tylko dlatego, że serwerów było tyle co kot napłakał. Teraz byle asfen może postawić serwer na gotowcu.

Wątpię czy to wyjdzie, ale polecam i życzę powodzenia ;)

tenor.gif

Opublikowano

Zapowiedź dno ale tak jak mówi pan up to się nie przyjmie. Teraz nie wyobrażam sobie metina bez np kostiumów czy petów ;)

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Stabilność nie ma nic do rzeczy.

Wiem ile grało osób ale było to tylko i wyłącznie dlatego że metin był wtedy świeżą grą... Na prawdę tego nie rozumiesz?

Nie wypowiadam się już więcej ale wiem jedno - to nie wypali.

A ty na prawdę tego nie rozumiesz że nie widzisz ile osób tęskni za takimi czasami? ( TO JA BARDZIEJ TEGO NIE ROZUMIEM )

ale czym się martwię na moim poprzednim serwerze po starcie było 2 tysiące osób a tak samo mówili że ledwo zagra 20 kto wie o jakim serwerze mówię ten wie.

A grałeś na chińskich czy polskich serwerach wtedy?

Próbujesz odtworzyć klimat starego metina, bo myślisz, że będzie wtedy grało dużo ludzi. A tak naprawdę jak będzie 100 online to będzie sukces. Ludzie niby chcą powrotu do klasyka, ale tak naprawdę pograją tydzień/dwa i im się znudzi, bo nie będzie nowości. Kiedyś grało dużo ludzi na takich serwerach, ale tylko dlatego, że serwerów było tyle co kot napłakał. Teraz byle asfen może postawić serwer na gotowcu.

Wątpię czy to wyjdzie, ale polecam i życzę powodzenia ;)

tak grałem wtedy na polskich serwerach już to napisałem, grałem od samego startu metina polskiego ale mój serwer nie będzie taki jaki był metin2.pl nie będzie tylko dużo syfu, a zresztą nie wiem czym się przejmuje poprzedni serwer też każdy mówił 20-100 graczy a pózniej? niestety hejterzy już wogule nie odwiedzili tematu :( przykre.

i ja nie stawiam serwerów na gotowcu ja każdy plik z plików tworze na nowo i nadaje mu swoje prawa autorskie, zaczynam tylko od plików z którymi będę miał najmniej roboty lecz jednak w każdych plikach jest kupa gówna i sterta niepotrzebnych śmieci lub masa błędów a pózniej się dziwić jak serwery wychodzą to upadają.

Zapowiedź dno ale tak jak mówi pan up to się nie przyjmie. Teraz nie wyobrażam sobie metina bez np kostiumów czy petów ;)

Bo nie grałeś na starym metinie ja jestem pewny siebie jak zawsze i wiem że zagra dużo osób i nie przejmuje się tymi durnymi wypowiedziami bo wiem że po prostu będę musiał po raz kolei przedstawić ludziom że nie stawiam syfu i na co mnie stać.

oceniasz to po tym że nie umiesz czytać i chciałbyś kolorowe obrazki jak w zerówce? aham.... spoko.

powiedziałem już dlaczego jest taka zapowiedz a więc nie wiem czego administracja nie uznaje takich postów za spam, a właśnie że pety, kostiumy itp tylko ryją metina, bo ta gra wcale tak nie powinna wyglądać pod żadnym kątem jakim teraz.

Na serwerze jest świetnie ułożona fabuła, przedmioty na 65+ na pewno nie będą tanie w grze są perły które będą drogo stać iż są trudno dostępne, reszta przedmiotów tak samo będzie w cenie więc serwer się będzie kręcił i nie muszę się martwić że będzie 20-30 graczy bo jestem dumny z tej solidnej pracy którą zrobiłem, puszczenie tornada w te pliki zajeło mi pare miesięcy nie dni na gotowych plikach i wiem jak to już teraz będzie wyglądać ze strony gracza.

