Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.6.4][RPG] Avernus RPG

Galador256

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UWAGA: Wprowadzone zostały drobne zmiany w paczce serwera (poprawki ID przedmiotów), naprawiające błędy z craftingiem. Jeśli ktoś nie może się dziś zalogować na serwer, niech ponownie zainstaluje paczkę

Dodatkowo:

2hh2cys.png

18 czerwca (sobota) o godzinie 20:00 odbędzie się w Eternum turniej walki w przestworzach. Rywalizujący gracze otrzymają na czas turnieju balon, zapas paliwa oraz uzbrojenie. Uczestnicy będą zmagać się w losowo wybranych parach. Zwycięzca przechodzi do kolejnego pojedynku, aż tym sposobem wyłoniony zostanie najlepszy z nich.

Zasady Szczegółowe:

Areną zmagań będzie obszar powietrzny nad Eternum. Przekroczenie granicy miasta podczas starcia oznacza dyskwalifikację zawodnika. Zawodnik którego balon wyczerpie paliwo pierwszy uważany jest za pokonanego. Uczestnicy pojedynku mogą stosować każdą zgodną z mechaniką gry taktykę aby zabić przeciwnika albo strącić jego balon. Przed startem z wyznaczonych miejsc każdy uczestnik otrzymuje strój pilota oraz uzbrojenie składające się z repeatera oraz rewolweru (obydwie bronie w pełni załadowane). Zwycięzca całego turnieju otrzyma 250 Denarów oraz rewolwer wysadzany diamentami.

images.jpg

• Odpowiedzi 660
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Avernus poszukuje osób pragnących dołączyć do jego administracji. Jesteśmy serwerem, który utrzymuje się na polskiej scenie Minecrafta od ponad pięciu lat. Mamy za sobą dwie zamknięte edycje oraz setki graczy, którzy przez ten czas przewinęli się przez nasze progi. Wielu z nich wracało do nas po dłuższym czasie odkrywając, że zapewniamy bardzo ważne rzeczy - stabilność, pewność oraz profesjonalne zarządzanie. Zbudowaliśmy społeczność pasjonatów, lubiących budować, tworzyć i wcielać się w odgrywane postacie. Zawsze jednak nadchodzi ten czas, kiedy stara kadra administracyjna musi odejść, a na jej miejsce wkraczają nowi ludzie. Właśnie teraz dla Avernusa nastał ten czas. Dlatego też zapraszamy do współpracy wszystkie zainteresowane osoby, pragnące znaleźć bezpieczną i pewną przystań w świecie efemerycznych, tandetnych serwerów. Zapraszamy tych, którzy chcą przekształcać swoją wizję w rzeczywistość, współtworząc serwer nie mający sobie równych. Oto kogo poszukujemy:

Architekci: Uważasz, że potrafisz projektować i wznosić piękne budowle? Masz pomysł na niesamowity pałac, świątynie czy całe średniowieczne miasto? Być może jesteś tym, kogo właśnie potrzebujemy! I pamiętaj, że cokolwiek godnego uwagi u nas zbudujesz, przetrwa to LATA i będzie zachwycać kolejne grupy graczy odwiedzających serwer!

Scenografowie: Masz w głowie mnóstwo koncepcji przygód, bohaterów niezależnych oraz smaczków fabularnych? Lubisz tworzyć historię świata, projektować zadania i wiązać je w sieć rozbudowanych kampanii? Jeśli do tego znasz moda Custom NPC zapraszamy do nas! Będziesz mógł odcisnąć trwałe piętno na fabule tworzonej wspólnie rzeczywistości.

Animatorzy: Lubisz organizować atrakcje dla graczy? Doskonale bawisz się przygotowując różnego rodzaju niespodzianki oraz konkursy? Jesteś właśnie tym na kogo czekamy! Na naszym serwerze będziesz mógł zająć się koordynacją i prowadzeniem eventów!

