Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co z Tiverią?

7Tech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Haski wciąż będziesz odpisywał na forum tylko na pytania o ISie? Gdy ktoś zakładał temat z pytaniami do ciebie: o serwer, bladora itp to nie odpowiadałeś jak wszystko wygląda, bo gdybyś napisał prawdę to może ktoś by przez to SM nie zamówił, więc wolałeś udawać, że jest ok. Trzeba było wcześniej pisać, że blador to naczelny złodziej, a nie gdy serwer upadł. Team nagle przejrzał na oczy i blador już nie taki fajny?

• Odpowiedzi 822
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

IS był przesadzony przez Bladora, on go ustawiał. Teraz za całą konfigurację odpowiada inna osoba, a serwer ma jak najbardziej zbliżyć się do starej Tiverii w każdym aspekcie, w tym ItemShopu, więc nie ma mowy, że IS będzie przekombinowany, bo będzie taki jak kiedyś.

Wiem jedno. Jesli w item shop będą tylko bojowce i Pd to Server sie nie utrzyma. No chyba ze będzie ze 2k na starcie i każdy zacznie ladowac w is. Obaj wiemy ze tak nie będzie wiec Server padnie..
Opublikowano

Wiem jedno. Jesli w item shop będą tylko bojowce i Pd to Server sie nie utrzyma. No chyba ze będzie ze 2k na starcie i każdy zacznie ladowac w is. Obaj wiemy ze tak nie będzie wiec Server padnie..

Po tym co zrobili z tiverią nie liczył bym nawet na 300 osób na starcie.

Opublikowano

Będzie nie wypal z prostego powodu.haski chce zarobic/odrobic to co wydal,wiec musi cos przekombinować z is. Rozumiesz? Na tamtym item shopie ledwo na utrzymanie będzie miał. Pewnie znowu wpierdoli bóg wie co. Jesli się mylę to może niech haski odrazu napisze jaki kształt będzie miał is.

Gdybyś Ty jeszcze pisał swoje zdanie ale poprzez słowo "rozumiesz?" mam wrażenie , że wiesz lepiej i chcesz je nam "wmówić". Wróżbitów Maciejów mamy wystarczająco więc nie ma sensu zakładać skoro jeszcze nie wystartował ponownie. Co do is'a uważam , że nie miałby nawet sensu póki co go ujawniać bo nawet serwer nie jest gotowy.

Ode mnie dodam tyle , że pomimo tego iż był to kompletny nie wypał , blador po prostu doszczętnie zniszczył serwer mimo wszystko grało mi się dobrze. Od bardzo dawna szukam jakiegoś serwera lecz aż do teraz żaden nie przykuł mojej uwagi i poczekam na kolejny start. Może tym razem wyjdzie lepiej? Trochę mi szkoda osobiście Haskiego bo pierw jak twierdził kupił pliki od starej załogi lecz nie pojawiły się i wszystko kleili od nowa. Zakładam , że z czymś był problem. Druga sprawa - akurat musiał trafić na Bladora. Oczywiście jeżeli to co pisze jest prawdą.

Opublikowano

Gracze się całkowicie przejechali na tej odsłonie, która była niedawno. Serio chcecie jeszcze raz tego?

To co powstaje teraz nie ma żadnego powiązania z tym, co zrobił Blador. Haski wie w czym leżał problem. Nie było możliwości naprawienia lub odkręcenia tego, dlatego wyszło jak wyszło.

Tym razem gracze na niczym się nie przejadą. Ma być profesjonalny serwer i taki będzie. Kto nie wierzy - sam się przekona.

Opublikowano

To co powstaje teraz nie ma żadnego powiązania z tym, co zrobił Blador. Haski wie w czym leżał problem. Nie było możliwości naprawienia lub odkręcenia tego, dlatego wyszło jak wyszło.

Tym razem gracze na niczym się nie przejadą. Ma być profesjonalny serwer i taki będzie. Kto nie wierzy - sam się przekona.

Jak ktoś nie wierzy to nawet nie wejdzie na serwer, wiec jak ma się przekonać xD....

Opublikowano

Dlaczego niby nie dało się tego odkręcić ? Ludzie na ten syf wydawali pieniądze.

Dlaczego Haski nie napisał że ma spinę z bladorem ?

Odnośnie przedostatniego zdania v2 też miała być profesjonalnym serwerem a stało się jak się stało . Co jak co ale i tak prawdziwej Tiverii już nikt nie dorówna , był to serwer który bez administracji przetrwał kupę czasu i może stałby do dziś.

Opublikowano

Niech pokaze najpierw co będzie w is bo to odstawowa sprawa.bo profesjonalnie to on musi zarobić żeby zwróciło się za domenę itd. A na tamtym is(z tiverii pierwotnej)ledwo będzie miał na opłacenie dedyka. Nie chce mi się powtarzać wiec nie będzie problemem dla haskiego( ma tutaj konto) wejść i napisać krótkie zdanie" is będzie wyglądał IDENTYCZNIE jak na oryginalnej wersji". Wtedy będzie to rework z prawdziwego zdarzenia. Bo teraz ja i pewnie wielu innych traktuje go wybrykach na tym falstarcie nie zbyt poważnie.
Opublikowano

Co mogę powiedzieć. Tiveria to serwer na kościach Triadicy, a więc mieli ok. 600 graczy na samej zmianie nazwy. 

