Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa gra z mechaniką S&F - WEJDŹ!

xemont

Ankieta  

112 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrałbyś?

• Tak
      103
    • Nie
      9
  2. 2. Twoim zdaniem projekt ma szanse wypalić? (mamy autorski silnik,autorska grafike oraz serwer dedykowany)

• Tak
      100
    • Nie
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar stworzyć grę na podstawie S&F mam już silnik oraz wszystko inne.

Ale mam kilka pytań do was.

Co chciałbyś w nowej odsłonie S&F ,jakie nowości? 

czekam na propozycje do nowego roku, później zaczną się pracę nad modefikacją silnika.

Oraz czy myślicie ze ten pomysł wypali? mamy wszystko co potrzebne.. autorskie postacie potworów jak i itemów zostaną stworzone w spoilerze dam wam kilka przykladów.

przepraszam za chaotyczny post.

5171614193437331073075.jpg

Layout jest z 2012 r wszystko zostanie przerobione pod nowy projekt, czekam na wasze propozycje co chcielibyście zobaczyć w takiej grze. 

przykładowe grafiki

6369314193439121073075.jpg

oraz przedmioty ( będą lepszej jakości sa one z 2013 r )

4004814193437331073075.jpg

Czekam na wasze opinie. 

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Xemont poważny gracz, myślę, że projekt nie padnie po dwóch dniach xD

No ciekawy pomysł :)

Na początek trzeba by przebudować interface aby nadać odpowiedni klimat, ponieważ bieżący interface jest taki... nudny, typowy.

Wszystkie okienka powiększyć aby nie było pustego miejsca pomiędzy "blokami".

Opublikowano

No właśnie.. w tym chcę abyście mi pomogli. Chce abyście rozpisali albo pokazali np w paincie jak waszym zdaniem na przykład powinny wyglądać podstrony. Macie pomysł na jakieś nowe ciekawe moduły? 

@FidgetPL

@Szymp3k

Opublikowano

Z chęcią zagram, projekt ma szansę wypalić. Jedyne czego oczekuję to jakieś ciekawe innowacje, które sprawią, że gra nie będzie wyglądała dokładnie jak SFgame. Być może system ulepszeń przedmiotów, jakieś minigry, coś co nie opierałoby się jedynie na czekaniu na wykonanie misji, lecz wciągałoby gracza w aktywną rozgrywkę. 

Opublikowano

Powiem wam, że jak to wszystko wypali to jesteście mistrzami.

Jak najbardziej pasuje wszystko w tej gierce.

Oczywiście należałoby się postarać żeby nie upodabniać się zbytnio do sfgame ale tworzyć z myślą o całkiem nowym pomyśle ;)

Jest możliwość testowania tego?

Opublikowano

Powiem wam, że jak to wszystko wypali to jesteście mistrzami.

Jak najbardziej pasuje wszystko w tej gierce.

Oczywiście należałoby się postarać żeby nie upodabniać się zbytnio do sfgame ale tworzyć z myślą o całkiem nowym pomyśle ;)

Jest możliwość testowania tego?

@TheGreatLee39

Teraz czekam na wasze propozycje, testy będą dopiero za jakieś dwa miesiące. 

Jeśli masz jakieś pomysły to możesz je tutaj podać. 

Opublikowano

Moja propozycja to :

- Przeważnie w sf gra polega tylko i wyłącznie oczywiście idąc po kolei

1) Logujesz się do gry - patrzysz na sklepy czy coś dobrego.

2) Odwiedzasz skrzynkę pocztową ( jak coś jest w poczcie) i oczywiście gildię.

3) Atakujesz lochy

4) Atakujesz gracza

5) Wykonujesz misje ile tam wedle uznania tracisz pasków

6) W trakcie wykonywania atakujesz lochy i graczy.

7) Kończysz wszystko wyżej wymienione ustawiasz warte i w kołko.

Chciałbym, żeby ta gra nie była grą w której dziennie spędza się tylko np. 3 godziny, żeby fabuła przewidywała coś więcej niż tylko te wymienione rzeczy.

Musiałbym wiedzieć od początku co jest w tej grze to miliony pomysłów by do głowy przyszło.

Opublikowano

W wersji z 2010 roku silnika są takie opcje jak 

-Wybór klasy postaci

-Arena 

-Zadania ( zadania to podstawa.. dzięki nim dostajemy doświadczenie , pieniądze i czasami różne itemy )

-Gildia ( w grze można zakładać gildie )

-Dom ( w grze ma się również dom, pole i gospodę )

-Ranking ( w rankingu są pokazani najwięksi bohaterowie świata alkiria.pl )

-Praca ( dzięki pracy możemy zarabiać złoto )

-Alchemik ( u alchemika możemy tworzyć różne mikstury )

-Kowal ( u kowala możemy ulepszać różne przedmioty )

-Trening

-Umiejętność

-Arena ( na której możemy walczyć z innymi graczami

-Sklep ( w sklepie możemy kupować przedmioty )

-Sklep Premium ( w nim możemy kupować bardzo cenne przedmioty )

-Port ( w porcie możemy odblokowywać kolejne lokacje )

-Rynek ( na rynku możemy kupować i sprzedawać przedmioty innym graczom )

-Chat ( możecie porozmawiać z sobą )

Opublikowano
Jeśli mogę to rozpiszę się w sprawie może nie samej grafiki, ale także mechaniki która jest dość ważna :)

Zaczynająć od samego rpocesu rejestracji. Według mnie rejestracja powinna wyglądać podobnie jak w Shakes&Fidget.

Nie bawiłbym się jednak w system tworzenia postaci. Powinny być dostępne portrety do wybrania, zależne od rasy i płci.

Owe rasy mogły by dodawać jakieś bonusy do statystyk etc. Klasy dostępne w grze to przykładowo: Łucznik/Rycerz/Mag.

