Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polski Priv Dekarona

xDD

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeżeli server zostanie przeniesiony to napewno bedzie 24/7

Narazie server stoi u mnie w domu ale nie mam pewności co do jego poprawnego działania

Jeżeli ktoś może to niech napisze tutaj na forum co sie dzieje podczas logowania.

27402144507863919339.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ponawiam pytanie.

Czy ktoś powie mi czy może się zalogować na server.

widziałem że przybyło kont w bazie SQL więc mam pytanie czy ktoś może się już spokojnie zalogować.

Opublikowano

A ja mam pytanie, czy zostaną zrobione mirrory do ściągnięcia clienta??? Mogę grać na tym servie, ale pobierać z mediafire ;/ Może chociaż megaupload? rolleyes.gif

Download z mediafire nie działa.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Dobra Nałozyłem patch z zewnętrzym IP na Dekarona Elite który i tak mi niedziała narazie więc zobacze, w tej chwili sie uptajduje.

@Edit

Coś się gra nie włącza, spróbuje na ogólnym to zrobić tylko zainstaluje.

Nie bądź Rusek! Daj minusa!

Opublikowano

Shadow, nie można zrobić tak by tylko się wklejało pliki potrzebne do uptade, lanchuer który łączy z wybranym serwer? Zamiast ściągania całego dekarona.

Opublikowano

Shadow, nie można zrobić tak by tylko się wklejało pliki potrzebne do uptade, lanchuer który łączy z wybranym serwer? Zamiast ściągania całego dekarona.

Może i by się dało ale każdy klient tej gry ma inne pliki w data.pak dlatego jak gramy na Eternia i wgrsz patch z naszego servera to będzie kupa albo bedziesz miał bugi ze statami lub skilami a moze sie okazać ze brakuje niektórych itemów

np: gemów jakie sam robiłem i dodawalem na server i do klienta moj klieny to efekt ponad rocznej pracy a i tak jeszcze nie wszystko jest zrobione.

Opublikowano

A jak by się lekko zmieniło któreś linijki data.pak? Ale sądzę że patche które się pobiera zmieniają data.pak i są w nich te itemki które dodałeś, tylko wiesz, ja się na tym nie znam za dobrze.

Spróbuje takie coś zrobić <Tylko z tym zewnętrznym IP patch coś takiego>.

@Edit :

-Na elite dekaron nie działa.

-Na globalu działa tylko się zalogować niemożna.

Opublikowano

Nieźle, nieźle.

Uczyniłem konto i ściągam clienta. Jeśli będzie się przyjemnie grało, to zgarnę kilku kumpli. ;]

Pozdro i szacun!

@edit

Przyjrzałem się nieco stronie i oto moje uwagi:

+Podoba mi się, że są płatności przez SMSy w złotówkach. Zawsze marzyłem o tym na Globalu, ale tutaj też może być. ;P

+Strona nawet nieźle ogarnięta. Jest chyba wszystko co potrzeba: forum i inne odnośniki.

-Proponowałbym zmienić background(tło) strony. Przez ten obrazek strona staje się mało czytelna i męczy wzrok przy dłuższym czytaniu.

-Znalazło się kilka literówek... Typu "Kąpletny" zamiast kompletny. Może to trochę pedantyczne, ale jestem na to wyczulony. :)

Tak czy inaczej- nie jest źle. ;]

(\__/)

(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your

(")_(") signature to help him gain world domination.

Opublikowano

Nieźle, nieźle.

Uczyniłem konto i ściągam clienta. Jeśli będzie się przyjemnie grało, to zgarnę kilku kumpli. ;]

Pozdro i szacun!

@edit

Przyjrzałem się nieco stronie i oto moje uwagi:

+Podoba mi się, że są płatności przez SMSy w złotówkach. Zawsze marzyłem o tym na Globalu, ale tutaj też może być. ;P

+Strona nawet nieźle ogarnięta. Jest chyba wszystko co potrzeba: forum i inne odnośniki.

-Proponowałbym zmienić background(tło) strony. Przez ten obrazek strona staje się mało czytelna i męczy wzrok przy dłuższym czytaniu.

-Znalazło się kilka literówek... Typu "Kąpletny" zamiast kompletny. Może to trochę pedantyczne, ale jestem na to wyczulony. :)

Tak czy inaczej- nie jest źle. ;]

No dzięki dzięki

Nad wszystkim pracuję w sumie sam więc wiesz nie jestem w stanie wszystkiego ogarnoąć w jeden dzień czy nawet tydzień za dużo roboty

Ale jak tylko server zostanie przeniesiony na nowy chost będę miał więcej czasu na prace nad stroną i takie tam

Poza tym po dopaleniu lanczera tez dalem rejestracje kont top PK PVP i kilka innych jak podstawowa informacja o statusie servera.