Zgłoszenia, w których należy napisać co nieco o swoim doświadczeniu oraz ewentualnym stażu w administracji innych serwerów wysyłajcie na PW.

images.jpg

Opublikowano

Zmienia się na lepsze, ale dalej wygrywają i łamią regulamin ci, którzy płacą!

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Dużo osób gra na tym serwerze? 

Na serwerze w zależności od godziny możesz spotkać 10-30 osób przewijających się w ciągu całego dnia.

images.jpg

Opublikowano

@Galador256 Wiesz, przewijać to się może i nawet setka osób, a grać może nikt.

Z tego co widziałem straszne pustki, pluginy nie są nadal spolszczone (jesteśmy w Polsce, wygląda to jakby zostało wrzucone do folderu i zostawione)

Mapa całkiem dobra, ale nie czuć klimatu jak się widzi tabliczki typu "co to k***a jest :D"; "tutaj trzeba skończyć balkon". Nie ma z kim odgrywać akcji role-play, brak jasno wytyczonej ścieżki rozwoju postaci. Forum nie działa, instalacja launchera jest dosyć wymijająca. 

Jesteście na rynku już kilka lat, postarajcie się doprowadzić to do stanu grywalnego.

Opublikowano

- serwery RPG oparte na modach zawsze były mało popularne

- Minecraft traci popularność, ludzie wolą inne gry. Trzymają się jeszcze serwery typu easyhc itp

- Pluginy nie miały być spolszczone i nie będą spolszczone. Tym bardziej, że spolszczając pluginy a pozostawiając wykluczające spolszczenie mody serwer będzie w połowie po angielsku w połowie po polsku, co jest bez sensu. Poza tym angielski powinien każdy znać w dzisiejszych czasach

- Tabliczki są koniecznymi wskazówkami dla osób budujących lokacje

- Ścieżkę rozwoju postaci wytyczasz sobie sam w oparciu o schemat rozwoju profesji

- Forum ma niekiedy problemy wynikające z winy hostingu (czasem nie działa)

- Trwa nabór do administracji - jeśli masz KONKRETNE pomysły na ulepszenie serwera, zapraszam do złożenia kandydatury

images.jpg

Opublikowano

Mówienie, że Minecraft upada i nie ma Graczy jest całkowicie pozbawione sensu, ponieważ wiele serwerów się trzyma i robi to dobrze. Jest jeden dobry serwer role-play w Polsce i nie ma problemów z Graczami i spolszczeniem pluginów. Wskazówki można przekazywać w prywatnych wiadomościach, poukrywać to jakoś. Chcecie tworzyć role-play ale to wygląda bardzo chaotycznie. Nie ma podstawy - czyli ludzi, z którymi można byłoby kreować swoją postać. Nie da się handlować bo nie ma z kim, nie ma sensu tworzyć nowych wiosek bo nie ma na to zapotrzebowania. Kandydatury składać nie będę, bo nie w głowie mi prowadzenie takiego typu serwera. Jestem tylko komentującym, który przekazuję swoją opinię. 

Czas na porządny rework...

Opublikowano

Dlaczego twierdzisz że mówienie o tym że Minecraft umiera jest pozbawione sensu i wiele serwerów się trzyma, skoro zaraz potem piszesz, że jest w Polsce tylko jeden serwer RPG który się trzyma dobrze? Czy jeden to dla Ciebie wiele? Oczywiście nie rozmawiamy o klepach, easyhc skyblockach i freebuildach bo że one są popularne zaznaczyłem wcześniej.

Czy ten serwer o którym mówisz ma również oprócz pluginów spolszczone mody? Jakie rozwiązania z niego proponowałbyś u nas wprowadzić? Jaki masz pomysł na zwiększenie ilości graczy na serwerze? Masz jakieś konkretne propozycje czy nie posiadasz pomysłów?

images.jpg

Opublikowano

@Galador256 Zapominasz, że jestem Graczem, który korzysta z serwera. Nie jestem Administratorem i nie zarządzam tym serwerem, aby podsuwać pomysły i pisać jak rozwijać serwer, aby wszystko grało jak należy. Serwer o którym mówię, w bardzo dobry sposób to ominął - korzystając z rescource packa. 

