Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fungi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

* Deathreen szykuje sie do ataku. Tuż obok krateru dzisiaj zostanie rozegrana bitwa, której wynik zadecyduje o dalszych losach Agaroth. Ponownie to gracze pokierują dalszym rozwojem serwera i tym, co dalej sie stanie. Czy przedstawiciele zwaśnionych ras potrafią sie porozumieć w obliczu zła? Czy moze ktoś wykorzysta czas bitwy dla Własnych pobudek? Kto okaże sie bohaterem tym razem? Kto wygra bitwę? Nikt tego nie wie, a przekonamy sie juz za niedługi czas. Odliczanie trwa *

Event odbędzie sie na skrzyżowaniu dróg Liannon - UrHorgar - Cliffside.
Dalszy los Agaroth bedzie uzalezniony od wyniku bitwy.
I ostatnia istotna informacja: podczas tego eventu zostanie nakręcony TRAILER naszego serwera.

ZAPRASZAMY.

UPDATE:

Event zakonczyl sie.

Bitwa pod kraterem trwala dwie doby. Nieumarli falami pojawiali sie w okolicach ziejacej ogniem czelusci, nacierajac na atakujacy lud Agaroth. Dzielny Ork zdobyl sie na odwage by wejsc do srodka, znalazl pergamin, wypowiedzial stosowne slowa, nie wiedzial jednak, ze Deathreen zastawil na nich pulapke. Słowa z pergaminu spowodowaly jeszcze wieksze poszerzenie sie krateru i przywolywanie jeszcze wiekszej hordy Szkieletorow, plomykow i innnych plugastw. Na szczescie pojawil sie Anor. Elf, obronca, ktory wiele lat spedzil poza bariera. Ruszyl on do ataku, ciskajac blyskawicami i zamrazajac swoich wrogow. Znalazl miejsce ukrycia prawidlowego zwoju i wskazal je ludowi Agaroth. Niestety, wszechobecna lawa poparzyla go do tego stopnia, ze swe bohaterstwo przyplacil zyciem. Agaroth obronilo sie tym razem, jednak strata Anora jest bardzo dotkliwa.

Jak dalej potocza sie losy swiata pod bariera?

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ref.

Zostaly wprowadzone muszkiety.

Na forum podany jest crafting (potrzeba odpowiedniego poziomu umiejetnosci inzynieria, aby moc wyprodukowac muszkiet.

Standartowo zadaje on 4 obrazenia.

Jednak, to jak od DO KONCA dziala zostalo uzaleznione od dwoch skillow:

Inzynieria - ktos kto potrafi wyprodukowac muszkiet, dokladnie wie jak go uzywac, zna jego balistyke, wie jak dokladnie kula poleci, dlatego uzaleznilismy szanse na trafienie krytyczne wlasnie od tego skilla (przy trafieniu krytycznym, muszkiet daje dodatkowe 10 uszkodzen).

Technika - przy odpowiednim wycelowaniu, rykoszet moze trafic w nogi. Wtedy cel zostanie spowolniony.

Im wiekszy poziom tych skillow, tym wieksza szansa na takie obrazenia. A jakoi ze zarowno technika, jak i inzynieria jest domena ludzi i krasnoludow, to wlasnie oni beda najlepiej sie nia poslugiwac. Co nie oznacza ze inni nie moga - po prostu beda mniej skuteczni.

Opublikowano

Mam pytanie, dlaczego loginy których próbuje użyć (Savarus/MrSavarus) są zablokowane? Dodam, że pierwszy raz wbijam na te forum.

1389013572-U595569.jpg

Opublikowano

Było to spowodowane blokadą niektórych kombinacji :) zajeliśmy się tym i gracz Savarus jeszcze tego samego dnia po napisaniu dobrej KP dostał się na serwer

Opublikowano

Niektóre nicki brzmiące podobnie do pewnych nazw własnych mogą być banowane, sam osobiście uznałem ten nick po raz pierwszy za prowokację, jednak tak nie jest na szczęście. Jak widać to technicznie serwer stoi na wysokim poziomie i zdarzają się błędy jak na przykład ten powyżej, ale prawdziwy człowiek czyli ja też by popełnił po raz pierwszy taki błąd. Innymi słowy serwer dobrze wykonany i usprawniany. Coraz lepsze mniemanie mam o nim, chociaż ostatnio gracze jakoś tak mniej dopisują. Nie mniej nie ma pustek, po prostu nie jest tłoczno :c 

Tak myślę, że serwer jest naprawdę trudny, chociaż tego nie widać na pierwszy rzut oka. W dużej mierze zależy to od osób spotkanych na serwerze. To mi się bardzo podoba, bo czegoś takiego dawno nie można było spotkać.  Można spotkać każdą osobowość, tą złą, tą dobrą czy też skrytą i obojętną na twe krzywdy. Czasami można się wczuć i poczuć, jakby było się w książę, a nie w mc :D

Edit:

Tak, jest tu racja "Spam w celu podbicia tematu. Wyrażałeś już opinię na temat tego serwera."  