Tiveria to był bardzo ogarnięty serwer przez Suiego, którego kiedyś bardzo dobrze znałem, uczciwy człowiek, Balona, który znał się na rzeczy, ale był wielkim oszustem i chciwusem oraz jego przydupasów, soon itd... Dodatkowo ich ego było za wysokie, a chęć do pracy zerowa. Lenistwo wygrało, mogli zdziałać kiedyś o wiele więcej. 

Powiem jeszcze jedno, zdziwiło mnie, że sprzedali pliki serwerowe, które wpadły w niepowołane ręce. Ktoś myślał, że się nachapie jak postawi reaktywacje, lecz zdziwił się po pierwszy tygodniu.

Tak, bez pracy nie ma kołaczy.

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

­

Co mogę powiedzieć. Tiveria to serwer na kościach Triadicy, a więc mieli ok. 600 graczy na samej zmianie nazwy. 

Tiveria to był bardzo ogarnięty serwer przez Suiego, którego kiedyś bardzo dobrze znałem, uczciwy człowiek, Balona, który znał się na rzeczy, ale był wielkim oszustem i chciwusem oraz jego przydupasów, soon itd... Dodatkowo ich ego było za wysokie, a chęć do pracy zerowa. Lenistwo wygrało, mogli zdziałać kiedyś o wiele więcej. 

Powiem jeszcze jedno, zdziwiło mnie, że sprzedali pliki serwerowe, które wpadły w niepowołane ręce. Ktoś myślał, że się nachapie jak postawi reaktywacje, lecz zdziwił się po pierwszy tygodniu.

Zacznijmy od tego, że nie potrafił uruchomić serwera z gotowych plików. Robił jakąś własną "wizje" z plikami terenzo.

Sui jeszcze żyje ? nie odzywa się...

Opublikowano

Niech pokaze najpierw co będzie w is bo to odstawowa sprawa.bo profesjonalnie to on musi zarobić żeby zwróciło się za domenę itd. A na tamtym is(z tiverii pierwotnej)ledwo będzie miał na opłacenie dedyka. Nie chce mi się powtarzać wiec nie będzie problemem dla haskiego( ma tutaj konto) wejść i napisać krótkie zdanie" is będzie wyglądał IDENTYCZNIE jak na oryginalnej wersji". Wtedy będzie to rework z prawdziwego zdarzenia. Bo teraz ja i pewnie wielu innych traktuje go wybrykach na tym falstarcie nie zbyt poważnie.
Opublikowano

To nie były pliki przy których ty pracowałeś ? 

Opublikowano

Dlaczego niby nie dało się tego odkręcić ? Ludzie na ten syf wydawali pieniądze.

Dlaczego Haski nie napisał że ma spinę z bladorem ?

Odnośnie przedostatniego zdania v2 też miała być profesjonalnym serwerem a stało się jak się stało . Co jak co ale i tak prawdziwej Tiverii już nikt nie dorówna , był to serwer który bez administracji przetrwał kupę czasu i może stałby do dziś.

Cytat z forum Tiverii autorstwa Haskiego:

Wchodząc w układ z tym błaznem już z góry skazałem całość na nie powodzenie, i niestety doszedłem do takiego etapu współpracy z nim ze nie byłem wstanie się go pozbyć bo niestety jego planem z góry było zrujnować Tiverie do 0, co szło mu całkiem nie źle... Aktualnie działamy w nowym składzie na zupełnie nowych warunkach.

­Zacznijmy od tego, że nie potrafił uruchomić serwera z gotowych plików. Robił jakąś własną "wizje" z plikami terenzo.

To nie były gotowe pliki. Pisano już tu, że to była sklejka od Terenzo na wzór Tiverii, a nie gotowe pliki Tiverii.

IS będzie bardzo zbliżony do tego oryginalnego.
Opublikowano

Cytat z forum Tiverii autorstwa Haskiego:

To nie były gotowe pliki. Pisano już tu, że to była sklejka od Terenzo na wzór Tiverii, a nie gotowe pliki Tiverii.

IS będzie bardzo zbliżony do tego oryginalnego.

Bardzo podobny. Czyli najebane gowna bo jk pisałem wcześniej musi zarobić.po co brał Server z is na ktorym nie da się zarabiać? Na tiverii grało sporo osób właśnie przez is który nie dawal żadnej przewagi.wczesniej tez miał być is " podobny" a wpierdolil błogosławieństwa i inne gowna.
Opublikowano

Bardzo podobny. Czyli najebane gowna bo jk pisałem wcześniej musi zarobić.po co brał Server z is na ktorym nie da się zarabiać? Na tiverii grało sporo osób właśnie przez is który nie dawal żadnej przewagi.wczesniej tez miał być is " podobny" a wpierdolil błogosławieństwa i inne gowna.

