Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] EndTOOLS - Twój własny autorski tools na serwerze

.eNdox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na 1 plugin to dość fajny.

Jednak to samo jest w essentials.

To nie jest hejt.

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Molka ma racje ponieważ kto chce wywalić Essentials lub podpierdolone toolsy tirexa na plugin który nie ma 1/2 komend? 

Radzę ci następnym razem ukończ plugin w 100% i dopiero udostępnij bo na tą chwile się bezużyteczny. 

Endox widzę, że czytanie ze zrozumieniem boli ;x 

To nie hejt Kappa ;v

To hejt.

Opublikowano

@topic
Nie ma sensu instalowania/zamienienia pluginu zamiast własnych toolsów/essentials ponieważ tu są łącznie z 7-8 komend.
Plugin nie przydatny dopóki nie będzie skończony.

@NetherSky_ & @TheMolkaPL
Nie hejtujcie chłopaka, przynajmniej nie jest pro elo programistą skript'a!

Opublikowano

@topic

Nie ma sensu instalowania/zamienienia pluginu zamiast własnych toolsów/essentials ponieważ tu są łącznie z 7-8 komend.

Tylko teraz modne jest bycie pro elo programistą bukkita. Zaznaczam bukkita nie javy bo znajac zycie nikt nie potrafi glupiego hello world xrobic bez bukkita :v

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Molka ma racje ponieważ kto chce wywalić Essentials lub podpierdolone toolsy tirexa na plugin który nie ma 1/2 komend? 

Radzę ci następnym razem ukończ plugin w 100% i dopiero udostępnij bo na tą chwile się bezużyteczny. 

To nie hejt Kappa ;v

Panie, NetherSky_, jeżeli ty lubisz podpierdalać komuś pluginy jakiemuś tirexowi to proszę bardzo. Ale ja nie chce i ja to robię dla siebie, a po co ten plugin ma u mnie być na dysku skończę go i usunę ! Więc postanowiłem dodać go na MPC kto będzie chciał ten sobie weźmie kto nie będzie chciał to nie bierze.

@topic

Ja to robie tylko i wyłącznie dla siebie :)

I dziękuje, że ktoś jak ja tępi hejty.

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Opublikowano

~ Będzie rozwijany pracujemy nad systemem sklepow w menu inventory.

Opublikowano

Jak na znajomość javy od kilku dni ładny plugin. Lecz jeśli dodałeś /słońce dodaj też /deszcz i /noc bo to na razie połowy funkcji nie ma :) 
Ale co do pluginu ładny :) Rozwijaj się dalej.

Opublikowano

Ogarniamy to i owo teraz dodamy Banowanie, kickowanie, oraz Zarządzanie slotami serwera :)

Opublikowano

To tak trochę pomarudzę, pominę już bezsens tworzenia setnego pluginu z podstawowymi komendami.

Ogólnie kod jest ok, ucz się dalej, rozwijaj, może coś z tego będzie :)

A teraz moje czepianie się:

public void RegisterCommands()

metody nazywamy z małej literki :<

Nie wiem też po co używasz rejestrowania komend przez refleksje, skoro nawet nie wykorzystujesz żadnych związanym z tym możliwościami.

Dlaczego w każdej komendzie jest

if (!(sender instanceof Player)) {
      return true;
    }

Jak bym wpisał broadcast z konsoli to co? server wybucha?

Bo gdzie w tej komendzie jest potrzebny gracz?

public boolean execute(CommandSender sender, String arg1, String[] args)
  {
      return true;
    }
    if (!sender.hasPermission("endtools.broadcast"))
    {
      sender.sendMessage(Colors.fixColors("&3[endTOOLS] " + Config.No_permissions));
      return true;
    }
    if (args.length > 0)
    {
      StringBuilder sb = new StringBuilder();
      for (int i = 0; i < args.length; i++) {
        sb.append(args[i]).append(" ");
      }
      String toBroadcast = sb.toString();
      Bukkit.broadcastMessage(Colors.fixColors(Config.On_broadcast).replace("{BROADCAST}", toBroadcast));
      return true;
    }
    sender.sendMessage(Colors.fixColors("&3[endTOOLS] Nie podano tresci ogloszenia."));

return true;
  }

PS: rada: W bukkicie jest coś takiego jak biblioteczka "Apache Commons" z klasą StringUtils, można zrobić String str = StringUtils.join(strArray, ' '); i mamy pięknie połączone, bez zbędnego kodu i bez zbędnej spacji na końcu :P

