Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mclobby

Pitbull_

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer jest na prawdę świetny i godny polecenia. Rozwijajcie go, i stwórzcie coś nowego. Serdecznie wszystkich zapraszam i trzymam za Was kciuki!

_LillyPL_

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Serwer jest majstersztykiem! Najlepsza robota + nowe tryby gier jak DtM [skrót przypomina wyścigi niemieckie DTM xD] :)

Opublikowano

Server jest nudny nie ma nic fajnego w sobie

-wyścigi konne łał bo tego nie ma na innych server plugin na internecie nie sądzę że jest to wasz autorksi tryb

-dtm już był taki server z tym trybem ale upadł na pewno kupiliście plugin

-DrawMyThink po co ten tryb bo co nie ma na innych server i chcecie być jako pierwsi plugin na internecie nie sądzę że jest to wasz autorksi tryb

Na tym servie nikt by nie grał jak byście nie kupili reklame na yt

Ok dawać hejty na mnie

Opublikowano

Nie zgadzam sie. Serwer jest bardzo ciekawy i stanowi fascynującą innowację. Doskonała rozrywka dla Twojego 10-12 letniego dziecka, jeśli jest nieznośne i powinno się czymś zająć. Mogę go szczerze polecić pociechom wszystkich zagonionych rodziców, które chcą trochę pobawić się w klockowym świecie.

images.jpg

Opublikowano

@TheMolkaPL

Wszędzie, gdzieś już coś bylo, wszystko kiedyś już ktoś wymyślił i w czym nie byłbyś dobry to i tak znajdzie się jakiś 5 letni chińczyk, który jest w tym lepszy.

Odświeżam i zapraszam.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Jestem aż zaskoczony. ;) Ogólnie serwer bardzo na poziomie, aczkolwiek chaos i lagi są makabryczne. Szczególnie lagi naprawdę czasami ciężko się gra.

Opublikowano

Jestem aż zaskoczony. ;) Ogólnie serwer bardzo na poziomie, aczkolwiek chaos i lagi są makabryczne. Szczególnie lagi naprawdę czasami ciężko się gra.

Jak już @Pitbull ! pisał na forum serwera:

aktualnie wszyscy programiści mają pełne ręce roboty nad pisaniem nowych trybów i optymalizacją serwera.

Serwer i tryb (DTM) fajny, aczkolwiek myślę, że mój plugin Arcade jest bardziej elastyczny pod tego typu serwer :)

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

@TheMolkaPL

Każda matka chwali swoje dziecko :)

@Szaki22

Nie wiem co masz na myśli poprzez "chaos", a więc skupię się na lagach. Jednak by do nich przejść chciałbym pokrótce nakreślić ci naszą sytuację, abyś wiedział "dlaczego tak, a nie inaczej", a więc jesteśmy niezależnym serwerem minigames, gdzie na tym rynku jest bardzo ciasno, nie stoi za nami żaden hosting, nie jesteśmy łatką dla twarzy znanego youtubera, nie stawiamy na oklepane z każdej strony tryby rozgrywki, nikt z nas nie ściąga co miesiąc lichwy za udostępnianie nam maszyny, ponieważ płacimy za nią ze swoich prywatnych pieniędzy. Działamy zaledwie 2 miesiące, a uciułaliśmy sobie jak na aktualny stan grono wiernych graczy (w ten weekend bardzo długo średnia ilość graczy wynosiła ponad 200 osób ) co jest dla nas sporym sukcesem. Od niedawna zaczęto nas zauważać jako potencjalną konkurencję, albo po prostu stwierdzono, że nam się udało, a niestety w naszym kraju tyle wystarczy, aby pojawili się zawistnicy i próbowano naszą pracę zniszczyć. Tak więc od czasu do czasu nawiedzają nas boty, stressery itp. co powoduje pewne lagi. I to jest jedna rzecz, drugą sprawą jest, że no cóż... sami się dziwimy swoją popularnością, a jak to bywa przy serwerach, mało graczy - mały kłopot, dużo graczy - duży kłopot. Więc poprawki błędów, które były mało szkodliwe, gdy grało mało osób, stały się bardzo szkodliwe, gdy ilość graczy się zwiększyła, a z racji wspomnianej wyżej popularności coś co miało być do poprawy w niedalekiej przyszłości należy poprawiać praktycznie natychmiast. Nie będę tutaj pisał, że ilość programistów jaka aktualnie pracuje nad serwerem jest śmiesznie mała w odzwierciedleniu naszego zapotrzebowania, a kwestia że nie dostają oni za swoją pracę ani złotówki (utrzymanie maszyny kosztuje, a cała nadwyżka idzie na inwestycje, gdyż ta suma jest zbyt śmieszna by ją dzielić na 3 programistów) nie napawa ich optymizmem, ani nie zwiększa zapału do pracy. Po drugie owe poprawki nie mogą być wprowadzane w przeciągu całego dnia, gdyż wgranie poprawki wiąże się z restartem BungeCoord'a, a wiec wygląda to tak: Wprowadzenie poprawki w nocy -> spr. w przeciągu dnia czy widać poprawę -> kolejne poprawki wprowadzone w nocy -> i tak w koło Macieju.

Mimo to oczywiście nie chcę bagatelizować i usprawiedliwiać się, tak więc proszę zgłaszać poprzez odpowiednią komendę, gdy będą występowały lagi, gdyż serwer jest cały czas monitorowany, a określenie konkretnej godziny spadku wydajności usprawni proces usprawniania działania serwera.

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...