Schemat podobny do SF'a,

Mag - duże DMG, małe HP ||

Łucznik - średnie DMG, średnie HP || 

Wojownik - małe DMG. duże HP ||

Walutą na serwerze powinno być same złoto (+ Waluta premium, np. Smocze dusze, rubiny czy inne pierdoły). 

Nie trzeba się wtedy męczyć z srebrnikami.

Jeśli chodzi o panel boczny to powinien znajdować się po prawej stronie tak jak teraz, a w nim:

- Strona główna [system newsów, informacje o zbliżających się aktualizacjach itd.]

- Bohater [Nasz  portret, przedmioty, statystyki]

- Trener [Kupywanie statystyk]

- Alchemik [Twoerzenie mikstur ze składników zdobytych z wypraw]

- Sklep [i tutaj zależy czy będzie jeden handlarz czy np. trzech (Zbrojmistrz, brońmistrz, handlarz]

Jeśli jesteśmy już przy temacie handlarzy to każdy z nich powinien posiadać portret + 16 pól w których będą się wyświetlać

przemdioty (Automatycznie resetowane o 24:00). Przedmioty nie powinny zajmować 2 pól tak jak w grach mmo.

- Wyprawy [Tutaj bardziej skomplikowana kwestia, którą opiszę niżej]

- ?Loch? [specjalne 'wyprawy' składające się z przeciwników. Wejść do lochów możemy albo: Pokonując strażnika, osiągając dany poziom bądź używając klucza.

- Gildia [Każdy wie na czym polega. Wspólna gra z naszą kompanią. Oprócz samego czatu przewidywałbym specjalne lochy, walki gildi otaz budowanie budynków nie

tylko zwiększających exp, gold, ale także dodających nowe funkcje, np. rynek gildii itp.]

- Arena [Puntky honoru powinno zdobywać się na arenie poprzez walkę z innymi graczami.

Okno areny powinno wyglądać tak jak w Gladiatus. Pokazywało by najlepszych graczy + tych którzy mają statystyki zbliżone do nas.]

- Inne [Doałbym także pocztę, kontakt z administracją, forum i inne tego typu pierdoły.]

Jednymi z nowości jakie bym wprowadził były by pety[Zwiekszające obrażenia itp], system bóstwa dzięki czemu możemy się modlić, co za tym idzie otrzymujemy łaskę,

wierzchowce skracające czas trwania wypraw, obóz/kryjówka w której możemy budować budynki.

System walki powinien być podobny do SF'a, gdzie widzimy jak nasz broń uderza w przeciwnika. 

Punkty wypraw powinny odnaiwac się 1 na 30 minut, dzięki czemu nie musimy czekać 24h. Maksymalny poziom punktów wypraw to 25, zakłądając, że

1 misja = 1 punkt. Czas misji zależałby od poziomu, np. do 10 poziomu misje trwają po 5 minut, od 10 już po 10 minut.

Potwory podczas misji powinny posiadać losowe statystyki, nie zawsze mniejsze od naszych. Tła potworów powinny być Czerwone - jeśli to Boss, Niebieskie - jeśli zwykły potwór.

Tak naprawdę można dodać sporo rzeczy, ale najpierw przydała by się BETA z gotowym system walki, grafiką i innymi ważnymi rzeczami.

Wtedy wszystko pójdzie z górki i dodawanie np. kowala, czy nowych lokacji będzie już proste. Mam nadzieję że projekt nie upadnie i w razie czego

służę pomocą ;)

Opublikowano

W wersji z 2010 roku silnika są takie opcje jak 

-Wybór klasy postaci

-Arena 

-Zadania ( zadania to podstawa.. dzięki nim dostajemy doświadczenie , pieniądze i czasami różne itemy )

-Gildia ( w grze można zakładać gildie )

-Dom ( w grze ma się również dom, pole i gospodę )

-Ranking ( w rankingu są pokazani najwięksi bohaterowie świata alkiria.pl )

-Praca ( dzięki pracy możemy zarabiać złoto )

-Alchemik ( u alchemika możemy tworzyć różne mikstury )

-Kowal ( u kowala możemy ulepszać różne przedmioty )

-Trening

-Umiejętność

-Arena ( na której możemy walczyć z innymi graczami

-Sklep ( w sklepie możemy kupować przedmioty )

-Sklep Premium ( w nim możemy kupować bardzo cenne przedmioty )

-Port ( w porcie możemy odblokowywać kolejne lokacje )

-Rynek ( na rynku możemy kupować i sprzedawać przedmioty innym graczom )

-Chat ( możecie porozmawiać z sobą )

1. Wybór klasy postaci - i tutaj pojawia się już pytanie jakie są te klasy postaci?? 

- Najlepiej by było nie dodawać kilkanaście postaci, tylko zbilansować 4 postacie tak aby było wszystko wyrównane. Oczywiście do pasującego klimatu postacie żeby nie były jako kucyk pony czy coś w tym stylu.

2. Arena - podstawa, chociaż można pomyśleć nad całkiem inną nazwą zamiast arena.

3. Zadania - również podstawa jak w.w arena. Można by było dodać przedziały poziomowe, czyli co ileś poziomów przechodzimy na wyższy etap w zadaniach.

4. Gildia - Podstawowa rzecz w takowych grach, dobry team to podstawa.

5. Dom - Tutaj nieco nie pasuje do klimatu tej gry, zepsułoby to moim zdaniem aczkolwiek można pomyśleć nad czymś innym niż dom, również nad czymś co polegałoby na rozbudowywaniu swojego kącika a za to jakieś dodatkowe bonusy.

6. Ranking - podstawa

7. Praca - podstawa

8. Alchemik - i tu pojawiają się mikstury są one popularne we wszystkich grach można zrobić zamiast mikstur przykładowo jakieś medale które również dawałyby dodatkowe bonusy, ale żeby wyróżniać się w takich szczegółach od innych gier.

