Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fungi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ostatnio na własne oczy widziałem nowe rodzaje mobów testowane do użycia w eventach. Ostatnie oblężenia i bitwy robiły wrażenie. Co będzie teraz? :)

Może naprawa bugów? Zrobienie coś ze zbrojami bo są mało praktyczne i nikt ich nie używa?

Opublikowano

Mam pytanie, które ludzie zadają od dłuższego czasu. Czy po założeniu miasta punkty rp przepadają tak jak pieniądze? Założono pierwsze nowe miasto, niedługo powstanie drugie..

Opublikowano

Odpowiadajac.

Do zalozenia miasta potrzebne sa punkty RP danego gracza. Nic sie nie resetuje, gracz dalej zbiera kolejne punkty, aby miec nowe mozliwosci. Po zalozeniu miasto deklaruje swoja rasowosc i kazdy nowy gracz przyjety do tegoz miasta dodaje lub odejmuje punkty RP ale nie gracza a miasta. Za punkty RP miasto moze kupowac rozne przywileje.

W miedzyczasie. Na serwerze mial miejsce kolejny event:

Deathreenowi nie podobala sie niesubordynacja Vatten podczas jego licznych oblezen, postanowil sie na nich zemscic i zaatakowac ich stolice: Storrvynd. Wybudowal maszyne obleznicza, po czym zaczela sie walka z hordami nieumarlych. Jako ze Ethernalle i Vatteni sa w stanie wojny, Ci pierwsi postanowili wykorzystac sytuacje i zaatakowali Storrvynd. Byla wielka bitwa, jednak Vatteni obronili stolice.

Mala fotorelacja:

sotrrvynd1.jpg
---***---
sotrrvynd2.jpg
---***---
sotrrvynd3.jpg
---***---
sotrrvynd4.jpg
---***---
sotrrvynd5.jpg
---***---
sotrrvynd6.jpg
---***---
sotrrvynd7.jpg
---***---
sotrrvynd8.jpg
---***---
sotrrvynd9.jpg
---***---
sotrrvynd10.jpg
---***--

Opublikowano

Nie mogę się zalogować przy próbie wbicia na serwer wyświetla mi że mam nieaktualny launcher a mam ten z minecraft.net. Dzieje sie tak tylko u was i tylko od dzisiaj wczoraj było ok. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Zapraszam do gry vattenami :) Mają całkowicie rozwinięte lore, oryginalną religię i filozofię wraz z kulturą i obyczajami. Oferuję wsparcie każdemu nowemu vattenowi od razu po dopisaniu go do WL ;)

Opublikowano

To zalezy oczywiscie od pory dnia. Przykladowo w tym momecie jest 15 graczy. Rano zazwyczaj duzo mniej, wieczorem srednio kolo 20 osob. Jak sa eventy to i do 40 dobijamy.

Opublikowano

Witajcie kieruje tu moją prośbe do ludzi którzy już troche graja, a nawet co dopiero dostali się na niego o ocene jak jest z początkiem czy ogólnie nowemu jest łatwo dostać się do ogólnie społeczności tzn. kontakt czy rozmowa z innymi. Tym bardziej że czekałem na podobne serwery, lecz niestety większość kończyła się przed rozpoczęciem dobrej rozgrywki nie mówiąc nawet o akcjach rp.

ps. Mówię odrazu że to piszę z ciekawości, ponieważ przy tych wszystkich warnach za normalne posty aż sie bać pisać jakieś :/.

Opublikowano

Raczej nikt Ci nie odpowie w tym temacie, bo kazdy poza mna kto tu COKOLWIEK napisze z miejsca lapie Warna. Chcialem zwrocic uwage moderatorow, ze jeszcze kilka postow wyzej zapomnieliscie dac warna. Malo sie staracie, powinno byc czerwono z gory na dol. Smiech na sali. Niby powazne forum, a moderują nim niepoważni ludzie. Ale taki juz jest ten nasz kraj prawda ? :) Zastanowcie sie drodzy moderatorzy nad swoimn postepowaniem, bo to co wyczyniacie w tym konkretnym watku świadczy o Waszej niedojrzałości. Ja wiem ze trudno bedzie sie do tego przyznac, ale takie sa niezaprzeczalne fakty. Nikt nie może zapytac o serwer bo lapie warna - to jest niepowazne i tyle. I tak - wlepcie mi warna, za przedstawienie wszystkim tutaj tego faktu, albo ogarnijcie sie, bo cale forum traci na swojej randze przez Was.

