Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] EndTOOLS - Twój własny autorski tools na serwerze

.eNdox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale że ja się jaram ;v ? Ja tam tamtego typa tylko uświadomiłem c;

A właśnie wykorzystuje, tylko że już w klasach z komendami ;) Faktycznie, nie wykorzystuje tego jakoś zbyt dobrze, ale pewnie z czasem, przyda mu się to. Poza tym nie patrzyłem w cały jego kod z refelksją do commandMap, bo z tego co Mi się wydaje jak pierwszy raz wrzucićł ten plugin to jeszcze śmigał na commandexecutorach, więc się nie zagłębiałem, zobaczyłem tylko że zmienił i tyle c;

Nie wykorzystuje żadnych możliwości, to samo da się zrobić używając czystego API, a po to jest API by go używać.

Idiotyzm, innego słowa nie znam.

Takimi rzeczami to można się bawić jak się potrzebuje dynamicznych komend, możliwości łatwego zmieniania komend, aliasów i wszystkich ustawień, a u niego i tak wszystko leci "zakodowane"

1438614356923701010629.png

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie pisz takich skryptów(nie skriptów) - pełno tego.

Oczywiście jako "zabawa" i edukacja tak, ale nie do udostępniania.

Napisz coś swojego. Nie kolejne toolsy, nie kolejny chat, nie kolejny... nie wiem co jeszcze. Zrób coś prostego, ale użytecznego i wystaw to na forum zagraniczne. Zobacz ich oceny. Spróbuj tworzyć coś nie szablonowo. Czy naukowiec szuka odpowiedzi na coś znanego? Czy artysta tworzy coś co istnieje? Czy piosenkarz śpiewa coś co już jest? Zadaj sobie to pytanie. Stwórz coś prostego, ale równocześnie pięknego.

I tutaj już się powtarzam...

Z poważaniem - Yori "desperek" Mercury

Po pierwsze, to nie jest skrypt.

Opublikowano

Widać ze kamilakime oglądałeś :) No ale cóż, szybko się uczysz :) plugin dobry, bardzo użyteczny ;-) pozdrawiam !

~ Kogo oglądałem człowieku ty też mi drugi raz na - mi robisz temat, uczyłem się od znajomego Hugo jak znacie to on mnie wprowadził ... A dalej samemu dochodziłem do tego jak co i dalej. 

Nie pisz takich skryptów(nie skriptów) - pełno tego.

Oczywiście jako "zabawa" i edukacja tak, ale nie do udostępniania.

Napisz coś swojego. Nie kolejne toolsy, nie kolejny chat, nie kolejny... nie wiem co jeszcze. Zrób coś prostego, ale użytecznego i wystaw to na forum zagraniczne. Zobacz ich oceny. Spróbuj tworzyć coś nie szablonowo. Czy naukowiec szuka odpowiedzi na coś znanego? Czy artysta tworzy coś co istnieje? Czy piosenkarz śpiewa coś co już jest? Zadaj sobie to pytanie. Stwórz coś prostego, ale równocześnie pięknego.

I tutaj już się powtarzam...

Z poważaniem - Yori "desperek" Mercury

~ To nie jest Skript, dostajesz Reporta po raz 2 mi to piszesz ...

Kieruje to do użytkowników takich jak tych dwóch wyżej w moim poście.

- Nie znasz się nie wypowiadaj !

- Pamiętaj jest coś takiego jak magiczny przycisk Raportuj !

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dlaczego już nie ma UPDATE?

Jeśli będzie i jeśli to przeczytasz to zrób w /spawn Teleportacje po 10 sekundach, i w configu zrób ile ma być sekund, zrób tez że jeśli się ma uprawnienie to teleportacja na spawn będzie od razu.

Opublikowano

Bez jaj, parę komend?

I co, usuniesz essentialsa i wgrasz to? To przecież nawet 'toolsy' nie są, tylko parę prostych do zrobienia komend.

Nie podoba mi się, kod jest zbyt mały, żeby go oceniać, Sama użyteczność pluginu spada na -1.

Nie będę wyzywał Cię od pseudo-koderów, bo takie wyzywanie to jest c*****e, i wiem że się dopiero uczysz. Ale na razie nie widzę w tym pluginie nic szczególnego, co mogło by przyciągnąć osoby, a tym bardziej zmienić go z essentialsem.

Tak wgl, to jest MySQL? Bo taki plugin bez dobrego zapisu mysql lub do wyboru flat nie jest dobry, i nigdy nie będzie.

I czemu nie ma tempbana/tempmuta? To bardzo proste, 5 minut roboty. Parsujesz czas i obliczasz bana, a potem sprawdzasz czy już minął.

Tak jak mówiłem, plugin nie jest zbytnio użyteczny, nie ma na prawde wielu rzeczy. 

Moje toolsy (ah ta skromność) ważą już 200 KB (do innych: nie 0.4-DEV tylko następna aktualizacja) i mają bardzo dużo funkcji i komend. PS: Są pisane przez 3 osoby. Tutaj nie masz szans zrobić dobrych toolsów bez teamu, po prostu nie dasz rady tego ogarnąć. :) (No chyba że jesteś nolifem jak dzikoysk xD)

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Wyjdź z tego tematu. Piszesz swoje toolsy to nie komentuj innych. Każdy pisze jak chce i ile chce. Może potrzeba komuś tylko tyle a tak jak w twoich stowniarki srarki itp.