Miło jes przeczytać taką opinie co do tła to jestem jeszcze w trakcie dopasowywania wszystkiego wiec badź pewny ze poprawie wygląd strony.

co do samego servera sa jeszcze drobne nie dociągnięcia ale to tylko juz zabiegi kosmetyczne

Opublikowano

+Pomysł(chęć spolszczenia klienta,chęć zrobienia a7,niski ping,nie jestem pewien czy aby na pewno robisz to wszystko sam )

-Zabezpieczenia(nie potrzebny folder xigncode,brak zabezpieczenia SQL,(bananie ludzi i restartowanie serwera kiedyś CI się znudzi,strona powinna być niezależna gdy restartujesz serwer strona powinna działać)

Opublikowano

+Pomysł(chęć spolszczenia klienta,chęć zrobienia a7,niski ping,nie jestem pewien czy aby na pewno robisz to wszystko sam )

-Zabezpieczenia(nie potrzebny folder xigncode,brak zabezpieczenia SQL,(bananie ludzi i restartowanie serwera kiedyś CI się znudzi,strona powinna być niezależna gdy restartujesz serwer strona powinna działać)

Tak się składa ze nad wszystkim siedze sam co do zabespieczeń spokojnie wszystko sie juz nie bawem zmieni gdysz do pomocy bede mial administratora odemnie z sieci

A tak na marginesie dzieki za podpowiedzi.

A bana wiesz za co dostałeś więc no wybacz.

Opublikowano

Ortografia oraz styl pisania właściciela serwera świadczą o jego poziomie. A właściwie jego braku.

MASZ JAKIŚ PROBLEM KOLEGO

Nie oceniaj mnie jeżeli mnie nie znasz, a co do mojej otrografi to jest taka jaka jest, jak sie komuś nie podoba to już nie moja sprawa.

A tak na marginesie jaki ty masz styl, bo po ortografi raczej ciężko jest ocenić czyjś styl.

P.S. Taki jesteś dokładny i pedantyczny że aż mi cię szkoda.

Opublikowano

Zrobienie postaci GM/DEV/OPR/DEKARON to najprostszy sposób na sprawdzenie serwera,wystarczy skrypt w SQL gdzie tylko wpisani GM itd. mogą się logować,na obecną chwile potrzebujesz dobrego programisty znającego się na ASM i C+ wtedy osiągniesz o wiele więcej niż do tej pory.

Życzę sukcesów i oby tak dalej.

PS:Wybacz za te pseudo "haczenie" ale taka już moja natura.

Opublikowano

Zrobienie postaci GM/DEV/OPR/DEKARON to najprostszy sposób na sprawdzenie serwera,wystarczy skrypt w SQL gdzie tylko wpisani GM itd. mogą się logować,na obecną chwile potrzebujesz dobrego programisty znającego się na ASM i C+ wtedy osiągniesz o wiele więcej niż do tej pory.

Życzę sukcesów i oby tak dalej.

PS:Wybacz za te pseudo "haczenie" ale taka już moja natura.

chocby niewiem jaki byl programista na każde zabezpieczenie jest jakies obejscie jak nie z prawej strony to z lewej kazdy server na swoje luki ale wiesz o tym dobrze.

każde zabezpieczenie ma swoje luki to tylko kwestja czasu.

Opublikowano

Bardziej mi chodziło o dodanie aloken czy też edycja oryginalnego exe (a6/a7) żeby działał z twoim serwerem.

napisz mi na PW co dokladnie chodzi ci po glowie moze sie uda cos wymyslic

bo co dwie glowy to nie jedna

Opublikowano

Hm ja powiem tak .

Znalezienie ekipy to nie ejst problem bo napewno jest dużo osub co sie na tym znaja no w tym moge tez wymeinic siebie bo byłem adminem ale sprzęt nie wystarczy co najwyzej na tymczasowy server który zaraz padnie albo nie bendzie chciało sie go komus trzymać.

A jak juz macie na mysili dobry Polski server na którym bendzie ktoś grał poza adminami GMami Devami MODami itd. To cza zainwestować a najlepiej sponsora, no nie muwie ze te pieniadze by sie pużniej nie zwruciły moze by sie i zwruciło 2 tyle ale watpie zeby ktos w to zainwestował.

Z dobrym serverem to mam na mysili cos jak EliteDekaron albo conajmiej coś takiego jak Zan bo inaczej moim zdaniem stawianie takich serverów nie ma sensu bo zaraz padną.

Ale wątpie że by ktoś w to zainwestował zrobił dobra reklame itd bo reszta to pikusi czyli pliki serverowe.

heh naucz się najpierw ortografi potem pisz posty

upps47.jpg

Szukam Privka Hard,Medium jak masz coś ciekawego proszę napisz na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...