Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostałam wykiwana kupnem konta Lol

Cas93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko, że policja umorzy sprawę... co do osób mówiących, żeby pierw samemu stracić własnoręcznie zarobione 200zł ... jakbyś stracił kiedyś 50 tys euro jak ja, to byś mógł mi to pisać, a tak... 200zł to dla mnie nie jest strata, albo sie z kolesiem dogadam, albo trudno ... raz zostalem oszukany przy zleceniu za granica - i od wtedy sie pilnuje i mi sie to nie zdarzylo...

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli było to na allegro poczytaj na temat ochrony kupujących możesz zgłosić każdą kradzież na policje nawet 1zł, lecz policjant zapewne będzie próbował cie przekonać ze to nie ma sensu i strata czasu bo za niska kwota, ale jeśli staniesz na swoim wkoncu złoży raport przedzwoni do allegro o dane tamtego pana i sprawa stanie się nie miła dla pana przestępcy ^^

http://pomoc.allegro.pl/24555/24549/program-ochrony-kupujacych

Opublikowano

Oszustwo możesz zgłosić na policję. Jest to przestępstwo. Pieniądze skradzione możesz odzyskać, w zależności od tego, jak potoczy się sprawa. W dodatku pan sprzedawca będzie odpowiadać za złamanie regulaminu (handel kontem), ale to już bezpośrednio z wydawcą gry (zapewne dostanie bana).

Opublikowano

Ehh, ludzie - oczy mnie bolą jak czytam wypowiedzi niektórych niewykształconych gimbusów, proszę was - nie udzielajcie się chociaż w sprawach pieniędzy, jak zarobicie własnymi rękoma 200 zł i nie otrzymacie tego co chcecie, a zarazem stracicie gotówkę to będziecie inaczej gadać, ale mniejsza - wszystko nastąpi z czasem. Co do tematu, zgłaszasz sprawę najpierw do allegro, obserwujesz jak będzie wyglądała dalsza dyskusja, jeżeli odmówią dalszej współpracy to policja i nie popuszczasz, nikt nie będzie się z Ciebie śmiać, a na przyszłość nie szukaj pomocy w takich sprawach na forum, które opanowane jest przez wszechwiedzące osoby, pozdrawiam.

Wybacz dorosly czlowieku ktorego hoobym jest Minecraft ^^

Co do tematu spróbój każdego sposobu aby odzyskać przynajmniej będziesz wiedzieć czy wszystkiego spróbowałaś aby odzyskać.

Opublikowano

Logiczne ;)

Kupiłaś platynę = konto ma mieć platynę. To tak samo jakbym wystawił na allegro malucha a sprzedał dętkę od opony. Na Twoim miejscu zgłosiłbym sprawę do Allegro, potem na policję, jeżeli zajdzie taka potrzeba ;). Na przyszłość przed zakupem konta poproś sprzedawcę, aby pokazał jak wygląda konto, żeby uniknąć właśnie takich nieprzyjemności.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

K2yjCFw.png

Opublikowano

Ehh, ludzie - oczy mnie bolą jak czytam wypowiedzi niektórych niewykształconych gimbusów, proszę was - nie udzielajcie się chociaż w sprawach pieniędzy, jak zarobicie własnymi rękoma 200 zł i nie otrzymacie tego co chcecie, a zarazem stracicie gotówkę to będziecie inaczej gadać, ale mniejsza - wszystko nastąpi z czasem. Co do tematu, zgłaszasz sprawę najpierw do allegro, obserwujesz jak będzie wyglądała dalsza dyskusja, jeżeli odmówią dalszej współpracy to policja i nie popuszczasz, nikt nie będzie się z Ciebie śmiać, a na przyszłość nie szukaj pomocy w takich sprawach na forum, które opanowane jest przez wszechwiedzące osoby, pozdrawiam.

Najpierw policje później allegro, ale widzę że u ciebie to inna sprawa bo się nie znasz a piszesz.

Opublikowano

Bardzo bym chciała odzyskać moje pieniądze i chcę żeby sprzedający poniósł konsekwencje.

Ponieważ nie zapłaciłam 200 zł. za Brąz tylko Platyne.

Jeżeli pójdę na Policje to odzyskam skradzione pieniądze ? 

Edit.

Czyli że ludzie sprzedający przedmioty wirtualne są bezkarni ? :/

Jaki jest sens w kupowaniu kont z dywizji do której nie należysz? Przecież w ciągu 50-100 gier i tak spadnie Ci MMR do dywizji, w której powinienieś grać.

