Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polski Priv Dekarona

xDD

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Siema, co Wy na to zeby postawić polski priv Dekarona, taki na większą skalę? Pliki mamy, instrukcje mamy, wystarczy dobra ekipa, troche chęci i jazda, co Wy na to?

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hm ja powiem tak .

Znalezienie ekipy to nie ejst problem bo napewno jest dużo osub co sie na tym znaja no w tym moge tez wymeinic siebie bo byłem adminem ale sprzęt nie wystarczy co najwyzej na tymczasowy server który zaraz padnie albo nie bendzie chciało sie go komus trzymać.

A jak juz macie na mysili dobry Polski server na którym bendzie ktoś grał poza adminami GMami Devami MODami itd. To cza zainwestować a najlepiej sponsora, no nie muwie ze te pieniadze by sie pużniej nie zwruciły moze by sie i zwruciło 2 tyle ale watpie zeby ktos w to zainwestował.

Z dobrym serverem to mam na mysili cos jak EliteDekaron albo conajmiej coś takiego jak Zan bo inaczej moim zdaniem stawianie takich serverów nie ma sensu bo zaraz padną.

Ale wątpie że by ktoś w to zainwestował zrobił dobra reklame itd bo reszta to pikusi czyli pliki serverowe.

Opublikowano

Ja moge podjąć coś w rodzaju patronatu...

Jeżeli ktoś ma serwer na choby tymczasowy serwer to można spróbować

16435562.jpg
Opublikowano

Posiadam dedyk w ovh, opłacany ponad 2 lata, obecnie stoi na nim forum i wykorzystuje 1% mocy maszyny [ale nie znam również wymagań technicznych na serwer dekarona. więc proszę o takie info jeżeli ktoś posiada]. Już rozmawiałem z pewną osobą o stworzeniu privdekarona, aczkolwiek trzeba by zgranych ludzi do pracy, gdyż przeróbek podejrzewam byloby mnóstwo. Dodatkowo przyda się dobry zapas pomysłów na eventy itd. Ważne, żeby nie zrobić tygodniowego serwa, tylko naprawdę włożyć w to trochę pracy, aby i efekt był widoczny [ w postaci wielu graczy na serwerze] :)

Opublikowano

Zróbcie server, wypromujcie go trochę ( tu akurat można się zaangażować na forach itd ), pokażcie, że wam zależy, wstawiajcie cały czas nowości,eventy, jak najmniej bugów i brak korupcji u GM i adminów i macie najlepszy server... Ludzie sami się znajdą :D Spróbujcie może coś z tego wyjdzie :D

Opublikowano

Ja do współpracy ejstem chętny technicznej jak i pomysłów bo znam sie w plikach troche tylko i znam kogoś kto by raczej tez był chetny bo mieliscimy razem server dobry tylko ze tak jak wczesiniej brak pieniedzy na hosta.

A znaleści ekipe trudno nie jest bo napewno będzie duzo chetnych osób ale żeby coś robili a nie dostana GM itemy i maja wszystko w dupie.

Jak cos moje gg:7488378

Opublikowano

Dajcie nam trochę czasu :). Mamy już pomysł teraz czas na jego realizacje. GM - za pomoc, możecie zapomnieć. Dlaczego? Przede wszystkim miałem już doświadczenie z prywatnymi serverami i wiem, że jeśli jest zbyt wiele osób trzymających władzę za jaja z reguły żle sie to kończy. Prędzej czy póżniej komuś palma odbije (udostępnianie plików servera, korupcja etc).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Serwer zapowiada się wyśmienicie ;)

Poczekamy, pogramy..

1247763594_TrueBloodSeason2.jpg As your Master, I command you!

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakbyście potrzebowali kasy na jakieś drobne wydatki co do utrzymania serwa czy reklame piszcie coś sie znajdzie xD

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam widzę że szukacie ludzi do ekipy pod serwer, jak miło że wreszcie coś się w tym kierunku dzieje jeżeli będziecie potrzebowali pomocy piszcie i jeżeli znajdę chwile wolnego czasu to pomogę w najgorszych sprawach. Choć na chwile obecną prowadzę rozmowy z moim dostawca internetu by serwer postawić u niego na łączu pomiędzy 5 a 10 Mbit/s w obie strony czyli Download i Upload w takich samych prędkościach.

27402144507863919339.jpeg

Opublikowano

W kwietniu założony temat i nic... dupa z tego będzie. Pomysł to nie wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...