9. Kowal - jak najbardziej dotychczas to najbardziej mnie zainteresowało i spodobało mi się w takowej grze.

10. Trening - na moje wystarczająco byłoby ładowanie statystyk za walutę w grze aczkolwiek treningi  nie są złe.

11. Umiejętności - tego nie rozumiem na czym to ma polegać jeżeli  możesz jaśniej to poproszę.

12. Port - to coś w stylu lochów w sf game?

Dodatkowo można wrzucić np.

Tablicę ogłoszeń - wrzucamy swoje aukcje, oferty.

Można coś pomyśleć o stworzeniu np. dwóch rejonów, królestw czy jak kto woli które rywalizowałyby między sobą, przykładowo od wymaganego poziomu co tydzień odbywalyby się walki w którym uczestniczyły by te dwa tereny, królestwa i między sobą rywalizowały. 

Opublikowano

1. Wybór klasy postaci - i tutaj pojawia się już pytanie jakie są te klasy postaci?? 

- Najlepiej by było nie dodawać kilkanaście postaci, tylko zbilansować 4 postacie tak aby było wszystko wyrównane. Oczywiście do pasującego klimatu postacie żeby nie były jako kucyk pony czy coś w tym stylu.

2. Arena - podstawa, chociaż można pomyśleć nad całkiem inną nazwą zamiast arena.

3. Zadania - również podstawa jak w.w arena. Można by było dodać przedziały poziomowe, czyli co ileś poziomów przechodzimy na wyższy etap w zadaniach.

4. Gildia - Podstawowa rzecz w takowych grach, dobry team to podstawa.

5. Dom - Tutaj nieco nie pasuje do klimatu tej gry, zepsułoby to moim zdaniem aczkolwiek można pomyśleć nad czymś innym niż dom, również nad czymś co polegałoby na rozbudowywaniu swojego kącika a za to jakieś dodatkowe bonusy.

6. Ranking - podstawa

7. Praca - podstawa

8. Alchemik - i tu pojawiają się mikstury są one popularne we wszystkich grach można zrobić zamiast mikstur przykładowo jakieś medale które również dawałyby dodatkowe bonusy, ale żeby wyróżniać się w takich szczegółach od innych gier.

9. Kowal - jak najbardziej dotychczas to najbardziej mnie zainteresowało i spodobało mi się w takowej grze.

10. Trening - na moje wystarczająco byłoby ładowanie statystyk za walutę w grze aczkolwiek treningi  nie są złe.

11. Umiejętności - tego nie rozumiem na czym to ma polegać jeżeli  możesz jaśniej to poproszę.

12. Port - to coś w stylu lochów w sf game?

Dodatkowo można wrzucić np.

Tablicę ogłoszeń - wrzucamy swoje aukcje, oferty.

Można coś pomyśleć o stworzeniu np. dwóch rejonów, królestw czy jak kto woli które rywalizowałyby między sobą, przykładowo od wymaganego poziomu co tydzień odbywalyby się walki w którym uczestniczyły by te dwa tereny, królestwa i między sobą rywalizowały. 

1. Obecnie wojownik,mag oraz łucznik

W sumie to wszystko z tego co napisaliście jest już w silniku, oprócz domu towarowego. Tak, port = lochy. 

Wszystkie nazwy zostaną zmienione pod grę, nazwy które podałem są tylko informacyjne abyście wiedzieli co mniej więcej jest w silniku. 

Opublikowano

I kolejny pomysł mi wpadł do głowy :

Co powiesz na to aby od jakieś czasu np. jest okres świąteczny, ewentualnie zbliżaa się ważna data, np. rok działalności gry czy coś, administracja uruchamia takie coś jak np. prezenty / szkatułki z których wypadałoby np. premia doświadczenia dla bohatera, premia pieniężna złota ( nie wiem jaką tam macie walutę w grze), jakiś przedmiot, jakaś miksturka np.

Coś w tym stylu i za wykonaną misje jakiś % jest ustawiony że wypadnie nam takowa szkatułka lub prezent.

Myślę, że nieco urozmaiciłoby to rozgrywkę.

Dodatkowe konkursy na forum w których do zgarnięcia byłby te rubiny czy co tam macie jak w sf grzyby również podniosłoby znacznie klimat gry.

Opublikowano

I kolejny pomysł mi wpadł do głowy :

Co powiesz na to aby od jakieś czasu np. jest okres świąteczny, ewentualnie zbliżaa się ważna data, np. rok działalności gry czy coś, administracja uruchamia takie coś jak np. prezenty / szkatułki z których wypadałoby np. premia doświadczenia dla bohatera, premia pieniężna złota ( nie wiem jaką tam macie walutę w grze), jakiś przedmiot, jakaś miksturka np.

Coś w tym stylu i za wykonaną misje jakiś % jest ustawiony że wypadnie nam takowa szkatułka lub prezent.

Myślę, że nieco urozmaiciłoby to rozgrywkę.

Dodatkowe konkursy na forum w których do zgarnięcia byłby te rubiny czy co tam macie jak w sf grzyby również podniosłoby znacznie klimat gry.

Takie rzeczy będą codziennością, też myślałem by dodać kilka schematów z Metina. Cały koncept przedstawię wam na forum po nowym roku w którym będzie opis każdego z modułów a za jakieś 1/2 miesiące pojawi się prezentacja/zapowiedź. 

Opublikowano

Takie rzeczy będą codziennością, też myślałem by dodać kilka schematów z Metina. Cały koncept przedstawię wam na forum po nowym roku w którym będzie opis każdego z modułów a za jakieś 1/2 miesiące pojawi się prezentacja/zapowiedź. 

Podoba mi się Twój tok myślenia, jeżeli potrzebujesz pomocy jakiejkolwiek nawet w drobnostkach to pisz śmiało jestem do dyspozycji.

Poza tym postaram się rozreklamować i rozgłosić o takiej grze, myślę że może to być konkretny projekt.

Ja tymczasem pomyslę nad nowościami jak coś napiszę Ci co i jak.

Opublikowano

Ok więc zacznijmy od górnego paska gry.

