Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FiberHost- Oferta Bedrock

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pisze tutaj zeby dowiedziec sie waszej opinii o tej ofercie daja niby te 1000 slotow ale mi zalezy zeby 100 chodzilo bardzo plynnie ;-)

Czy oplaca sie kupic za
50zl z fiberhostu ?

Czy za 30zl z craftserver ?

1419589880001.jpg

Nagroda Każda ciekawa odpowiedź = Lajkus :-)

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ilość map, border, pluginy etc.?

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Jakie 16 GB ?! Pakiet bedrock jest za 100 zł (koniec promocji, jest info na głównej), ma 64 GB ramu i 1000 slotów chyba bez możliwości zmiany.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Fiberhost jak i craftserve, ja ci polecam lvlup lub slotex nie znasz slotexa to bardzo nie dobrze uwiez mi ze za ta cene bd mil naprawde duzo a sam ram to nie wszystko licza sie tez inne parametry takie jak procesor bo to od procesora zalezu czy serwer bd lagowac czy nie dysk jaka bd mial szybkosc aby szybko odczytywac pliki od graczy przepustowosc lacza aby nie pingowalo sam zdecyduj czy wolisz tanie gowno czy troszeczke drozsze ale lepsze

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

te oferty w fiberhoscie nie potrafiły utrzymać nawet 100 osób na serwerze. Na craftservie bez problemu to utrzymasz ;) mają o wiele lepsze rozwiązania z przydzielaniem zasobów.

Opublikowano

Zdecydowanie oferta hostingu CraftServe jest lepsza, pod tym względem, że więc na tym skorzystasz i więcej graczy uciągniesz, ale to również zależy od pluginów i ich obciążeniu na Twoim serwerze. 

Opublikowano

Idz na policje, fiberhost to jedne wielkie gówno, jedyne na co zasluguja to szacunek w wiezieniu ;-)

juz zmieniles zdanie ? 

Dlaczego blezur broni non premium ? 

bo sam nim jest

Opublikowano

te oferty w fiberhoscie nie potrafiły utrzymać nawet 100 osób na serwerze. Na craftservie bez problemu to utrzymasz ;) mają o wiele lepsze rozwiązania z przydzielaniem zasobów.

Craftserve ukrywa limity:

- 8 GB ram (po kontakcie można zwiększyć)

- od dawna limitują procesor. Na pytanie o limity procesora nie odpowiadają

Opublikowano

Craftserve ukrywa limity:

- 8 GB ram (po kontakcie można zwiększyć)

- od dawna limitują procesor. Na pytanie o limity procesora nie odpowiadają

Nikt nic nie ukrywa, wystarczy kliknąć w "więcej informacji" przy ofercie Premium:

1. Nielimitowana pamięć RAM
Każdy użytkownik dostaje tyle pamięci dla serwera ile może potrzebować. Specyfika Javy wymaga, aby podczas jej uruchomienia zawsze był określony limit dostępnej dla niej pamięci. Standardowo ustawiamy ten limit na 8192MB. Taka ilość pamięci wystarczy w przypadku większości dużych serwerów. Może zdarzyć się, że ktoś będzie potrzebował więcej pamięci np. z powodu dużej liczby równoległych światów na serwerze wraz z wieloma graczami. W takim przypadku, gdy serwer nie będzie poprawnie działał z powodu błędu "Out of Memory" to limit ten możemy stopniowo podnosić aż do 24 GB RAM. Liczba 24 GB (24576 MB) RAM to już nieosiągalny limit dla jednego poprawnie działającego serwera Minecraft.

3. Dynamiczny CPU

Na start, każdy serwer dostaje minimum cały jeden rdzeń procesora Intel® Xeon®. Limit jest dynamicznie zwiększany w zależności od liczby graczy online na serwerze.

Dostajesz lepsze gwarantowane parametry niż gdziekolwiek indziej.

Wszystkie hostingi limitują procesor i to nie do wartości typu 100% (cały 1 rdzeń) tylko 10% czy 20%.

Dziwne, że w ogóle wam tam te serwery jakoś działają :O

To, że support nie odpowie w 15 minut nie oznacza, że w ogóle nie odpisuje - nie gimbusujmy.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

Bedrock z fiberhostu może tych 1000 nie uciągnie, ale spokojnie 500 bez lagów.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

@D4n100 Jeżeli wypisujesz takie rzeczy to możemy się założyć, że nie miałeś żadnego serwera na którym było więcej niż 200 graczy online. Jakiego by tam sprzętu nie mieli pod spodem to nie ma szans żeby jakikolwiek pojedynczy serwer pociągnął 500 graczy bez lagów.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

Bedrock z fiberhostu może tych 1000 nie uciągnie, ale spokojnie 500 bez lagów.

gdyby srajkrafty dzialaly na kilku rdzeniach to moze by i pociagnelo ale to gowno takie nie jest

normalnie mozna uciagnac max 350 slotow 

Dlaczego blezur broni non premium ? 

bo sam nim jest

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMakaPaka666 nie wiem jak ty myślisz ale za 50 zł 300 osób online bez lagów to w uj dużo gdy na slotexie lub innych guwnach 8GB kosztuje x4 razy więcej 

Opublikowano

@topic jesli juz chcesz koniecznie hosting, a nie dedyka to:

CraftServe:

Tańsze, więcej ramu (z tego co wiem na start dają 8 gb ramu, lecz kiedy napiszesz do nich mogą oni zwiększyć go nawet do 24 a moze nawet więcej!)

FiberHost:

Nie jestem pewien ale za 500zl maszyna pod 1000 slotow? Jesli bez zadnych pluginow, mala mapa itp to powinno dać rade

*Ogólnie NIE polecam hostingów pod większe serwery :/

PS. Na craftserve nie mozesz podpiąć własnej domeny, oraz itemshopu (tak mi odpisali ;))

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

Bedrock posiada :

64 GB ram .

1000 Slotów .

Co daję nam 64 mb na gracza . 

Ja bym wolał zabrać te 100 slotów i żeby miało minimum 120 mb na slota .

Nowicjusz
Opublikowano

Bedrock posiada :

64 GB ram .

1000 Slotów .

Co daję nam 64 mb na gracza . 

Ja bym wolał zabrać te 100 slotów i żeby miało minimum 120 mb na slota .

Taki jest limit w panelu aby serwer w przypadku większego obciążenia się nie wyłączał. 

Pakiet Bedrock posiada 16gb ram. Tak mi napisała administracja z FiberHosta. 

Zgadza się jednak nie jest to limit sztywny, jeśli serwer zużywa realne parametry nawet nie musimy tego powiększać bo w panelu i ta jest kilkukrotnie większy limit. 

Opublikowano

Taki jest limit w panelu aby serwer w przypadku większego obciążenia się nie wyłączał. 

Zgadza się jednak nie jest to limit sztywny, jeśli serwer zużywa realne parametry nawet nie musimy tego powiększać bo w panelu i ta jest kilkukrotnie większy limit. 

Czyli ile taki serwer uciagnie ;-) ???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...