Opublikowano

Jaki jest sens w kupowaniu kont z dywizji do której nie należysz? Przecież w ciągu 50-100 gier i tak spadnie Ci MMR do dywizji, w której powinienieś grać.

Co Cie to obchodzi? Patrz na siebie. 

@ topic. 

Możesz to zgłosić w allegro, że opis produktu nie zgadza się z tym, co otrzymałaś. Oni będą się z tym bawić dalej - jest szansa na odzyskanie pieniędzy. 

Budowniczy
Opublikowano

Nastrasz typa i zglos do allegro ze przedmiot sie nie zgadzal z opisem aukcji jak Ci odda kase to napisz do riotu ze ta i ta osoba handluje kontami i dostanie bana :)

Opublikowano

Napisz do allegro...

szkoda tylko, ze znowu do platyny trafi ktos, kto kupil konto a nie wbil je samemu, a niedaj boze dostane cie w teamie..

Hello there.

Opublikowano

1) Idź z tym na policję. Przygotuj dowody

2) Handel kontami Leauge of Legends jest nielegalny pod względem regulaminu gry ale nie pod względem prawa polskiego.

Prawdopodobnie zakończy się to 

-oddaniem pieniędzy tobie przez oszusta

-konsekwencje on będzie miał znikome

-konto które kupiłeś prawdopodobnie zostanie zablokowane

3) Nie polecam boostowania/kopowania kont w LoLu bo i tak najprawdopodobniej spadniesz tam, gdzie twoje miejsce. Nawet mimo że nie da się już spaść z gold V do srebra to gdy spadnie twoje mmr będziesz dobierała przeciwników i dróżynę na twoim poziomie (czyli będąc w goldV można grac razem nawet brązV)

Opublikowano

A nie jest przypadkiem tak, że policja zajmuje się takimi kradzieżami od 250zł?

Mój znajomy miał podobną sytuację - niestety nic z tym nie zrobisz, w regulaminie gry, który akceptowałaś, jest wyraźnie napisane, że konto ma tylko i wyłącznie jednego właściciela, a osoba, która je zakłada zawsze może je odzyskać. Co do policji czy też allegro, wątpię, że coś z tym zrobią. Tyle razy się mówi, aby nie kupować kont..

xdnXBJo.png

Opublikowano

@Enobaria niby tak, ale w każdym bądź razie jest to kradzież... wyżej podałem link do wszystkich paragrafów. 

"dura lex, sed lex"

Dobrze, tylko osoba, która kupiła konto zrobiła coś co samo w sobie jest nielegalne, więc to tak czy siak wina osoby, która zakupiła konto i zapłaciła za to, że nie zapoznała się z regulaminem. My możemy definiować to jako kradzież, ale Regulamin LoL'a jest również Regulaminem, którego trzeba obowiązkowo przestrzegać, a on z kolei definiuje kupno konta jako "przestępstwo" - to jest zakazane.

xdnXBJo.png

Opublikowano

Dobrze, tylko osoba, która kupiła konto zrobiła coś co samo w sobie jest nielegalne, więc to tak czy siak wina osoby, która zakupiła konto i zapłaciła za to, że nie zapoznała się z regulaminem. My możemy definiować to jako kradzież, ale Regulamin LoL'a jest również Regulaminem, którego trzeba obowiązkowo przestrzegać, a on z kolei definiuje kupno konta jako "przestępstwo" - to jest zakazane.

Wróć pisać questy, a nie zajmujesz się jakimś głupim tematem w dziale lola.

topic.

No nic nie zrobisz, Twoja wina.

Opublikowano

Koleżanka napisała czy odzyska pieniądze, a połowa komentujących ma wielki ból dupy bo nigdy na oczy nie widzieli 200 złoty. Stać ją to sobie kupuję proste, a to czy spadnie to jej brożka :ninja:

mqdefault.jpg

Opublikowano

Zawszę kończy się tak kupno kont w internecie, poza tym kupowanie kont z wysokimi rangami nie umiejąc grać szkodzi innym. Na policje możesz z tym jak najbardziej iść, kradzieże internetowe powyżej bodajże 100zł są karane grzywną. Ja na allegro kupiłem najdroższe doładowanie do lola, sprzedający po transakcji przestał odpisywać i usunął aukcje więc zgłosiłem to na policje, dwa tygodnie później odzyskałem pieniądze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...