Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Godzina 3:15 co sądzicie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 na 15 to 1/5, a 1/5 to 2/10.

2/10 to skala baklarzana, a on jest warzywem. Jak każde, jest zbudowane z atomów węgla, siarki, tlenu i wodoru. Polewając H2SO4 zweglamy warzywo. H2SO4 to 5 znaków. Odjąć 2 wychodzi 3. Trójkąt illuminati ma 3 boki. Dziękuję.

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

3 na 15 to 1/5, a 1/5 to 2/10.

2/10 to skala baklarzana, a on jest warzywem. Jak każde, jest zbudowane z atomów węgla, siarki, tlenu i wodoru. Polewając H2SO4 zweglamy warzywo. H2SO4 to 5 znaków. Odjąć 2 wychodzi 3. Trójkąt illuminati ma 3 boki. Dziękuję.

pominales 4 we wzorze H2SO4  w swoich obliczeniach, one sa nic nie warte

ja dalem juz prawdziwy dowod, zacznijcie w koncu brac pod uwage kazda liczbe kazdy znak

­

Opublikowano

pominales 4 we wzorze H2SO4 w swoich obliczeniach, one sa nic nie warte

ja dalem juz prawdziwy dowod, zacznijcie w koncu brac pod uwage kazda liczbe kazdy znak

no i ja się

pytam człowieku dumny ty

jesteś z siebie zdajesz

sobie sprawę z tego co

robisz?masz ty wogóle

rozum i godnośc

człowieka?ja nie wiem ale

żałosny typek z

ciebie ,chyba nie

pomyślałes nawet co robisz

i kogo obrażasz ,możesz

sobie obrażac tych co na

to zasłużyli sobie ale nie

naszego papieża polaka

naszego rodaka wielką

osobę ,i tak wyjątkowa i

ważną bo to nie jest ktoś

tam taki sobie że możesz

go sobie wyśmiać bo tak ci

się podoba nie wiem w

jakiej ty się wychowałes

rodzinie ale chyba ty nie

wiem nie rozumiesz co to

jest wiara .jeśli myslisz że

jestes wspaniały to jestes

zwykłym czubkiem którego

ktoś nie odizolował jeszcze

od społeczeństwa ,nie

wiem co w tym jest takie

śmieszne ale czepcie się

stalina albo hitlera albo

innych zwyrodnialców a

nie czepiacie się takiej

świętej osoby jak papież

jan paweł 2 .jak można

wogóle publicznie

zamieszczac takie zdięcia

na forach internetowych?ja

się pytam kto powinien za

to odpowiedziec bo chyba

widac że do koscioła nie

chodzi jak jestes nie wiem

ateistą albo wierzysz w

jakies sekty czy wogóle

jestes może ty sługą

szatana a nie będziesz z

papieża robił takiego ,to ty

chyba jestes jakis nie

wiem co sie jarasz

pomiotami szatana .wez

pomyśl sobie ile papież

zrobił ,on był kimś a ty

kim jestes żeby z niego

sobie robić kpiny co? kto

dał ci prawo obrażac

wogóle papieża naszego ?

