Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2k10.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja również nie rozumiem twojego toku myślenia.

"Temat oglądało wczoraj 600 osób" - Chwalisz się czy żalisz? Połowa z tej liczby przegląda tylko temat, bo nie mają co do roboty. Mój tok myślenia jest jak najbardziej poprawny bo:

• Jeśli wbije te 500-700 osób, to polowa odejdzie w ciągu 3-4 dni, ponieważ na Smoka trzeba czekać 5 godzin (?) ( Tak wyczytałem z prezentacji), z którego dropiom najważniejsze przedmioty. Komu by się chciało na Serwerze Easy/Medium robić eq Miesiąc/ Ponad Miesiąc? To już bardziej należy pod Medium/ Hard. Uwzględniam to fakt, że inni gracze nie są " Nocnymi Markami" - inni wolą odpocząć i dobrze się wyspać w nocy, niż dropić.
  • Skoro jest to "OldSchool" to nie będzie aktualizacji wprowadzające nowe bronie/zbroje czy dungeony - A ludzie najbardziej to uwielbiają. Cieszą się, że Administracja coś robi i chce, by gracze pozostali na ich serwerze i zapraszali nowych. ( Ja tak rozumiem pojęcie "OldSchool")

Nie zrobisz tej broni nawet w 3 miesiące, potrzebujesz raptem 20 bryłek +1,5 kkk yang  :D zakładając że resp zmniejszą do 5h, a na serwerze będzie grać 500-600 osób jest czymś nierealnym . 4 kanały, resp co 5h = 16 smoków na dobę, 160 smoków na 10 dni itd. Teraz załóż że z każdego smoka jest 1 bryłka ( mogą być 2 ale biorę bardziej realną opcję ), czyli 160 bryłek po 10 dniach / na 500/600 chętnych  :D 160 bryłek z czego 20 szt to jedna broń, zatem mamy 8 szczęśliwców przy raptem 10 dniach koczowania w zapyziałym śpiworze w oczekiwaniu na smoka  xD to jest Hard dla nolife'ów 

• Odpowiedzi 663
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie zrobisz tej broni nawet w 3 miesiące, potrzebujesz raptem 20 bryłek +1,5 kkk yang  :D zakładając że resp zmniejszą do 5h, a na serwerze będzie grać 500-600 osób jest czymś nierealnym . 4 kanały, resp co 5h = 16 smoków na dobę, 160 smoków na 10 dni itd. Teraz załóż że z każdego smoka jest 1 bryłka ( mogą być 2 ale biorę bardziej realną opcję ), czyli 160 bryłek po 10 dniach / na 500/600 chętnych  :D 160 bryłek z czego 20 szt to jedna broń, zatem mamy 8 szczęśliwców przy raptem 10 dniach koczowania w zapyziałym śpiworze w oczekiwaniu na smoka  xD to jest Hard dla nolife'ów 

wszystko pięknie wyliczone, nadal twierdze, ze smok powinien respić się co 1-2h lub po 4-5 bryłek z niego + jeszcze czas biologa - tragedia

12412png_newnawr.png

;33

Opublikowano

Ale matematycy :)

Czy nie uważacie, że takie zmiany czyli zmiana respu smoka jest realna? Przecież nikt nie ubije dzisiaj ani jutro SMOKA a wy gadacie , że c**j owo z czasem . Może to zmienią a może dadzą bryłke gdzieś jeszcze?

A może dadzą na święta coś specjalnego + bryłka ? Ch uj go  wie, ale przecież ty taki mądry wszystko obliczyłeś ^^

Pozdro ^^

L7VaIos.jpg

Opublikowano

Ale matematycy :)

Czy nie uważacie, że takie zmiany czyli zmiana respu smoka jest realna? Przecież nikt nie ubije dzisiaj ani jutro SMOKA a wy gadacie , że c**j owo z czasem . Może to zmienią a może dadzą bryłke gdzieś jeszcze?

