Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polski Priv Dekarona

xDD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu nie chodzi o komercję i kasę pokażmy ludziom że my polacy też coś umiemy i chcemy.

A zarabianie kasy przez server zostawmy na potem. Myślę że jeżeli każdy kto krytykuje pomagałby byłoby latwiej i sprawniej.

Zobaczcie ja dałem Tutorial jak postawić taki server bez praktycznie żadnego wysiłku. Mi postawienie pierwszego servera pod DK zajeło około 5 godzin teraz taki server stawiam przktycznie w jakies 30 minut(co chyba skłania do myślenia). Co prawda każdy server ma jakieś wady czy też zalety jednak nikomu kto postawił prywatny server DK nie udało się zaimplementować do gry systemu marvik ( o ile wiecie o czym teraz mówię) co prawda koreańcy posiadaja taki system w grze co daje im naprawdę wielka przewagę nad wszystkimi prywatnymi serverami na całym świecie.

Teraz sami widzicie jak jesteśmy zacofani w te klocki niewiem jak jest na serverach 2moons czy globalnym serverze EU.

Więc zamiast narzekania i ostrych słów ktytyki pomagajcie i doradzajcie co wy byście zmienili i tak dalej.

P.S. Server jaki udało mi się postawić własnymi siłami bo wszystko co jest w kliencie to mieszanka trzech lub czterech klientów takich jak Soul Rusaki Fussion czy Umbrella z tych czterech serwerów działają jedynie tylko dwa czyli Rusaki i Fussion. Przebyłem już nie jeden server był Zan był nawet server gdzie po części był już zaimplementowany w grę i pliki serverowe System Marvik (System ten opiera się na samodzielnym robieniu itemów Magic, Noble czy Divine. Jednak jego wgranie na własny server i włączenie to naprawdę nie lichy orzech do zgryzienia.

Pozdrawiam i wyrazy szacunku dla wszystkich

EDIT@

Szanując czyjąś cziężką pracę napewno wyjdzie wam to na lepsze.

27402144507863919339.jpeg

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To zdaje się twój operator i siec i wiesz co poszperalem tu i ówdzie i sporo ludzi ma zablokowane twoje IP więc sorry ale nie skorzystam z żadnych twoich rad ani pomysłów malo ma cię na czarnej liście jeden z operatorów sieci internetowych w moim miescie. i chyba nie tylko on cie ma ale pół Polski i inne kraje ciekawe na ilu serverach masz zbanowane IP.

P.S. Życze powodzenia w dalszym chakowaniu innych do mnie nie radze sie juz dostawac, poniewasz twoje IP i przedzial z jakiego korzystasz zglosilem do zablokowania. + wszystkie porty dla twojego IP.

[Querying whois.ripe.net]

[whois.ripe.net]

% This is the RIPE Database query service.

% The objects are in RPSL format.

%

% The RIPE Database is subject to Terms and Conditions.

% See http://www.ripe.net/db/support/db-terms-conditions.pdf

% Note: This output has been filtered.

% To receive output for a database update, use the "-B" flag.

% Information related to '194.181.22.0 - 194.181.22.255'

inetnum: 194.181.22.0 - 194.181.22.255

netname: INTERNET-MARKETING-3W

descr: Creating Internet-based financial services and applications

country: PL

admin-c: AM8357-RIPE

tech-c: MT4105-RIPE

status: ASSIGNED PA

mnt-by: AS8308-MNT

source: RIPE # Filtered

irt: IRT-CERT-POLSKA

address: NASK

address: CERT Polska

address: ul.Wawozowa 18

address: 02-796 Warszawa

address: Poland

phone: +48 22 3808 274

fax-no: +48 22 3808399

e-mail: [email protected]

signature: PGPKEY-553FEB09

encryption: PGPKEY-553FEB09

admin-c: TI123-RIPE

tech-c: TI123-RIPE

auth: PGPKEY-553FEB09

remarks: emergency phone number +48 600 319 683

remarks: timezone GMT+1 (GMT+2 with DST)

remarks: https://www.trusted-introducer.org/teams/cert-polska.html

remarks: This is a TI accredited CSIRT/CERT

irt-nfy: [email protected]

mnt-by: TRUSTED-INTRODUCER-MNT

person: Andrzej Markowski

address: ul. Rakowiecka 36

address: 02-532 Warsaw

phone: +48 22 606 37 50

fax-no: +48 22 606 37 50

nic-hdl: AM8357-RIPE

person: Marek Traba

address: ul. Rakowiecka 36

address: 02-532 Warsaw

phone: +48 22 606 37 50

fax-no: +48 22 606 37 50

nic-hdl: MT4105-RIPE

% Information related to '194.181.0.0/16AS8308'

