Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm, a może zrobił by ktoś poradnik jak dodawać nowe funkcje do source ponieważ większość osób szuka po zagranicznych forach

Jakie funkcję masz na myśli? :yay:

To jest ukryta treść, proszę

Hmm, a może zrobił by ktoś poradnik jak dodawać nowe funkcje do source ponieważ większość osób szuka po zagranicznych forach

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Problem po skompilowaniu. Skompilowałem, wszystko super, same sucessed, kiedy wrzucam metin2client.exe i próbuję odpalić klienta to mam taki błąd.

lsMC7kU.png

EDIT, wrzuciłem już to granny2, odpala klient i od razu zamyka go.

Coś już z rootami?

Edytowane przez Cigarette ^^
Opublikowano

Typu game_MySQL_query

Opublikowano

Witam, po skompilowaniu clienta, i zaaktualizowaniu pythona do wersji 2.7.6 przy starcie metin2client.exe włącza się cmd i wypisuje róźne rzeczy ( związane z clientem ) da się jakoś tego pozbyć? :)

Opublikowano

Witam, po skompilowaniu clienta, i zaaktualizowaniu pythona do wersji 2.7.6 przy starcie metin2client.exe włącza się cmd i wypisuje róźne rzeczy ( związane z clientem ) da się jakoś tego pozbyć? :)

Skompiluj binke jako Release, a nie z Debug

Opublikowano

Skompiluj binke jako Release, a nie z Debug

Dziękuje :) Teraz wszystko działa jak należy ;)

Opublikowano

Ehh, mam kolejny błąd którego samodzielnie nie umiem się pozbyć a mianowicie :

Error 1 error C2440: '=' : cannot convert from 'void (__cdecl *)(granny_log_message_type,granny_log_message_origin,const char *,granny_int32x,const char *,void *)' to 'granny_log_function (__cdecl *)' e:\1. AriosMT2\01. Severfiles\Kod Źródłowy\kraizy\mainline_released\mainline_sg\Srcs\Client\UserInterface\UserInterface.cpp 721 UserInterface

( Pojawił się on gdy postanowiłem zmienić granny według TuT'a Terenzo. )

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :)

Opublikowano (edytowane)

Db sie utworzyło,game nie.Co może być tego powodem.Zamała ilość ram ?

Lm97DfI.png

@wystarczyło zwiększyć ram , działa

Edytowane przez 14darek
Opublikowano

Problem po skompilowaniu. Skompilowałem, wszystko super, same sucessed, kiedy wrzucam metin2client.exe i próbuję odpalić klienta to mam taki błąd.

lsMC7kU.png

Coś już z rootami?

0217 00:08:00493 :: ui:2830: RuntimeWarning: tp_compare didn't return -1 or -2 for exception

0217 00:08:00494 :: 
introLogin.py(line:533) __LoadScript
ui.py(line:2823) LoadScriptFile
ui.py(line:3013) LoadChildren
ui.py(line:3013) LoadChildren
ui.py(line:2830) LoadChildren

LoginWindow.__LoadScript.LoadObject - <type 'exceptions.OverflowError'>:Python int too large to convert to C long

0217 00:08:00494 :: ============================================================================================================
0217 00:08:00494 :: Abort!!!!

z tego co pamiętam to do nie edytowanego pythona 2.7 od terenzo trzeba dopisać jakieś linijki . :v

W temacie z aktualizacją pythona napewno to jest :p

Opublikowano

lsMC7kU.png

Coś już z rootami?

z tego co pamiętam to do nie edytowanego pythona 2.7 od terenzo trzeba dopisać jakieś linijki . :v

W temacie z aktualizacją pythona napewno to jest :p

w tym problem że terenzo usunął ten temat ;p

Opublikowano

Nie wiem czy to celowo zrobiłeś ale w kopii stripowania game jest błąd, mianowicie jest [TAB]@StriP $(TARGET)

a powinno być tak

[TAB]@StriP $(TARGET)

hN7JeI6.png

Opublikowano

Nie wiem czy to celowo zrobiłeś ale w kopii stripowania game jest błąd, mianowicie jest [TAB]@StriP $(TARGET)

a powinno być tak

[TAB]@StriP $(TARGET)

