Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chudy jestem

Biter.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem bo strasznie chudy jestem (nie mam anoreksje). Jestem wysportowany (lubię grać w piłkę, biegać itp.) Ale mój problem polega na tym, że wyglądam jak kościotrup, a pasowało by trochę przybrać na wadzę.

Moja waga: 45 kg Wzrost 1,60m

Rączki jak patyczki mam.

Jak jem? Śniadania, rzadko często nie mam czasu, w szkole zawszę jakąś drożdżówkę, w domu obiad np. kotlet ziemniaki, surówkę, czasami jakiegoś jogurt zjem, często owoce no i oczywiście słodycze typu chipsy, czekolada, żelki itp.

Polecacie jakąś dietę? Wiem że dużo białka, nie jeść słodyczy itp.

Kolega mi też polecił żeby kupił odżywkę białkową, polecacie jakaś w miarę tanią?

Również chciałbym też mieć "mięśnie" jak wspomniałem, ręce mam jak patyki xD.

Jakieś rady?

Opublikowano

Po prostu jedz kaloryczne rzeczy. Wiele osób chciałoby mieć taki problem jak Ty, żeby cały czas jeść kebab itp. Dobrze też, że jesteś w miarę niski bo jakbyś miał ten 1,70 to wtedy by była masakra. Masz 14 lat więc może jeszcze przytyjesz przy dojrzewaniu.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Dieta? Mięśnie?

Na początku musisz przytyć, bo przecież w kościach nie wyrobisz mięśni. 

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Mam problem bo strasznie chudy jestem (nie mam anoreksje). Jestem wysportowany (lubię grać w piłkę, biegać itp.) Ale mój problem polega na tym, że wyglądam jak kościotrup, a pasowało by trochę przybrać na wadzę.

Moja waga: 45 kg Wzrost 1,60m

Rączki jak patyczki mam.

Jak jem? Śniadania, rzadko często nie mam czasu, w szkole zawszę jakąś drożdżówkę, w domu obiad np. kotlet ziemniaki, surówkę, czasami jakiegoś jogurt zjem, często owoce no i oczywiście słodycze typu chipsy, czekolada, żelki itp.

Polecacie jakąś dietę? Wiem że dużo białka, nie jeść słodyczy itp.

Kolega mi też polecił żeby kupił odżywkę białkową, polecacie jakaś w miarę tanią?

Również chciałbym też mieć "mięśnie" jak wspomniałem, ręce mam jak patyki xD.

Jakieś rady?

Sluchasz rad kolegow z gimby?

Po co Ci te bialko przy twojej masie, odzywka, przeciez Ty nie masz zadnego wysilku fizycznego, nie chodzisz na silownie.

Jak chcesz miec miesnie to przytyj i idz na silownie

Co do masy, po prostu jedz wszystko procz fast foodow,chipsow itd. 

4zzt3n.png

Opublikowano
http://potreningu.pl/calculators/bmr

Wejdź na tą stronę i oblicz swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne aby utrzymywać wagę. Do otrzymanej liczby kalorii na dzień dodaj 10-15% dziennego zapotrzebowania więc będzie to około 500 dodatkowych kcal. Zatem zakładając że Twoje dzienne zapotrzebowanie wynosi 2500kcal, w tym wypadku musisz spożywać 3000kcal. Regularnie dodawaj kolejne 3000kcal a rezultaty zostaną zauważalne od razu. Przy dobrych wiatrach i zdrowym odżywianiu będziesz przybierał nawet ponad 1kg na tydzień. Do tego zwróć uwagę na zapotrzebowanie poszczególnych makroskładników czyli ile dziennie powinieneś spożywać białka,tłuszczów i węglowodanów. To jest ważne aby budować w większej mierze masę mięśniową a nie tłuszczową.

Nie nadrabiaj kalorii śmieciowym jedzeniem typu kebab,hamburger itp. Niskie progi kaloryczności można spokojnie zaspokoić zdrowym jedzeniem!

Mam nadzieję,że chociaż trochę nakreśliłem Ci co i jak :)

Powodzenia!

egq3SFm.png

Opublikowano

Niektórzy ludzie mają to w genach i zawsze będą chudzi.