route: 194.181.0.0/16

descr: NASK (PL)

descr: Provider Local Registry

origin: AS8308

Śmiech i nic więcej,moim dostawcą neta jest NASk a kiedyś nią nie był ale teraz jest ze względu na zmniejszenie pingu i zwiększenia prędkośći,co do mojego IP blokuj do woli,tylko przeczytaj o tunelowaniu i że twoje teorie są błędne,chciałem CI pomóc a ty mnie oczerniasz,jako że od 2007 roku CB Dekaron robiłem hacki wiem dość sporo o strukturze gry,a ty śmiesz wygadywać takie głupoty że ktoś mnie blokuje?Jakiś durny pserv co robiłem na nim GM hack? żadnych konkretów,tylko puste słowa......żal mi Cię człowieku,tylko nie dziw się że pracujesz sam skoro tak traktujesz ludzi którzy chcą Ci pomóc.

PS:Skoro dziwi Cię zbanowane IP gdzieś na serwerze gdy się hackuje w grach to ja nie pojmuje twojego toku rozumowania.Zastanów się o co Ci tak naprawdę chodzi.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

NASK to instytucja specyficzna. W 1991 roku koordynowała podłączenie Polski do internetu, dziś zaś zarządza wszystkimi adresami z końcówką "pl”

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Powodzenia

Gawron

Opublikowano

Śmiech i nic więcej,moim dostawcą neta jest NASk a kiedyś nią nie był ale teraz jest ze względu na zmniejszenie pingu i zwiększenia prędkośći,co do mojego IP blokuj do woli,tylko przeczytaj o tunelowaniu i że twoje teorie są błędne,chciałem CI pomóc a ty mnie oczerniasz,jako że od 2007 roku CB Dekaron robiłem hacki wiem dość sporo o strukturze gry,a ty śmiesz wygadywać takie głupoty że ktoś mnie blokuje?Jakiś durny pserv co robiłem na nim GM hack? żadnych konkretów,tylko puste słowa......żal mi Cię człowieku,tylko nie dziw się że pracujesz sam skoro tak traktujesz ludzi którzy chcą Ci pomóc.

PS:Skoro dziwi Cię zbanowane IP gdzieś na serwerze gdy się hackuje w grach to ja nie pojmuje twojego toku rozumowania.Zastanów się o co Ci tak naprawdę chodzi.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

NASK to instytucja specyficzna. W 1991 roku koordynowała podłączenie Polski do internetu, dziś zaś zarządza wszystkimi adresami z końcówką "pl”

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Powodzenia

Gawron

Po pierwsze prino włamales sie na prywatny komputer, po drugie primo moge domagać się scigania takiego osobnika jak ty, więc jeśli nie chcesz posiedzieć za kratami za wlamywanie sie do cudzych komputerów zamknij się. a jak ci server nie pasi ić na globala i tam hakuj. a nie privy.

koniec tematu.

EDIT@

Co do tego ze sam pracuje nad wszystkim, to oznacza tylko tyle ze nie lubię zamieszania, sa rzeczy nad którymi pracuję z zaufanymi ludzmi ty niestety taką osobą nie jesteś jak można ufać komuś kto się włamóje do czyjegoś kompa.

Dla mnie HAKER to HAKER

Jednak Sznuje tylko takich co nie szkodzą innym a ty niestey namieszaleś mi w kompie więc wybacz.

(to nie pokora to tylko grzeczność tak mi nakazuje)

Opublikowano

Ja Ci powiem tyle że mnie nie zastraszysz jeśli sprawa trafi do sądu a ty nie będziesz miał mocnych dowodów i tylko stracę na Ciebie czas to uwierz mi że obciążę Cię wszystkimi kosztami sądowymi i wytoczę sprawę cywilną o zniesławienie,dopiero wtedy poczujesz co to jest "prawo",może zrozumiesz że nie warto igrać z ludźmi i będziesz uważać na wypowiadane słowa,co do słowa "hacker" to masz błędną teorie,a teraz coś żebyś zapamiętał na całe życie.

//"Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.""//

Haker (ang. hacker) – osoba o bardzo dużych, praktycznych umiejętnościach informatycznych (lub elektronicznych) która identyfikuje się ze społecznością hakerską. Hakerzy odznaczają się bardzo dobrą orientacją w Internecie, znajomością wielu języków programowania, a także świetną znajomością systemów operacyjnych, w tym zwłaszcza z rodziny Unix (GNU/Linux, BSD itp.).

