Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piractwo Minecrafta

TheMolkaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oni crackują grę - używają nielegalnie, a za torrenty ścigają :C.

Wg. mnie non-premium jest do... sami wiecie do czego. @Karolek :3 Zgadzam się!

Pamiętajcie - non-premium nie testują. Oni uważają, że mają grę. Jakby testowali to by dema używali, nie?

najlepsze jest to, ze moderatorzy tez tak uwazaja (ostatnia linijka)

Sory, ale słaba wymówka. Pirat, to pirat i koniec. 

wedlug moderatorow forum

Pirat = demo 

@Howker

uhuhu nie pamietam, badz bardzo dawno premke kupilem (jak byly po 20 zl ;p)

co do twoich bledow, taaa slownik sam napewno poprawia jak napiszesz BÓL czy tam BOL

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Boże, niektórzy ludzie typu TheMolkaPL lub maciekmm (@filipop1) naprawdę mają ostry bul dupy o to, że ktoś zarabia (znając realia Polski) dajmy na to 1300zł na miesiąc i nie stać go k***a na to, żeby wydawać 100zł na klocki, bo jakiś kretyn na mpc spina d*** o brak premium. Sam pewnie jesteś hajsaty (bo rodzice zapierdalają 24/7 żebyś miał powyżej tych 2100zł), więc dla ciebie takie premium to jest pryszcz, ale gdybyś widział kiedykolwiek ludzi 2 razy biedniejszych, tobyś wiedział, ze im też należy sie odrobina rozrywki. Nie wiem czy wiesz, ale gdyby nie piractwo to Minecraft nadal by był baardzo mało znany. Głównym powodem tego, że jest tak mało premium jest idiotyczna cena.. za prostą grę z chujową grafiką płacić 100zł, to jest przesada. 40zł rozumiem, ale 100?

I jeszcze to "Ja, TheMolkaPL nie będę pisał pluginów" to nie pisz, nikt ci k***a nie każe, ale prawda jest taka że gdybyś zarabiał tyle co tamci ludzie, tobyś nie robił z siebie lorda programiste który nie raczy pisać pluginów (i jeszcze ma nadzieje że 90% nagle po tym temacie kupi premium xD żałosne), tylko byś był obojętny na to, co się dzieje, bo jestem PEWIEN że i ty choć raz w życiu coś spiraciłeś.

Pozdro

maciekmm @filipop1 XDDDD wtf? XDD

filipPOP1 (2 x p)

maciek to tak bardzo podobne imie to filipa

"Ja, TheMolkaPL nie będę pisał pluginów" publicznych pluginow

Nic nie spiracilem.

"bul dupy" wiesz czym sie rozni BUL od ból?

Bul to mozna bulic kase, a bol, to jak Ciebie dupa boli, bo cie nie stac na gre i ze biedni.

Molek dostaje hajs od szkoly (duzo to nie jest, ale zawsze moze zbierac tak?), a nie od rodzicow. (a mc tez od szkoly dostal)

Tez nie jestem bogaty, kupilem premke jak byla po 20 zl, bo sobie odkladalem, a nie tak jak ty to bys robil "jaaapierdooole jestem biedny nigdy nie bede mial tej gry, wiec sobie ja sciagne za free..."

Nie mam photoshopa, mam gimpa, bo gimp dla mnie jest wystarczajacy i nie bede piracic jakiegos photoshopa, skoro jest program podobny do niego za darmo.

P.S. Jak rodzice nie maja pieniedzy na gre dla syna, to niech syn idzie sobie ZARABIAC np. roznoszac ulotki.

