Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fungi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

I padliście zaraz po starcie.

Typowe.

Naobiecane - gówno zrobione.

Twój komentarz jest masakrycznie pusty. Jest to serwer zrobiony na wielką skale, wiele pluginów, skryptów, wszystko modyfikowane(czy nawet pisane od podstaw, nie wiem) przez techników tegóż serwera. Mogło im się na starcie coś popsuć, a ty nie jesteś w stanie docenić wkładu jaki włożyli w tą produkcję. 

Kiedyś rozpiszę się dłużej o serwerze, jak będę miał czas. Ale póki co jest to (chyba) najlepszy serwer do rp w minecrafcie.

Opublikowano

Twój komentarz jest masakrycznie pusty. Jest to serwer zrobiony na wielką skale, wiele pluginów, skryptów, wszystko modyfikowane(czy nawet pisane od podstaw, nie wiem) przez techników tegóż serwera. Mogło im się na starcie coś popsuć, a ty nie jesteś w stanie docenić wkładu jaki włożyli w tą produkcję. 

Kiedyś rozpiszę się dłużej o serwerze, jak będę miał czas. Ale póki co jest to (chyba) najlepszy serwer do rp w minecrafcie.

Nie jest, nie podam jako że nie chcę reklamować. Nie wiem jeszcze jak idzie z "Rp" na tym serwerze, nie będę mógł tego określić dopóki nie dowiem się jak wygląda rozgrywka na serwerze. 

Opublikowano

Start trochę opóźniony, no ale cóż zdarza się, co do serwera to nie mam pytań, tzn jest trochę rzeczy które przydało by się zmienić, ale sama rozgrywka jest wspaniała, sporo ludzi gra. Nie ma na co narzekać po prostu :)

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Zdążyłem troszkę pograć na serwerze i mogę wygłosić swoje dotychczasowe wrażenia... zatem:

Na starcie jedynie było zamieszanie, ponieważ wielka ilość graczy miała sprawy do administracji. Jednak zdążyli się z tym uporać w krótkim czasie. Panuje miła atmosfera co można spostrzec na pierwszy rzut oka. Powoli odkrywam systemy panujące na serwerze przy tym znakomicie się bawiąc. Serdecznie polecam, byście także spróbowali.

Opublikowano

Co jak co, ale 10 minut obsuwy spowodowane restartem to chyba nie są jakieś kosmiczne powody żeby wypisywać żale. Widze, że kolega tylko czekał z niecierpliwością aby wszystko się posypało i wyszło, że jego racja to ostateczna racja xD

Powstają nowe KP. Pamiętajcie:

1. Wasz nick musi być klimatyczny i pokrywać się z nickiem z serwera i forum!

2. Zakładając nową KP piszecie ją w "Oczekujący" i nazywacie zgodnie z Imieniem i nazwiskiem Waszej postaci.

3. Zapoznajcie się z Poradnikiem KP

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngStrikeKiller123 Pisanie KP nie ma byc automatyczne i latwe. Dzieki temu chcemy odisac osoby, ktore na ten serwer sie nie nadaja. Jesli ktos nie potrafi napisac KP korzystając z licznych poradnikow na forum, to tymbardziej nie bedzie potrafil grac na tym serwerze, bo do latwych on nie nalezy. Dlatego system zostawimy taki jaki jest teraz. Jedyne co zmienimy, to mozliwosc dodawania do WL zaufanym osobom (opiekunom ras), aby caly proces przebiegal sprawniej, ulatwienia pisania KP natomiast nie bedzie.

Co do startu: jak juz wcześniej pisalem, na serwerze jest taka ilosc skryptow, ze 10 minutowa obsuwa, i restart zaraz po starcie zaliczam jako poczatek nadwyraz udany. Serwer stoi, ma sie dobrze, a ilosc KP na naszym forum przerasta nasze najsmielsze oczekiwania. A co bedzie, jak reklama pojawi sie gdzies dalej? Bedziemy potrzebowali dodatkowych osob do sprawdzania KP.

Dajemy sobie jeszcze tydzien czasu na to, aby wszystko sie dotarlo, a serwer i juego ustawienia dopasowaly sie do ilosci osob, ktore graja na nim, po tym czasie zacznie sie zabawa fabularna.

Pozdrawiam.

Fungi.