Oczywiście po środku logo, po bokach zakładki: Newsy, Pomoc, FAQ, Forum.

Przejdźmy teraz do osobnych sekcji:

1. Bohater

Tutaj znajdziemy naszego bohatera. W zakładce będziemy widzieć jego wygląd we wszystkich ubraniach, jednak bez broni i takich rzeczy jak tarcza, pierścienie, naszyjniki itp. Sam strój, buty, pelerynka może, maska.

Do dyspozycji mielibyśmy 6 slotów.

Po zdobyciu 20 poziomu odblokowalibyśmy kolejne 6 slotów.

Po zdobyciu 40 poziomu kolejne 6 slotów.

Po zdobyciu 60 poziomu do naszej dyspozycji byłaby skrzynia, dodatkowe 18 slotów.

Na poziomie 100 odblokawilbyśmy towarzysza (gdzie go kupimy? Czytajcie do końca), pies, kot, jakiekolwiek zwierzę czy potwór. Zdobywałby on 5% naszego doświadczenia. Jego maksymalny poziom to 50.

Na poziomie 15 odblokowuje on pierwszą umiejętność - 20% na zadanie przeciwnikowi dwóch ciosów z rzędu.

Na poziomie 25 zmieniłby on swój wygląd.

Na poziomie 30 odblokowuje on drugą umiejętność - 33,(3)% na zadawanie przeciwnikowi dodatkowych obrażeń przez towarzysza (10% naszego średniego ataku)

Na poziomie 45 odblokowuje on trzecią umiejętność - 45% szans na wytrzymanie decydującego ciosu zadanego przez przeciwnika.

Na poziomie 50 zmieniłby on swój wygląd.

Opis - mielibyśmy do dyspozycji 160 znaków.

Waluta gry - złoto. Zdobywalibyśmy je za misje, walki, tajne misje lub ze sprzedaży starych przedmiotów

Waluta premium - kryształy. 5% szans na trafienie 1-3 kryształów w misjii, istniałby także sklep z kryształami.

2. Misje

Do wyboru nie byłoby tylko 3 misje. Odblokowywalibyśmy kolejne królestwa. Ich nazwy należy wymyślić.

1. Pierwsze królestwo, dostępne od poziomu 1.

2. Drugie królestwo, dostępne od poziomu 10

3. Trzecie królestwo, dostępne od poziomu 25

4. Czwarte królestwo, dostępne od poziomu 45

5. Piąte królestwo, dostępne od poziomu 70

6. Szóste królestwo, dostępne od poziomu 100

7. Siódme królestwo, dostępne od poziomu 135

8. Ósme królestwo, dostępne od poziomu 175

9. Dziewiąte królestwo, dostępne od poziomu 220

10. Dziesiąte królestwo, dostępne od poziomu 270

W każdym z królestw byłyby do wyboru 3 misje - 2 misje czasowe, bez żadnych walk oraz 1 misja walki.

Misje walki.

Łatwe - przeciwnik ma 70-75% naszych statystyk, taki sam exp i złoto jak za misje czasowe.

Średnie - przeciwnik ma 80-85% naszych statystyk, 1,5x większy exp i złoto.

Trudne - przeciwnik ma 90-95% naszych statystyk, 2x większy exp i złoto.

Misje czasowe miałyby 5-20 minut, a misje walki 3-5.

W każdym z królestw, losowo pojawiałby się potwór, na 2-3 godziny, mający wiele miliardów punktów życia, którego pokonać mogą tylko zjednoczone siły wszystkich bohaterów. Atak na potwora trwałby 4 minuty, można by go było pomijać, robić wiele razy.

Do dyspozycji mamy 100 energii, możemy ją doładować 4 razy po 50 punktów, za złoto lub kryształy.

Koszt pierwszego odnowienia energii: wartość 4 godzin pracy/1 kryształ

Koszt drugiego odnowienia energii: wartość 8 godzin pracy/1 kryształ

Koszt trzeciego odnowienia energii: wartość 12 godzin pracy/1 kryształ

Koszt czwartego odnowienia energii: wartość 16 godzin pracy/1 kryształ

3. Arena

Tutaj moglibyśmy walczyć z innymi graczami.

Zdobywalibyśmy honor i monety. Gdybyśmy przegrali i tak dostalibyśmy złoto, nie ubywałoby go nam, jego ilość byłaby zależna od poziomu. Im silniejszy przeciwnik tym większa szansa na trafienie przedmiotu/kryształu

4. Praca

Zarabianie, gdy jesteśmy offline.

Płaca dostosowana do poziomu, max 24 godziny.

5. Uzbrojenie

Rozkład statystyk byłby identyczny jak w sfgame, więc nie ma się co rozpisywać na ten temat. W sklepie z uzbrojeniem byłoby 9 slotów, do kupienia byłaby

-Peleryna

-Zbroja

-Buty

-Pas

-Naszyjnik

-Pierścień

-Przedmiot Wartościowy

-Broń

-Tarcza (wojownik)

-Dodatkowa broń, 100 sztuk, z każdym atakiem ubywałoby jej nam. Koszt 1 kryształ.

Oprócz tego istniałaby artefakty, tutaj pole do popisu jest olbrzymie, można wyciągnąć wszystko z popkultury. Nowoczesny strój w grze średniowiecznej wyglądałby... hmmm... unikatowo. Dodatkowa broń nie może być artefaktem.

Szanse na trafienie artefaktu:

Sklep z uzbrojeniem 1%

Misja 0,5%

Tajne Misje 50%

Pojedynek 0,1%

Przedmioty łączyłyby się w sety, które dawałyby dodatkowe bonusy do podstawowych umiejętności np:

1 część setu - cecha podstawowa +5%

2 części setu - cecha podstawowa i hp +5%

3 części setu - cecha podstawowa, hp i szczęście +5%

4 części setu - cecha podstawowa, hp i szczęście +6%

5 części setu - cecha podstawowa, hp i szczęście +7%

6 części setu - cecha podstawowa, hp i szczęście +8%

7 części setu - cecha podstawowa, hp i szczęście +9%

8 części setu - cecha podstawowa, hp i szczęście +10%

Tarcze i dodatkowa broń nie należą do setów.