Opublikowano

Boże, niektórzy ludzie typu TheMolkaPL lub maciekmm (@filipop1) naprawdę mają ostry bul dupy o to, że ktoś zarabia (znając realia Polski) dajmy na to 1300zł na miesiąc i nie stać go k***a na to, żeby wydawać 100zł na klocki, bo jakiś kretyn na mpc spina d*** o brak premium. Sam pewnie jesteś hajsaty (bo rodzice zapierdalają 24/7 żebyś miał powyżej tych 2100zł), więc dla ciebie takie premium to jest pryszcz, ale gdybyś widział kiedykolwiek ludzi 2 razy biedniejszych, tobyś wiedział, ze im też należy sie odrobina rozrywki. Nie wiem czy wiesz, ale gdyby nie piractwo to Minecraft nadal by był baardzo mało znany. Głównym powodem tego, że jest tak mało premium jest idiotyczna cena.. za prostą grę z chujową grafiką płacić 100zł, to jest przesada. 40zł rozumiem, ale 100?

I jeszcze to "Ja, TheMolkaPL nie będę pisał pluginów" to nie pisz, nikt ci k***a nie każe, ale prawda jest taka że gdybyś zarabiał tyle co tamci ludzie, tobyś nie robił z siebie lorda programiste który nie raczy pisać pluginów (i jeszcze ma nadzieje że 90% nagle po tym temacie kupi premium xD żałosne), tylko byś był obojętny na to, co się dzieje, bo jestem PEWIEN że i ty choć raz w życiu coś spiraciłeś.

Pozdro

1. filippop1 to nie jest maciekmm...

2. Nie stać go = niech nie gra. Też bym grał sobie w BF-a, CSa GO i inne produkcje jak bym miał fundusze; nie mam więc nie gram!

3. Tak, moi rodzice pracują, jednak nie 24h, a my się spokojnie utrzymujemy.

4. Minecraft Premium nie jest dla mnie takim "przyszczem", gdyż kosztuje 200 szwedzkich koron (87.2635235 zł).

5. Wiem co to biedy, idąc do szkoły mijam 4 bezdomnych miekszających na ulicy na betonie w mrozie przy wejściu do metra.

6. Oczywiście rozumiem, że każdemu należy się rozgrywka - przykładowo przy komputerze. Jest NAPRAWDĘ WIELE darmowych gier do grania - wystarczy tylko wejść sobie na Steam, a tam jest tego dużo.

7. No widzisz, ale przynajmniej nie byłby uznawany za G****O przez całą społeczność Minecraft i innych gier. Minecraft jest bardzo fajną grą, jednak TRAGICZNIE zniszczoną przez społeczność piractwa. Gdyby nie to, Minecraft byłby naprawdę grą na pozomie!

8. Skoro taką cenę zaoferował Mojang, to znaczy, że ta gra jest na tyle warta. Nie podoba się? Nie graj...

9. Pisałem je, dla społeczności MPCforum, jednak widząc jak ta społeczność się do mnie wulgarnie zwraca w swoich podziękowaniach "ci k***a"; jestem bardzo smutny z tego powodu.

10. Nie uważam siebie za "lorda programistę". Po prostu stacje przeciwko piractwu na MPCforum i nic nie robiącej moderacji.

11. Ja teraz nie piszę, aby te Twojego "90%" kupiło konto premium, tylko o moderację tego pseudo-forum o jakiekolwiek działania przeciwko piractwu Minecrafta.

12. Nigdy niczego nie spiraciłem. Dla Ciebie to zapewne może być dziwne, ale nie :) Jestem właśnie dlatego z tego bardzo dumny. Także moi rodzice, którzy nigdy nie pozwolili mi na instalację czegokolwiek w dzieciństwie co byłoby piractwem na moim pierwszym komputerze z Windowsem 98 - oczywiście oryginalnym.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Pozdro

Jeśli ktoś zarabia 1300zł/msc to nie licz na komputer w domu ;) Same rachunki pochłaniają 75% wypłaty, a za resztę trzeba związać koniec z koniec przez miesiąc.Osobiście posiadam już 2 premium, tylko i wyłącznie ze względu na wygodę - nie muszę się przejmować, że sobie na jakiś serwer nie wejdę. W ogóle - jakie Ty głupoty piszesz, twierdzisz że gdyby nie piractwo MC nie byłoby znane. Słyszysz Ty siebie? 18 milionów sprzedanych kopii, najlepiej sprzedająca się gra świata, a Ty mi chcesz wmówić, że piractwo rozpromowało tę grę? Jebłem xD Cena nie jest idiotyczna. Czy Ty myślisz, że opłacenie studia, programistów, grafików, community etc łatwe i tanie? To są miliony. 80zł to cena odpowiednia i adekwatna do gry.