Znaczenie słowa "haker" w masowych mediach jest inne niż stosowane przez społeczność hakerską. Media powszechnie używają go wobec osób łamiących zabezpieczenia systemów komputerowych, co w słownictwie informatycznym określa się mianem "crackingu", a osoby łamiące te zabezpieczenia mianem "crackerów". Określanie crackerów mianem hakerów jest bardzo źle widziane w środowisku, gdyż etyka hakerska sprzeciwia się cyberprzestępczości.

Łamanie zabezpieczeń wymaga często bardzo wysokich umiejętności technicznych, można więc powiedzieć, że część crackerów stanowią hakerzy. Crackingiem sieciowym zajmują się jednak również osoby mające niewielkie pojęcie o komputerach, używające gotowych programów do łamania zabezpieczeń. Wśród hakerów takie osoby określa się pejoratywnie script kiddie (dosłownie skryptowy dzieciak).

Cracker (z ang., dosłownie łamacz) – osoba zajmująca się łamaniem zabezpieczeń komputerowych (crackingiem).

Wyróżnia się dwie główne kategorie działań crackerów:

łamanie zabezpieczeń zamkniętego oprogramowania (zobacz: crack, cracking, CrackMe, patch),

łamanie zabezpieczeń serwerów (zobacz: exploit, gry crackerskie).

Zapoznaj się z tym tekstem a może zrozumiesz co się dzieje na tym świecie,ja nie jestem 14-16 latkiem z którym możesz sobie igrać,przemyśl to wszystko puki nie jest za późno.

PS:żeby włamać się komuś do PC ofiara musi być naprawdę nierozważna,brak zapory,anty-vira,brak świadomości co instaluję i klika.

Opublikowano

A ja wam obojgu powiem tyle: Takie sprawy się załatwia na gg, bądź przez telefon, albo w sądzie, tym bardziej że Shadow ma obronę przez posty tutaj ^^

Za zniewagę, śmiecenie czyjegoś mienia, włamywania się na czyjeś dobra, są surowo karane ( w znaczeniu przenośnym) Ten temat nie służy od zniesławiania innych i kłocenia się, nie po to ów został on założony. Poinformuje o tym Shinka ^^

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Jaką on ma obronę tutaj?kpisz sobie ze mnie?oskarżenia bez potwierdzenia,czy dał jakiś dowód na moje rzekome włamania których nigdy nie dokonałem?powiem tak,od czasów Closed Beta robię cheaty do 2moons/Dekaron,wcześniej Swat4 i paru innych gier,swoje "dzieła" udostępniałem publicznie i nikt nie miał żadnych zastrzeżeń,kiedyś częściej bywałem na tym forum jak jeszcze Energy był bardzo aktywny tak samo Quazu i też dzieliłem się swoimi spostrzeżeniami,ale przeszedłem na konkurencyjną stronę i tam już zostałem,a prowadzić "konwersację" z człowiekiem który nie odróżnia hackera od crackera nie ma większego sensu,chciałem dobrze ale niektórzy po prostu tak mają,chciałem wrócić na to forum ze względu na rodaków ale widząc jak niektórzy odwdzięczają się za chęć pomocy nie jestem w stanie tu zostać dłużej,trzymajcie się i nie poddawajcie się,dążcie do celu mimo przeszkód.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jaką on ma obronę tutaj?kpisz sobie ze mnie?oskarżenia bez potwierdzenia,czy dał jakiś dowód na moje rzekome włamania których nigdy nie dokonałem?powiem tak,od czasów Closed Beta robię cheaty do 2moons/Dekaron,wcześniej Swat4 i paru innych gier,swoje "dzieła" udostępniałem publicznie i nikt nie miał żadnych zastrzeżeń,kiedyś częściej bywałem na tym forum jak jeszcze Energy był bardzo aktywny tak samo Quazu i też dzieliłem się swoimi spostrzeżeniami,ale przeszedłem na konkurencyjną stronę i tam już zostałem,a prowadzić "konwersację" z człowiekiem który nie odróżnia hackera od crackera nie ma większego sensu,chciałem dobrze ale niektórzy po prostu tak mają,chciałem wrócić na to forum ze względu na rodaków ale widząc jak niektórzy odwdzięczają się za chęć pomocy nie jestem w stanie tu zostać dłużej,trzymajcie się i nie poddawajcie się,dążcie do celu mimo przeszkód.

