Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostałam wykiwana kupnem konta Lol

Cas93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanko do was, jeżeli kupiłam na Allegro konto league of legends i konto nie zgadzało się z opisem Aukcji to mogę coś z tym zrobić ?

Napisze wam tak, konto miało być w Platynie, ale było w brązie na dodatek brakuje paru skinów.

Co mogę z tym zrobić ? za konto dałam 200 zł. są jakieś szanse że je odzyskam ?

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

zglos do allegro, wystaw negatywa

kasy nie odzyskasz, chyba ze typ sie przestraszy i odda

Mogę iść z tym na Policje ?

Nic nie możesz zrobić, musiałabyś znać odpowiedzi na pytania, dotyczące konta które chciałaś kupić :/

Tak postępuje Rito przy odzyskaniu czegokolwiek.

Spróbuj przez allegro, ale raczej nic z tym nie zrobią.

Ja napisałam że kupiłam konto i nie zgadzało się z opisem.

Pomocnik
Opublikowano

Jeśli masz dowody, że naprawdę miało być tak a nie inaczej, to możesz zgłosić na policje, w końcu to jest oszustwo.

Opublikowano

Hm.. jak pójdziesz na policje i to zgłosisz to Riot ma prawo do zablokowania konta za próbę/handlowanie nim.­

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Na Allegro jest program ochrony kupujących, który pozwala odzyskać pieniądze w takim przypadku, jednak nie wiem, czy obowiązuje w przypadku przedmiotu wirtualnego, do tego przy zakazie handlu kontami w regulaminie gry.

Opublikowano

Bardzo bym chciała odzyskać moje pieniądze i chcę żeby sprzedający poniósł konsekwencje.

Ponieważ nie zapłaciłam 200 zł. za Brąz tylko Platyne.

Jeżeli pójdę na Policje to odzyskam skradzione pieniądze ? 

Edit.

Czyli że ludzie sprzedający przedmioty wirtualne są bezkarni ? :/

Pomocnik
Opublikowano

Edit.

Nie są, ale Ty akurat kupiłaś coś co jest nielegalne (można tak powiedzieć) bo RIOT nie zezwala na handel kontami. Więc jak pójdziesz na policje to i tak mogą Ci to konto zablokować.

Opublikowano

Pół roku kupiłem tak samo konto, nie zgadzało się pare skinów, sprzedający nie chciał oddać pieniędzy, zgłosiłem na policje, co potrzebujesz, to wydruk aukcji allegro i nic więcej, w zeznaniach podajesz policjantowi co się nie zgadzało, tydzień temu była sprawa w sądzie chłopak 18 lat, dostał za 100zł wyrok w zawieszeniu + zwrot pieniędzy do uprawomocnienia się wyroku czyli 21 dni, idź na pewno pieniądze odzyskasz, tylko poczekasz troche. Pozdrawiam. 

Opublikowano

Dokładnie, idz pokaż idiocie że nie dasz się wykiwać :) śmiało możesz iść. Jeśli produkt nie zgadza się z opisem, jest to przestępstwo, a to że to "nielegalne" to nic nie ma do rzeczy, to riot games daje bany.

Opublikowano

Bardzo bym chciała odzyskać moje pieniądze i chcę żeby sprzedający poniósł konsekwencje.

Ponieważ nie zapłaciłam 200 zł. za Brąz tylko Platyne.

Jeżeli pójdę na Policje to odzyskam skradzione pieniądze ? 

Edit.

Nie są bezkarni. Sam zostałem oszukany na wirutalnych przedmiotach do dotyczących innych gier. Też nie były to za duże pieniądze - ale pieniądze własnoręcznie zarobione i wydane na przyjemność, która powinna przejść bez problemu. Masz prawo iść z tym na policje, bo to juz nie są dawne lata że nic z tym nie zrobią. Jednak pierw skontaktuj się z Allegro supportem + wystaw negatywa. 

Na wypadek zrób zdjęcia transakcji + rozmowy, bo w jakiś sposób musiałaś się z nim kontaktować. 

Opublikowano

Możesz iść na policję lecz ten człowiek dostanie tylko pouczenie słowne, dlaczego? Postępowanie karne rozpoczyna się od 500zł.

­azYIWDl.png

Opublikowano

­Mogą mu wbić na chate jak to zgłosisz. Ciekawe jak sie s'cyka xD

"Nie dałam 200zł za brąz, tylko za platyne" - samemu nie umiesz wbić dywizji? A potem są tacy ludzie na rankedach i wszystko psują...

Opublikowano

Kubraczek

Bzdura totalna, za 100zł, tydzień temu chłopak który mnie oszukał na allegro, dostał wyrok w zawieszeniu. 

Ciekawe w którym świecie, poczytaj kodeks karny :huh:

­azYIWDl.png

Opublikowano

Chciałam kupić konto w Platynie ponieważ swoje już sprzedałam jakieś 2 miesiące temu.

Potrzebowałam pieniędzy na operacje dla mojego pieska, zresztą to was nie powinno interesować.

Osobiście byłam w Goldzie lecz tak jak napisałam, musiałam sprzedać konto.

Wracając do tematu, nie wiem teraz czy iść na Policje, bo skoro postępowanie karne zaczyna się od 500 zł. to mi w niczym nie pomogą, i nie odzyskam pieniędzy.

Może ktoś doświadczony i pełnoletni, napisać do powinnam w takiej sytuacji zrobić ? jestem kompletnie zagubiona :( 

Opublikowano

Najpierw napisz do allegro, potem szukaj dalej.

Bracik kupywał coś tam za 7 dych (nie pamiętam co) zresztą, odzyskał kase.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Na allegro nie będą Ci w stanie pomóc to tak samo jak byś pisała do Polskiego supportu Rito. Napiszą Ci, ze masz dogadać się ze sprzedawcą, a on Ci nawet nie odpisze. Później napiszą Ci, że nie są w stanie nic zrobić i ewentualnie jak chcesz to Ty możesz sama zgłosić sobie to na policję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...