pomyślałes wogóle nad

tym że to nie jest osoba

taka sobie że ją wyśmieje i

mnie będa wszyscy

chwalic? wez dziecko

naprawdę jestes jakis

psycholek bo w

przeciwieństwie do ciebie

to papież jest autorytetem

dla mnie a ty to nie wiem

czyim możesz być

autorytetem chyba takich

samych jakiś głupków jak

ty którzy nie wiedza co to

kosciół i religia ,widac że

się nie modlisz i nie

chodzisz na religie do

szkoły ,widac nie szanujesz

religii to nie wiem jak

chcesz to sobie wez swoje

zdięcie wstaw ciekawe czy

byś sie odważył .naprawdę

wezta się dzieci

zastanówcie co wy roicie

bo nie macie widac

pojęcia o tym kim był

papież jan paweł2 jak nie

jestescie w pełni

rozwinięte umysłowo to się

nie zabierajcie za taką

osobę jak ojciec swięty bo

to świadczy o tym że nie

macie chyba w domu

krzyża ani jednego obraza

świętego nie chodzi tutaj

o kosciół mnie ale wogóle

ogólnie o zasady wiary

żeby mieć jakąs godnosc

bo papież nikogo nie

obrażał a ty za co go

obrażasz co? no powiedz

za co obrażasz taką osobę

jak ojciec święty ?brak

mnie słów ale jakbyś miał

pojęcie chociaz i sięgnął

po pismo święte i poczytał

sobie to może byś się

odmienił .nie wiem idz do

kościoła bo widac już

dawno szatan jest w tobie

człowieku ,nie lubisz

kościoła to chociaż siedz

cicho i nie obrażaj innych

ludzi

Opublikowano

Dzisiaj wstałem o 3 i zastanawiałem się czy już jest 6, ale jednak była 3 i o 6 wstałem do szkoły.

Opublikowano

Tak mogę podsumować swój komentarz. Wy na serio musicie ciągle to wałkować? Już tematy o rurkach były zabawniejsze niż to...

Opublikowano

Coś się dzieje. Właśnie jest godzina 3:15 i idę już spać. Szatan nie taki zły.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Jak grasz i nagle zaczynasz poruszać się poza mapą, lub przenikasz przez ściany

a to czasem nie przez "u" otwarte ?

ja raz o 3 wzywałem demona to do tej pory mnie nachodzi i z szlugów mnie opala skurw*l

po co ma przychodzisz ? jak już nie musi

Deus vult

Opublikowano

nie wierze, nie interesuje mnie to

A nie wierzysz bo? Bo to jest modne? Nie wierzysz bo nie widziałeś? Wytłumacz mi, bo chce zrozumieć Was - ateistów. Przecież było mnóstwo cudów poprzez modlitwę za wstawiennictwem np. (przykłady 2 z milionów) JP2 lub Ojca Pio. Mnóstwo uzdrowień, które nie potrafiły zostać wyjaśnione w logiczny sposób. Ojciec Pio otrzymał stygmaty, wiele osób je widziało, a raczej cyrklem se ich nie wydziergał. Kiedyś podczas spotkania w San Giovanni Rotondo Ojca Pio z Karolem Wojtyłą - Francesco - (Ojciec Pio) przepowiedział mu, że zostanie papieżem i w październiku 1978 przepowiednia się spełniła. Dlaczego istnieją egzorcyści? Od tak? Poczytaj sobie w internecie o Anneliese Michel bądź o rodzinie Perronów i ich historii z rodziną Warrenów. 

No chyba, że wtedy najedli się wszyscy grzybków halucynogennych lub jebnęli w nosa po kresce albo i więcej mefedronu.

Opublikowano

A nie wierzysz bo? Bo to jest modne? Nie wierzysz bo nie widziałeś? Wytłumacz mi, bo chce zrozumieć Was - ateistów. Przecież było mnóstwo cudów poprzez modlitwę za wstawiennictwem np. (przykłady 2 z milionów) JP2 lub Ojca Pio. Mnóstwo uzdrowień, które nie potrafiły zostać wyjaśnione w logiczny sposób. Ojciec Pio otrzymał stygmaty, wiele osób je widziało, a raczej cyrklem se ich nie wydziergał. Kiedyś podczas spotkania w San Giovanni Rotondo Ojca Pio z Karolem Wojtyłą - Francesco - (Ojciec Pio) przepowiedział mu, że zostanie papieżem i w październiku 1978 przepowiednia się spełniła. Dlaczego istnieją egzorcyści? Od tak? Poczytaj sobie w internecie o Anneliese Michel bądź o rodzinie Perronów i ich historii z rodziną Warrenów. 

No chyba, że wtedy najedli się wszyscy grzybków halucynogennych lub jebnęli w nosa po kresce albo i więcej mefedronu.

