Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piractwo Minecrafta

TheMolkaPL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czyli już nie zobaczymy od Molki w internetach dot. majgówna. To nie wróci i tyle. Wszyscy lecą na hajs (ja też lecę bo musze sie sam utrzymac) i tyle. Wiecej hajsu bedzie z nonpremek niz z premek. To logiczne.
Niby popieram, ale adminsitracja tego słabego forum nie potrafi zadbac o jakikolwiek poziom w dziale majnkraft, takze chyba czas sie przeniesc na bukkit.pl (taka kryptoreklama B| ).

So far 18,401,024 people bought the PC/Mac version of the game. Phew.

18 milionów osób ma premkę. Wypierdalać mi z tymi no-premium. Na skiny do jebanego cs was stać mimo, że nie dodawają wam skyla, a na srajkrafta was nie stać? Wstyd!

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Z wami up się nie zgadzam. Nonpremium to dobra rzecz. Sam na niej gram, bo szkoda mi tyle kasy na Minecrafta, szkoda mi wysłać sms na vipa na serwerze za 7zł ...

Dzięki nopremium oni żyją, serwer yna nich zarabiają, nonpremium zawsze JEST i BĘDZIE!

Opublikowano

Niektórzy wolą wydać pieniądze na mc i niektórzy na piwo. Dorosniesz zrozumiesz. Jakby nie nonpremium to połowa w tym dziale by nie grała w mc. Poza tym nie wierzę, że nikt z was nie ma chociaż 1 pirata,

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Oni crackują grę - używają nielegalnie, a za torrenty ścigają :C.

Wg. mnie non-premium jest do... sami wiecie do czego. @Karolek :3 Zgadzam się!

Pamiętajcie - non-premium nie testują. Oni uważają, że mają grę. Jakby testowali to by dema używali, nie?

aw

Opublikowano

Wszystkie minegówna powinny umrzeć, to nie są ludzie, jesteście zwierzętami tak jak ruski, na tę zjebaną grę szkoda wydać 1 zł to co mówić o 50 zł na premium

Opublikowano

Piractwo jak każde inne.

Czyli już nie zobaczymy od Molki w internetach dot. majgówna. To nie wróci i tyle. Wszyscy lecą na hajs (ja też lecę bo musze sie sam utrzymac) i tyle. Wiecej hajsu bedzie z nonpremek niz z premek. To logiczne.

Niby popieram, ale adminsitracja tego słabego forum nie potrafi zadbac o jakikolwiek poziom w dziale majnkraft, takze chyba czas sie przeniesc na bukkit.pl (taka kryptoreklama B| ).

So far 18,401,024 people bought the PC/Mac version of the game. Phew.
18 milionów osób ma premkę. Wypierdalać mi z tymi no-premium. Na skiny do jebanego cs was stać mimo, że nie dodawają wam skyla, a na srajkrafta was nie stać? Wstyd!
Jeśli masz jakieś sugestie, uwagi itd., to chętnie się z nimi zapoznam na PW.
Pasjonat
Opublikowano

Piractwo jest piractwem, jak każde inne. Z drugiej strony popatrzcie na to, że w minecrafta grają nawet małe dzieci w wieku 4 lat, więc rodzice niekoniecznie będą kupować premium, a w dodatku spójrzcie na polskie zarobki. Nikt kto ma niedobór pieniędzy nie będzie się zastanawiał między wersją piracką, a oryginałem - proste.

@TheMolkaPL tylko nie oczekuj, że w kilka dni wyeliminują 50% piratów.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

hyym, "premkę" kupiłem chyba tylko w jednym celu, by testować plugin AutoIn (nie ogarniam jak niebieski ludek to robił bez premki, albo pewnie dlatego było kilka ciekawych bugów w 2.x :D), ewentualnie w drugim, jako że pisze na zlecenia, to by to chu**** wyglądało jak bym powiedział że nie mogę gdzieś wejść bo nie mam "premki" :D­

Bo tak to i tak w MC to tylko testuje to co robię, bo niestety gra się dla mnie wypaliła, brakuje jakiś wyzwań, a nie lubię sobie sam ograniczać gry sztucznymi zasadami "Od dziś nie używam enchantów bo są za łatwe", ja chce korzystać z wszystkiego co daje gra, a jednocześnie by była ona wtedy trudna, nie po to wybieram harda/hardcore by po 1 dniu gry się znudzić, bo żeby "dednąć" to jedyna możliwość to skok z mostu, wysokiego mostu.