Tak jak mówiłem, plugin nie jest zbytnio użyteczny, nie ma na prawde wielu rzeczy. 

Moje toolsy (ah ta skromność) ważą już 200 KB (do innych: nie 0.4-DEV tylko następna aktualizacja) i mają bardzo dużo funkcji i komend. PS: Są pisane przez 3 osoby. Tutaj nie masz szans zrobić dobrych toolsów bez teamu, po prostu nie dasz rady tego ogarnąć. :) (No chyba że jesteś nolifem jak dzikoysk xD)

Team 3 osobowy  xD Poczekam aż moje toolsy skończą się pisać to je upublicznię żeby was ośmieszyć co potrafi jedno osobowy team  

Opublikowano

@ZielonyKapturni

Ale się boje. 'żeby was ośmieszyć' no to pojechałeś.

Ale ty jesteś kox, ja jebie D: Sram już D:

Tak jak mówiłem,  te toolsy są naprawdę słabe, nic nie dodają, praktycznie brak jakichkolwiek komend. Nuda, i było.

ps: jedno osoby team gówno potrafi, chyba że jesteś dzikoyskiem. :) Essentials był pisany przez 10 osób. Coś jeszcze? :*

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano
  • Toolsy yh

9SWMQYF.png

• Sortiq

r3AqEj9.png

• bartexy

roLycqg.png

To są toolsy a ty co tworzysz to jest kolejny essentials który bd jednym wielkim syfem z zbędnym kodem i ilością programistów dorównującym prawie Microsyfowi

Opublikowano

@ZielonyKapturni

Tak jak mówiłem,  te toolsy są naprawdę słabe, nic nie dodają, praktycznie brak jakichkolwiek komend. Nuda, i było.

ps: jedno osoby team gówno potrafi, chyba że jesteś dzikoyskiem. :) Essentials był pisany przez 10 osób. Coś jeszcze? :*

essentials nawet pisany przez 1 osobe bylby lepszy od tych waszych pseudo autorskich toolsow

Opublikowano

@ZielonyKapturni

x

Opublikowano

@ref

Opublikowano

Jak na początek to ładnie. 

╔══╗♫ 
║..   ║♫ ♫ 
║(O)║ ♫ ♫ ♫ 
╚══=

Opublikowano

@filippop1

Morda tam cebulaku, ja jeszcze pamietam jak rok temu gówno z javy umiales a teraz "programiste bukkita" zgrywasz.

I do tego te klasy typu "SaveInventoryToSQL".

Kiedys Bill Gates powiedział, że "mierzenie jakości programu po ilosci linijek od kodu to tak jak mierzenie postepu budowania samolotu po jego wadze"

Czasami 200kb toolsy sa lepsze niz 500kb słoń z klasami typu SaveInventoryToSQL albo FilipBestCoder...

Z klasa to akurat sie zgodze, ale i tak ona byla pusta, wiec ja narazie usunalem :)

ja jeszcze pamietam jak rok temu gówno z javy umiales

W rok czasu to moglbym kilkaset razy przeczytac podstawy javy ;)

Opublikowano

@StrikeKiller123

Przepraszam bardzo a ja jestem według ciebie ?

"A nie te fałszywą zachodniokurewską marionetke"

­

Opublikowano

@StrikeKiller123 i inni nie zachowujecie się jak debile i nie zniechęcajcie kolegi do pracy ! Chcecie się wymądrzać jeśli tak to napiszcie swój plugin jakiś a nie wszystko jak ktoś coś na forum to jedne i te same osoby się odzywają i tylko wkurwiają swoimi wypocinami.  to forum przez takich debili jak wy zeszło na psy ! @.eNdox do ciebie nic nie mam ponieważ się uczysz. Zapraszam do chejtowania polaczki cebulaczki.  

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Plugin faktycznie nijak się ma do naszego qEssentials. Jest to moja subiektywna opinia. Ale jest ona również poparta wieloma faktami, m.in przewadze optymalizacyjnej, funkcjonalnej, można by tego wymieniać naprawdę dużo.

Osobiście radzę ci zaprzestać prac nad tym pluginem, ponieważ to nie ma sensu. Na chłopski rozum - nie przebijecie się. My się ledwo co przebiliśmy, ale włożyliśmy w to ogrom pracy, starań, i wysiłku aby przebić się przez chociaż pierwszą warstwę. W tym pluginie niczego takiego nie widzę.

~ntsw

Ja tylko się uczę ;)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć, chciałbym znowu wrócić do pisania pluginów. Macie jakieś pomysły może plugin na klasy na serwery pvp­

Opublikowano

@up Zrób plugin na moce. Ogniste kule, latanie, Odepchnięcie graczy od siebie, Możliwość przyciągania/oddalania klocków patykiem itd itp... :)

O

/V\

/''\

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...