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Pozdro

Po pierwsze spróbuj ogarnąć swój język, swoją polszczyznę i nie kalecz ją taka dużą ilością brzydkich słów. Nie wszyscy muszą na to patrzeć, szczególnie że forum mogą oglądać młode osoby, a już i tak wystarczy jak widzę dzieci w wieku 4 lat które już klną, bo tyle się tego nasłuchały.

Powracając do tematu: wspomniałam już kilkanaście razy w tym wątku, iż nikt nie karze Ci dac od razu takiej kwoty pieniędzy. Pieniądze można odkładać, przypominam że na świecie istnieje coś takiego jak skarbonka. Zresztą te max. 100 zł to nie jest aż tak dużo w porównaniu do dzisiejszych gier, które kosztują 250-300 zł. Są droższe gry a nawet na nie ludzie wydają pieniądze, bo nadzwyczajnie w świecie albo ich na to stać albo sobie odkładali. A jak Cie nie stać i uważasz to za gówno to po co w to gówno w ogole grać? Ludzie czasem kupują droższe rzeczy, np samochody, i też przeciętnego polaka na to nie stać, a jakoś ludzie potrafią odkładać sobie na to pieniądze. Skoro inni ludzie potrafia sobie odkładać pieniądze na dużo droższe rzeczy, to czemu Ty nie potrafisz zrobic tego na jakąś grę? Bo co, bo jest gównem? No to nie graj w to gówno i poświęć swój czas na coś innego. To tak jakbyś mówił że gówno jest śmierdzące i obleśne ale np będziesz je jeść na kolacje, nie wiadomo w sumie dlaczego. Wiem, moje porównanie pobiło wszystkich xD haha

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@kavoweciastko

Mamo, chyba się nie dziwię, dlaczego np. @ZielonyKapturni ma cię na blacklist.

Filippop1 to JEST maciekmm.

Dowody?

W sygnaturze chwalił się swoimi 2 autorskimi pluginami które napisał właśnie maciekmm (AntiAura i AnimatedMOTD)

Taa, obudziłeś się już?

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

@kavoweciastko

Dowody?

W sygnaturze chwalił się swoimi 2 autorskimi pluginami które napisał właśnie maciekmm (AntiAura i AnimatedMOTD)

Mówisz to tak jakby ten ktoś o nicku ZielonyKapturni był jakimś wielkim wodzem i od niego wszystko zależało. Jest mi to obcy człowiek, który zalazł mi kiedyś za skórę i zachowuje się po prostu jak dziecko. Kradnie pewne rzeczy, a jak mu się cokolwiek powie co jest nie po jego myśli to od razu urządza dziecinne szopki. No cóż, jednak teraz jest mowa o czymś innym, do czego jednak nie potrafisz się odnieść jak dorosły człowiek.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@kavoweciastko

Kradnie pewne rzeczy

Poproszę jakieś dowody ( i nie wspomnę kto używał "non-premium" czcionek w swoich pracach)

Mówisz to tak jakby ten ktoś o nicku ZielonyKapturni był jakimś wielkim wodzem i od niego wszystko zależało

Tak jestem wodzem i wyzwalam świat od debili i autorskich "Sciptów"

a jak mu się cokolwiek powie co jest nie po jego myśli to od razu urządza dziecinne szopki.