Gurl calm you tits...

Ja ani nie ćpam, ani nie jestem alkoholikiem, tylko po prostu to jest stek bzdur i tyle. Zresztą kto obejrzał filmik który wstawiłem w tym temacie, może cokolwiek pojmie.

Opublikowano

Człowiek, który nie potrafi wyjaśnić działania czegoś i uważa to za "cud" jest po prostu głupcem, który boi się lub nie chce szukać faktycznego stanu rzeczy albo jest zagorzałym wyznawcą swojej religii i stwierdzeń sprzecznych z jego wiarą nigdy do siebie nie dopuści. Dlaczego nie zostało to wyjaśnione? Najbardziej prawdopodobną przyczyną jest po prostu brak wiedzy w danej dziedzinie, przy czym zalicza się do tego za mało danych na zbadanie zjawiska lub często spotykana niechęć "doświadczających cudów" lub ich otoczenia do przeprowadzenia takich badań. Poza tym, tak jak każdy medal ma dwie strony, tak nigdy nie ma pewności prawdziwości wielu cudów. W końcu kiedy "boską ingerencję" uda się wyjaśnić logicznie, to przestanie być "boska" i ludzie przestaną wierzyć a to zaś mniej "baranków" do omamienia.

Podsumowując, ludzie są jeszcze zbyt tępi by wiele "nadprzyrodzonych" zjawisk zrozumieć. O ile prędzej czy później sami siebie nie unicestwimy, to w końcu dotrzemy na taki poziom wiedzy, że z cudów to każdy będzie tylko drwił. Tak jak dzisiaj drwi się z ciemnoty średniowiecza, tak nasi potomkowie będą się śmiać z naszej.

Coś na temat przepowiedni, bardzo często ludziom coś przepowiadam, po prostu tak z dupy. Część się sprawdza a część nie. Czy też doświadczam cudów?

Dlaczego istnieją egzorcyści? Dlaczego mieliby nie istnieć, skoro istnieli wcześniej? Czytać też mogę znacznie starsze księgi i nie wywnioskuję z nich prawdziwości opisanych zdarzeń. Nawet nie musieli się wszyscy najebać, tylko zmówić. "Bóg Was wybrał, musicie się poświęcić dla dobra wielu dusz" a jeśli to były osoby mocno wierzące (jak wspomniana Anneliese Michel) to można było je w prosty sposób omamić. Tak samo Bóg chciał, by ludzie zabijali w jego imieniu w średniowieczu. Im głupszy i bardziej zapatrzony w coś człowiek, tym prościej się nim kieruje. Ale Wy, ludzie XXI wieku jesteście inteligentni, nie dacie sobie wmówić czyjejś woli, dopóki faktycznie nie odwiedzi was sam Bóg we własnej osobie. Z czasem sami pojmiecie, że podobnych zjawisk będzie coraz mniej aż w końcu nie będą miały możliwości nadania im religijności.

Jeśli wierzycie w to, że Bóg każe Wam być głupim, to bądźcie głupim. Ja mogę wierzyć, że nauka jest darem od Boga i podarował ją nam byśmy poznali prawdę. Bo niby dlaczego nie? Bo poznamy jego tajemnicę? Po staniemy się tacy jak on, lub nawet lepsi? Czy Bóg jest zazdrosny? I tak możemy sobie sypać pytaniami do usranej śmierci.

Dobra, wierzcie sobie w co tam sobie chcecie, Jezusów, Mahometów, Buddy, Lucyferów, Kucyki, Flying Sphagetti Monstery, itp. Ja Wam dziś przepowiadam, że w 2016 roku odwiedzą nas przybysze z innych światów. Zobaczymy, czy też potrafię cuda czynić ; O

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

@mirraseq wyjaśnił mi w takim razie zjawiska, które są spotykane podczas egzorcyzmów, czyli: lewitacja, plucie gwoźdźmi. Z wywiadu z ks. Gabrielem Amorthem wynikało, że "opętana" kobieta znała jeden język - włoski. Księża, którzy byli obecni przy egzorcyzmach zadawali pytania w innych językach, a osoba opętana odpowiadała cały czas w jednym - włoskim. 