@robert10s

Nie powinienem pisac jako admin serwera, ale nikt z graczy Ci nie odpowie bo sie boi, wiec nie mam wyjscia i napisze:

Oczywiscie ze jest trudno na poczatku - jest to serwer RPG. Jesli bedziesz dzialal sam, to malo zrobisz. Jednak gracze siedza na forum praktycznie 24h / dobe i chetnie pomagaja nowicjusza. Pomoga zarowno fizycznie (dadza przedmioty), jak i rada - ktora niejednokrotnie jest cenniejsza jak wszystko inne.

Pozdrawiam i zapraszam do gry.

Fungi.

Opublikowano

Dzięki fungi, i już po przeglądaniu bibloteki czy innej inicjatywy z strony graczy mogę ocenić ze to dobry serwer .

[admini to jest opinia wiec bez warna tym razem proszę..]

Opublikowano

Co ja widzę? Dają tu darmowe warny za zwyczajne komentarze? Fungi mam nadzieję, że nie pozbędą sie Ciebie takimi zagrywkami. Ten serwer to jedyny fantasy rpg w Polsce, który trzyma poziom (a przynajmniej nie słyszałem o innym). Naprawdę polecam grę tutaj, tym co mają dużo czasu, bo można się wciągnąć :)

Opublikowano

Czy będzie dziś sprawdzane forum w celu potwierdzenia kont?

Ogólnie poczytałem troszeczkę na forum gry o serwerze i powiem, że troszeczkę przerasta mnie to, aczkolwiek wszystkiego da się nauczyć :)

Niektóre historie są bardzo ciekawe, dlatego czekam na pisarzy z niecierpliwością. :3

Opublikowano

Proszę zaprzestać spamowanie w temacie. W innym przypadku każdy otrzyma ostrzeżenie oraz blokadę pisania na 24h.­

Sami do tego doprowadziliście a teraz dziwota, że użytkownicy bronią swoich racji. To jest skandal, że każdy z adminów/modów inaczej interpretuje regulamin a gdy jednego zapytałem co w takim razie można legalnie pisać pod tematem to dowiedziałem się, że "w sumie to nic, chyba opinie" to zwątpiłem. Poza tym jeden mod/admin wlepia warna za 1 rzecz mówiąc, że tego nie wolno - mogłem napisać tak - potem jak zmieniam to pisze drugi... Tyle że odwrotnie. To jest paranoja.

Lepiej wlepcie bana temu zakompleksionemu gościowi co tu wszystko raportuje i jego multikontu. Bo on w swoich postach w 3 minuty potrafi odwiedzić 4 serwery i je ocenić to takie zachowanie już nie jest podejrzane, jest całkiem legalne i wszystko spoko.

Jak Wam zacznę raportować wszystko co tu się pojawia i łamie regulamin to się nie odkopiecie ze zgłoszeń. Albo róbcie coś rzetelnie albo nie róbcie wcale to to komicznie wygląda jak 1 wątek łapie warny za wszystko a cała reszta robi co chce.

@topic

W niedzielę event. Informacje na forum.

Pojawiły się także krótkie, robocze poradniki w postaci filmików. Umieszczone są na najpopularniejszym serwisie z filmikami. Linki i odniesienia także na forum

Opublikowano

Dziękuję za szybką reakcję w mojej sprawie. Zagościłem na serwerze już w nocy i mimo naprawdę późnej godziny, mogłem wcielić się w swoją postać, poznając podstawy w mieście startowym. 

Naprawdę polecam! Szczególnie zajrzyjcie na osobne forum, ponieważ tutaj jest zalążek całej historii :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...