To, że nie ma praktycznie serwerów RPG to nie znaczy, że gra upada bo jest wręcz przeciwnie. RPG to trudny typ serwera, który wymaga sporej pracy. Jednak raz porządnie zrobiony cieszy się dużą popularnością.

Opublikowano

Nie bardzo Cię rozumiem. Twierdzisz, że serwer wymaga wielu zmian, ale nie chcesz powiedzieć jakie to mają być zmiany. Czyli tak jakby sugerujesz by administracja domyśliła się czego chcesz. To dziwne podejście.

Natomiast co do serwera o którym wspominałeś nie wiem czy dobrze zrozumiałem - wykorzystanie resourcepacka jest remedium na małą ilość graczy, tak? Bo wybacz, ale piszesz niesamowicie chaotycznie a na dodatek bardzo ogólnikowo.

Pytałem też, czy na serwerze RPG o którym wspominasz są spolszczone mody, bo według mojej informacji nie ma spolszczonych (wiem już o jakim serwerze mówisz). Nie ma tam też wielu innych rozwiązań które są u nas, np. systemu rozwoju profesji, zaawansowanego rolnictwa oraz złożonej ekonomii opartej na zamkniętym obiegu waluty. Innymi słowy mówiąc tych dwóch serwerów nie można porównywać, ponieważ opierają się na innych założeniach mechaniki.

Stąd jeszcze raz moje pytanie - coś konkretnie wymaga w strukturze naszego serwera poprawy, aby serwer stał się bardziej atrakcyjny? Co dokładnie Ci się nie podobało i jako gracz chciałbyś aby wyglądało inaczej? Co sprawiłoby, że grałbyś chętnie na naszym serwerze?

images.jpg

Opublikowano

@Galador256 O widzisz, pojawiło się dobrze sprecyzowane pytanie, skierowane stricte do Gracza.

Widziałbym jakiś początkowy spawn tematyczny, gdzie po kolei wytłumaczone będą najważniejsze opcje serwera (np. npcty, które nakierowują na dane akcje).

Zmieniłbym pierwszy post pod względem graficznym, ludzie nie czytają takiego ogromu tekstu - to zwiększy ilość Graczy. Formatowanie czatu + dodanie kolorów, spolszczenie rejestracji to tyle co można wymagać pod względem konfiguracji pluginów. Mapa jak pisałem jest ładna, ale brakuje w niej informacji co jest czym. Np. "Tutaj wisi jakaś kartka, a na niej...". Coś było takiego chyba przy świątyni.

No i najważniejsze - wprowadzenie dobrego czatu role-play. No ale tutaj potrzeba Graczy. Można zwiększyć intuicyjność samego pobierania paczki modów. Instalacja jest źle opisana.

To jest do poprawy, nic wielkiego :P

Opublikowano

- W tej chwili jest tworzony już porządny i prosty w obsłudze launcher

- Na mapie w mieście startowym rozmieszczone są od niedawna napisy informacyjne (hologramy) opisujące w skrócie najważniejsze zasady mechaniki serwera

- do ściągnięcia z działu Download jest też bardzo szczegółowy tutorial prowadzący gracza "za rączkę" od samego początku

- Podobnie wygląda sprawa z NPC oraz questami wprowadzajacymi - to wszystko jest właśnie rozwijane przez nową administrację (polecam poczytać nasze forum)

- Istnieją cztery rodzaje czata - miejski, nacyjny, lokalny i szept. Dwa ostatnie są czatami RP. Każdy ma inne oznaczenia kolorystyczne, formatowanie i inne tagi.

- Pluginów nie będziemy spolszczać bo tak jak mówiłem, częściowo spolszczony serwer to coś gorszego niż serwer całkiem po angielsku. A modów spolszczyć się nie da.

images.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...