Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piractwo Minecrafta

TheMolkaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Niektórzy chcą mieć premium, ale niestety - rodzice nie pozwolą im kupić. I tak jest w moim przypadku. Mam te 8 dych, ale przeszkoda - RODZICE. Mimo to nie jestem piratem, posiadam oryginalnego Minecrafta na konsolę.

@TheMolkaPL to się już rozwinęło, będzie trudno to powstrzymać. Tak jak z Windowsem.

Dokładnie, tu jest kolejny problem. Według rodziców to po co kupić grę, wydać około setki co jest sporym kosztem za to; czego w internecie jest na pęczki, a większość funkcji jest dostępna.

@kavoweciastko dla Ciebie może i wstyd, ale takie dziecko, które wejdzie tylko pograć 30 minut na tydzień cieszy się z zabawy, a jego rodzic jest szczęśliwy z zachowania młodocianego ;)

Jedyne co można zrobić to napisać "petycję" tego typu i namawiać użytkowników "wersji darmowych".

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W ogóle wiecie jaka była początkowo myśl minecrafta?

Minecraft był za darmo, jako gra do pobrania na samym minecraft.net

Była to gra darmowa dla każdego.

ALE była też opcja KONTA Premium: KONTA nie GRY

Ten kto chciał wesprzeć MC kupywał konto Premium, a nie grę. Z kolei konto dawało więcej możliwości niż zwykłe konto.

Ja nie mam konta premium- dlaczego?

Bo nie mam karty debetowej/ konta w banku czy innej formy płatności dlatego nie mogę go kupić. Ostatnio można go kupić za PSC, ale szczerze to nie wydałbym 100zł na grę jak jest minecraft.

Może poprostu niektórych nie stać na tyle, żeby wydawać kasę na gry.

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Stać czy nie stać to nie jest wymówka żeby pirackie gry mieć zaraz. Jak kogoś nie stać to niech nawet dziennie/miesięcznie wrzuca złotówke do skarbonki czy coś. Kiedyś sie uzbiera pieniądze na to. Wiec taka wymówka to żadna wymówka.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ten kto chciał wesprzeć MC kupywał konto Premium, a nie grę. Z kolei konto dawało więcej możliwości niż zwykłe konto.

Bo nie mam karty debetowej/ konta w banku czy innej formy płatności dlatego nie mogę go kupić. Ostatnio można go kupić za PSC, ale szczerze to nie wydałbym 100zł na grę jak jest minecraft.

mam pytanie, czy ty jestes kur*a ulo...?  (wielokropek bo zaraz warna dostane...)

"nie mam konta premium" 

a pozniej piszesz "ale szczerze to nie wydalbym 100 zl na gre jaka jest minecraft" (ogolnie z tego co napisales to wynika ze grasz w mc)

No to na ch*j w nia grasz

Poza tym nie ma takiego czegos jak KONTA PREMIUM

To sie wzielo z starego launchera, bo jak sie logowales na konto bez kupionego minecrafta to "user is not premium" #zlodziejenieznajo

i wtedy LAUNCHER nie pozwalal SIE LOGOWAC DO GRY, bylo tylko "try again".

non premium != darmowy minecraft

non premium == crack minecraft (PIRACTWO)

Opublikowano

Według mnie non-premium jest dobre dla maluchów, które grają 30/60min dziennie/tygodniowo i grają w grę jednoosobową Wtedy to może być nawet ok, no bo po co wydawać dla swojego 6 letniego synka 1hzł(100zł) skoro w cale w to nie gra...

Ale chodzenie po serwerach w ubranku Steava to chyba nie jest fair?

Odniosę się do linijek:

1 i 2.Minecraft nie był za darmo - owszem można go było pobrać, ale w wersji alpha i można w demo. Rób grę, inwestuj i okaże się, że ty masz -10000 zł, a na świecie grę każdy ma...

3. Aplha, demo...

4. Konto premium dawało ci dostęp do każdej wersji gry bez ograniczeń, własną skórkę, unikalny nick i to wszystko tylko za 80 złotych...