6. Druid

U druida jak u druida - ciągle jakieś substancje nieznanego pochodzenia, aż dziw bierze, że nikt go jeszcze nie sprawdził.

Mikstura umiejętności:

+10% do podstawowych umiejętności (bez przedmiotów i bonusu setowego) - cena: 1h pracy - czas działania 2 dni

+25% do podstawowych umiejętności (bez przedmiotów i bonusu setowego) - cena: 10h pracy - czas działania 4 dni

+50% do podstawowych umiejętności (bez przedmiotów i bonusu setowego) - cena: 10 kryształów - czas działania 7 dni

Mikstura mądrości

+5% do doświadczenia z misji - cena: 1h pracy - czas działania 2 dni

+15% do doświadczenia z misji - cena: 10h pracy - czas działania 4 dni

+25% do doświadczenia z misji - cena : 10 kryształów - czas działania 7 dni

Mikstura targowania

+5 do złota - cena 1h pracy - czas działania 2 dni

+15% do złota - cena 10h pracy - czas działania 4 dni

+25% do złota - cena: 10 kryształów - czas działania 7 dni

7. Trening

Możemy trenować 3 umiejętności - cecha podstawowa, hp i szczęście.

Posiadamy 10 jednostek treningowych dziennie.

1 trening - 3 jednostki (1 trening cechy podstawowej, hp i szczęścia)

2 trening - 3 jednostki

3 trening - 3 jednostki

4 trening - 4 jednostki

5 trening - 5 jednostek

6 trening - 6 jednostek

7 trening - 7 jednostek

8 trening - 8 jednostek

9 trening - 9 jednostek

10 trening i dalsze - 10 jednostek

Każdy trening dodaje 5 punktów do trenowanej umiejętności.

8. Hodowca

Możemy u niego kupić wierzchowce skracające misje:

Wierzchowiec -10% - 1h pracy

Wierzchowiec -25% - 5h pracy

Wierzchowiec -40% - 10h pracy

Wierzchowiec -60% - 10 kryształów

Od 100 poziomu kupimy tu towarzyszy, na zawsze

Pies - 50h warty

Kot - 100h warty

Małpa - 30 kryształów

Potwór - 60 kryształów

Towarzysze dodają statystyki jak i bonusy do złota i expa.

Pies dodaje punkty do trzech cech, bonus 10%

Kot dodaje punkty do trzech cech, 2 razy więcej niż pies, bonus 20%

Małpa dodaje punkty do wszystkich cech, bonus 30%

Potwór dodaje punkty do wszystkich cech, 2 razy więcej nizmałpa, bonus 50%

9. Drużyna

Koszt założenia - 1000 złota

Do rozbudowania:

Twierdza - start level: 10 - max level: 50 - każdy poziom twierdzy daje możliwość dodania jednej osoby do drużyny

Trener - start level: 0 - max level: 100 - każdy poziom trenera doda 2% bonusu do umiejętności podstawowych, do poziomu 50 do rozbudowania za złoto i kryształy, poziomy 51-100 za misje gildyjne.

Urzędnicy - start level: 0 - max level: 100 - każdy poziom urzędników doda 2% bonusu do zdobywanego złota, do poziomu 50 do rozbudowania za złoto i kryształy, poziomy 51-100 za misje gildyjne.

Profesorzy - start level: 0 - max level: 100 - każdy poziom profesorów doda 2% bonusu do zdobywanego expa, do poziomu 50 do rozbudowania za złoto i kryształy, poziomy 51-100 za misje gildyjne.

10. Ranking

Ranking jak ranking, nie trzeba nic tłumaczyć

11. Tajne Misje

10 zadań, bardzo ciekawych zadań. Wielcy wojownicy pogubili wszędzie mapy do miejsc, w których spotkamy przedziwne kreatury.

Zadanie 1 (mapa od poziomu 10)

Tryb Zwykły/Tryb Specjalny/Tryb Bez Końca (Powtarzający się w nieskończoność)

1. Poziom 10/40/70 (kolejne w Trybie Bez Końca o 30 większe)

2. Poziom 12/42/72

3. Poziom 14/44/74

4. Poziom 16/46/76

5. Poziom 18/48/78

6. Poziom 20/50/80

7. Poziom 22/52/82

8. Poziom 24/54/84

9. Poziom 26/56/86

10. Poziom 28/58/88

Zadanie 2 (mapa od poziomu 20)

1. Poziom 20/50/80

2. Poziom 22/52/82

3. Poziom 24/54/84

4. Poziom 26/56/86

5. Poziom 28/58/88

6. Poziom 30/60/90

7. Poziom 32/62/92

8. Poziom 34/64/94

9. Poziom 36/66/96

10. Poziom 38/68/98

Zadanie 3 (mapa od poziomu 30)

1. Poziom 30/60/90

2. Poziom 32/62/92

3. Poziom 34/64/94

4. Poziom 36/66/96

5. Poziom 38/68/98

6. Poziom 40/70/100

7. Poziom 42/72/102

8. Poziom 44/74/104

9. Poziom 46/76/106

10. Poziom 48/78/108

Zadanie 4 (mapa od poziomu 40)

1. Poziom 40/70/100

2. Poziom 42/72/102

3. Poziom 44/74/104

4. Poziom 46/76/106

5. Poziom 48/78/108

6. Poziom 50/80/110

7. Poziom 52/82/112

8. Poziom 54/84/114

9. Poziom 56/86/116

10. Poziom 58/88/118

Zadanie 5 (mapa od poziomu 50)