A może dadzą na święta coś specjalnego + bryłka ? Ch uj go  wie, ale przecież ty taki mądry wszystko obliczyłeś ^^

Pozdro ^^

a może poszli do lasu ... znasz ten kawał ?  :D

Opublikowano

serwer fajny, ale jedyną rzeczą jaką bedzie tu można robić to dt i bicie metniów w red lesie i głupie expienie bo widze że na lvl 1-80 jedyną opcją jest exp. czyli połowa map jak lochy małp, m2 itp mogą być wyjebane. a co do broni i bryłek.  Już widze jak co 5 godzin będzie stało 200 osób na sohan aby złapać 1 bryłke, ktoś już podsumował wasz pomysł. 1 bryłka na 8h czyli 3 dziennie  czyli 21 w tygodniu= 1 broń 

byłbym za pomysłem aby dodać po ripku np niebieską śmierć, ale żeby była wpizdu mocna tj: aby ją ubić potrzebabyłoby z 5 osób . Zbuduje to jakąś opcje współpracy na serwerze. Z tej śmierci mogłyby lecieć np jakieś odłamki i 10sztuk przerabiałoby się na bryłke z szansą udanego przetopu powiedzmy 50%. jeśli zostawicie tak jak jest to spodziewajcie się że nikt nie będzie grał, tylko będą wchodzić co 5 godzin na smoka bo nie będzie innej rzeczy do roboty

Opublikowano

Zawazylem ze my mozemy tu sobie pisac do woli , oni juz tego i tak nie zmienia. Moze olśni ich po odejsciu polowy serwera , badz co badz dalej czekam na start , zobaczymy kto ma racje , gracze czy administracja. 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

ja p******e umiecie czytać? chyba strone temu admin odpisał w poście że ze smoka moga dropnąć 2 bryły poza tym mogą dropnąć jeszcze z ripa. Jak okaże sie w trakcie gry że rzeczywiście drop bryłek jest tragiczny to pewnie administracja coś z tym zrobi.

Opublikowano

Przynajmniej żeby być kimś i dojść do wszystkiego do czego da się dojść to będzie trzeba trochę pograć :) Jestem ciekawy co z tymi bryłkami i jak to będzie w rzeczywistości wyglądać, myślę że administracja będzie czuwała nad grywalnością i będzie wprowadzać odpowiednie zmiany na czas ;) Pożyjemy zobaczymy, client odpalony, 15 minut do startu, nie mogę się doczekać <3 <3 <3

W między czasie LOL <3

Mówię po Polsku

Opublikowano

Powiem wam tyle, nie ma nic takiego jak " stary metin2" metin jest ten sam, może i gameforge zepsuło klimat nowymi mapami itemami i wgl, ale to nie wina metina tylko ludzi ;) zauwazcie ze kiedys ludzie grali pod innym wzgledem grali bo grali a teraz każdy idzie w "topke" full is i wogóle, w dodatku kiedyś nie było żadnych wh, ninja hackow itp i grało się dobrze to tylko ludzie zepsuli klimat

1390672867-U1080175.png

wom2 <---------- Tu gramy nick : blackhawk/BogTejGry

Opublikowano

Typowi hejterzy którzy wolą serwery typu iMetin czy inne pierdoły :) Nie chcecie nie grajcie graczy nie zabraknie na pewno będzie z 500/700 wiec 1 mniej to nic :) chociaż botów będzie mało

Opublikowano

Ludzie, nie umiecie czytać? Drop bryłek będzie też z Ripera! ...

Szłem łąką,
Kwiaty pachły,
Ona mnie odepchła.

Opublikowano

Jeśli chodzi o bryłko to prawdopodobnie dodadzą w Is jeszcze

Skąd masz takie informacje? Nie wprowadzaj ludzi w błąd :)

Szłem łąką,
Kwiaty pachły,
Ona mnie odepchła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...