Oraz "kolorujesz" tylko wiadomość z configu, a wpisany tekst już niezbyt., to już nie lepiej kolorować od razu podczas wczytania? (nie trzeba pamiętać wtedy o tym w kodzie)

Ta metoda też nie ma sensu:

public static String fixColors(String message)
  {
    if (message == null) {
      return message;
    }
    char[] c = message.toCharArray();
    for (int i = 0; i < c.length - 1; i++) {
      if ((c[i] == '&') && ("0123456789abcdefklmnor".contains(c[(i + 1)])))
      {
        c[i] = '§';
        c[(i + 1)] = Character.toLowerCase(c[(i + 1)]);
      }
    }
    return new String(c);
  }

Masz to samo w klasie ChatColor: http://jd.bukkit.org/rb/doxygen/d7/dc0/enumorg_1_1bukkit_1_1ChatColor.html#a8adf25d607a159c3ab6dcc1ba4403a5c

public static void motd_powitanie(Player p)
  {
    List<String> motd = new ArrayList();
    for (String string : Config.motd) {
      motd.add(string);
    }
    for (int i = 0; i < motd.size(); i++)
    {
      motd.set(i, ((String)motd.get(i)).replace("{PLAYER}", p.getName()));
      motd.set(i, ((String)motd.get(i)).replace("{ONLINE_MAX}", Bukkit.getServer().getMaxPlayers()));
      motd.set(i, ((String)motd.get(i)).replace("{ONLINE}", Bukkit.getServer().getOnlinePlayers().length));
      p.sendMessage(Colors.fixColors((String)motd.get(i)));
    }
  } 

Nie lepiej połączyć MOTD w 1 wiadomość, za pomocą StringUtils.join(motd, '\n') -> od razu podczas ładowania wiadomości z konfiguracji, nie ma sensu tego trzymać w liście, to tylko może być ułatwienie w konfiguracji, ale po załadowaniu to nie ma sensu.

I wtedy tylko walnąć replace na tym jednym stringu, i wszystko jest szybsze i wygodniejsze.

(to samo z innymi częściami kodu oczywiście)

BUG: w Quit event pobierasz wiadomość od join.

w Login event masz zaszytą w kodzie "ip" ts-a ts.nazwa.pl ... jaki to ma sens? :D 

Zostawiłeś debug w evencie od czatu, a do tego źle go używasz, format czatu działa tak samo jak format stringu, tam masz tylko 2 zmienne, jedna to wiadomość, druga to nick, i do tego w formacie możesz dodawać jakieś rangi i pierdoły. ALE nie wstawiaj do formatu wiadomości....

BUG: reload configu nic nie da, bo nie przeładowujesz samego pliku.

Po co używasz "getPlayerExact", to niewygodne dla admina, jak musi wpisać cały nick, dokładnie co do literki.

BUG: KickCmd nic nie robi.

Zaczynam marudzić gorzej od smerfa o.O, chyba czas spać... bo jeszcze zacznę wyzywać ludzi jak ona :D

1438614356923701010629.png

Opublikowano

To tak trochę pomarudzę, pominę już bezsens tworzenia setnego pluginu z podstawowymi komendami.

Ogólnie kod jest ok, ucz się dalej, rozwijaj, może coś z tego będzie :)

A teraz moje czepianie się:

public void RegisterCommands()

metody nazywamy z małej literki :<

Nie wiem też po co używasz rejestrowania komend przez refleksje, skoro nawet nie wykorzystujesz żadnych związanym z tym możliwościami.