Opublikowano

@mirraseq wyjaśnił mi w takim razie zjawiska, które są spotykane podczas egzorcyzmów, czyli: lewitacja, plucie gwoźdźmi. Z wywiadu z ks. Gabrielem Amorthem wynikało, że "opętana" kobieta znała jeden język - włoski. Księża, którzy byli obecni przy egzorcyzmach zadawali pytania w innych językach, a osoba opętana odpowiadała cały czas w jednym - włoskim.

Czy dysponujesz chociażby jednym RZETELNYM dokumentem potwierdzający zajście owego zjawiska? Nagranie na taśmie magnetofonowej nie rejestruje obrazu i nie trudno taki materiał spreparować. Dzisiaj też nie trudno spreparować materiał wideo. Jak już pisałem, wierz w co tam sobie zechcesz, czy to w latających ludzi czy to w opętania. Człowiek jest tylko człowiekiem a w dobie przeogromnej ilości ludzi stać go na wiele by "się pokazać".

Czy nie wierząc, oznacza to, że szatan przeze mnie przemawia? Jednocześnie mogąc być prawym i uczciwym? Dlaczego szatan pozwala na jedno a na inne nie? Częściowo opętał? Wielu chorób psychicznych jeszcze nie jesteśmy w stanie poprawnie zdiagnozować/zrozumieć a co dopiero leczyć. Postęp medycyny w tym kierunku na przełomie ostatnich lat bardzo poszedł do przodu i coś, co kiedyś nazwalibyśmy opętaniem, dzisiaj ma swoją regułkę w leksykonie chorób. Pamiętaj, że ksiądz to nie lekarz. Być może jeszcze dość niedawno nie miało to wielkiego znaczenia, bo i w szpitalu niewiele potrafili pomóc ale dzisiaj jest inaczej i dzięki tym, co zamiast do księdza udali się do lekarza, choroby są coraz lepiej rozumiane. Ale jeśli wolisz powierzyć swoje zdrowie księdzu, proszę bardzo.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Rodzice Anneliese Michel 3 krotnie byli na badaniach w szpitalu i trzykrotnie widniała ta sama diagnoza - "zdrowa". W końcu zgłosili się do biskupa z prośbą o egzorcyzmy. 

Nie odpisuj już.

Opublikowano

Czy dysponujesz chociażby jednym RZETELNYM dokumentem potwierdzający zajście owego zjawiska? Nagranie na taśmie magnetofonowej nie rejestruje obrazu i nie trudno taki materiał spreparować. Dzisiaj też nie trudno spreparować materiał wideo. Jak już pisałem, wierz w co tam sobie zechcesz, czy to w latających ludzi czy to w opętania. Człowiek jest tylko człowiekiem a w dobie przeogromnej ilości ludzi stać go na wiele by "się pokazać".

Czy nie wierząc, oznacza to, że szatan przeze mnie przemawia? Jednocześnie mogąc być prawym i uczciwym? Dlaczego szatan pozwala na jedno a na inne nie? Częściowo opętał? Wielu chorób psychicznych jeszcze nie jesteśmy w stanie poprawnie zdiagnozować/zrozumieć a co dopiero leczyć. Postęp medycyny w tym kierunku na przełomie ostatnich lat bardzo poszedł do przodu i coś, co kiedyś nazwalibyśmy opętaniem, dzisiaj ma swoją regułkę w leksykonie chorób. Pamiętaj, że ksiądz to nie lekarz. Być może jeszcze dość niedawno nie miało to wielkiego znaczenia, bo i w szpitalu niewiele potrafili pomóc ale dzisiaj jest inaczej i dzięki tym, co zamiast do księdza udali się do lekarza, choroby są coraz lepiej rozumiane. Ale jeśli wolisz powierzyć swoje zdrowie księdzu, proszę bardzo.

