Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fungi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje zdanie jest takie, ze wszystkie informacje powinny znaleść sie na forum posegregowane, wiki natomiast gracze chcą rozwijać, wiec im tego nie zabronię.

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli jesteście utalentowanymi budowniczymi to na serwerze może pojawić się właśnie wasz projekt!

Chcesz mieć udział w tworzeniu mapy? Chciałbyś zaskoczyć innych graczy? Skontaktuj się z administracją poprzez forum!

Możesz stworzyć jedną z wielu "lokacji" po przebyciu których dostępne będą nagrody.

Przedstaw swój pomysł i zdobądź możliwość dołożenia własnej cegiełki do Rewolucji w serwerach RPG!

Czas przesyłania prac jest nieograniczony gdyż w każdej chwili lokacja może zostać umieszczona na mapie. Wtedy będzie już tylko czekała na swojego odkrywce

Opublikowano

Bardzo ciekawie zrobiony serwer. Fungi narobił mi smaczka spróbowania wszystkich systemów panujących na serwerze. 

Czekam jedynie na start. [ Zapraszam do składania kart postaci na forum. ;) ]

Opublikowano

Tworzymy serwer taki, na jakim sami chcielibyśmy zagrać. Jestem człowiekiem starej daty, za moich czasów, grę nie przechodziło sie w godzinach, a w tygodniach czy miesiącach. Taki bedzie ten serwer. Nie zakładam, żeby w krótkim czasie pojawili sie mistrzowie kowalstwa, czy arcymagowie. To nie jest "szybka klepa" tylko mozolne wypracowywanie sobie opinii wsród innych graczy na naszym świecie. Wlasnie dlatego tak skonstruowaliśmy systemy, żeby ciagle mozna było cos nowego odkrywać, czegoś nowego sie uczyć. Żeby było to wyzwaniem, ale zarazem sprawiało satysfakcję. Mi podczas beta testów gra sprawiała satysfakcję. Ktoś powie ze to tylko pluginy i skrypty.... Tak wiec pluginy i skrypty w rękach zdolnego kodera mogą baaaardzo wiele zdziałać. Do tego to MY nimi sterujemy, to MY wymyślamy jak maja wyglądać, wreszcie to my je modyfikujemy i ustawiany tak jak My chcemy do naszych celów - nie na odwrót. Ja nie mowię ze mody sa złe, tylko ze nie nadają sie na serwery, bo zawsze znajdIe sie ktoś nazbyt ambitny kto znajdzie Bug i go wykorzysta. Tak jest z Thaumcraftem na przykład. Świetny mod, ale w grze w wiecej osób po prostu nie zdaje egzaminu, chyba ze zablokuje sie polowe jego funkcjonalności, a nie o to chodzi. Tworząc system magii od podstaw, to MY nim sterujemy, my wymyśliliśmy jak ma wyglądać i co ma powodować, a najlepsze jest to, ze to my możemy wymyślać zaklęcia jakie tylko chcemy i wprowadzać je do gry.

Opublikowano

Widzę że Panowie wkładacie w ten projekt bardzo dużo czasu i serca. 

Widząc to mam ochotę zagrać na tym serwerze. 

Kiedy serwer startuje? 

Osobiście w ciemno polecam serwer bo znam Fungiego i dużą część ekipy.

Opublikowano

Jesli chodzi o wojny, to bedzie to kontrolowane townym. Mam jednak zamiar robic pewne ..... Eventy. Zreszta, osoby ktore juz grały na becie mogą potwierdzić, ze np bez murów miejskich przeżycie nawet w mieście jest trudne. Planujemy stworzyć system armaty i baszt obronnych, aby jeszcze ciekawiej rozgrywać oblężenia miast. To jakie miasto bedzie przez kogo atakowane, czy beda to "tylko" nieumarli, czy może gobliny, a może inne rasy, bedzie zależało tylko i wyłącznie od polityki i dyplomacji jaka beda prowadzili przywódcy państw i ras. A oblężenia miast beda i to epickie. Juz ja sie o to zatroszcze ;)

