Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

13 lat biceps, triceps - podciaganie sie na drazku

Gość 35000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chce do wakacji poprawić swój wynik w podciąganiu się, mam 13 lat 55kg 1,70 "raczka" 30cm cwicze co 2 dzien prawidlowa pompke zrobie max 1 tzn do nosa mam gryf, hantelki podacie jakies cwiczenia albo macie jakies rady? A i co z jedzeniem? Starac sie jesc wiecej bialka tzn jakies jajka itp? Moj rekod w podciaganiu sie to 8 podciagniec o to zdjecie mojej rąsi z gory dzieki596d7670b5960_post-1274913-14235917664814_thumb.jpg

Opublikowano

W Twoim wieku to bardziej w ogólnorozwojówkę bym poszedł. Wszystko co jesz palisz na wzrost i myślenie, a robienie mięśni teraz będzie mało efektywne. Poczekaj z 3, 4 latka, rób przez ten czas pompeczki, brzuszki, idź czasem pobiegać żeby zrobić kondycję, a potem nie ma na Ciebie mocnych na siłce.

Opublikowano

o kur*a ale bicek, tricek o japier dziele hahahah xD k***a wszycy sie boja cb w gimbazie/podstawowce ?

pij mleko bedizesz wielki

a tak ogolnie to jestes za maly, aby w ogole miec chociaz 5cm w lapie.

ps to jest 30 cm w bicku ? hahahah omg lol pfff, chyba 23-25cm...

Opublikowano

o kur*a ale bicek, tricek o japier dziele hahahah xD k***a wszycy sie boja cb w gimbazie/podstawowce ?

Rozumiem ze rodzice Ciebie w domu bija i musisz sie na czyms wyzyc, ale ja tutaj oczekuje powaznych rad a jak masz pajacowac oczekujac ze ktos ci da lajka bo to jest najwidoczniej twoj wyznacznik respektu to sie mylisz, no chyba ze zawolasz kolegow z podworka heh milego dnia
Opublikowano

jak na poczatek to "zrob mase czyli wpierdalaj tonami" a za kilka lat zacznij od powaznych cwiczen (silowni)

Głupszej wypowiedzi nie widziałem, przybyć na masie nie znaczy że jesz wszystko, jeżeli będziesz przez ten czas jeść przykładowo Mcdonalda, zyskasz tylko zbędną tkankę tłuszczową, co w rezultacie będziesz miał efekt taki że wywali ci brzuch, jeżeli chodzi o dietę, to na masę powinieneś jeść dużo białka, czyli tuńczyk lub kurczak, ograniczaj słodycze, to zbędne dla organizmu tłuszcze, super że robisz pompki , czy też podciąganie na drążku to plus dorzuć do tego brzuszki, jest ich wiele rodzai na każdą partie dolną ciała, poczytaj o tym na necie.

Takimi komentarzami nie warto się przejmować, typowe dzieci które jedyne co umieją robić to krytykować innych przed komputerem, a sami dupy nigdy nie ruszyli z krzesła, warto ćwiczyć nie zważając ile się ma w bicepsie , każdy od czegoś kiedyś zaczynał, jak powiedział hardkorowy koksu sam miał w lapie 30cm w wieku 17lat, teraz jak ktoś zna to wie jak wygląda ;) pozdrawiam i zachęcam do ćwiczeń

Opublikowano

Do 16 roku życia nie ćwiczyłbym, zajmij się nauką.

Po 16 trener, siłownia itp. jak tak bardzo chcesz.

Ale znając życie jedyne na czym się skończy to pisanie tutaj i nie będziesz koksu :E

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Jeżeli zamierzasz ćwiczyć do masę podciągnij do ok. 65 kg lub więcej.

Sam mam ok. 175 cm, ważę 69/70 kg i nie jestem przy kości, ani w tę 2 stronę. Jedynym minusem jest powolne łapanie kondycji, ale z czasem to wyjdzie na +. 

Jeżeli nie zamierzasz przytyć to nie bierz się za ćwiczenia, albowiem Najpierw masa, a potem rzeźba.

Oczywiście jedz dużo białka, itd. 

NIE JEDZ CHIPSÓW (CZIPSÓW) ORAZ NIE PIJ NAPOJÓW TYPU COCA-COLA. Polecam  woda niegazowana/gazowana.