Czasami się czuję, jakbym pisał z robotem, który ma zaprogramowaną jedną kwestię. Zrobimy wstępny szkic IS, to postaram się pokazać i sam zobaczysz.

Opublikowano

Czasami się czuję, jakbym pisał z robotem, który ma zaprogramowaną jedną kwestię. Zrobimy wstępny szkic IS, to postaram się pokazać i sam zobaczysz.

Zle to wszystko odbierasz.grales na tiverii i wiesz jak wglądal is. Przeciez obaj wiemy ze tamten is nie wystarczy na opłacenie dedyka. Widziales tez co działo się na starcie,propozycje haskiego wjebania do is wierzchowców z kosmicznymi jak na tiverie bonusami.wiec nie dziw sie ze ktokolwiek ma obawy jak będzie teraz. Zagram z chęcią jesli nie będzie gowna w is.
Opublikowano

Jeśli haski wiedział że będzie to klapa to dlaczego pozwolił alby ludzie w to coś ładowali pieniądze nie mógł gdzieś napisać [HALLO NIE ŻYJEMY W ŚREDNIOWIECZU !!] 

Ale Haski nie wiedział tego od początku, to chyba logiczne. Z początku Blador sprawiał wrażenie osoby, która dotrzyma umowy i dlatego też powoli szło to dalej. Wiadomo, były komplikacje m.in. poprzez sytuację na forum i TS, ale zostało to wtedy chwilowo załagodzone i sytuacja wydawała się opanowana. Gdy okazało się co jest grane, nie było możliwości pozbycia się Bladora, co w efekcie doprowadziło do zamknięcia serwera.

Opublikowano

Ale Haski nie wiedział tego od początku, to chyba logiczne. Z początku Blador sprawiał wrażenie osoby, która dotrzyma umowy i dlatego też powoli szło to dalej. Wiadomo, były komplikacje m.in. poprzez sytuację na forum i TS, ale zostało to wtedy chwilowo załagodzone i sytuacja wydawała się opanowana. Gdy okazało się co jest grane, nie było możliwości pozbycia się Bladora, co w efekcie doprowadziło do zamknięcia serwera.

Czy teraz będzie lepszy kontakt z Haskim ? 

Bo o ile pamiętam na v2 to raczej blador zajmował się komunikacją na poziomie GRACZ => Admin 

Opublikowano

Czy teraz będzie lepszy kontakt z Haskim ? 

Bo o ile pamiętam na v2 to raczej blador zajmował się komunikacją na poziomie GRACZ => Admin 

Czy z samym Haskim to nie jestem w stanie określić, w końcu jak codziennie dostaje się dziesiątki wiadomości to niekiedy trudno wszystkich obsłużyć, ale obsługa graczy, jak i rozwiązywanie ich problemów będzie na odpowiednim poziomie.

Opublikowano

Czy z samym Haskim to nie jestem w stanie określić, w końcu jak codziennie dostaje się dziesiątki wiadomości to niekiedy trudno wszystkich obsłużyć, ale obsługa graczy, jak i rozwiązywanie ich problemów będzie na odpowiednim poziomie.

No to zobaczymy . 

Powodzenia  

PS: od czasu do czasu zadam tu jakieś inteligentne Pytanie

Opublikowano

to tlumaczenie i zganianie calej winy na 1 osobe jest smieszne, ale teraz go juz nie ma wiec bedzie pieknie jak w bajce.

zeby z tiveri jeszcze cos kiedys bylo to infinity musialby byc prawdziwym infinitym a nie podrabiancem, w obecnym stanie rzeczy nic z tego nie bedzie. 

IS bedzie podobny do oryginalnego? PRZYPOMNE SŁOWA HASKIEGO Z PRZED STARTU, było coś podobnego "is identyczny jak na starej tiverii" :) a skończyło się na nędznym chłamie pod hajs. I nie mam nic do tego. ze ktos chce zarobic na tym co robi, bo w koncu wydaje swoj hajs i jakas kasa sie nalezy, aczkolwiek nie niszcząc rozgrywke przez to...

potem sie chlop troche ogarnal i co z tego? skoro w stworzonym przez siebie temacie odnosnie zmian w is I TAK NIE WZIAL POD UWAGE ZDANIA GRACZY, perły w is'ie były do konca xD 

do czego dążę, na tiverii ludzie grali bo IS był tani i nie miał wpływu na gre, bo nie bylo tych syfów typu eliksir poszukiwacza,perły itp. TO PRZYCIĄGA, a na dodatek ogarnieta administracja ktora jest OBIEKTYWNA. 

haski musisz ogarnac ze tez wiele zjebales a nie wszystko na bladora zgonic a samemu aniolka udawac, ludzie pisali z problemami, jakimis sugestiami odnosnie serwera a ty potrafiles odpisac tylko w jakis problemach z platnosciami (bo wiadomo $$), a na nic innego czasu nie miales? czy hajs liczyles zarobiony? juz nie bede wspominal tego, że start byl przesuwany przez to, ze wziales webmastera o stowe taniej a on naprawiajac jedno, psuł drugie. A no i LENNY, kolejny swietny pomysl, pewnie chcial najmniej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...