1. Poziom 50/80/110

2. Poziom 52/82/112

3. Poziom 54/84/114

4. Poziom 56/86/116

5. Poziom 58/88/118

6. Poziom 60/90/120

7. Poziom 62/92/122

8. Poziom 64/94/124

9. Poziom 66/96/126

10. Poziom 68/98/128

Zadanie 6 (mapa od poziomu 60)

1. Poziom 60/90/120

2. Poziom 62/92/122

3. Poziom 64/94/124

4. Poziom 66/96/126

5. Poziom 68/98/128

6. Poziom 70/100/130

7. Poziom 72/102/132

8. Poziom 74/104/134

9. Poziom 76/106/136

10. Poziom 78/108/138

Zadanie 7 (mapa od poziomu 70)

1. Poziom 70/100/130

2. Poziom 72/102/132

3. Poziom 74/104/134

4. Poziom 76/106/136

5. Poziom 78/108/138

6. Poziom 80/110/140

7. Poziom 82/112/142

8. Poziom 84/114/144

9. Poziom 86/116/146

10. Poziom 88/118/148

Zadanie 8 (mapa od poziomu 80)

1. Poziom 80/110/140

2. Poziom 82/112/142

3. Poziom 84/114/144

4. Poziom 86/116/146

5. Poziom 88/118/148

6. Poziom 90/120/150

7. Poziom 92/122/152

8. Poziom 94/124/154

9. Poziom 96/126/156

10. Poziom 98/128/158

Zadanie 9 (mapa od poziomu 90)

1. Poziom 90/120/150

2. Poziom 92/122/152

3. Poziom 94/124/154

4. Poziom 96/126/156

5. Poziom 98/128/158

6. Poziom 100/130/160
7. Poziom 102/132/162
8. Poziom 104/134/164
9. Poziom 106/136/166
10. Poziom 108/138/168

Zadanie 10 (mapa od poziomu 100)
1. Poziom 100/130/160
2. Poziom 102/132/162
3. Poziom 104/134/164
4. Poziom 106/136/166
5. Poziom 108/138/168
6. Poziom 110/140/170
7. Poziom 112/142/172
8. Poziom 114/144/174
9. Poziom 116/146/176
10. Poziom 118/148/178

25% szans na epika, 100% przy poziomie 5 i 10 zadań

12. Giełda

Sprzedaż itemków przez graczy.

Enjoy!
Opublikowano

Zmieniłbym także przedmiot tarcza, na np.

U woja tarcza

U maga księga

U łucznika strzały

oraz dodał pierścienie/amulety

Jak będzie wyglądało zakładanie eq? Tak jak w SF, że przeciąga się przedmioty?

Opublikowano

Zmieniłbym także przedmiot tarcza, na np.

U woja tarcza

U maga księga

U łucznika strzały

oraz dodał pierścienie/amulety

Jak będzie wyglądało zakładanie eq? Tak jak w SF, że przeciąga się przedmioty?

To się jeszcze zobaczy, tak polega to na przeciąganiu przedmiotów. 

Opublikowano

To się jeszcze zobaczy, tak polega to na przeciąganiu przedmiotów. 

Zgaduje, że jakoś na zasadzie gladiatusa, JavaScript - drag&drop

Opublikowano

Ok więc zacznijmy od górnego paska gry.

Oczywiście po środku logo, po bokach zakładki: Newsy, Pomoc, FAQ, Forum.

Przejdźmy teraz do osobnych sekcji:

1. Bohater

Tutaj znajdziemy naszego bohatera. W zakładce będziemy widzieć jego wygląd we wszystkich ubraniach, jednak bez broni i takich rzeczy jak tarcza, pierścienie, naszyjniki itp. Sam strój, buty, pelerynka może, maska.

Do dyspozycji mielibyśmy 6 slotów.

Po zdobyciu 20 poziomu odblokowalibyśmy kolejne 6 slotów.

Po zdobyciu 40 poziomu kolejne 6 slotów.

Po zdobyciu 60 poziomu do naszej dyspozycji byłaby skrzynia, dodatkowe 18 slotów.

Na poziomie 100 odblokawilbyśmy towarzysza (gdzie go kupimy? Czytajcie do końca), pies, kot, jakiekolwiek zwierzę czy potwór. Zdobywałby on 5% naszego doświadczenia. Jego maksymalny poziom to 50.

Na poziomie 15 odblokowuje on pierwszą umiejętność - 20% na zadanie przeciwnikowi dwóch ciosów z rzędu.

Na poziomie 25 zmieniłby on swój wygląd.

Na poziomie 30 odblokowuje on drugą umiejętność - 33,(3)% na zadawanie przeciwnikowi dodatkowych obrażeń przez towarzysza (10% naszego średniego ataku)

Na poziomie 45 odblokowuje on trzecią umiejętność - 45% szans na wytrzymanie decydującego ciosu zadanego przez przeciwnika.

Na poziomie 50 zmieniłby on swój wygląd.

Opis - mielibyśmy do dyspozycji 160 znaków.

Waluta gry - złoto. Zdobywalibyśmy je za misje, walki, tajne misje lub ze sprzedaży starych przedmiotów

Waluta premium - kryształy. 5% szans na trafienie 1-3 kryształów w misjii, istniałby także sklep z kryształami.

2. Misje

Do wyboru nie byłoby tylko 3 misje. Odblokowywalibyśmy kolejne królestwa. Ich nazwy należy wymyślić.

1. Pierwsze królestwo, dostępne od poziomu 1.

2. Drugie królestwo, dostępne od poziomu 10

3. Trzecie królestwo, dostępne od poziomu 25

4. Czwarte królestwo, dostępne od poziomu 45

5. Piąte królestwo, dostępne od poziomu 70

6. Szóste królestwo, dostępne od poziomu 100

7. Siódme królestwo, dostępne od poziomu 135

8. Ósme królestwo, dostępne od poziomu 175

9. Dziewiąte królestwo, dostępne od poziomu 220

10. Dziesiąte królestwo, dostępne od poziomu 270

W każdym z królestw byłyby do wyboru 3 misje - 2 misje czasowe, bez żadnych walk oraz 1 misja walki.