Więc MC mam tak właściwe od 19 stycznia tego roku, i tym samym nie mam już chyba nic pirackiego na kompie ;) Fajne uczucie.

Ale na pewno sam nie mam zamiaru tego "zwalczać", bo co, może mam jeszcze AutoIn usunąć? :D Piractwa nie popieram, zresztą jak chyba każdy normalny programista.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Powiem tak, niektórym szkoda wydać pieniądze na kupienie Minecrafta Premium, (bo na coś zbierają) i po prostu sobie grają na piratach. Również nie popieram piractwa, ale nic z tym niestety nie zrobimy. 

Opublikowano

Niektórzy wolą wydać pieniądze na mc i niektórzy na piwo. Dorosniesz zrozumiesz. Jakby nie nonpremium to połowa w tym dziale by nie grała w mc. Poza tym nie wierzę, że nikt z was nie ma chociaż 1 pirata,

Nie mam żadnego pirackiego oprogramowania na dysku. Muzyki słucham tylko i wyłącznie ze spotify. Zresztą - źle to porównujesz. Jeśli chcesz się najebać to idziesz się najebać, jeśli chcesz pograć to idziesz kupić grę, a nie dożywotnio grasz na no-premium. Kupując piwo wspierasz browar. Kupując grę wspierasz (w minimalny sposóB) firmę. Proste, nie? ;>

Wszystkie minegówna powinny umrzeć, to nie są ludzie, jesteście zwierzętami tak jak ruski, na tę zjebaną grę szkoda wydać 1 zł to co mówić o 50 zł na premium

A sam pewnie wydajesz miliony na rp do lola czy skiny do csa ;]

Z wami up się nie zgadzam. Nonpremium to dobra rzecz. Sam na niej gram, bo szkoda mi tyle kasy na Minecrafta, szkoda mi wysłać sms na vipa na serwerze za 7zł ...

Dzięki nopremium oni żyją, serwer yna nich zarabiają, nonpremium zawsze JEST i BĘDZIE!

Czyli jesteś złodziejem. Jak idziesz po chleb i szkoda Ci na niego pieniędzy to też go kradniesz? ;)

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Ja nie mam nic przeciwko piraceniu gier pod warunkiem że mówimy o ludziach którzy mają na miesiąc 1200 zł - pod koniec miesiąca mają stówke w portfelu ledwo wiążą koniec z końcem i ich hobby są np gry video no i piracą aby sobie pograć, bo gdybym był na ich miejscu to bez wątpienia robił bym chyba to samo. Ale jeżeli są ludzie którzy wydają hajsy na skórki, durne doładowania do metka czy innych gier [mają kase] - nie zgadzam się i jestem przeciwko.

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Opublikowano

Wydaję miliony na RP lub skiny do csa, nie kupiłem żadnego rp a każdy skin do csa sprzedaję

no k***a

lecz się minecrapowy gówniaku

Od gówniaków to sobie rodziców albo kolegów wyzywaj, nie mnie ;)

Opublikowano

Piractwo jest było i będzie nic z tym nie zrobisz.

Jeżeli nie ciągniesz wiedzy wyłącznie z TVN'u to wiesz w jakim pierdolniku żyjemy w krajach gdzie więcej się zarabia zjawisko piractwa jest mniejsze ty nic z tym nie zrobisz.

A i piractwo ma 2 aspekty a właściwie to 2 etapy pomaga promować grę no gdyby nie piractwo to większość z was używała by linuxa a nie jebanego windows'a bo wszyscy używali jego pirackiej wersji a kiedy weszły przepisy o ochronie praw autorskich większość osób go kupiła. 

"BO NIE MA GORSZEJ NĘDZY NIŻ BRAK PIENIĘDZY"

Opublikowano

@ Karolek :3

Nie chwal sie az tak :P powiedz moze kto wymyslil piractwo? My ludzie jestesmy inteligentni, mozemy decydowac co chcemy a co nie chcemy.

Piractwo jest zle to sie rozumie, ale bez piractwa to by starych gier by nie mogloby sie pobrac lub starych filmow.