Opublikowano

Aby napisać poprawnie KP a co za tym idzie otrzymać szybką akceptację należy zapoznać się ze Światem Agaroth. Posiadamy bogatą bibliotekę oraz całe zaplecze pozwalające zagłębić się w historię i kulturę ras żyjących pod kopułą

Opublikowano

Ja to tutaj zostawię, dzisiaj stworzony fanpage

Co do tych epickich oblężeń to zobaczymy, czy to będzie, jak wiedźmin 2, czy też skyrim i atak na Białą Grań w 4 chłopa... Ni mniej, to chyba jedyny aspekt gry o który się obawiam... A który naprawdę dużo radości może dać, jak obrona przed nieumarłymi i goblinami, to na pewno będzie silne, ale wojny gracz-gracz? Zobaczymy...

Nova    tnXkN4Y.png    Regna

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngStrikeKiller123 Dzieki za sugestie, ale poza pisaniem skryptow tak zeby dzialaly, nasi koderzy robia to tak, aby byly dobrze zoptymalizowane, a ze sa to bardzo doswiadczone bestie - to wiedza co robia. Jak zapewne wiesz, nie wszytkie zmienne nonstop musza byc zapisywane, wlasnie tak robimy - zapisujemy te, ktore zapisane byc musza, ale nie chce wchodzic glebiej w techniczne szczegoly, bo nie o to chodzi. Co wiecej, robia to tak, ze teraz nawet laik moze latwo przestawic w kodzie ustawienie, dopisac nowa recepture na zaklecie czy miksture alchemiczna. Gdybysmy mieli pluginy, nie bylo by to takie proste. Nie chcemy z kolei zamykac naszego kodu i planujemy go ciagle rozwijac juz w trakcie trwania oficjala. Pewnie, kiedys w dalekiej przyszlosci przerzucimy sie na pluginy - w sensie przepiszemy nasze skrypty na pluginy, sek w tym, ze aktualnie wszystkie skrypty wspolgraja ze soba. Czesc jednego skryptu czerpie dane z innego, wiec jesli bysmy chcieli caly system przerobic na pluginy, to bylby to jeden potezny plugin o nazwie revolution!:P Tak wiec zostaniemy przy tym co mamy.

Co do wersji silnika. Poczatkowo to byla wlasnie wersja 1.7.2 - bo tak jak pisales, mielismy problem z UUID, jednak udalo nam sie ten problem rozwiazac, dlatego teraz mamy wersje 1.7.10

W wersji 1.7.2 zmiana skinow byla by ciezka do osiagniecia, teraz serwer taka funkcjonalnosc oferuje.

Serwer juz przechodzil testy obciazweniowe, ktore wypadly pozytywnie w moich oczach: jeszcze przed optymalizacja kodu 30 graczy nie bylo w stanie wykrzaczyc serwera, zobaczymy wiec jak zachowa sie przy wiekszej ich liczbie.

Opublikowano

Niestety rynek mc w Polsce jest opanowany głównie przez dzieci, którym nie będzie chciało się napisać Kp. Tak wiec dużym sukcesem będzie dobicie do 100 osób online. Przekroczenie tej liczby jest bardzo wątpliwe. Zwłaszcza, że nie oferujemy dóbr za pieniądze i na wszystko trzeba zapracować

Opublikowano

a) Kto na to patrzy? Profesjonalny serwer nie musi być technicznie idealny. Jednak fajnie żeby było. Poza tym patrząc na resztę serwerów to naprawdę profesjonalizm w ogłoszeniach aż się rzuca w oczy. 

W reszcie podpunktów nie mogę się wypowiedzieć, bo za małą wiedzę mam. 

Co do opanowania rynku przez dzieci. Jeśli Revolution odpali na fulla się to w kilka tygodni według mnie ten serwer powinien dużą liczbę graczy osiągnąć. Więc może nie będzie nas 30, czy też 60 lub 100 ale 200?! :D Trzeba po prostu troszku poczekać, bo jednak KP to duże spowolnienie i brak niektórych graczy. 