Nazywasz dziecinne szopki tym że zacząłem mówić jak jest i wyleciałem z serwera oraz starałem się was zniszczyć (skoda że sami opadliście na 20 lutego mam już przyszykowanego szampana)

@StrikeKiller123

Znamy się że mnie cytujesz (Kogo gdzie mam to powinno tylko mnie obchodzić). Masz non-premium to siedź cicho ja jak grałem na non-premium to miałem wszystkie dyskusje o podobnych tematach jak ten w d.... Uzbierałem sobie kupiłem i dalej mam w d***e i powinieneś zastosować tą samą zasadę co ja.

Nie pozdrawiam Green

Opublikowano

@kavoweciastko

Dowody?

MACIEK != FILIP

AntiAura to samemu napisac nie moge? Protocollib <3

AnimatedMotd tez protocollib <3

To jest prywatne i jest to w moim glownym pluginie od serwera

Dowody? 

https://www.youtube.com/watch?v=XPpDbN4zgoo

Wiem, ze moglbym zmienic nazwe pluginu, ale po co? Patrz date dodania filmu.

jeszcze raz, zebys sobie kolego przypomnial

MACIEK != FILIP

MACIEK != FILIP

MACIEK != FILIP

MACIEK != FILIP

Maciek to nie zdrobnienie od imienia FILIP

Filip to nie zdrobnienie od imienia Maciek

Opublikowano

@kavoweciastko

Poproszę jakieś dowody ( i nie wspomnę kto używał "non-premium" czcionek w swoich pracach)

Tak jestem wodzem i wyzwalam świat od debili i autorskich "Sciptów"

Nazywasz dziecinne szopki tym że zacząłem mówić jak jest i wyleciałem z serwera oraz starałem się was zniszczyć (skoda że sami opadliście na 20 lutego mam już przyszykowanego szampana)

@StrikeKiller123

Znamy się że mnie cytujesz (Kogo gdzie mam to powinno tylko mnie obchodzić). Masz non-premium to siedź cicho ja jak grałem na non-premium to miałem wszystkie dyskusje o podobnych tematach jak ten w d.... Uzbierałem sobie kupiłem i dalej mam w d***e i powinieneś zastosować tą samą zasadę co ja.

Nie pozdrawiam Green

Ja nie muszę sypać dowodami, bo nikt mi tego nie nakazuje. Dobrze wiemy co robiłeś ze swoją ekipą, więc nie szukaj dziury w całym. O dziecinnych szopkach to ja miałam co innego na myśli, więc jak nie wiesz to nie komentuj.

PS. Szampan? Co tak słabo? :)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

O dziecinnych szopkach to ja miałam co innego na myśli

Możesz na PW podesłać o której sprawie mówisz bo chyba nie pamiętam

PS. Szampan? Co tak słabo? :)

W okresie Letnim będę bardziej świętował teraz za zimno :)

Opublikowano

Ogolnie , wspieram piractwo dlaczego? Jesli ktos sie uprze to nie pozwoli cracknac czegos :) , No coz taka jest prawda jesli faktycznie mojangowi  by zalezalo aby nie grali na nonpremium to by to zablokowali , nie zrobili tego ich sprawa nie nastawiajcie sie na stev'e/ow( nie wiem jak) agresywnie.

Tyle odemnie na "TEMAT"

@StrikeKiller123

To juz smutne sie robi ze wciaz sie udzielasz ...

Opublikowano

Też potrafię skopiować kod Shevchika z githuba i szpanować jakie to mam z*******e animowane motd.

Maciek == Filip

Filip == Maciek :)

Ej, Maciusiu, dlaczego te pluginy się nazywają kropka w kropkę tak samo jak te Maćka?

Jestes idiota...

Ja nawet paypala nie mam.