5. Kupował*... Mojang, nie mc... To jest tak jak robisz innowacyjną rzecz, każdy to ma, ale ty masz tylko 5 produktów sprzedanych. A budżet ciągle mały...

6. Nie ma kasy? Nie graj... No chyba, że singleplayer.

aw

Opublikowano

Według mnie non-premium jest dobre dla maluchów, które grają 30/60min dziennie/tygodniowo i grają w grę jednoosobową Wtedy to może być nawet ok, no bo po co wydawać dla swojego 6 letniego synka 1hzł(100zł) skoro w cale w to nie gra...

Ale chodzenie po serwerach w ubranku Steava to chyba nie jest fair?

Odniosę się do linijek:

1 i 2.Minecraft nie był za darmo - owszem można go było pobrać, ale w wersji alpha i można w demo. Rób grę, inwestuj i okaże się, że ty masz -10000 zł, a na świecie grę każdy ma...

3. Aplha, demo...

4. Konto premium dawało ci dostęp do każdej wersji gry bez ograniczeń, własną skórkę, unikalny nick i to wszystko tylko za 80 złotych...

5. Kupował*... Mojang, nie mc... To jest tak jak robisz innowacyjną rzecz, każdy to ma, ale ty masz tylko 5 produktów sprzedanych. A budżet ciągle mały...

6. Nie ma kasy? Nie graj... No chyba, że singleplayer.

MC było za darmo :D

Ale to bardzo dawno temu, Notch nie od zawsze był szefem firmy o wartości 2,5 mld, to był zwykły mały idnie developer co tworzył plagiaty innych gier, i latał po forach i zadawał pytania, tak samo napisał MC, były gdzieś nawet pytania, w tym chyba jedno o generator mapy, i potem przez jakiś czas (nie duży) gra była darmowa, no ale jak się okazało Notch trafił w niezłą żyłę złota :P

PS: piractwa nie popieram, tak tylko piszę ;)

http://www.java-gaming.org/topics/minecraft/20505/view.html

Ale o generatorze nie znalazłem :P

I tochę offtopu:

PS:

Creative:

Build stuff. You can spawn blocks (any blocks) from thin air, and remove any block instantaneously.

No health, and you can't die.

Play either single player or cooperatively.

(This is basically what the game is now)

Survival:

You need to gather resources to be able to use them. There's a simple inventory, and a health bar. Blocky critters roam the land and want to hurt you. Eating food replenishes health.

Play either single player or cooperatively.

Team survival:

Same as survival, except you're divided into two teams who try to kill each other

Fortress:

You and your friends build a fortress in creative or survival mode, then face off against another team's fortress. Gameplay will probably be capture the flag.

­

6 lat i dalej nie ma! :D

Lol, a tego wcześniej nie widziałem:

http://www.java-gaming.org/topics/all-of-poland-is-banned/21730/msg/178545/view.html

Nasza cebulandia <3

http://www.java-gaming.org/topics/brainf-ck-to-java-compiler-and-a-turing-complete-brainf-ck-interpreter-in-java/13693/msg/109076/view.html

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Ja używałem pirackiego MC tylko jak testowałem grę, na początku, kiedy w dodatku miałem słaby komputer i internet, nie mogłem korzystać z premium. Później dostałem na urodziny MC, lecz gdy straciłem przez użycie tymczasowego e-mailu, kupiłem swojego. Pisałem im, aby podali, ale chyba Mojang ma to gdzieś. :( I teraz mam konto. Prawie wszyscy moi znajomi mają pirata.

oE9UAZV.png

Opublikowano

Od kiedy masz zmiane skina za darmo, od kiedy masz oryginalnego minecrafta za darmo?

Czuowiek raczej nie, wybacz. :) Non premium to nie wszystko.

Kappa.

Opublikowano

Haha. Z chęcią zobaczę tego minecrafta za darmo w pełnej wersji :) Bo jeśli nie jest w pełnej wersji to po co mówić o darmowym mc, który jest zwyczajnym piratem?