Rzeczywiście podbiłem temat, czyli napisałem spam. Przepraszam i mam nadzieję, że moje postępowanie (niegodne) nie odbije się szkodliwie na wizerunku serwera. Każdy czasem popełnia głupie błędy, przepraszam. 

PS: Post jak najbardziej do usunięcia.

Nova    tnXkN4Y.png    Regna

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Uwaga! Serwer cieszy się dużą popularnością. Niestety przez śmiertelną awarię maszyny oraz problemy jednego z administratorów serwer nie był włączony przez miesiąc. Straciliśmy także bazę z osiągnięciami. Na szczęście sami gracze docenili naszą pracę non profit. Pomimo tych problemów czekają na ponowne włączenie serwera i kibicują naszemu sukcesowi. Czy to nie jest osiągnięcie? :)

A teraz: Ruszy druga edycja Revolution! Aktualnie kompletujemy skład. Serwer się lekko zmieni. Będzie to na życzenie samych graczy. Czekajcie na dalsze informacje.

Cieszymy się, że nasi gracze stworzyli taką społeczność!

Opublikowano

Dopiero zabieramy się za pracę. Nie wiemy kiedy wystartuje, powstanie nowa reklama jak już coś ustalimy.

Zmieni się sporo. Miasta, Polityka, troche założeń, fabuła zostanie popchnięta dalej

Technicy - droga pantoflowa

Reklama na YT zależy od tego czy bedzie miał się tym kto zajać.

Jednak administracja tego działu jest niereformowalna....

Opublikowano

Ruszyly prace nad druga edycja serwera.

Wiele nauczylismy sie po pierwszej edycji, odrobilismy lekcje i teraz przygotujemy Wam swietny, autorski serwer.

- Dalej bedzie to serwer darmowy. Brak Pay 2 Win. Bedzie system dobrowolnych dotacji, ktore jednak poza spisem na forum, nic nie beda dawaly.

- Hosting, ktory byl tylko czesciowo zalezny od nas - zostaje zmieniony na taki, nad ktorym mamy 100% kontroli, i który będzie znacznie lepszy od poprzedniego.\, wykupiony na rok do przodu.

- Miasta startowe - zostaja ograniczone do trzech. Beda one jednoczesnie panstwami. Powstana w ten sposob trzy sily, ktore beda chcialy zapanowac nad swiatem Agaroth, ktory zostal zniszczony przez Deathreena.

- Rasy - tu widac przewage naszego serwera nad innymi, dodamy dwie nowe rasy, ktore jak poprzednie beda znacznie roznily sie od reszty. Dzieki temu, za kazdym razem gra bedzie wygladala zupelnie inaczej.

- Fabula - bedzie kontynuowana z pierwszej edycji.

- Skille - zostana odpowiednio dopasowane. Wykorzystamy doświadczenie z pierwszej edycji i odpowiednio zmienimy umiejetnosci.

- Miasta z poprzedniej edycji zostana zmienione w ruiny (beda mozliwe do ewentualnego przejecia).

- Zostaje wprowadzony system ksiag umiejetnosci.

Nie moge napisac kiedy serwer ruszy, jednak nie planujemy beta testow, poniewaz serwer bedzie sie opieral na mechanice, ktora jest juz gotowa i ktorej zmieniac w zasadzie nie bedziemy (moze poza drobnymi usprawnieniami).

Opublikowano

Ref.

Lore drugiej edycji zostało spisane. Wytłumaczyliśmy w nim, skąd wzięły sie Demony, oraz mityczne Kenku. Te dwie nowe grywalne rasy beda sie ponownie znacznie różniły od pozostałych i tak jak z reszta, tak i tymi rasami trzeba sie bedzie nauczyć grac.

Dalszy update juz niebawem.

Opublikowano

Praca w toku. Kończymy budowę miast. Niedługo zostaną podane szczegóły odnośnie ponownego uruchomienia serwera, tym razem w II edycji

Opublikowano

Ref.

Dobiegają konca prace nad budowa trzech miast startowych drugiej edycji. Poza samymi miastami, zostaną wybudowane wioski oraz kopalnie "zasilające" główne miasto w niezbędne składniki oraz pożywienie. Fabuła została spisana i połączona z elementami rozgrywki z pierwszej edycji. Miasta wyglądają oszałamiająco, juz niedługo wkleimy nowe SS. Ostatnie elementy rozgrywki sa dopracowywane. Druga edycja rozpocznie sie niebawem. Alfa/Beta testow nie bedzie.

Pozdrawiam.

Fungi.

Opublikowano

Prace nad druga edycja powoli zblizaja sie do konca.

Szacujemy, ze wystartujemy mniejwiecej za dwa tygodnie.

Dokladna date podam wkrotce.

