Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FiberHost- Oferta Bedrock

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

hahah craftserve to jedno wielkie gówno. Placisz 30 zl za serwer, który przy 2 (!) graczach wywala serwer z wiad. Out Of Memory. CO K***A? Bylo tylko 2 graczy!? Zdecydowanie nie polecam tego badziewia.

Co do ramu, kolega, ktory miał swój serwer (zresztą całkiem popularny) miał 300 graczy na serwerze i wykorzystywał tylko 11 GB ramu. 

Opublikowano

Dzis sobie napisze maly plugin testujacy osiagi danych hostingow dam znac na dniach :>

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRocketovsky99 nowe konto do hejtowania? Mamy już kilkaset takich serwerów i nikt nie ma takich problemów jak opisujesz ;)

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

ogólnie oba hostingi nie są złe tylko na craftserve ten limit plików jest słaby szczególnie że wiele pluginów tworzy po kilka/kilkanaście plików na gracza:( choćby jak essentials

Opublikowano

BiggDaddy, fiberhost to kretacze bo calkiem przypadkiem zmieniaja nip i regon co rok. Czyzby komus nie chciało sie placic zusu? Fakt 1k/msc nie sa w stanie wyrobić to sie ratuja :P

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na csrv.pl nie mozna podpiac portu query pod Status na WWW. Serwer się sam wyłącza po czasie gdy nikt go nie uzywa. Niby takie to miało być zamaskowane ;D

Opublikowano

Na csrv.pl nie mozna podpiac portu query pod Status na WWW. Serwer się sam wyłącza po czasie gdy nikt go nie uzywa. Niby takie to miało być zamaskowane ;D

Nie polecam Craftserve !!!

Opublikowano

Nie polecam Craftserve !!!

Dlaczego?

Padnie ci mysql na fiberhoscie? Zresetuja Ci cale mysql do 0 :) 

@topic

Eh... Programisci mpc dalej na ten ram leca. Wiecie, ze ram to nie wszystko? I tak 8 gb wykorzystac no to chyba na skryptach serwer musi byc.

hahah craftserve to jedno wielkie gówno. Placisz 30 zl za serwer, który przy 2 (!) graczach wywala serwer z wiad. Out Of Memory. CO K***A? Bylo tylko 2 graczy!? Zdecydowanie nie polecam tego badziewia.

Co do ramu, kolega, ktory miał swój serwer (zresztą całkiem popularny) miał 300 graczy na serwerze i wykorzystywał tylko 11 GB ramu. 

A co to kolega ma plugin SKRIPT na serwerze? Nie dziw sie. A i ten dowody? Na @TheMolkaPL testowym serwerze nie bylo takich problemow, wszystko smigalo.

@topic

craftserve

wez testowy serwer i sam zobacz, bo mpc to takie "hejted: craftserve", grupa #cebuli

Opublikowano

Dlaczego?

@topic

Eh... Programisci mpc dalej na ten ram leca. Wiecie, ze ram to nie wszystko? I tak 8 gb wykorzystac no to chyba na skryptach serwer musi byc.

A co to kolega ma plugin SKRIPT na serwerze? Nie dziw sie. A i ten dowody? Na @TheMolkaPL testowym serwerze nie bylo takich problemow, wszystko smigalo.

@topic

craftserve

wez testowy serwer i sam zobacz, bo mpc to takie "hejted: craftserve", grupa #cebuli

Ja sam używam i bede używal tylko i wylacznie serwerow na Pukawce.pl tam jest jakos i sie placi za jakos, poprostu jak ktos mysli ze serwer za 30zl wytrzyma mu 80slotow to sie grubo myli <3 przy 15/20 osobach serwera ma powazne lagi i problem z renderingiem mapy,

Heh teraz pewnie napisz mi ze uzywam skryptow ??

Otoz nie serwer jak sprawdzalem mial tylko mapke 0 pluginow 0 skryptow (Skript to to tez plugin ten glowny) <3

Wbilo 15/20 osob z mojej gildi bo chcialem znimi przetestowac a tu matrze wyjebalo serwer i czekalem 2 godziny na wlaczenie odradzam !

Ps.

Nie cierpie pomocy na helpdesku czekam 1 lub 3 dni i dostaje skopiowana odpowiedz ze strony !

Opublikowano

@TheMolkaPL Timingi są wyłączone w bukkit.yml na jego serwerze.
Pan @xCeglix potrafi hejtować, ale nie potrafi dobrze skonfigurować swojego serwera w Craftserve, na którym ma niezły bałagan - sprawdzaliśmy (serwer numer 423514).

Co do helpdesku, to nie napisał na helpdesk, tylko wiadomość na forum, których nikt z helpdesku nie czyta (info w naszej sygnaturce), przy okazji zadając durne pytanie na które odpowiedź jest w ofercie.
Screenshot: https://i.imgur.com/hDEr0lM.png

Nieładnie. Bardzo nieładnie.

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

FIberHost to chała... nie ma gorszego.