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Tylko po co płacić za coś co jest za darmo...?

To jest mentalność Polaków. Mam kuzyna, który sobie kupuje najnowsze CoDy, coinsy do fify itp. a w mc gra na cracku... Chociaż nie zawsze chodzi tylko o to. Te śmieszne zarobki w tym kraju niektórym nie pozwalają na kupno premki - a dajmy na to taki lichcraft (zagraniczny serwer, na którym gram) - najdroższa ranga 300$. I zawsze jest przynajmniej jedna osoba online z tą rangą. Do tego jeszcze inne rangi, też drogie. Tak to niestety jest ;x W Polsce wejdziesz na jakieś craftgames czy inny crackshit - ~96% ludzi to piraci. Wejdziesz na zagraniczny serwer - 2k online, każdy premium.

Dlatego od dawna nie gram na polskich serwerach - cebulandia wita.

tenor.gif

Opublikowano

Sracie sie jakbyscie sami mieli na tym zarabiac. Nie wtykajcie kurwa nosa w czyjes sprawy, ktos musi sie uczyc, oplacac czynsz, albo woli sobie walnac browara czy zapalic blanta na rozluznienie. Po co komu pieniadze wydawac na glupoty (jaka wlasnie jest gra) w ktora moze spokojnie grac za darmo? Zmiana skina to tylko chwyt na dzieciakow. "Wow ale bede zajebiscie wygladac, zrobie sobie nick skkf i pobiore jego skin, juz mam mokro". Jako normalny czlowiek powinniscie miec to w dupie. Ja sobie gram na premium, inny na piracie z torrenta, co mnie to powinno obchodzic?

Ps nazywanie Polski Cebulandią już nie jest modne. Nie jestem patriotą i sam spierdole stad przy pierwszej lepszej okazji, ale to juz nudne.

Buziaczki kwadratowce.

Opublikowano

Haha. Z chęcią zobaczę tego minecrafta za darmo w pełnej wersji :) Bo jeśli nie jest w pełnej wersji to po co mówić o darmowym mc, który jest zwyczajnym piratem?

Moderatora tego forum prosilem o linka do "non premium" z oficjalnej strony (bo twierdzil ze non premium == darmowa wersja i wgl ze to jest DEMO XDDD) i podal mi minecraft.net/download (niestety ja tam nie widze nic za darmo oprocz demo (w tym temo nawet multi nie ma i jest ograniczony czas rozgrywki))

@_up

najpierw zarob na ten wyjazd, bo to nie jest 100 zl (jak gra i tego nie ukradniesz) (swoja droga bardzo dobrze, im mniej cebuli w polsce tym lepiej)

Jak cie nie stac na piwo + oplacenie rachunkow + gre, to nikt Ci nie kaze grac.

No i ten, nara <3

Opublikowano

Jak juz wspomnialam wczesniej - co to za problem odkladac sobie nawet zlotowke dziennie czy raz na tydzien? Wiadomo ze kiedys sie uzbiera na gre. A jezeli gra jest dla Ciebie glupota to po co nawet na piracie grac?

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Mam zrozumieć ze temat to ,, bul dupy ,,

Sa ludzie na których nie stać aby kupić ,,dodatek,, za 120 zł i sa tacy którzy wyciągają ojcowi z portfela po 700-900 zł

Sam mam premium

Lecz to sie zamienia w ,,rasizm" wyrywają sie od stivkow etc etc mimo ze sie nie znają, powstały 3 grupy premki stivony i debile z Allegro , lecz nie wiem do czego ten temat zmierza

Wątpię aby początkujący gracz mc kupował sobie premke

Wyklikane z BrexiuPhona

Opublikowano

@Howker
Minecraft nie kosztuje nawet 100 zł... 
Jak kogoś nie stać to tak jak @kavoweciastko napisała - "Można odkładać te kilka złoty codziennie/tygodniowo i się kiedyś uzbiera.".
Ale ludzie widząc

Ohhhh.... majnkraft za free! Patszcie!(celowo)

Biorą za darmo... Ktoś lubi klocki? Super fajna i darmowa alternatywa to roblox. Dla niektórych ch**owa, ale dla dzieci wystarczy.