Imo. jeśli ktoś już uwierzy w to, że jest 'opętany' i faktycznie będzie zachowywał się jak 'opętany', to największą szansę na pomoc mu ma egzorcysta.

Annelise Michael trzykrotnie była na badaniach w szpitalu i trzykrotnie w dokumentach było napisane - "zdrowa". 

Nie odpisuj już.

I... O czym to świadczy? Przecież dzięki temu tylko zyskała na wiarygodności. I dlaczego nie ma odpisywać, wtf?

708121422388637873334.png

Opublikowano

Napisałem tak odnosząc się do zdania, które brzmiało 

Pamiętaj, że ksiądz to nie lekarz. Być może jeszcze dość niedawno nie miało to wielkiego znaczenia, bo i w szpitalu niewiele potrafili pomóc ale dzisiaj jest inaczej i dzięki tym, co zamiast do księdza udali się do lekarza, choroby są coraz lepiej rozumiane. Ale jeśli wolisz powierzyć swoje zdrowie księdzu, proszę bardzo.

Proste, każdy normalny człowiek pójdzie pierw do lekarza z tym, że jego córka, tu cytat:

Jako młoda studentka skarży się swojej mamie, że „coś stuka w moim pokoju”. Matka wysyła ją do laryngologa, ten jednak nie stwierdza w jej słuchu żadnych zaburzeń. Jednakże prawdziwy problem pojawił się wówczas, gdy inni w domu zaczęli słyszeć pukanie gdzieś spod połogi, sufitu czy szafy

Co lepsze, podczas egzorcyzmów, tu cytat:

W czasie modlitwy Anneliese ma niewiarygodną siłę: wyrywa się z objęć ojca i Piotra, a następnie upada na kolana, wstaje, znów upada – i tak kilkaset razy, raniąc sobie kolana

Dość chuda 23 letnia dziewczyna! Rozumiem, że podczas kiedy jej rodzice spali wyskakiwała sobie na siłkę w środku nocy? 

Proponuje przeczytać wypowiedzi Ed'a Warrena, jedyny człowiek znany kościołowi, który odprawił egzorcyzm nie będąc do tego upoważnionym.

Do tego wpiszcie sobie Anneliese Michel w google grafika i zobaczcie zdjęcia. Co dziennie była tam makijażystka i przed zdjęciami robiła jej makijaż? Czy to znowu nieznane współczesnej wtedy nauce sińce, zniekształcenia twarzy i ciała?

Opublikowano

W czasie modlitwy Anneliese ma niewiarygodną siłę: wyrywa się z objęć ojca i Piotra, a następnie upada na kolana, wstaje, znów upada – i tak kilkaset razy, raniąc sobie kolana

https://en.wikipedia.org/wiki/Hysterical_strength

W tym momencie nawet kościół w swych naukach społecznych boi się utrzymywać, że coś takiego istnieje. Chcę po prostu Ci pokazać, że wszystko tutaj jest możliwe do bardzo, bardzo łatwego i logicznego wytłumaczenia. I rzeczywiście, laryngolog jest specjalistą w wykrywaniu usilnie ukrywanych psychoz, takich jak 'opętanie'.

Opublikowano

Imo. jeśli ktoś już uwierzy w to, że jest 'opętany' i faktycznie będzie zachowywał się jak 'opętany', to największą szansę na pomoc mu ma egzorcysta.

Być może, zależy to też od tego, czy ten ktoś sobie coś ubzdurał czy faktycznie ma jakieś zaburzenia. Poza tym nikt nie zabrania wpuszczać do szpitala księży zwłaszcza, jeśli rodzina się sama na to godzi.

I... O czym to świadczy? Przecież dzięki temu tylko zyskała na wiarygodności. I dlaczego nie ma odpisywać, wtf?

Może też świadczyć o braku wiedzy nt zaburzeń lub ignorancji ze strony lekarzy. Tego się oczywiście już nie dowiemy więc pozostaje tylko "snuć teorie".