Byl artykul o tym ze duzo gier, filmow, dokumentow itp. wlasnie do dzis dzieki piractwu przezyla.

Wiec mowie w prost Piractwo jest po czesci zle i dobre.

Ps: Moze autor Tematu mysli ze my ludzie to Piraci? Bo wlasnie po jego zdaniach tak widac.

Ps2: Czy to nie powoli spamm? juz 1 taki temat byl.

Opublikowano

@ [/size]

Karolek :3[/size]

Nie chwal sie az tak :P powiedz moze kto wymyslil piractwo? My ludzie jestesmy inteligentni, mozemy decydowac co chcemy a co nie chcemy.[/size]

Piractwo jest zle to sie rozumie, ale bez piractwa to by starych gier by nie mogloby sie pobrac lub starych filmow.[/size]

Byl artykul o tym ze duzo gier, filmow, dokumentow itp. wlasnie do dzis dzieki piractwu przezyla.[/size]

Wiec mowie w prost Piractwo jest po czesci zle i dobre.[/size]

Ps: Moze autor Tematu mysli ze my ludzie to Piraci? Bo wlasnie po jego zdaniach tak widac.[/size]

Ps2: Czy to nie powoli spamm? juz 1 taki temat byl.[/size]

Był, ale ktoś go zamknął?

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Piractwo to okropna rzecz, a jeżeli chodzi o MC to niestety w tych rejonach w jakich my żyjemy to częściej używa się słowa "non premium" niż "premium".. Taka niestety przykra prawda. W Anglii, itp, nie ma czegoś takiego jak MC non-premium, a nawet jeśli jest to i tak rzadko kogo spotkasz z takim kontem, bo nie ma z reguły serwerów non-premium w tamtych rejonach. Non-premium zrodziło się w Polsce i pobliskich krajach. Sama kiedyś miałam non-premium i ogółem piraciłam pewne gry, jednak od jakiegoś dłuższego czasu uznałam że to nie ma sensu. Swoje oryginalne MC mam już od kilku lat i jestem zadowolona, a takie głupie gadki że serwery premium nie mają racji bytu to głupota. Może i w Polsce ciężko jest na nich zarobić, ale popatrzmy na zagraniczne serwery, gdzie vip kosztuje 60 zł i ludzie jakoś to kupują, a na serwer wbijają tłumy. Da się tak wybić, tylko trzeba chcieć i trzeba włożyć w to kupę pieniążków na początku. Sama kiedyś myślałam o zrobieniu serwera MiniGames tylko dla premium, jednak w obecnej chwili nie mam na to ani czasu ani pieniędzy.

Fakt faktem - piractwo było, jest i będzie. Mam tylko nadzieje, że w Polsce za pare lat te konta "non-premium" będą powoli wygasać, że nie będzie już takowych launcherów oraz serwerów.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Sory, ale słaba wymówka. Pirat, to pirat i koniec. 

Pasjonat
Opublikowano

Piractwo to okropna rzecz, a jeżeli chodzi o MC to niestety w tych rejonach w jakich my żyjemy to częściej używa się słowa "non premium" niż "premium".. Taka niestety przykra prawda. W Anglii, itp, nie ma czegoś takiego jak MC non-premium, a nawet jeśli jest to i tak rzadko kogo spotkasz z takim kontem, bo nie ma z reguły serwerów non-premium w tamtych rejonach. Non-premium zrodziło się w Polsce i pobliskich krajach. Sama kiedyś miałam non-premium i ogółem piraciłam pewne gry, jednak od jakiegoś dłuższego czasu uznałam że to nie ma sensu. Swoje oryginalne MC mam już od kilku lat i jestem zadowolona, a takie głupie gadki że serwery premium nie mają racji bytu to głupota. Może i w Polsce ciężko jest na nich zarobić, ale popatrzmy na zagraniczne serwery, gdzie vip kosztuje 60 zł i ludzie jakoś to kupują, a na serwer wbijają tłumy. Da się tak wybić, tylko trzeba chcieć i trzeba włożyć w to kupę pieniążków na początku. Sama kiedyś myślałam o zrobieniu serwera MiniGames tylko dla premium, jednak w obecnej chwili nie mam na to ani czasu ani pieniędzy.