Pozdrawiam

IP Address 194.181.22.4

Host 194.181.22.4

Location PL, Poland

City Pruszków, 67 -

Organization Creating Internet-based financial services and app

ISP NASK Research and Academic Computer Networks

AS Number AS8308 NASK Research and Academic Computer Networks

Latitude 52°16'67" North

Longitude 20°83'33" East

Distance 1070.70 km (665.31 miles)

Zrobienie postaci GM/DEV/OPR/DEKARON to najprostszy sposób na sprawdzenie serwera,wystarczy skrypt w SQL gdzie tylko wpisani GM itd. mogą się logować,na obecną chwile potrzebujesz dobrego programisty znającego się na ASM i C+ wtedy osiągniesz o wiele więcej niż do tej pory.

Życzę sukcesów i oby tak dalej.

PS:Wybacz za te pseudo"haczenie" ale taka już moja natura.

A to chyba twoje moze niech cie all maja na widelcu

A to twoje NASK to każdy z nas ma a ty chyba tak naprawdę sam nie wiesz kim jesteś do końca, może to ty powinieneś pomyśleć zanim coś hymm pier.............

Oskarżenia bez podstawy człowieku twoje zbanowane IP w BAZIE SQL chyba WYSTARCZY + logi systemowe a na tyle inteligętny nie jesteś zeby je usunąć.

Jeśli byś chciał udzielić pomocy czy rady nie włamywałbyś się do mojego servera i nie robił sobie postaci [DEV] i rozdawać itemy graczom, jeśli byłbys taki dobry napisał byś mi PW na stronie a nie tutaj na forum

P.S.

Przychylam się do Sylver

P.S.

Jótro server rusza ponownie po niewielkich perypetiach. i kilku innych dziwnych rzeczach jakie sie dzialy na moim kompie jak konto w systemie windows o nazwie SQLDebuger :)

Opublikowano

Polecam nauczyć się podstaw ASM gdyż ów GM Hack jest możliwy dzięki edycji exe gry a nie włamywaniu się do bazy danych,już Ci kiedyś mówiłem najpierw dowiedz się czegoś na dany temat a potem się wypowiadaj.Nijak mają się twoje oskarżenia więc lepiej człowieku zamilcz i nie błaźnij się dłużej i wiedz że przez takich ludzi jak ty którzy nie wiedzą o czym piszą przechodzą na konkurencyjne fora.Tkwij dalej w swojej niewiedzy.

Opublikowano

Mam serdecznie dość rozmowy z tobą gawron25

ty swoja a ja swoje

koniec tematu

Ku....... ileż można w morde no

Poza tym nie o tym ted topic do ch.....

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam i dodaje male info co przybylo ostatnio na serverze

Poprawione animacje dla Parai w Loa + Dodany nowy NPC kolo Yuki.

Dodałem także 4 nowe mapy oto ich SS-y

Nowy NPC w LOA

dekaron 2011 01 06 03h 12m 03s 0625.jpg

ARCANA

dekaron 2011 01 06 05h 05m 58s 0000.jpg

Forest of Phantom

dekaron 2011 01 06 05h 12m 51s 0765.jpg

Elonohm

dekaron 2011 01 06 05h 19m 50s 0718.jpg

Shrine of Elonohm

dekaron 2011 01 06 05h 17m 24s 0625.jpg

Mapki nie są jeszcze dostępne i nie było jeszcze z nimi uptade. Jednak w pierwszej kolejności chcę poprawić wszystkie NPC + TP na Ardeca + Moby do tejże mapy

Opublikowano

Small UPDATE

SERVER ON

Dodane Wingi 1Lv i 2Lv i 4 Argaty - Helion LOA CASTLE i AXION w Braikan

Dodatkowo u Heliona można podności itemy na +

W planach dodanie innych itemów jak zmiana wszystkich sklepów i zmiana itemów na +9 we wszystkich sklepach.

Opublikowano

a jakie sa polskie prywatne servery dk bo jak narazie to chyba tylko to co ja postawilem chyba ze jest jakis o którym nikt nie wie lub nawet nie slyszał

a adres masz w moim podpisie wystarczy kliknac baner.

Mały update 36.10.86

update361086.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc wam mam takie pytanie na czym macie poczte bo jak sie rejestruje to mi pisze ze wysylanie e-maila nie powiodlo sie i juz rejestrowalem sie 3 razy pomozcie bo chetnie pogram z Polakami:P

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...