Misje walki.

Łatwe - przeciwnik ma 70-75% naszych statystyk, taki sam exp i złoto jak za misje czasowe.

Średnie - przeciwnik ma 80-85% naszych statystyk, 1,5x większy exp i złoto.

Trudne - przeciwnik ma 90-95% naszych statystyk, 2x większy exp i złoto.

Misje czasowe miałyby 5-20 minut, a misje walki 3-5.

W każdym z królestw, losowo pojawiałby się potwór, na 2-3 godziny, mający wiele miliardów punktów życia, którego pokonać mogą tylko zjednoczone siły wszystkich bohaterów. Atak na potwora trwałby 4 minuty, można by go było pomijać, robić wiele razy.

Do dyspozycji mamy 100 energii, możemy ją doładować 4 razy po 50 punktów, za złoto lub kryształy.

Koszt pierwszego odnowienia energii: wartość 4 godzin pracy/1 kryształ

Koszt drugiego odnowienia energii: wartość 8 godzin pracy/1 kryształ

Koszt trzeciego odnowienia energii: wartość 12 godzin pracy/1 kryształ

Koszt czwartego odnowienia energii: wartość 16 godzin pracy/1 kryształ

3. Arena

Tutaj moglibyśmy walczyć z innymi graczami.

Zdobywalibyśmy honor i monety. Gdybyśmy przegrali i tak dostalibyśmy złoto, nie ubywałoby go nam, jego ilość byłaby zależna od poziomu. Im silniejszy przeciwnik tym większa szansa na trafienie przedmiotu/kryształu

4. Praca

Zarabianie, gdy jesteśmy offline.

Płaca dostosowana do poziomu, max 24 godziny.

5. Uzbrojenie

Rozkład statystyk byłby identyczny jak w sfgame, więc nie ma się co rozpisywać na ten temat. W sklepie z uzbrojeniem byłoby 9 slotów, do kupienia byłaby

-Peleryna

-Zbroja

-Buty

-Pas

-Naszyjnik

-Pierścień

-Przedmiot Wartościowy

-Broń

-Tarcza (wojownik)

-Dodatkowa broń, 100 sztuk, z każdym atakiem ubywałoby jej nam. Koszt 1 kryształ.

Oprócz tego istniałaby artefakty, tutaj pole do popisu jest olbrzymie, można wyciągnąć wszystko z popkultury. Nowoczesny strój w grze średniowiecznej wyglądałby... hmmm... unikatowo. Dodatkowa broń nie może być artefaktem.

Szanse na trafienie artefaktu:

Sklep z uzbrojeniem 1%

Misja 0,5%

Tajne Misje 50%

Pojedynek 0,1%

Przedmioty łączyłyby się w sety, które dawałyby dodatkowe bonusy do podstawowych umiejętności np:

1 część setu - cecha podstawowa +5%

2 części setu - cecha podstawowa i hp +5%

3 części setu - cecha podstawowa, hp i szczęście +5%

4 części setu - cecha podstawowa, hp i szczęście +6%

5 części setu - cecha podstawowa, hp i szczęście +7%

6 części setu - cecha podstawowa, hp i szczęście +8%

7 części setu - cecha podstawowa, hp i szczęście +9%

8 części setu - cecha podstawowa, hp i szczęście +10%

Tarcze i dodatkowa broń nie należą do setów.

6. Druid

U druida jak u druida - ciągle jakieś substancje nieznanego pochodzenia, aż dziw bierze, że nikt go jeszcze nie sprawdził.

Mikstura umiejętności:

+10% do podstawowych umiejętności (bez przedmiotów i bonusu setowego) - cena: 1h pracy - czas działania 2 dni

+25% do podstawowych umiejętności (bez przedmiotów i bonusu setowego) - cena: 10h pracy - czas działania 4 dni

+50% do podstawowych umiejętności (bez przedmiotów i bonusu setowego) - cena: 10 kryształów - czas działania 7 dni

Mikstura mądrości

+5% do doświadczenia z misji - cena: 1h pracy - czas działania 2 dni

+15% do doświadczenia z misji - cena: 10h pracy - czas działania 4 dni

+25% do doświadczenia z misji - cena : 10 kryształów - czas działania 7 dni

Mikstura targowania

+5 do złota - cena 1h pracy - czas działania 2 dni

+15% do złota - cena 10h pracy - czas działania 4 dni

+25% do złota - cena: 10 kryształów - czas działania 7 dni

7. Trening

Możemy trenować 3 umiejętności - cecha podstawowa, hp i szczęście.

Posiadamy 10 jednostek treningowych dziennie.

1 trening - 3 jednostki (1 trening cechy podstawowej, hp i szczęścia)

2 trening - 3 jednostki

3 trening - 3 jednostki

4 trening - 4 jednostki

5 trening - 5 jednostek

6 trening - 6 jednostek

7 trening - 7 jednostek

8 trening - 8 jednostek

9 trening - 9 jednostek

10 trening i dalsze - 10 jednostek

Każdy trening dodaje 5 punktów do trenowanej umiejętności.

8. Hodowca

Możemy u niego kupić wierzchowce skracające misje:

Wierzchowiec -10% - 1h pracy

Wierzchowiec -25% - 5h pracy

Wierzchowiec -40% - 10h pracy

Wierzchowiec -60% - 10 kryształów

Od 100 poziomu kupimy tu towarzyszy, na zawsze

Pies - 50h warty

Kot - 100h warty

Małpa - 30 kryształów

Potwór - 60 kryształów

Towarzysze dodają statystyki jak i bonusy do złota i expa.