Jedz 5 posiłków dziennie

1. rano (8:00)

2. rano (11:00) :)

3. południe (15:00)

4. popołudnie (17:00)

5. wieczorem (19:00)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

z wiekiem przyjdzie i waga, tez tak mialem jak ty ,teraz mam 25 lat i waze 84kg przy wzroscie 179 i jest idealnie.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Niektórzy ludzie mają to w genach i zawsze będą chudzi.

Jedz 5 posiłków dziennie

1. rano (8:00)

2. rano (11:00) :)

3. południe (15:00)

4. popołudnie (17:00)

5. wieczorem (19:00)

Hahahahahaha jebłem.

Tryb życia siedzący, brak aktywności fizycznej: 2.400 kcal mniej więcej z tego co napisałeś to raczej tyle nie będzie :D Nie wiem ile masz lat więc dokładnie nie mogę określić

Słuchaj mam kolegę który jest mojego wzrostu (1,89) nawet może wyższy ja waże 89 kg on wtedy 55 kg więc możesz wyobrazić różnice po 5 miesiącach siłowni waży 60 kg i to wcale nie jest tłuszcz ;) Więc taka moja rada zamiast wydawać pieniądze na "słodycze, żelki itp." - puste kalorie to zainwestuj w siłownie, jedz rzeczy na jakość nie ilość ! Powiem prosto "pożywne" nie będę się rozpisywał wystarczy poszukać w internecie.

Możesz napisać na PW mogę ułożyć plan żywieniowy ale to jak będę miał czas.

Nie słuchaj `Penero, nie rozumiem co mają geny do tego, że ktoś jest chudy... "zrobiłeś mi dzień".

Powodzenia i pamiętaj !

post-401540-0-66912300-1422384158.jpg

Jeżeli to Cię zachęci do działania to proszz to ja jak zaczynałem

post-401540-0-35891100-1422385054_thumb.jpg

A to ja po jakimś czasie ;)

post-401540-0-07582100-1422385179_thumb.jpg

Opublikowano

Wtf 14 lat i ćwiczenia, diety, odżywki? O czym wy mu w ogóle piszecie.

Jedz śniadania, ale nie drożdżówkę, tylko kanapkę, jogurt, płatki. Kolacje też czasem zjedz.

Żadnych diet, jedz to na co masz ochotę.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Wtf 14 lat i ćwiczenia, diety, odżywki? O czym wy mu w ogóle piszecie.

Jedz śniadania, ale nie drożdżówkę, tylko kanapkę, jogurt, płatki. Kolacje też czasem zjedz.

Żadnych diet, jedz to na co masz ochotę.

Właśnie je co chce, chipsy, słodkie bułki, żelki..

Powinien coś pożywniejszego jeśc...

Opublikowano

Ja mam 15 lat i 175+ cm i 60+ kg. 

Jak chcesz szybko przybrać na masie to nie problem,a gorzej schudnąć, bo sam próbuję i nie wychodzi.

Odżywiaj się w fastfoodach jak mcdonald lub kfc to szybko nabierzesz na masie.

Gotowane kotlety z ryżem jedź. Spróbuj 5 posiłków dziennie mieć mogą być małe ale o ustalonych godzinach. 

Ja bym się udał do specjalisty aby dał spis dnia dla ciebie. 

Nie polecam ćwiczyć za bardzo w tak młodym wieku i z twoim wzrostem, bo potem nie urośniesz od podnoszenia ciężarów, bo plecy zahamują wzrost. Mój tata jest strasznie napakowani, bo zaczynał od lat młodzieńczych aż do dziś i raczej szybko nie przestanie ale jest niski i teraz żałuje( dla niego m70 to mało) . Jeżeli chcesz mięśnie i masę to na razie odpuść, bo nie ten wiek i budowa. Na wyrzeźbienie ciała i zrobienie ciała niczym dwayne johnson masz całe życie

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

Wtf ważę 2 kg więcej, ten sam wzrost i nie jest tak źle. Jedz więcej, może trochę bardziej kaloryczne posiłki wybieraj.

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

Hahahahahaha jebłem.

