Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gralibyście na takim serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie pomysł fajny i mam nadzieję, że przemyślany :).

P.S.

"

PG- (Powergaming)
Odgrywanie nierealnej postaci, np. posiadającej 10-metrowy miecz lub strzelający w głowy z opaską na oczach.
"
Drobna pomyłka ;)
Odgrywanie nierealnej postaci to nie power gaming. To po prostu brak realizmu.
  • Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niestety, ale muszę teraz zawieść osoby, które czekały na start serwera, ale po prostu go nie będzie, ekipa serwera się rozpadła zostałem ja sam + wybudowany spawn. A dlaczego pewnie zapytacie... Już śpieszę z wytłumaczeniem.

A więc tak, wszystko było cacy, budowaliśmy spawna już ponad dobre 2 tygodnie, aż nagle budowniczemu rozwalił się komputer nie było go dobre parę miesięcy, zresztą nie ma go do dziś... A całej reszcie Administracji się odechciało po prostu, nie było co robić, każdy się wycofał, ja sam licząc na cud, że budowniczy kiedykolwiek wróci, konfigurowałem pluginy i uczyłem się pisać własne, skończyło się na tym, że wszystkie pluginy z internetu skonfigurowałem i spolszczyłem i nauczyłem się w 1/3 pisać proste pluginy, robiłem to wszystko z miesiąc, półtora miesiąca, nie powiem nie było łatwo miałem sporo problemów z tłumaczeniem pluginów, ale jakoś dałem radę, gdy wszystko już skonfigurowałem wgrałem silnik spigota, ponieważ bukkit już się zestarzał. Wszystko było już cacy, brakowały 2-3 pluginy głównie na frakcję oraz automatyczny system własnych miast, pobocznych rang. Mieliśmy już zakupionego team speaka (120 slotów), wykupioną reklamę serwera, oraz grafikę logo etc. Po tym wszystkim czekałem nadal na budowniczego, który się nie pojawił, wchodzę na MPCforum, a tam co? Pełno reklam serwerów Role-Play. Wtedy kompletnie odechciało mi się kończyć projektu, po prostu nie miałem już siły i chęci, jeżeli jest ktoś chętny na zrobienie takiego serwera, to mogę oddać pomysł w dobre ręce, chociaż nie wiem kto się podejmie takiego wyzwania, bo jest to cholernie ciężkie... Pozdrawiam. ;)

Cytat

“Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest zapisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu; do tego co przynosi pożytek wam i innym."

- Budda, Kalama Sutra

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No cóż , pomysł jest bardzo fajny , ale zbyt długo gram w mc i wiem że takie coś nie jest wstanie wypalić na większą skalę....

Po prostu gracze MC raczej nie są zbyt kreatywni w bawieniu się w RP czy RPG , większość graczy woli zbudować sobie domek, poklepać się po pyskach z innymi graczami a po tygodniu gry nudzi im się mc i kończą grę na serwerze.....

Mimo wszystko sam pomysł jest fajny

Opublikowano

Pomysł dobry, ale to wymaga ekipy, która się nie rozpadnie, jakiejś reklamy, wiedzy na temat tego.

Zagrałbym, ale czy grałbym to zależy od tego, czy serwer, by mi się rzeczywiście spodobał.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

x

Cytat

“Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest zapisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu; do tego co przynosi pożytek wam i innym."

- Budda, Kalama Sutra

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...