To się nie zmienia w razism... Bo każdy kto jest steavem, jest mniej modny. Brzydka skórka(to tak jak być bezdomnym), nie może włazić na super serwery premium, etc.

Kupując minecraft płacisz za trud firmy.

Wy możecie tego nie rozumieć, ale wypuszczając grę macie budżet na minusie. Kilka osób kupiło grę i jest bliżej do 0. Ale coraz więcej osób ma grę, a wy ciągle tak samo nisko. Potem są problemy finansowe... Wy jeszcze możecie tego nie rozumieć(niektórzy), ale o to w grach(i innych produktach) chodzi...

aw

Opublikowano

Lecz to sie zamienia w ,,rasizm" wyrywają sie od stivkow etc etc mimo ze sie nie znają, powstały 3 grupy premki stivony i debile z Allegro , lecz nie wiem do czego ten temat zmierza

A czy rasizmem jest nazywanie ludzi słoikami, którzy przyjeżdżają do miasta pracować, a podatki odprowadzać na swojej wsi 100 kilometrów od aglomeracji?

Ukradł grę, więc jest wyklinany, nie rozumiem sprzeciwu.

Popracuj jeszcze nad budowaniem zdań, bo zapisujesz w nich zbyt wiele różnych informacji. Zacząłeś na rasizmie, przeszedłeś przez Allegro, do zadania sobie pytania "nie wiem do czego ten temat zmierza". Pamiętaj, że przed znakami interpunkcyjnymi nie stawiamy spacji!

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Sa ludzie na których nie stać aby kupić ,,dodatek,, za 120 zł i sa tacy którzy wyciągają ojcowi z portfela po 700-900 zł

Sam mam premium

Wyklikane z BrexiuPhona

jak juz to "ból dupy"

Majnkraft dla Ciebie jest inna gra, bo ma slabsze (narazie, m$ sie juz tym zajmuje <3) zabezpieczenia i latwo mozna spiracic.

To tak jakbym kupowal cs, ale najpierw pirace, zeby zobaczyc jaka ona jest... Sa gameplaye na youtube, wiec po co mam piracic?

Opublikowano

Przypominam, że jesteśmy na forum, a jeśli wiesz co to oznacza forum i że każdy tu może wyrazić swoją opinie, to nie rozumiem po co ten tekst? Zawsze komuś coś nie będzie pasować, zawsze znajdzie się ktoś z odmiennym zdaniem. Według Ciebie to "bul dupy" a według mnie jest to konwersacja i wymiana własnych zdań, czy też poglądów.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Może to idiotyczne co napiszę, ale gdybym teraz miał kupować Minecrafta, to bym grał na non-premium.

Notchowi mogę nawet za darmo stóweczkę czy dwie wysłać (ot tak, bo mnie kuhwa stać) i chłop nie dość, że dobrze rozkminił tę grę, to jeszcze przez pewien czas praktycznie sam ją kodował, ale hajsosoftowi Microsoftowi płacił nie będę. Sorry.

Ja premium kupiłem za czasów, gdy były jeszcze premki za 30 zł na allegro (giftcody). Wtedy pierwsze premium kupiłem na allegro za 3 dyszki na nick Jacko23PL (dokładnie w dzień premiery Minecrafta - pełnej wersji 1.0). Wcześniej jakieś 3 miesiące grałem na pirackiej wersji gry tylko dlatego, że byłem jeszcze młody (nie żebym nadal nie był, młody Bóg ze mnie! :D), nie miałem własnego konta, a wytłumaczenie starszym rodzicom co to jest, po co to jest, ojcowi, który często piracił różne rzeczy nie było proste, ale w końcu kupiłem. Pograłem na tym premium z pół roku i je zbanowali, i tak powstał "AvaterysPL" :D. Na http://minecraft.nettym razem zakupione konto i nadal działa! ;)

Taka krótka opowieść, może osoby, które mnie znają to zainteresuje. Tak czy siak, faktycznie Minecraft zmierza w bardzo, bardzo złym kierunku. Kierunku, który prowadzi do samodestrukcji. Really. To nie jest temat, który mogę omówić "na gorąco" w tym temacie, bo jest zbyt obszerny.