Fakt faktem - piractwo było, jest i będzie. Mam tylko nadzieje, że w Polsce za pare lat te konta "non-premium" będą powoli wygasać, że nie będzie już takowych launcherów oraz serwerów.

Ciężko będzie z tym wygasaniem kont non premium. Po pierwsze cena oryginału powala, szczególnie patrząc okiem Kowalskiego na grę dla syna. 9 dyszek za stawianie klocków samemu, lub przez internet. Można zmieniać teksturki, które zmieniają ich kolory, oraz wygląd postaci. Co więcej? nic.

Może jakiś dodatek zachęciłby do kupna, a w dodatku i tak chociaż trochę można byłoby cenę opuścić.

Nikt nie jest za piractwem i gdyby ceny pozwoliły to nikt nie używałby nielegalnych wersji itd.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Właśnie niestety wiem, ze ciężko będzie z tym wygasaniem, ale mimo wszystko nadzieje mam i będę mieć.

Co do tych dzieci.. powiem tak - większość dzieciaków teraz sama buszuje po necie od małego i pewnie większość z nich nawet się nie pyta rodziców o kupienie gry takiej jak MC skoro widzą że można mieć to całe "non-premium". Ja nawet nigdy się ich o to nie pytałam, a oryginalną grę zakupił mi mój facet, którego nawet o to nie prosiłam.

Fakt, cena jest duża, jednak znam rodziców którzy kupują swoim dzieciom oryginał, bo nawet niektórzy rodzice nie znają się mimo wszystko na tych grach, co i jak, jaki to launcher od czego jest i w ogóle.. dla nich to czarna magia, wiec kupienie gry jest dla nich łatwiejsze niż poszukiwanie dzieciakowi czegoś. Taki przypadek chociażby był z moją siostrą, która kupiła swojemu synowi MC. Tak jej było łatwiej.

A co do zalet: można zmienić skin (zawsze to lepiej niż byc jakims stevem :p a niektóre dziewczyny to denerwuje jak ktoś na nie mówi w rodzaju męskim, jednak ja tutaj tez ubolewam bo wiele dziewczyn włazi na serwery pod moim nickiem), no i ma się ogółem zarejestrowany nick (że tak to ujmę) i pomaga Ci to jeżeli wchodzisz na serwery non-premium gdzie masz np logowanie automatyczne dla kont premium. Wtedy nie martwisz się że ktoś wejdzie na Twój nick, bo musiałby mieć oryginalny launcher i Twoje hasło. A mam kolege, który zawsze był pod jednym nickiem, nagle ktoś na tym nicku kupił premke, a na pewnym serwerze zrobiono automatyczne logowanie dla kont premium.. No i nie mógł wejść. Więc nawet pod tym względem konto się przydaje. Nie musisz się nigdy martwić o to że ktoś zajął Ci nick, a nawet jak zajmie to idziesz do Admina, udowadniasz ze to Twoje konto i po 2 minutach sprawa załatwiona.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Niektórzy chcą mieć premium, ale niestety - rodzice nie pozwolą im kupić. I tak jest w moim przypadku. Mam te 8 dych, ale przeszkoda - RODZICE. Mimo to nie jestem piratem, posiadam oryginalnego Minecrafta na konsolę.

@TheMolkaPL to się już rozwinęło, będzie trudno to powstrzymać. Tak jak z Windowsem.

Opublikowano

Gdzie? Sciezka?

D:\muzyka -- tu mam tylko NoCopyrightSounds (darmowe)

najczesciej z youtube slucham/z bota jakiegos na ts/nie slucham, bo slucham jak graja w lola na tsie/spotify (gowno straszne na telefonie bez premki, nie polecam)

gry? na lapku? tylko cs,lol,mc i jakies inne (darmowe) np. tf 2 itp. Wiecej mi nie potrzeba.

ps. piwo nie kosztuje 100 zl, poza tym jest od 18 lat, a dzial majnkraft to 98% to dzieci.

@topic

Administracja mpc twierdzi (niestety nie chca sie przyznac, usuneli mojego screenshota z sygnaturki), ze demo to jest Non premium i podaje linka do minecraft.net/download, ja tam nigdzie nie widze pelnej (darmowej) wersji mc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...