Dlaczego w każdej komendzie jest

return true;
    }

Jak bym wpisał broadcast z konsoli to co? server wybucha?

Bo gdzie w tej komendzie jest potrzebny gracz?

public boolean execute(CommandSender sender, String arg1, String[] args)
  {
      return true;
    }
    if (!sender.hasPermission("endtools.broadcast"))
    {
      sender.sendMessage(Colors.fixColors("&3[endTOOLS] " + Config.No_permissions));
      return true;
    }
    if (args.length > 0)
    {
      StringBuilder sb = new StringBuilder();
      for (int i = 0; i < args.length; i++) {
        sb.append(args[i]).append(" ");
      }
      String toBroadcast = sb.toString();
      Bukkit.broadcastMessage(Colors.fixColors(Config.On_broadcast).replace("{BROADCAST}", toBroadcast));
      return true;
    }
    sender.sendMessage(Colors.fixColors("&3[endTOOLS] Nie podano tresci ogloszenia."));

return true;
  }

PS: rada: W bukkicie jest coś takiego jak biblioteczka "Apache Commons" z klasą StringUtils, można zrobić String str = StringUtils.join(strArray, ' '); i mamy pięknie połączone, bez zbędnego kodu i bez zbędnej spacji na końcu :P

Oraz "kolorujesz" tylko wiadomość z configu, a wpisany tekst już niezbyt., to już nie lepiej kolorować od razu podczas wczytania? (nie trzeba pamiętać wtedy o tym w kodzie)

Ta metoda też nie ma sensu:

public static String fixColors(String message)
  {
    if (message == null) {
      return message;
    }
    char[] c = message.toCharArray();
    for (int i = 0; i < c.length - 1; i++) {
      if ((c[i] == '&') && ("0123456789abcdefklmnor".contains(c[(i + 1)])))
      {
        c[i] = '§';
        c[(i + 1)] = Character.toLowerCase(c[(i + 1)]);
      }
    }
    return new String(c);
  }

Masz to samo w klasie ChatColor: http://jd.bukkit.org/rb/doxygen/d7/dc0/enumorg_1_1bukkit_1_1ChatColor.html#a8adf25d607a159c3ab6dcc1ba4403a5c

public static void motd_powitanie(Player p)
  {
    List<String> motd = new ArrayList();
    for (String string : Config.motd) {
      motd.add(string);
    }
    for (int i = 0; i < motd.size(); i++)
    {
      motd.set(i, ((String)motd.get(i)).replace("{PLAYER}", p.getName()));
      motd.set(i, ((String)motd.get(i)).replace("{ONLINE_MAX}", Bukkit.getServer().getMaxPlayers()));
      motd.set(i, ((String)motd.get(i)).replace("{ONLINE}", Bukkit.getServer().getOnlinePlayers().length));
      p.sendMessage(Colors.fixColors((String)motd.get(i)));
    }
  } 

Nie lepiej połączyć MOTD w 1 wiadomość, za pomocą StringUtils.join(motd, '\n') -> od razu podczas ładowania wiadomości z konfiguracji, nie ma sensu tego trzymać w liście, to tylko może być ułatwienie w konfiguracji, ale po załadowaniu to nie ma sensu.

I wtedy tylko walnąć replace na tym jednym stringu, i wszystko jest szybsze i wygodniejsze.

(to samo z innymi częściami kodu oczywiście)

BUG: w Quit event pobierasz wiadomość od join.

w Login event masz zaszytą w kodzie "ip" ts-a ts.nazwa.pl ... jaki to ma sens? :D

Zostawiłeś debug w evencie od czatu, a do tego źle go używasz, format czatu działa tak samo jak format stringu, tam masz tylko 2 zmienne, jedna to wiadomość, druga to nick, i do tego w formacie możesz dodawać jakieś rangi i pierdoły. ALE nie wstawiaj do formatu wiadomości....