Opublikowano

@fungi

Ostatni raz jak tutaj komentowałem to narzekałem ze strona wyglada byle jak ze wordpress i wgl ale od tego czasu duże kroki poczyniliscie i musze przyznac ze wygląd strony głownej o wiele sie polepszył :)

Ile osób grało na waszej pierwszej edycji? i ile ona trwała? temat jest z lutego tego roku.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Uwaga! Oto zmiany polityczne które napotkamy na serwerze!

Trójprzymierze Starego Ładu - Elfy, Krasnoludy, Ludzie

Nowy Kolektyw -  Vatteni, Kenku, Reptile

Koalicja Nowego Porządku - Demony, Ethernale, Orkowie

Niedługo udostępnimy lore, aby wszystkie wydarzenia były dla Was jasne!

Przypominam, że prawdopodobna data startu serwera to 26. 06. 2015r

Opublikowano

11054450_370332789840607_477594384513377

Ważna uwaga odnośnie nowej edycji która startuje 26 czerwca!

Każdy gracz, ktory miał zaakceptowaną KP na I edycji - a co za tym idzie ma dostęp do całego forum - będzie mógł zagrać z nami bez wcześniejszej potrzeby pisania od nowa KP.

KP miało za zadanie odizolowanie trolli oraz graczy, którzy niedorośli do gry na tym serwerze. Dzięki temu posiadamy ciekawą społeczność, która praktycznie sama (!) na własnych spostrzeżeniach stworzyła podwaliny pod drugą edycję a teraz tworzą nowe miasta.

Od dziś w miarę regularnie postaram się wrzucać screeny z miast. O ile oczywiście pozwoli na to administracja. Bo to, że każdy mój post zostanie zgłoszony przez pewnego upośledzo*ego właściciela serwera na "A" - jest pewne

Na screenie mała część dzielnicy krasnoludów. Zapraszam na naszego fb

Opublikowano

Widać, że serwer ciągle się rozwija, wciąż coś się dzieje i nie sposób będzie się nudzić. To właśnie dlatego tak bardzo mi się tutaj podoba. Teraz z niecierpliwością czekam na zapowiadane przez administrację Wakacyjne Otwarcie 2 edycji. O ile wiem, będzie sporo atrakcji dla nowych graczy, ale liczę że ci z pewnym stażem też znajdą tam coś dla siebie. Ogólnie bardzo zapraszam na tego 26 czerwca, bo to będzie dobry start jeśli się chce zacząć tutaj zabawę. A że administracja ma doświadczenie w przygotowywaniu ciekawych eventów, to tym bardziej polecam. (Opinia jest)

Niestety tak jak się spodziewałem ten temat nadal jest stalkowany przez  Ponczkus Onanistus Virus. Aby nie dawać więcej pracy nowym moderatorom postaram się powrzucać jakieś screeny do starszych postów a Fungi po prostu w refach napisze gdzie jest coś nowego bądź sam wrzuci. Niedługo update 1 strony bądź całkiem nowa prezentacja 2 edycji

Opublikowano

W drugiej edycji, kazdy gracz bedzie mogl stanac po stronie jednej z trzech koalicji:

Koalicja Starego Ładu, gdzie Krasnoludy, Ludzie oraz Elfowie doszli do porozumienia,

Nowy Kolektyw, w którym Dwie Stare rasy: Vatteni oraz Reptilianie przyjeły do swego kregu Kenku,

Zwolennicy wprowadzenia nowego porządku: Ethernale, Orkowie, oraz nowo przywołane Demony.

Start już wkrótce!

Zapraszamy!

Opublikowano

Bugi naprawiliście czy dalej da sie kopiować itemy?

Technika jakiegoś macie czy znów będzie trzeba czekać ze dwa miesiące na naprawienie poważnych bugów bo nie mieliście technika?

Receptury na stopy stare czy zmieniliście coś?

Opublikowano

b57MFwu.jpg

Miasto Nowego Kolektywu - brama północna

Miasto usytuowane jest na wodzie. Posiada zabudowania nad jak i pod taflą wody.

Czy Nowy Kolektyw ukryje się w cieniu potężnych Zwolenników Nowego Porządku? Czy stare niesnaski znów wywołają wojnę między Vattenami i Ethernalami? A może znów wygrają siły nieumarłych?

Już za tydzień nowa odsłona. Do tego czasu zostanie wprowadzony update prezentacji

Przypominam, że start już 26go czerwca

Opublikowano

Serwer aktualnie jet OFF
Jezeli zostanie otwart prosze dodac moj nick do posta 

Opublikowano

Serwer aktualnie jet OFF

Jezeli zostanie otwart prosze dodac moj nick do posta 

Przecież cały czas piszą o tym na forum, na shoutbox, nawet tutaj w temacie...

Serwer jest ON, na innym IP, gdzie gracze przygotowują miasta. Potem gracze z zaakceptowanym kp zostaną dopisani na white-list.

Start jest 26.06 żebyś nie musiał szukać, godzina nie została jeszcze ustalona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...