Co do tematu:

Rób, a osiągniesz. Robisz 8, a za parę dni zrobisz 9/10. Najlepiej rób seriami np. 4/5/7/3 (przykład)

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Najpierw skończ gimbe później ćwicz. Siłownią możesz zahamować wzrost, jak bedziesz mial kilka lat wiecej to zdasz sobie sprawe że wyższym zawsze łatwiej :)

Dla mnie recepta na wyciskanie czegokolwiek jest jedna

Nie rób jebanych fotek a zajmij sie prawdziwą kurwą bez opierdalania sie ćwiczeniem, jak wycisniesz 10 razy max na klate to zrob 5 wiecej chodźbyś miał sie zesrać xD

Znam typow co idą na siłownie ćwiczyć sam biceps albo klate...

o i jedz dużo mięsa, może być kiełbasa, kurczak cokolwiek, najlepiej z ryżem bo ziemniaki nic ciekawego w sobie nie mają..

Opublikowano

­w tym wieku to nic, jeszcze rośniesz... biegaj, brzuszki, pompki, możesz cwiczyć jakiś sport zespołowy, który lubisz np. siatkówka lub piłka nożna, technicznie szkol się

Opublikowano

Haterzy się śmieją, a tu rośnie nam polski Rocky. Za 10 lat będzie w telewizji i będzie mówił że wychowała go ulica i musiał wpierdalać stejki z maciory. Ładne bicki ja takie nie chce bo laski już na to nie lecą.

Opublikowano

ćwicz sobie dalej własnym ciałem, podciągnięcia, pompki, pompki na poręczach itd. nie zabieraj się za ciężary póki co bo zrobisz sobie krzywde

Opublikowano

Haterzy się śmieją, a tu rośnie nam polski Rocky. Za 10 lat będzie w telewizji i będzie mówił że wychowała go ulica i musiał wpierdalać stejki z maciory. Ładne bicki ja takie nie chce bo laski już na to nie lecą.

Ta tylko jak już będzie w TV niech wspomnie o MPC forum, po drugie takim tokiem myślenia jak twój, to po co mieć kaloryfer, jak można mieć bojler...

Opublikowano

Co wy wpie*dolicie że chłopak nie urośnie w takim wieku, jak nie będzie robił ćwiczeń typu martwy ciąg to przerośnie was wszystkich :) 
Najlepiej to pójść na siłownie ale hantlami zrobisz wszystkie części ciała musisz po ogarniać treningi (pooglądaj np. Warszawskiego koxa, Karmowskiego czy jakies atlasy ćwiczeń) a na pewno pójdzie wszystko do przodu (nie mówię że od razu, trzeba ostro ćwiczyć)

Co do jedzenia to białka pochodzenia ZWIERZĘCEGO i zdrowe węglowodany (nie cukry) I nie sluchaj się tych typków żeby jeść wszystko co popadnie bo będziesz tylko gruby a jak jesteś grubszy to ciężej przybrać masę mięsniowa

Jedz np. Jajka, Ryż, Kurczak, Wieprzowina, Wołownia, Płatki owsiane/kukurydziane, warzywka a wszystko przyjdzie z czasem :)

PS. im młodszy jesteś to lepiej przybrać mięśnie, a jak dojrzewasz i ćwiczysz na raz to miód malina

Dota 2 > Lol

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tylko ze po co brac sie za cos takiego w wieku 13 lat, nic dobrego z tego nie wyniknie. Jak bedziesz ostro cwiczyl to twoj zwrost gwaltownie sie zachamuje

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

wy to mnie ludzie rozpierdalacie serio "jak nie bd robil martwego ciagu lub przysiadu to nie urosnie"  widac sami znawcy to sa podstawowe cwczenie ktore wzmacniaja cale cialo a wy dalej kierujcie sie tymi stereotypami, Jezeli masz drazek to podciaganie roznymi chwytami jest bardzo wskazane nie tylko poprawisz swoja sylewetke ale roniwerz sie "wyciagniesz" jakies pompki. Jezeli masz czas na silownie to czemu nie isc na nia. Silka napewno nie zachamuje twojego wzrostu to sa tylko stereotypy 

Opublikowano

­Ogólnorozwojówka czyli żadnej siłowni żadnych sprzętów. Wpisz sobie w Internetach napewno znajdziesz jakiś mini planik !

Chyba nie wiesz co to ogolnorozwojowka 

Cos na temat

Po tym filmie uwazam go za idiotę.... widzialem wczesniej

wy to mnie ludzie rozpierdalacie serio "jak nie bd robil martwego ciagu lub przysiadu to nie urosnie"  widac sami znawcy to sa podstawowe cwczenie ktore wzmacniaja cale cialo a wy dalej kierujcie sie tymi stereotypami, Jezeli masz drazek to podciaganie roznymi chwytami jest bardzo wskazane nie tylko poprawisz swoja sylewetke ale roniwerz sie "wyciagniesz" jakies pompki. Jezeli masz czas na silownie to czemu nie isc na nia. Silka napewno nie zachamuje twojego wzrostu to sa tylko stereotypy 

dobrze mowisz ale ogarnij orto ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...