Tyle rzeczy się spier*oliło w porównaniu do starszych wersji, rozmył się ten stary klimat, community też stało się jeszcze bardziej dokuczliwe.

Pierwszy z brzegu przykład, serwer mckox, adres ich fanpage: https://www.facebook.com/mckoxpl

Otwarcie przyznają się, że serwer pod hajs (nawet w zdjęciu w tle jest wielki napis, że pod hajs), do sklepu SMS pakowane co się da, właściciel wszędzie obwieszcza, że mają kupować VIP'y, bo go kochają, albo bo serwer zamknie. No ludzie, rozumiem zarabiać. Biznes jak biznes, ale trzeba to robić z głową.

Nie chce mi się więcej pier*olić, bo to bez sensu, może nagram jak wrócę podcast 40-minutowy minimum na temat tego gó*na, które nas otacza... Ja też tracę siły...

A, i walić hajsosoft, nie trawię ich softu i sposobu w jaki sposób promują swoje produkty i zarabiają na idiotach, im płacić nie zamierzam. Think different.

Pozdrówki! ;)

­

5465845486.png

Opublikowano

Jak ktoś nie ma premki, to nie ma dostępu do większości dobrych serwerów z oryginalnymi mini-game'ami, ani własnego skina. Non-premium niech sobie cisną na singlu, czy przez hamachi, tego im nie zabronicie. Jak ktoś uzna, że będzie chciał naprawdę sobie pograć i ma kasę, to kupi. Równie dobrze cztery dychy mogę sobie wydać na jedzenie, dla studenta to jest tydzień życia :P

A teraz podobno ma nie być możliwości zarabiania na serwerach w sposób vipów, będzie można tylko wprowadzać abonament. Tak więc żegnajcie bogate, kasiaste dzieciaki ;)

Opublikowano

Muszę przyznać iż wczoraj zakupiłem Minecrafta. Kupiłem na allegro za 65 zł. Jestem strasznie zadowolony, dotychczas grałem na piracie. Lecz gra z premką jest o niebo lepsza. Dla osób które się zastanawiają nad kupnem szczerze powiem że warto wydać te pieniądze, widać za co płacisz. Można porównać cs 1.6 Non Steam a cs 1.6 Steam. Tak samo robi wielką różnice. Polecam :)

Opublikowano

Boże co za typy..

Mój telefon zamieńia o na u n na ni ale żeby taki spam robić o 1 posta nadal was nie rozumiem

Wyrazilem swoje zdanie.

Teraz pytanie do was ile gracie i kiedy kupiliscie premium

A czy rasizmem jest nazywanie ludzi słoikami, którzy przyjeżdżają do miasta pracować, a podatki odprowadzać na swojej wsi 100 kilometrów od aglomeracji?Ukradł grę, więc jest wyklinany, nie rozumiem sprzeciwu.Popracuj jeszcze nad budowaniem zdań, bo zapisujesz w nich zbyt wiele różnych informacji. Zacząłeś na rasizmie, przeszedłeś przez Allegro, do zadania sobie pytania "nie wiem do czego ten temat zmierza". Pamiętaj, że przed znakami interpunkcyjnymi nie stawiamy spacji!

dobrze tato
Opublikowano

Ojj ja to gdzies gram w MC od poczatkow. Na poczatku mialam pirata. Zobaczylam tylko co to jest i z czym to sie je. Pozniej mialam przerwe na okolo rok. Wrocilam do mc i po miesiacu zakupilam premke.

­VeIMQWU.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...