Tryb życia siedzący, brak aktywności fizycznej: 2.400 kcal mniej więcej z tego co napisałeś to raczej tyle nie będzie :D Nie wiem ile masz lat więc dokładnie nie mogę określić

Słuchaj mam kolegę który jest mojego wzrostu (1,89) nawet może wyższy ja waże 89 kg on wtedy 55 kg więc możesz wyobrazić różnice po 5 miesiącach siłowni waży 60 kg i to wcale nie jest tłuszcz ;) Więc taka moja rada zamiast wydawać pieniądze na "słodycze, żelki itp." - puste kalorie to zainwestuj w siłownie, jedz rzeczy na jakość nie ilość ! Powiem prosto "pożywne" nie będę się rozpisywał wystarczy poszukać w internecie.

Możesz napisać na PW mogę ułożyć plan żywieniowy ale to jak będę miał czas.

Nie słuchaj `Penero, nie rozumiem co mają geny do tego, że ktoś jest chudy... "zrobiłeś mi dzień".

Powodzenia i pamiętaj !

attachicon.gif4fa5a373e169587accc437e41cd7b29b.jpg

Jeżeli to Cię zachęci do działania to proszz to ja jak zaczynałem

attachicon.gifp1001121951023.JPG

A to ja po jakimś czasie ;)

attachicon.gifObraz 001.jpg

Od genów zależy wiele, więc nie pierdol głupot. Niektórzy nie ćwiczą, a wyglądają jak pakerzy po sterydach. Co do tematu więcej kalorii i waga pójdzie.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Od genów zależy wiele, więc nie pierdol głupot. Niektórzy nie ćwiczą, a wyglądają jak pakerzy po sterydach. Co do tematu więcej kalorii i waga pójdzie.

No k***a... od genów może zależeć to jaką masz sylwetke, przemiane materii, budowę ciała, rysy twarzy. 

Nie widzę sensu dalszej konwersacji bo się gówno znasz ;)

Opublikowano

@Immoral

No k***a... od genów może zależeć to jaką masz sylwetke, przemiane materii, budowę ciała, rysy twarzy. 
Nie widzę sensu dalszej konwersacji bo się gówno znasz ;)

on ma racje, genetyka to to jak będziesz wyglądał, jeśli będziesz mial kalorie na+ to nie ma takiej sily żeby zatrzymała CIe przed rosnieciem ;)

co do tematu... po pierwsze musisz jesc regularnie, przede wszystkim snadania, jest to najważniejszy posilek w ciagu dnia,  w nocy masz katabolizm ( rozpad miesni) i musisz go jakos zastopować - jesc. Jedz wszystko i kiedy sie da i nie patrz na glupoty typu " Nie jedz fast foodow" w Twoim wieku i z ta aktywnością fizyczna spalisz ten tlucz ;)

Opublikowano

@Immoral

on ma racje, genetyka to to jak będziesz wyglądał, jeśli będziesz mial kalorie na+ to nie ma takiej sily żeby zatrzymała CIe przed rosnieciem ;)

co do tematu... po pierwsze musisz jesc regularnie, przede wszystkim snadania, jest to najważniejszy posilek w ciagu dnia,  w nocy masz katabolizm ( rozpad miesni) i musisz go jakos zastopować - jesc. Jedz wszystko i kiedy sie da i nie patrz na glupoty typu " Nie jedz fast foodow" w Twoim wieku i z ta aktywnością fizyczna spalisz ten tlucz ;)

Człowieku czy Ty  widzisz co piszesz? Może codziennie ma jeść fast foody, a kogo tam obchodzi co z nim będzie w przyszłości.

@Chill Out

Może i gówno wiem, ale więcej od Ciebie - kulturysto :)

805491408806070489277.png

Opublikowano

Ja p******e, ale wy macie problemy.

Google.pl wpiszcie sobie (z caps lockiem jeśli chcecie) DIETA. K***a, w dobie internetów, cała wiedza nt. kulturystyki i jej pochodnych jest na wyciągnięcie ręki. Nie róbcie z siebie umysłowej inwalidy... Widać, że młodzież z roku na rok jest co raz bardziej ograniczona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...