BUG: reload configu nic nie da, bo nie przeładowujesz samego pliku.

Po co używasz "getPlayerExact", to niewygodne dla admina, jak musi wpisać cały nick, dokładnie co do literki.

BUG: KickCmd nic nie robi.

Zaczynam marudzić gorzej od smerfa o.O, chyba czas spać... bo jeszcze zacznę wyzywać ludzi jak ona :D

Coś czuje, że zrobisz coś dobrego z tego szybciej niż oni tutaj przez ten czas ;d

ARIONE-MINI.png

Opublikowano

Gówno nie skrypt jest już tego pełno na forum więc nie wiem po co dajecie kolejne beznadziejne skrypty.

No i tu się lekko mylisz :) To nie jest skrypt tylko plugin, jak nie wiesz to się nie wypowiadaj

Kliknij, aby przejść do prezentacji!
uMRdlxV.png

Opublikowano

Eee tam. Taki sam plugin jak essentials -_- Po prostu odradzam wam go instalować ;) Dla waszego serwera też będzie lepiej ;)

PS: Po co "Rejestrujesz" komendy?

Opublikowano

Eee tam. Taki sam plugin jak essentials -_- Po prostu odradzam wam go instalować ;) Dla waszego serwera też będzie lepiej ;)

PS: Po co "Rejestrujesz" komendy?

@gabrys07076

Refeleksja dla komend, pod commandMap działa lepiej niż commandExecutor, skoro o tym mowa.

Z tego co widze, prace stanęły.

giphy.gif

Opublikowano

Podajcie mi jakieś propozycje co dodać do pluginu :)

~ Aktualnie planuje dodać też autoMessage :D

~ Chcem dodać też RawMsg

Opublikowano

Nie pisz takich skryptów(nie skriptów) - pełno tego.

Oczywiście jako "zabawa" i edukacja tak, ale nie do udostępniania.

Napisz coś swojego. Nie kolejne toolsy, nie kolejny chat, nie kolejny... nie wiem co jeszcze. Zrób coś prostego, ale użytecznego i wystaw to na forum zagraniczne. Zobacz ich oceny. Spróbuj tworzyć coś nie szablonowo. Czy naukowiec szuka odpowiedzi na coś znanego? Czy artysta tworzy coś co istnieje? Czy piosenkarz śpiewa coś co już jest? Zadaj sobie to pytanie. Stwórz coś prostego, ale równocześnie pięknego.

I tutaj już się powtarzam... Ekhem... SKRIPT a skrypt to coś innego.

Z poważaniem - Yori "desperek" Mercury

aw

Opublikowano

@gabrys07076

Refeleksja dla komend, pod commandMap działa lepiej niż commandExecutor, skoro o tym mowa.

Z tego co widze, prace stanęły.

a niby czemu działa lepiej? co to za wymysły?

Nie dość że nie rejestruje z poprawnym aliasem, to jeszcze nie wykorzystuje żadnych możliwości takiej rejestracji, nie ma to żadnego sensu, a jedynie może powodować problemy.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

@gabrys07076

@liarek123

Nah

wspomnialem o tym , a gowniaki teraz jaraja sie :D

Ale że ja się jaram ;v ? Ja tam tamtego typa tylko uświadomiłem c;

a niby czemu działa lepiej? co to za wymysły?

Nie dość że nie rejestruje z poprawnym aliasem, to jeszcze nie wykorzystuje żadnych możliwości takiej rejestracji, nie ma to żadnego sensu, a jedynie może powodować problemy.

A właśnie wykorzystuje, tylko że już w klasach z komendami ;) Faktycznie, nie wykorzystuje tego jakoś zbyt dobrze, ale pewnie z czasem, przyda mu się to. Poza tym nie patrzyłem w cały jego kod z refelksją do commandMap, bo z tego co Mi się wydaje jak pierwszy raz wrzucićł ten plugin to jeszcze śmigał na commandexecutorach, więc się nie zagłębiałem, zobaczyłem tylko że zmienił i tyle c;

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...