Opublikowano

Mała przerwa techniczna  spowodowana kosmetycznymi zmianami oraz dodawaniem mpc z questami. Pamiętajcie o przykładaniu się do tworzonych KP - jest ona waszą wizytówką

Opublikowano

Jest trochę błędów, w końcu nigdzie nie można się bez nich obejść, nie ma gry bez błędów, nawet realne życie jest zbuggowane. Osobiście jestem zadowolony z serwera, administracja że tak powiem nie opierdala się. Gdy znajdują jakiś błąd, nie poddają się tylko próbują go jakoś naprawić. Serwer faktycznie za wcześnie został wypuszczony, jednak nie upadł tylko pozostał wraz z dużą ilością stałych graczy :) Oby tak dalej, a może uda się Wam kiedyś zapełnić sloty stałymi graczami. W końcu każdy serwer Role Play tak zaczyna, od małej ilości graczy i powolutku pchnie się ku górze.

Opublikowano

Serwer caly czas sie rozwijal i bedzie sie w przyszlosci rozwijal - to naturalne ze pojawia sie bledy. Pozatym, czasem gracze zglaszaja blad, ktory tak naprawde nie jest bledem, a nieumiejetnym korzystaniem z komend, jak na przyklad /medytuj

Caly czas bedziemy jednak pracowali nad tym zeby serwer byl coraz ciekawszy i coraz bardziej stabilny.

Opublikowano

Jest taka możliwość. Dzięki temu nie ma "farm drzew" na terenie miast :)

Oj zdziwiłbyś się :) Farmy drzew na wsi są bardziej opłacalne od tych w dziczy.

Opublikowano

Taka ciekawostka:

Od momentu startu, do dzisiaj doszlo około 70 nowych osób. Średnio na serwerze w normalnych godzinach mamy 20-25 osob, które, co mnie bardzo cieszy, ladnie odgrywaja RP. W godzinach szczytu dochodzimy do 40osob. Forum tez przezywa istny nawal nowych. Mielismy juz wojne, ugode, pakty handlowe, a to dopiero poczatek. Zapowiada sie, ze bedzie coraz lepiej, niema dnia, zeby ktos nowy nie dolaczyl do naszej spolecznosci. Cieszy nas to bardzo, bo to oznacza, ze serwer podoba sie.

Oczywiscie, znajda sie malkontenci - jak w kazdym spoleczenstwie, jednak jest to niewielka ilosc osob.

Caly czas jest co robic - handel, walka z hordami nieumarlych, uprawy, questy, wyprawy na polowania - wszystko u nas znajdziecie.

Ludzie powolutku rozwijaja skille, aby byc coraz lepszymi w swoim fachu.

Od strony technicznej tez caly czas pracujemy, aby serwer byl coraz lepszy.

Aktualizujemy pluginy, tworzymy nowe receptury, wymyslamy nowe zasady.

Co mnie najbardziej cieszy to fakt, ze administracja tak naprawde nie jest potrzebna - bo gracze sami swietnie sobie radza.

Oby tak dalej!

Opublikowano

(...) Mielismy juz wojne...(...)

"(...)wiec wojny prawdziwej byc nie może.(...)" ~~ Fungi na forum. 

To była wojna? Czy jej nie było? :D Nie no, na wojnę się zbierało i to na tle rasowym, ale koniec końców skończyło się na potyczkach i ugodzie. Nie mniej bardzo interesujące było te wydarzenie, przy tym większość serwera się w to zaangażowało. Mamy też magię, bardzo rozwinięty wyrób mieczy, oraz temperaturę. Ciekawi mnie, jak będzie wyglądała prawdziwa wojna z prawdziwym oblężeniem :D

Tak na oko 95% informacji, które podaje Fungi są rzetelne, prawdziwe i obiektywne. Zaznaczam, że ja osobiście czepiam się wszystkiego, od loga (na forum na sb, ale jednak), aż do niepoprawnego sformułowania zdania. 

Niemniej jeszcze raz polecam i zachęcam do gry. Mało który serwer mógłby rywalizować z tym, a klimat tworzony przez graczy jest oryginalny. Ba nawet jakoś jeszcze nie walczyłem z starymi przyjaciółmi. 

Nova    tnXkN4Y.png    Regna

Opublikowano

Walki zaczynają się, kiedy gracz odczuwa nudę :) Orkowie szybko zorientowali się, że wojowanie z lepiej rozwiniętymi ekonomicznie rasami nie posiadając sprzymierzeńców nie ma większego sensu. Chociaż ta akcja mocno zaznaczyła ich obecność w Agaroth

Opublikowano

Kilka sugestii co do serwera bo pomysł jest naprawde świetny ale wykonanie raczej średnie.

1. Zbudować kompleks dla nowego gracza (pokoje, przechodzi się od jednego do drugiego, w każdym stoją po 2-3 villagery które nad głowami mają hologramy opisujące każdy aspekt gry)

Na końcu wybiera się klase.