Opublikowano

Nie da się na siłę przywrócić starych czasów. Nie ma co się cofać do przeszłości, odpalenie serwera takiego jak metin z 2008 roku to błąd. Żeby taki serwer wypromować trzeba by było mieć reklamę pokroju FuBu albo technika takiego cenionego jak Bambus3k. Inaczej nie masz na co liczyć, bo po prostu ludzie nie wejdą, nie będą dążyć do osiągnięcia czegoś na serwerze, który może za dwa tygodnie zostać wyłączony z wielkim napisem "Przepraszamy, zapraszamy wkrótce".

xdnXBJo.png

Opublikowano

Nie da się na siłę przywrócić starych czasów. Nie ma co się cofać do przeszłości, odpalenie serwera takiego jak metin z 2008 roku to błąd. Żeby taki serwer wypromować trzeba by było mieć reklamę pokroju FuBu albo technika takiego cenionego jak Bambus3k. Inaczej nie masz na co liczyć, bo po prostu ludzie nie wejdą, nie będą dążyć do osiągnięcia czegoś na serwerze, który może za dwa tygodnie zostać wyłączony z wielkim napisem "Przepraszamy, zapraszamy wkrótce".

Jestem technikiem na podobnym stopniu jak bambusek może lepszym nie wiem nie znam go nie włażę mu do dupy, a po 2 to reklama będzie ogromna, spokojna twoja rozczochrana jeszcze 2 tygodnie czasu mamy do startu żeby zdobyć reklamę hollywood ;) a właściwie już mamy pewnego youtubera na oku ale na razie nie będę się niczym chwalić.

Opublikowano

Jestem technikiem na podobnym stopniu jak bambusek może lepszym nie wiem nie znam go nie włażę mu do dupy, a po 2 to reklama będzie ogromna, spokojna twoja rozczochrana jeszcze 2 tygodnie czasu mamy do startu żeby zdobyć reklamę hollywood ;) a właściwie już mamy pewnego youtubera na oku ale na razie nie będę się niczym chwalić.

Nie znam Cię, ale szczerze mówiąc wątpię, że jesteś właśnie takim technikiem, skoro gdzieś czytałam, że miałeś już serwery, jakoś nie słychać o Tobie. Również nikomu nie "włażę do dupy", po prostu potrafię docenić innego człowieka, czego większość nie potrafi lub nazywa podobnie jak Ty. 2 tygodnie czasu to troszkę mało na reklamę, serwer promuje się już wcześniej, ale cóż. Chętnie popatrzę. ;)

xdnXBJo.png

Opublikowano

Nie widzisz co każdy pisze? Dalej w tym brniesz...  Mimo youtubera ten serwer nie będzie żył. Jak już mówiłem, było kilka już takich typów, którzy chcieli odtworzyć, a padło wszystko bo ludzie poodchodzili z nudów czy też braku kompetencji administracji.
Co macie zamiar robić w dalszym czasie? Gra bez update'ów jest niczym. Jest jedynie do zamknięcia, tak samo z PL'em, przez 7 lat myslisz, że by się utrzymał nie wprowadzając nowości? Posłuchaj się w końcu wypowiedzi, a nie głupoty tworzysz w swoich wypowiedziach.

A tak nawiasem, to popracuj też nad pisownią, jeśli chcesz się brać za jakieś większe projekty, bo juz widzę te questy z błędami składniowymi i ortograficznymi.

Opublikowano

to patrz i się ucz :)

i co z tego że było już tyle serwerów którzy ludzie chcieli upodobnić do starego PLa? ile razy mam ci powtarzać to? :L

nie znasz mnie i co potrafię? twój problem :*

nie obchodzą mnie inni obchodzi mnie mój projekt i jest to ostatni post jaki tutaj napiszę. niech się sypią komentarze do czasu pojawienia kolejnych reklam a później to kto wie może niektórym szczęka opadnie

nie obchodzą mnie hejty i krytyka bo prawda jest taka że ludzie plują zawiścią bo im nie wyszło i nie ma momentu bym ja się przejął taką jak oni ... zdanie można sobie dokończyć samemu na million sposobów.

Opublikowano

To są jakieś jaja? Chyba ktoś spoczął na laurach. Ta "zapowiedź" wygląda tak: "Elo ziomki, robimy serwer, bo poprzedni był jakiś tam, opisujemy wam co i jak, wypromujemy do +1k" blablabla. 0 estetyki i zaangażowania. Trzeba było poczekać aż będziecie mieli grafikę i jakoś ładnie to ogarnąć.. Teraz wygląda to beznadziejnie i co najwyżej jacyś wasi poprzedni fani będą tu grać. 