Ja obecnie posiadam serwer na Craftserve. Działa idealnie. Oczywiście jeśli wewalisz pluginów masę i źle skonfigurowane to na pewno nie bd dobrze działać wszędzie. ­

4462514400953061278225.png

Opublikowano

@TheMolkaPL Timingi są wyłączone w bukkit.yml na jego serwerze.

Pan @xCeglix potrafi hejtować, ale nie potrafi dobrze skonfigurować swojego serwera w Craftserve, na którym ma niezły bałagan - sprawdzaliśmy (serwer numer 423514).

Co do helpdesku, to nie napisał na helpdesk, tylko wiadomość na forum, których nikt z helpdesku nie czyta (info w naszej sygnaturce), przy okazji zadając durne pytanie na które odpowiedź jest w ofercie.

Screenshot: https://i.imgur.com/hDEr0lM.png

Nieładnie. Bardzo nieładnie.

Serwer ktory sprawdziliscie jest mojego kolegi (ja go sponsoruje) jezeli mowicie ze balagan to mozecie pomoc ? hę ???

no własnie zalosne sa te wasze lajki jak cos napisze crftserve, tak lizecie im dupy ze nie da sie na to patrzec ...

Craftserve jezeli tak sprawdzacie ,,moj'' serwer to dlaczego nie sprawdziliscie ile E-mail poszlo na niego w waszym booku ?

Opublikowano

Serwer ktory sprawdziliscie jest mojego kolegi (ja go sponsoruje) jezeli mowicie ze balagan to mozecie pomoc ? hę ???

no własnie zalosne sa te wasze lajki jak cos napisze crftserve, tak lizecie im dupy ze nie da sie na to patrzec ...

Craftserve jezeli tak sprawdzacie ,,moj'' serwer to dlaczego nie sprawdziliscie ile E-mail poszlo na niego w waszym booku ?

bukkit.yml > plugin-profiling > true

wlacz serwer

/timings on

jak tam typy wbija to po 10 minutach renderowania mapy wpisz

/timings paste

i daj linka.

Jak juz mowilem, jak chce sie miec serwer to trzeba posiadac wiedze o poprawnej konfiguracji.

/--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------/

Masz zla opinie na temat craftserve? Podaj argumenty i jakies dowody np. timingi - tut jak je wlaczyc:

a tu jak zrobic je:

/timings on

zostaw na kilka minut i niby jak serw Ci sie wylacza po 10 minutach (np. out of memory) bedzie widac jaki plugin to powoduje, a nie sam craftserve...

/timings paste

i daj linka.

/--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------/

Opublikowano

Dlaczego?

@topic

@topic

craftserve

Przecież mówie, że MIAŁEM serwer testowy na craftserve. Nie używam pluginu SKRIPT, każdy wie że to gówno. I mówie jak było przy 2 graczach wywaliło serwer z wiad. Out Of Memory. Dziwi Cię to? Mnie absolutnie nie.

Opublikowano

Przecież mówie, że MIAŁEM serwer testowy na craftserve. Nie używam pluginu SKRIPT, każdy wie że to gówno. I mówie jak było przy 2 graczach wywaliło serwer z wiad. Out Of Memory. Dziwi Cię to? Mnie absolutnie nie.

Wiesz ile mnie to obchodzi, ze miales? Brak dowodu - hejter.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRocketovsky99 jak wywaliło ci Out Of Memory przy 2 graczach to musiałeś mieć coś mooocno zwalone. Każda osoba, która ma pojęcie o pluginach lub programowaniu zdaje sobie z tego sprawę. Na start serwery mają przydzielane 8GB pamięci. 4GB na gracza? Nieźle  xD

Konwersacje z Panem @xCeglix na supporcie: 

https://imgur.com/a/nInYY
Najdłuższy czas odpowiedzi to 12 godzin (na to samo pytanie zadawane po raz kolejny), większość wiadomości dostawała odpowiedź w ciągu kilkudziesięciu minut.
Zwalanie na kolegę może działa w gimbazie jak puścisz bąka, ale tutaj niestety nikt rozsądny w to nie uwierzy.

Opublikowano

Mnie dziwi, bo MI (na @TheMolkaPL serwerze) byly pluginy (dobrze dobrane + autorskie) i jakos przy 2 osobach NIC NIE WYWALILO. 

@1361622928-U485574.pngRocketovsky99 jak wywaliło ci Out Of Memory przy 2 graczach to musiałeś mieć coś mooocno zwalone. Każda osoba, która ma pojęcie o pluginach lub programowaniu zdaje sobie z tego sprawę. Na start serwery mają przydzielane 8GB pamięci. 4GB na gracza? Nieźle  xD

Konwersacje z Panem @xCeglix na supporcie: 

https://imgur.com/a/nInYY

Najdłuższy czas odpowiedzi to 12 godzin (na to samo pytanie zadawane po raz kolejny), większość wiadomości dostawała odpowiedź w ciągu kilkudziesięciu minut.

Zwalanie na kolegę może działa w gimbazie jak puścisz bąka, ale tutaj niestety nikt rozsądny w to nie uwierzy.

Moze kolega nie wie co znaczy "out of memory" i wrzucil 80 pluginow na start ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...