2. Umożlwić normalną grę bez KP, jednakże stworzyć automatyczny panel do KP przyjemny w użyciu, który odblokuje dodatkowe benefity (np. gracz bez napisanego KP nie możę dojść do jakieś gildii (wiem ze to nie sv gildie ale przydały by sie), albo kandydować na helpera czy coś tam).

3. 3 rodzaje czatu - globalny (ooc) na którym pisać mogą tylko gracze z napisanym KP, lokalny (na 40 na 40 kratek słychać głos, IC), i krzyk (100-200 kratek słychać głos)

4. Posiadać dorosłą administrację (16+) i liczną, która wprowadzi młodszych graczy w świat RPG (nie ukrywam większość graczy minecraft nie wie o czymś takim a moze im sie to spodobac)

5. Zamienic przynajmniej czesc skryptow na pluginy (wynajac programiste, bez wzgledu na wiek tylko z umiejetnosciami, szukajcie talentów., łatwiej zdobyć a na dłuższą mete sie przydaje)

6. Robić tzw. nocne updaty (co dwa tygodnie, dajmy na to w sobote o 24 dodaje sie nową rzecz wybraną w ankiecie przez graczy)

7. Ignorować hejterów.

8. Wprowadzić drobne płatne usługi (takie do max 7zł) które pozwolą łatwiej utrzymać serwer na dłużej (przeciez wam tez sie kiedys znudzi wydawanie kasy na ten serwer a takto to moglby sie w znacznym stopniu utrzymac, przez kwote ktora nikogo nie boli)

Jeżeli zastosujecie się do tych zasad (wszystkich) jestem pewien ze bedzie sie utrzymywał stały wynik powyzej 70 graczy.

Witaj. Dziekujemy za opinie, odpowiadam po kolei:

1) Wszystkie informacje dotyczace gry sa na forum. Podstawowa sprawa jest jego przeczytanie. Jak przeczytasz forum, po wejsciu dokladnie bedziesz wiedzial co robic i gdzie isc.

2) Dzieki KP eliminujemy graczy, ktorym grac sie nie bedzie chcialo na tym serwerze. Nie kazdy sie nadaje zeby tutaj grac, a KP powie nam i innym gracza czy warto sie zajmowac danymi osobami.

3) Dokladnie tak jest. Kanal nw dla nowych, ktorzy zaczynaja gre. Moga pytac, gdy nie wiedza co zrobic. Sluzy on tez do komunikatow technicznych. Kanal lc - lokalny do 60 kratek, kanal wh - whisper do 3 kratek, oraz komendy /krzyknij /do /usmiechnij sie i wiele innych, ktore pomoga nam odgrywac gre.

4) Administracja: sa to cztery osoby w wieku 30+, 30+, 20+, 20+

5) Wynajmowac nikogo nie musimy, i taki mamy plan na przyszlosc. Bedziemy skrypty przerabiac na jeden wielki plugin.

6) Update jest ciagly, nie co 2 tygodnie, tylko systematycznie jak sa wprowadzane zmiany. Dzieki temu ze wszystko jest automatyczne, gracze nic nie musza robic, bo wszystko instaluje sie samo.

7) Dokladnie tak robimy.

8) NIGDY nie bedzie mikroplatnosci, platnosci, przelewow, smsow, ani innego badziewia na tym serwerze. Jesli juz, to wprowadzimy dobrowolne dotacje na serwer i jego utrzymanie, ale nie bedzie to przynosilo żadnych korzysci w grze, jedynie bedzie to forma docenienia naszej pracy, ktora przeznaczymy na serwer.

Ilosc graczy JUZ przerosla nasze oczekiwania. A dopiero sie rozkrecamy :)

Jeszcze dzis podam maly update ze zmian wprowadzonych na serwerze.

Pozdrawiam, Fungi.

Opublikowano

Tak, na serwerze przyjemnie się gra. Inny niż inne, więcej wymaga od gracza. Ale to chyba dobrze, nie?  ;)

P.S. Trochę ciężko jest KP zdobyć. 

Opublikowano

KP to Karta Postaci. Jej sie nie zdobywa, tylko trzeba ja napisac. Jest to wyznacznik, jak wartosciowym graczem bedziesz na serwerze.

Jesli miales na mysli RP, to wprowadzilismy zasade, ze kazdy moze raz dziennie przyznac 1 punkt RP graczowi, z ktorym danego dnia najlepiej mu sie RPilo. Komenda to /dajpunkty <gracz> <powód>

I maly update - wprowadzilismy dodatkowe informacjie w TAB, oraz wyswietlaniu graczy na serwerze. Screen ponizej.

nqpdf6.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...