Pies dodaje punkty do trzech cech, bonus 10%

Kot dodaje punkty do trzech cech, 2 razy więcej niż pies, bonus 20%

Małpa dodaje punkty do wszystkich cech, bonus 30%

Potwór dodaje punkty do wszystkich cech, 2 razy więcej nizmałpa, bonus 50%

9. Drużyna

Koszt założenia - 1000 złota

Do rozbudowania:

Twierdza - start level: 10 - max level: 50 - każdy poziom twierdzy daje możliwość dodania jednej osoby do drużyny

Trener - start level: 0 - max level: 100 - każdy poziom trenera doda 2% bonusu do umiejętności podstawowych, do poziomu 50 do rozbudowania za złoto i kryształy, poziomy 51-100 za misje gildyjne.

Urzędnicy - start level: 0 - max level: 100 - każdy poziom urzędników doda 2% bonusu do zdobywanego złota, do poziomu 50 do rozbudowania za złoto i kryształy, poziomy 51-100 za misje gildyjne.

Profesorzy - start level: 0 - max level: 100 - każdy poziom profesorów doda 2% bonusu do zdobywanego expa, do poziomu 50 do rozbudowania za złoto i kryształy, poziomy 51-100 za misje gildyjne.

10. Ranking

Ranking jak ranking, nie trzeba nic tłumaczyć

11. Tajne Misje

10 zadań, bardzo ciekawych zadań. Wielcy wojownicy pogubili wszędzie mapy do miejsc, w których spotkamy przedziwne kreatury.

Zadanie 1 (mapa od poziomu 10)

Tryb Zwykły/Tryb Specjalny/Tryb Bez Końca (Powtarzający się w nieskończoność)

1. Poziom 10/40/70 (kolejne w Trybie Bez Końca o 30 większe)

2. Poziom 12/42/72

3. Poziom 14/44/74

4. Poziom 16/46/76

5. Poziom 18/48/78

6. Poziom 20/50/80

7. Poziom 22/52/82

8. Poziom 24/54/84

9. Poziom 26/56/86

10. Poziom 28/58/88

Zadanie 2 (mapa od poziomu 20)

1. Poziom 20/50/80

2. Poziom 22/52/82

3. Poziom 24/54/84

4. Poziom 26/56/86

5. Poziom 28/58/88

6. Poziom 30/60/90

7. Poziom 32/62/92

8. Poziom 34/64/94

9. Poziom 36/66/96

10. Poziom 38/68/98

Zadanie 3 (mapa od poziomu 30)

1. Poziom 30/60/90

2. Poziom 32/62/92

3. Poziom 34/64/94

4. Poziom 36/66/96

5. Poziom 38/68/98

6. Poziom 40/70/100

7. Poziom 42/72/102

8. Poziom 44/74/104

9. Poziom 46/76/106

10. Poziom 48/78/108

Zadanie 4 (mapa od poziomu 40)

1. Poziom 40/70/100

2. Poziom 42/72/102

3. Poziom 44/74/104

4. Poziom 46/76/106

5. Poziom 48/78/108

6. Poziom 50/80/110

7. Poziom 52/82/112

8. Poziom 54/84/114

9. Poziom 56/86/116

10. Poziom 58/88/118

Zadanie 5 (mapa od poziomu 50)

1. Poziom 50/80/110

2. Poziom 52/82/112

3. Poziom 54/84/114

4. Poziom 56/86/116

5. Poziom 58/88/118

6. Poziom 60/90/120

7. Poziom 62/92/122

8. Poziom 64/94/124

9. Poziom 66/96/126

10. Poziom 68/98/128

Zadanie 6 (mapa od poziomu 60)

1. Poziom 60/90/120

2. Poziom 62/92/122

3. Poziom 64/94/124

4. Poziom 66/96/126

5. Poziom 68/98/128

6. Poziom 70/100/130

7. Poziom 72/102/132

8. Poziom 74/104/134

9. Poziom 76/106/136

10. Poziom 78/108/138

Zadanie 7 (mapa od poziomu 70)

1. Poziom 70/100/130

2. Poziom 72/102/132

3. Poziom 74/104/134

4. Poziom 76/106/136

5. Poziom 78/108/138

6. Poziom 80/110/140

7. Poziom 82/112/142

8. Poziom 84/114/144

9. Poziom 86/116/146

10. Poziom 88/118/148

Zadanie 8 (mapa od poziomu 80)

1. Poziom 80/110/140

2. Poziom 82/112/142

3. Poziom 84/114/144

4. Poziom 86/116/146

5. Poziom 88/118/148

6. Poziom 90/120/150

7. Poziom 92/122/152

8. Poziom 94/124/154

9. Poziom 96/126/156

10. Poziom 98/128/158

Zadanie 9 (mapa od poziomu 90)

1. Poziom 90/120/150

2. Poziom 92/122/152

3. Poziom 94/124/154

4. Poziom 96/126/156

5. Poziom 98/128/158

6. Poziom 100/130/160
7. Poziom 102/132/162
8. Poziom 104/134/164
9. Poziom 106/136/166
10. Poziom 108/138/168

Zadanie 10 (mapa od poziomu 100)
1. Poziom 100/130/160
2. Poziom 102/132/162
3. Poziom 104/134/164
4. Poziom 106/136/166
5. Poziom 108/138/168
6. Poziom 110/140/170
7. Poziom 112/142/172
8. Poziom 114/144/174
9. Poziom 116/146/176
10. Poziom 118/148/178

25% szans na epika, 100% przy poziomie 5 i 10 zadań

12. Giełda

Sprzedaż itemków przez graczy.

Enjoy!

Odrazu mówie pół hero zero , gladiatusa i sfgame. LOl 

Footballplayer.pl <- Nowa gra piłkarska! :D

Opublikowano

A co wy na to aby cały świat gry przenieść w realia Metina? 

Huh, to mogło by sie sprawdzić. Lokacje niczego sobie, mobki też. ;)

Zawsze można dodać coś od siebie.

Opublikowano

Xemont bardzo fajny projekt myślę że nie padnie i nie znudzi ci się to szybko ;D

PS. Podrzucił byś linka do silnika ?

Chyba nie myślisz ze udostępnie silnik mojej gry? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...