Nawet sobie do notatnika skopiowałem bo pomyślałem, że ślepy jestem, ale serio nie ma różnicy w tych dwóch co podałeś.  ^^  ^^

Opublikowano (edytowane)

a powinno być tak

[TAB]@StriP $(TARGET)

Nawet sobie do notatnika skopiowałem bo pomyślałem, że ślepy jestem, ale serio nie ma różnicy w tych dwóch co podałeś.  ^^  ^^

Stawiam, że chodziło mu o: "StriP" < "strip" (bo tak powinno być)

Edytowane przez 420 wons it
Opublikowano (edytowane)

Teraz to ja błąd zrobiłem XDDDDDDD

U Ciebie w kopii jest tak 

http://wklej.to/gVUJU

A powinno być tak 
http://wklej.to/wyYg5

Sorry, ze daje na wklej, ale mi podmienia funkcje dlatego wyżej w moim poście były dwie takie same funkcje

@NoName#2 czytaj upgrade

#Edit

Jeśli nie celowo to popraw i będzie git.

#Edit

Link clienta exaliona wygasł, weź masz tutaj new 

Edytowane przez Mati.

hN7JeI6.png

Opublikowano

Teraz to ja błąd zrobiłem XDDDDDDD

U Ciebie w kopii jest tak 

"[TAB]@StriP $(TARGET)"

A powinno być tak 

"[TAB]@StriP $(TARGET)"

Kto na taki nick i Ci wpierdziela XDDD

Ale pewnie tak jak wonsik mówi :D I jeśli tak to nie zrobiłem tego celowo :C

Opublikowano

Takie pytanie jak pracuje na exalionie to jeśli zmienie binke z czystego kodu to będzie wszystko normalnie pracować ? I czy moge sobie spokojnie w tym zaktualizować pythona itd ?

Gość Lajk™
Opublikowano

Takie pytanie jak pracuje na exalionie to jeśli zmienie binke z czystego kodu to będzie wszystko normalnie pracować ? I czy moge sobie spokojnie w tym zaktualizować pythona itd ?

Ja ostatnio wrzucałem binke od terenzo to się uruchomić nie chciał, ale próbuj na czystej. Powinno wszystko działać, w razie jakby nie działało to .py 2.2 ;)

Opublikowano (edytowane)

Tak, będzie all działało, w sumie ja zaraz będę to samo robić to Ci powiem co zmienić, jeśli będą jakieś problemy.

#Edit

Mi normalnie działa tylko cos wybór postaci nie działa :O

Ale wystarczy podmienić pliki od tego i all git bd

Am i usuń pierwsza linijke z pliku z root - playersettingsmodule.py

Tak, będzie all działało, w sumie ja zaraz będę to samo robić to Ci powiem co zmienić, jeśli będą jakieś problemy.

#Edit

Mi normalnie działa tylko cos wybór postaci nie działa  :O

Daj syserr z błędem po wyrzuceniu z gry  ;)

Sam mogę sobie to naprawić ale po co jak za kilka dni zakoduje sobie nowe. ;]

Edytowane przez Mati.

hN7JeI6.png

Opublikowano (edytowane)

Czystą wsadze od niczego chyba lepiej sobie będę robił kopie tego co dodaje :)

Jeszcze takie pytanie dlaczego pas mi się nie zakłada client exaliona jak wcześniej pisałem chyba tam w bince była dodana ta funkcja w bazie serwera raczej wszystko ok.

Edytowane przez Elitos
Gość Lajk™
Opublikowano

#Edit

Mi normalnie działa tylko cos wybór postaci nie działa :O

Daj syserr z błędem po wyrzuceniu z gry ;)