Nie odpisuj już.

Wedle rozkazu, szefie! Sam oczekiwałeś odpowiedzi, to ją dostałeś a teraz dostajesz nawiązkę, czyli próbkę wolności słowa. Za każdym razem powtarzam byś wierzył w co chcesz, iż nie neguję Twojej wiary a tylko przedstawiam w tym swój punkt widzenia. W końcu kim ja jestem by mnie słuchano? Ludzie w tym temacie pozostaną podzieleni już chyba wiecznie, bo każdy ma jakąś swoją filozofię, której się trzyma. Irytuje mnie też fakt, że przy takich, nie szczędźmy w słowach, trudnych dyskusjach nierzadko nie brakuje agresji. No ale taka już nasza natura ludzka i nic z tym nie poradzimy. Dużo się od zwierząt w tym temacie nie różnimy choć ponoć ludzie są "gatunkiem wyższym" (rasizm gatunkowy? xD).

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Jeżeli juz mnie cytujesz to odnieś się do tego co napisałem.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hysterical_strength

W tym momencie nawet kościół w swych naukach społecznych boi się utrzymywać, że coś takiego istnieje. Chcę po prostu Ci pokazać, że wszystko tutaj jest możliwe do bardzo, bardzo łatwego i logicznego wytłumaczenia. I rzeczywiście, laryngolog jest specjalistą w wykrywaniu usilnie ukrywanych psychoz, takich jak 'opętanie'.

W miarę upływu miesięcy zachowania Anneliese stawały się coraz bardziej potworne: skakała po ścianach, biegała po schodach, spijała z podłogi swój mocz, wkładała głowę do muszli klozetowej, drapała i gryzła ściany, tracąc przy tym zęby; nago tarzała się w żwirze lub też moczyła w wodzie, usiłując ugasić
straszliwą gorączkę w ciele. Miała niewiarygodną siłę fizyczną: gdy siostra usiłowała ją schwycić, to rzuciła ją o podłogę jak lalką

Czytałeś to co było napisane? "Słyszała stukania etc" To matka wysłała ją do lekarza, który bada słuch - laryngolog. Z kogo ty chcesz zrobic debila?

Opublikowano

Argumenty przeciw

- "czy szatan uwzglednia strefy czasowe?"

Argumenty za

wielokrotnie budzilem sie o 3.00 i 5sekund raz po obudzeniu spadla poduszka z krzesla ktore stalo w pokoju

Opublikowano

W miarę upływu miesięcy zachowania Anneliese stawały się coraz bardziej potworne: skakała po ścianach, biegała po schodach, spijała z podłogi swój mocz, wkładała głowę do muszli klozetowej, drapała i gryzła ściany, tracąc przy tym zęby; nago tarzała się w żwirze lub też moczyła w wodzie, usiłując ugasić

straszliwą gorączkę w ciele. Miała niewiarygodną siłę fizyczną: gdy siostra usiłowała ją schwycić, to rzuciła ją o podłogę jak lalką

I co w tym jest niewytłumaczalne? xD Dość poważne zaburzenie osobowości. Po prostu ubzdurała sobie, że jest opętana i tak się zachowywała. Ludzie potrafią robić naprawdę dużo dziwniejsze rzeczy.

Opublikowano

W sumie? To nic. Co w tym dziwnego, że 23 letnia, chuda dziewczyna napierdala siostrą jak lalką, przecież to k***a normalne. Co w tym dziwnego, że specjaliści w różnych dziedzinach wydali oświadczenie, że jest zdrowa? Ale przecież specjaliści na MPC to są specjaliści, żaden doktor po długich studiach nie może się z nimi równać. Co z tego, że specjaliści z MPC po 30 latach wyjawiają prawdę, której nie znali lekarze będący wtedy na miejscu?

Aha i po zaburzeniach osobowości nie umiera się w wieku 23 lat. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...