Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][Autorski] karolekDrop, czyli menadżer dropu ze stone!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz błędna konfigurację. Chance musi być double, czyli zamiast 12 daj 12.0 ;) Jeśli chcesz aby ilość była równa 1 to poprostu usuń linijkę amount ;) ">256" - serio, jak mają niszczyć klocki powyżej 256 poziomu? xD

Dlatego fajniej jest ładować ręcznie :D

bo można odczytać tak jak potrzeba, ale ogólnie w twoim kodzie, możesz sprawdzić czy typ to Number i też refleksją castować do tepu fielda.

Ale po mojemu takie ładowanie średnio ma sens, po to się ładuje, by przetwarzać te dane z czegoś wygodnego dla użytkownika, na cos wygodnego z poziomu kodu. :P

­

1438614356923701010629.png

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moja magiczna kula jest na urlopie wuec jakiegokolwiek logu z konsoli to ci nie pomogę

Jesli w configu nie masz zdefiniowanego tego permission do dropu to zadnego nie musisz dodawać :)

Jak zdefiniować to ?

Dasz przykład ?

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

M

Nie działa /drop, po dodaniu permissions karolekdrop.executors.stone nadal nie działa.

Mam dokładnie ten sam problem.

Bez reklam

Opublikowano

W weekend ;) Mam malo czasu teraz :p

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Podajcie jakiś przykładowy plik yml z dropem nie ogarniam tego xD

Mam maly problem z szansa ustawiam na 5% i plugin sie buguje An interial serwer error.... A jak ustawia 5.5 dziala ale pokazuje w GUI szansa "8.250". Wie ktoś co jest grane?

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

W weekend ;) Mam malo czasu teraz :P

Czekam :D

Mam nadzieje że coś ciekawego dodasz

// np. moja propozycje co do punktów.

Podajcie jakiś przykładowy plik yml z dropem nie ogarniam tego xD

Mam maly problem z szansa ustawiam na 5% i plugin sie buguje An interial serwer error.... A jak ustawia 5.5 dziala ale pokazuje w GUI szansa "8.250". Wie ktoś co jest grane?

Bo zapewne miałeś OP lub dodałeś sobie permissie VIP'a , vip automatycznie ma większy drop o tyle co jest ustawione w configu

wbij na konto bez OP i będzie pokazywać 5.5

minecraft.jpg
Opublikowano

@xSaleen Db dzięki już sam doszedłem do tego xD Ale nie chciało mi się zmieniać pytania :) Czekam na UpDate :) Karolek z*******a robota :D 

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

W weekend ;) Mam malo czasu teraz :P

@Karolek :3

Zayyebiscie weekend, może jakiś update ?

Są jakieś błędy w tym pluginie ? bo aktualnie ja nie znalazłem w tej wersji.

Mała podpowiedz co by się przydało, jeżeli oczywiście nie ma błędów [ w spoilerze]

Nad punktami będę pracował w przyszłości - teraz chcę poprawić wszystkie błędy

- Wiadomość po kliknięciu w gui w przedmiot

"&cDrop tego przedmiotu zostal wylaczony" 

"Drop tego przedmiotu zostal wlaczony"

- Możliwość zdobywania punktów

- Możliwość ustawiania od ilu punktów poziom,

- Możliwość ustawiania własnej ilości poziomów

- Nagroda za osiągnięcie poziomu w postaci itemków

- Komenda /poziom "Posiadasz aktualnie  1 poziom gornika  brakuje ci 19 pkt do następnego poziomu"

- Możliwość ustawienia od jakiego poziomu można pisać na chacie

Przykład: http://pastebin.com/iRGZSE4q

14iq0zn.jpg

Opublikowano

Zayyebiscie weekend, może jakiś update ?

Są jakieś błędy w tym pluginie ? bo aktualnie ja nie znalazłem w tej wersji.

Mała podpowiedz co by się przydało, jeżeli oczywiście nie ma błędów [ w spoilerze]

Nad punktami będę pracował w przyszłości - teraz chcę poprawić wszystkie błędy

- Wiadomość po kliknięciu w gui w przedmiot

"&cDrop tego przedmiotu zostal wylaczony" 

"Drop tego przedmiotu zostal wlaczony"

- Możliwość zdobywania punktów

- Możliwość ustawiania od ilu punktów poziom,

- Możliwość ustawiania własnej ilości poziomów

- Nagroda za osiągnięcie poziomu w postaci itemków

- Komenda /poziom "Posiadasz aktualnie  1 poziom gornika  brakuje ci 19 pkt do następnego poziomu"

- Możliwość ustawienia od jakiego poziomu można pisać na chacie

Przykład: http://pastebin.com/iRGZSE4q

Refresh

14iq0zn.jpg

Opublikowano

Refresh

Spokojnie, nie rozdwoję się. Doba ma tylko 24h a troszkę mam zapierdziel. Izi pizi, jak znajdę czas to napiszę poprawkę :)

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Bardzo fajny plugin jeżeli ktoś nie ma autorskiego.­
Dodaj te statystyki też na scoreboard będzie fajnie wyglądać :)

Opublikowano

Chyba update sie nie doczekamy... jak mozna uzywac tego pluginu skoro /drop z dodanym permission nie dziala?

Publikujesz plugin który ma bledy i zamiast je usunac to czekasz caly tydzien. Nie wierze ze przez 8 dni nie znalazles przynajmniej 30min na poprawienie bledow.

Nastepnym razem skoncz dobrze plugin i go publikuj bo tutaj chyba jak z revo jest [*]

Zlewasz kolejny plugin...

Opublikowano

Chyba update sie nie doczekamy... jak mozna uzywac tego pluginu skoro /drop z dodanym permission nie dziala?

Publikujesz plugin który ma bledy i zamiast je usunac to czekasz caly tydzien. Nie wierze ze przez 8 dni nie znalazles przynajmniej 30min na poprawienie bledow.

Nastepnym razem skoncz dobrze plugin i go publikuj bo tutaj chyba jak z revo jest [*]

Zlewasz kolejny plugin...

Wracajac do domu o 19 napeawde jest ciezko :) Z uprawnieniami to jakis dziwny blad, bo dzialac musi

Opublikowano

Wracajac do domu o 19 napeawde jest ciezko :) Z uprawnieniami to jakis dziwny blad, bo dzialac musi

/drop / stone nie działają nawet gdy dodałem uprawnienie: karolekdrop.executors.stone

A co do pluginu to @Holrim trochę ma racje.

Często na mpcforum siedzę w domu po szkole, jednocześnie w międzyczasie się uczę i testuje pluginy.

I mam na to czas  mimo iż wracam do domu najwcześniej o 16.30 a najpóźniej o 17.30 (korki)

Mam też czas na testowanie pluginów / pomaganie użytkownikom mpcforum oraz kilku innych stron.

Zapewne wracasz późno do domu gdyż spotykasz się ze znajomymi (ja także lecz można znaleźć chwilę wolnego czasu)

Pisząc tą wiadomość zrobiłeś też kilka błędów ( zapewne pisałeś tzw. na szybko )

Ps.Doceniam twoje poświęcenie i wykonanie tego pluginu w java lecz od ponad tygodnia olewasz to.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...