@maciekmm 

powiedz cos ;<

Od kogo kod skopiowac xD?

a moze ten samczsun to @TheMolkaPL tak?

jak dla molki nms to czarna magia (dla mnie z reszta tez)

"Ej, Maciusiu, dlaczego te pluginy się nazywają kropka w kropkę tak samo jak te Maćka?"

A jak maja sie nazywac? Nazywaja sie tak, bo to robia.

Animated motd = animowane motd

AntiAura = w pewnym stopniu dziala jak anti aura

Poza tym moje animowane motd nie ma configu

AntiAura tez nie ma configu i dziala innaczej.

@maciekmm witaj ja!

a i maciek ma konto od 2009 roku

Ja w tym roku tego forum nie znalem.

@down ok

Opublikowano

Offtop

@filippop1

Nie dodawaj mojego nicku do każdego posta bo powiadomienie na 4 urządzeniach irytuje

//Thx :P

Opublikowano

Ogolnie , wspieram piractwo dlaczego? Jesli ktos sie uprze to nie pozwoli cracknac czegos :) , No coz taka jest prawda jesli faktycznie mojangowi  by zalezalo aby nie grali na nonpremium to by to zablokowali , nie zrobili tego ich sprawa nie nastawiajcie sie na stev'e/ow( nie wiem jak) agresywnie.

Tyle odemnie na "TEMAT"

@StrikeKiller123

To juz smutne sie robi ze wciaz sie udzielasz ...

??

Serio uważasz że istnieje możliwość zabezpieczenia czegokolwiek, do czego ludzie mają potem dostęp? :D

Nie da się niczego zabezpieczyć, wszystko się da złamać, a w javie tym bardziej :P

Jedyna możliwość zabezpieczenia przed piractwem to... nie dawanie programu.

I tak, to jest możliwe, ale nie w przypadku takiej gry, nastawionej na modding na serwery i do tego trzeba naprawdę dobrego sprzętu, bo połowę rzeczy musi wtedy robić client, to tak jak by w MC, gra była odpalana na serwerach mojangu a ty dostawał tylko obraz :D

MC by padł w ciągu roku.

Nie da się zabezpieczyć programów (a tym bardziej w javie) i to każdy powinien wiedzieć, można tylko utrudnić ich edycję.

­

1438614356923701010629.png

Opublikowano

@kavoweciastko

Dobra, już cicho siedź, wielka youtuberko, co nawet 1k widzów nie ma. Może gimbów podniecasz, ale twój poziom jest żałośnie niski.

Po pierwsze nie życzę sobie uciszania mnie, bo nie Ty jesteś od tego, a Administracja forum. Po drugie - a to ja siebie nazywam youtuberką? Hahaha, ja i youtuberka? Proszę Cie ;) To że mam konto nie oznacza zaraz że mam być wielką gwiazdą, a jeśli myślisz że wszyscy zaczynają na yt od 1k widzów to masz ładną wyobraźnie. :)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Bez piratów nikt by o niej nie usłyszał!

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

Bez piratów nikt by o niej nie usłyszał!

Tylko że jakoś np w Anglii bez piratów sobie radzą, tylko premium i jakoś jest to popularne.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@ GotoFinal

Mozna utrudnic do takiego stopnia , ze komus sie odechce bawienie sie :) wszystko sie da trzeba czasu i checi.

"komuś"

Ale zawsze znajdzie się ktoś, komu dalej się będzie chciało, "Wszystkie się da. tylko trzeba czasu i chęci"

I zawsze jakaś piracka wersja czegoś wyjdzie, jak gra jest popularna, to pojawi się chwilę po wydaniu gry :P

PS: Piractwa nie popieram, ale takie fakty :D

­

1438614356923701010629.png

Opublikowano

typowy ból dupy, chcesz maść?

bol dupy? tylko, ze ja i @TheMolkaPL mamy oryginalnego minecrafta. Bolem dupy to moze byc serwer only crack (premium zakaz wstepu).

Naucz najpierw sie co te 2 slowa "znacza".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...