Opublikowano

Niesamowite rzeczy macie na tym serwerze masa autorskich udoskonaleń po prostu nic tylko grać. Ahhh jeszcze ta zapowiedź kogo macie za grafika? Jak będę chciał robić serwer to się z nim dogadam z zapowiedź. Tak mało hardów przecież jest, to zróbcie w końcu jakiegoś same izi i midjum. 

"Tak jak i serwer przedtem który postawiłem tak i ten będziemy chcieli wypromować do 1.5 Tys. - 3 Tys graczy. "

Chyba nie wiesz co piszesz jak będziesz miał 50 graczy to sukces zważając na te wszystkie nowości. 

Opublikowano

Nie znam nikogo komu by się udało otworzyć pierwszy serwer i mieć taki sukces mieć taką ilość graczy bez reklamy za minimum parę tysięcy to nic nie zrobisz ale co z tej reklamy jak nikt na takim serwerze nie zagra maxymalnie 200 osób. Nie znam tego nicku więc twoja znajomość z tworzeniem serwerów jest zapewne znikoma. Ta grafika mmm jednym słowem serwer kozak!! Pan właściciel tego serwera ma zamydlone oczy i wierzy w swoje brednie to nie czasy 2010 roku. Mamy 2015 trzeba się w końcu obudzić  a nie wierzyć w cuda. Sądząc po twoich tematach, postach jak usunąć kd daleko nie zajedziesz powodzenia.

­

Opublikowano

prowadziłem, byłem administratorem technicznym na 2 poprzednich hardach na których grało ponad tysiąc osób, a więc nie widzę problemu by znów postawić taki serwer i prowadzić go tak jak przedtem, nie chce mówić na jakich serwerach tak było bo wiem że zaraz włączy się w to tutejsza administracja tych serwerów.

Opublikowano

prowadziłem, byłem administratorem technicznym na 2 poprzednich hardach na których grało ponad tysiąc osób, a więc nie widzę problemu by znów postawić taki serwer i prowadzić go tak jak przedtem, nie chce mówić na jakich serwerach tak było bo wiem że zaraz włączy się w to tutejsza administracja tych serwerów.

włączy bo co? bo im serwery zepsules? :D

Opublikowano

nie na jednen doszedłem po roku działania i zostałem na 2.5 lat na nim, jeden z najstarszych polskich prywatnych serwerów mało kto o nim pamięta lecz był on hitem przez długi długi czas, a drugi stworzyłem i wystartowałem z ekipą lecz doszło do sprzeczki z współzałożycielem i zmuszony byłem odejść serwer zemną chodził parę ładnych miesięcy z utrzymaniem graczy 1.5-1.8k, teraz nie wiem co się dzieje z serwerem bo nawet nie mam czasu zaglądnąć lecz tutejsza ekipa bardzo zniszczyła serwer o ile mnie słuchy nie doszły i na forum jest lista bugów udostępniona i nikt z tym nic nie robi a więc widać jak się starają, nie podam nazw serwerów lecz podam nazwy pod jakimi byłem adminem na tych serwerach

Xaar, [TECH]Trycer, [TECH]Yirumi pózniej [GA]Yirumi

[GA]Amnesja

Przez jakiś czas ten drugi serwer który stworzyłem utrzymywał się na top 1 liście hardów ponad ravią s1 to było już troche czasu temu.

Dopiero teraz podjąłem decyzje o tym że stworze 3 i ostatni serwer do 3x sztuka i tym razem stworze dobrą ekipę i współzałożycielem będzie ktoś z świata realnego a więc jest nim on mój kolegą informatyk.

i tak zgadza się mamy 2015 a nie 2010 ale to ty ze swojej opini mówisz że nie zagrasz a czemu nie dajesz wolnego słowa innym tylko od razu tak jakby w poście mówisz że nikt nie zagra? nikt nie zagra bo ty tak sądzisz haha bo tobie się akurat nie podoba? proszę.

Opublikowano

Jak już mówilem, takie projekty były... Więc wiem jak ludzie zareagują, zresztą widzisz, że większość postów to negatywy, no ale próbuj.

Takie projekty były, lecz angażowanie było słabe, tutaj będzie inaczej i warto poczekać i zobaczyć efekty.

Każdy mówi że by wrócił w stare czasy, no i potem negatywy i ból dupy...

Poczekajcie, dajcie im szanse i sami się przekonamy. ;) 

837341413742376668518.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...