Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Angielski vs Polski

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zapomniałem ostatnio (po reinstalce lola) zmienić na angielski, i w pierwszym meczu usłyszałem "PIĘĆ TRUPÓW" to z krzesła spadłem ze śmiechu ._.

Jednakże imo angielski ma ogólnie lepszy wydźwięk. Po polsku grałem tak do ok. 20lvla (końcówka 1sezonu, początek 2). Wtedy zmieniłem na angielski, i szczerze mówiąc teraz gram praktycznie cały czas na angielskim. Nie umiem grać jak w tle słyszę "sojusznik został pokonany" albo "zniszczono twoją wierzę". No nie da się tak ;_; A druga sprawa łatwiej można się dogadać z drużyną x.x

Ja polecam angielski i rosyjski (z*******y xD). Polski tylko jak nowa postać wychodzi albo itemki i chcesz zrozumieć dokładnie co do czego służy ;x

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Jestem patriotą więc polski. Co jak co, ale to jest mój ojczysty język, nie ma najmniejszego sensu zmieniać na angielski. :v

Lecz z Angielskim też jest dobrze, niektóre itemy jak chcę przetłumaczyć z Angielskiego na Polski to ciężko :P

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

Angielski - Lepiej brzmi lecz jeżeli nie potrafisz za bardzo Angielskiego no to Polski , ja używam języka Polskiego tak jakoś się przyzwyczaiłem. 

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Preferuję polski, zwyczajnie gram na tej wersji językowej od zawsze. Nawet nie próbowałem angielskiej :C

Zdarzyło mi się kiedyś na bodajże na czeskiej czy węgierskiej, kiedy była darmowa Anivia ;D 

3183514217139531243468.png
Opublikowano

Jak zapomniałem ostatnio (po reinstalce lola) zmienić na angielski, i w pierwszym meczu usłyszałem "PIĘĆ TRUPÓW" to z krzesła spadłem ze śmiechu ._.

Jednakże imo angielski ma ogólnie lepszy wydźwięk. Po polsku grałem tak do ok. 20lvla (końcówka 1sezonu, początek 2). Wtedy zmieniłem na angielski, i szczerze mówiąc teraz gram praktycznie cały czas na angielskim. Nie umiem grać jak w tle słyszę "sojusznik został pokonany" albo "zniszczono twoją wierzę". No nie da się tak ;_; A druga sprawa łatwiej można się dogadać z drużyną x.x

Ja polecam angielski i rosyjski (z*******y xD). Polski tylko jak nowa postać wychodzi albo itemki i chcesz zrozumieć dokładnie co do czego służy ;x

No to spoko jak nie potrafisz grać mając w tle polski język o.O Ja osobiście nie widzę nic dziwnego w "sojusznik został pokonany" :D zwykły polski język. 

Pomimo tego że gram na polskiej wersji często zastanawiam się jak wpisać w wyszukiwarce nazwę itemku po polsku :P W większości korzystam z angielskiego nazewnictwa bo faktycznie nasz jest do dupy. Plus jest taki że nie muszę się dłużej zastanawiać co dany item robi itp.

Co do dubbingu postaci, nie wiem dlaczego tak ludzie na niego narzekają. Uważam że jest tak samo dobry jak w innych wersjach.

Polacy nie gęsi, iż swój język mają
snikersproject1.png
Opublikowano

A pier#olicie, że lepiej używać polskiego gdy się angielskiego nie umie to raz, dwa to niektórzy preferują Polską wersję a niektórzy Angielską itp, a zakładanie tak idiotycznych tematów idealnie pokazuję, że nadal nie umiecie podejmować wyborów za siebie i musicie grać tak jak wam napiszą. Tak samo te żałosne wyrażenia które mają na celu zdenerwowanie czy też obrażenie kogoś typu - jakiekolwiek słowo nawiązujące do warzywa które powoduję łzawienie, pokazuję poziom jaki reprezentujecie. Tak więc biedactwa umysłowe dla sprostowania - nie atakuję waszych poglądów, jedynie wasz tok myślenia, zachowujcie się jak chcecie, im bardziej pokazywać będziecie jacy jesteście tym mniej normalnych osób się na takich jak Wy natknie. ;)

10:0 ez

@topic

Polski dubbing miał dużo mniejszy budżet, gorzej brzmi

Opublikowano

Jestem patriotą więc polski. Co jak co, ale to jest mój ojczysty język, nie ma najmniejszego sensu zmieniać na angielski. :v

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

patrioty żałosne lel 

angielski ftw 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...