Opublikowano

Jutro się przekonamy podczas startu jak to będzie wszystko wyglądało. Tymczasem przygotowywana jest nowa strona dla projektu. Trzeba przyznać, że takiej jeszcze nie widzieliście

Opublikowano

Bez Kp to ten serwer będzie debilnym survivalem gdzie xxMaciek1231230xx będzie latał z mieczem i zabijał każdego kto się tylko nawinie bez sprzętu. Potem na forum będzie spam od _DarkShadowMasterUltraAssassyn_ że go zabili i że "serfer jes gupi"

Normalną grę uzyskamy tylko wtedy jeśli będzie selekcja. Jak komuś się nie chce pisać to znaczy, że grać też nie będzie. System się sprawdza. Aktualnie mamy 104 zaakceptowane karty

Poza tym nie ma sms shopu i innych ściągaczy kasy. Dlatego nikomu tu nie zależy na masówce 300+. Użeranie się z taką ilością ludzi bez korzyści finansowych nie ma sensu. Przy 3 administratorach z ograniczonym czasem nie dałoby się tego upilnować. Z powodu cheatów i ogólnego gówna serwer padłby po miesiącu bo nikt nie chciałby się w to bawić

Opublikowano

Serwer i może zapowiada się ciekawie, lecz razi mnie ta nieautorska grafika i niektóre bardzo proste budowle, nie na poziomie.

Opublikowano

Jak to nieautorska grafika? Co masz na myśli? Wszystko jest revolution, albo prawie wszystko.

Budowle są graczy głównie, a raczej opiekunów. Administracja częściowo stawia budowlę, ale wioski i miasta są graczy. Możesz podróżować, jako najemny architekt, coś w stylu Leonarda da Vinci.

Opublikowano

Screeny zrobione są tak, aby miały w sobie nutę tajemniczości. Nie chodzi o to żeby na reklamie pokazać wszystko. Coś jak trailer filmu. Aktualnie na mapie są jedynie WIOSKI startowe. Nie mogły być one wyznacznikiem bogactwa i przepychu. Głównie dlatego, że ich opiekunami a zarazem burmistrzami są technicy - czyli gracze którzy brali udział w tworzeniu serwera.

Jestem jednym z nich i posiadam wioskę Reptili, którą zbudowałem i mam zamiar rozbudowywać. Byłoby to bardzo nie w porządku gdybym bez zbierania pieniędzy ani punktów RP stworzył miasto na creativie.

Co do generatorów KP. Nie chcemy rozwydrzonych dzieci, które myślą, że są ponad wszystkim bo mają pieniądze i są anonimowe w sieci. Nikt nie lubi patrzeć jak ktoś leczy swoje kompleksy w internecie.

@Xa3Ki - nie reklamuj swoich produkcji w tak nędzny i prymitywny sposób.

Opublikowano

Według mnie ten opis, który został dla nas udostępniony tutaj jak i na forum jest wystarczający. Można z niego wiele wywnioskować. Wszystko jest dobrze rozpisane, oczywiście zostawiono też wiele aspektów serwera do odkrycia przez graczy takich jak ja. Ponownie, serdecznie zapraszam do składania KP, bo przecież już jutro serwer startuje ! :D

Opublikowano

Napisanie KP jest cholernie proste, wystarczy nie robić błędów i opisać poprawnie swoją postać, żadna mi filozofia.

A co do budynków to chwała twórcą za to że dadzą graczom dodać coś od siebie, samo to że w każdej chwili możesz wysłać swoją budowle do admina, a on może ją dodać na serwer jest wielkim plusem, nie wiem czemu panuje ogólny hejt na ten serwer, jest jednym z jedynych w swoim rodzaju + jest dobrze rozplanowany.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

To już dziś! O godzinie 20 nastąpi otwarcie! Kp będą dziś sprawdzane do około godziny 16! Potem administracja w wielki wir przygotowań i może być ciężko ich złapać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...