Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] projectQ - Statystyki dla gildii

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@idrakus

Potrzebny nam log dla PHP5 i najlepiej też log od Apache2. Jeżeli nie wiesz jak go uzyskać to napisz do usługodawcy lub pogoogluj.

@TheMolkaPL

ProjectQ jest teraz w trybie organizacji. Myślę nad stworzeniem ewentualnych dodatkowych pluginów w Javie rozszerzających jego funkcje, więc jeżeli chcesz to możesz Nas wesprzeć ;)

Niestety :(

Nikt nie stawia sprzeciwu przeciwko tej rosnącej plagi. Trzeba działać! Ja, TheMolkaPL podjąłem decyzję o niekontynuowaniu jakichkolwiek publicznych projektów związanych z Minecraftem (nie dotyczy projektu AntiSteve) dopóki nie pójdzie to wreszcie w dobrym kierunku. Mam nadzieję, że znajdą się też osoby które poprą moją akcję i się przyłączą.

http://www.mpcforum.pl/topic/1365261-piractwo-minecrafta/

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

@Sumiko

Jak napisał już autor, RevoGuilds nie będzie kontynuowane.

Wsparcie dla RevoGuild nie ma sensu do czasu, gdy autor ponownie zainteresuje się pluginem, naprawi najbardziej uciążliwe błędy i przerobi nieco bazę danych.

@TheMolkaPL

projectQ samo w sobie nie jest stworzone z myślą o piratach. O ile dla samego projectQ bez różnicy czy serwer jest premium, czy nie to niestety, ale serwery non-premium będą raziły ilością głów Steve w swoich statystykach ;)

Opublikowano

Dodaj opcje, że w tym menu można się odbanowywać

Nie rozumiem. Mógłbyś opisać konkretniej o co Ci chodzi i jak miało by to działać?

Opublikowano

Chyba chodzi o unbany z deadów w FunnyGuilds :P

To zrozumiałem, ale niech napisze coś więcej jak ma to wyglądać i jak działać ;)

Opublikowano

Musiałbyś pogrzebać w bazie danych FunnyGuilds ;)

Przecież cały projectQ jest na niej oparty ;-; Raczej nie chodziło mi skąd mam to pobrać tylko jak ma to działać. Chodzi Wam o jakiś "admin panel" z możliwością banowania i odbanowywania graczy?

Opublikowano

Przecież cały projectQ jest na niej oparty ;-; Raczej nie chodziło mi skąd mam to pobrać tylko jak ma to działać. Chodzi Wam o jakiś "admin panel" z możliwością banowania i odbanowywania graczy?

No tak, ale musisz wtedy zmieniać rekordy w bazie danych.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Widzę, ze od kiedy ja zrobiłem stronę to powstało kilka podróbek - _-

No cóż... Takie życie :(

@topic

Jest jakieś DEMO?

Hmm podróbkę ? Przed tobą już ludzie zrobili, miesiąc temu podałem ci link do yt kolesia który udostępniał na skype za darmo swój plugin, tamten koleś już udostępniał jak zamknął swój serwer, koles go oszukał ! Więc nie byłeś 1 a to nie jest podróbka - koleś nie podszywa się więc to jest osobny projekt którego nie można tak nazwać.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Hmm podróbkę ? Przed tobą już ludzie zrobili, miesiąc temu podałem ci link do yt kolesia który udostępniał na skype za darmo swój plugin, tamten koleś już udostępniał jak zamknął swój serwer, koles go oszukał ! Więc nie byłeś 1 a to nie jest podróbka - koleś nie podszywa się więc to jest osobny projekt którego nie można tak nazwać.

Nie do końca rozumiem o co chodzi, ale jedno mogę zagwarantować: projectQ jest w 100% moim projektem (chodź kilka poprawek dopisał TheMolkaPL :P). Jeżeli gdziekolwiek znajdziecie kopie tego projektu lub inny projekt rażąco zrzynający z tego to powiadomcie mnie ;) Nie omieszkam zająć się tą sprawą, bo mnie też irytuje takie postępowanie, zwłaszcza gdy ktoś żąda gdzieś pieniędzy za nie swoją pracę. Pocieszające jest to, że na im wyższym poziomie piszę, tym mniej osób jest w stanie ogarnąć kod i utworzyć własny pseudo twór. Do tego im wyższy poziom osoby w dowolnym języku programowania tym bardziej szanuje ona prawa autorskie ;)

Opublikowano

Jeżeli ci się (BYĆ MOŻE NUDZI), to możesz zrobić zakładkę ekipa (ADMINISTRACJA) i np.

Jest głowa, i pod nią nick administratora... (LUB MOŻESZ ZROBIĆ Youtuberów zakładkę :).

Hm... mógłbym, ale jeżeli zacznę się bawić z zakładkami to każdy będzie chciał inne. W ostateczność chcąc dogodzić wszystkim musiałbym zamiast projektu statystyk WWW utworzyć projekt "strony dla serwera Minecraft". W zasadzie może nie było by to dla mnie aż tak wielkim problemem (chodź musiałbym włożyć w to sporo pracy), ale nikt mi za to nie zapłaci, więc nie będę się w to bawił. Znając życie wykorzystałaby to rzesza osób (ale nikt nawet nie pomyślałby o dotacji), z czego ta "wybitnie mądra" część będzie rozpowszechniać i sprzedawać mój kod jako własny... nie dzięki. Skoro ma być to projekt statystyk WWW to jest to projekt statystyk WWW.... i nikt nie podważy jego oryginalności ani nikt raczej nie ma potrzeby go kopiować ;) Może gdyby ludzie byli inni to tworzenie "w pełni konfigurowalnej strony dla serwera Minecraft" za darmo i dla wszystkich polegając jedynie na dotacjach miałoby sens.

Opublikowano

Nie do końca rozumiem o co chodzi, ale jedno mogę zagwarantować: projectQ jest w 100% moim projektem (chodź kilka poprawek dopisał TheMolkaPL :P). Jeżeli gdziekolwiek znajdziecie kopie tego projektu lub inny projekt rażąco zrzynający z tego to powiadomcie mnie ;) Nie omieszkam zająć się tą sprawą, bo mnie też irytuje takie postępowanie, zwłaszcza gdy ktoś żąda gdzieś pieniędzy za nie swoją pracę. Pocieszające jest to, że na im wyższym poziomie piszę, tym mniej osób jest w stanie ogarnąć kod i utworzyć własny pseudo twór. Do tego im wyższy poziom osoby w dowolnym języku programowania tym bardziej szanuje ona prawa autorskie ;)

@Warwarin

Chodzi o to że kukubaczek myślał że jako 1 zrobił stronę www pod funnyguilds

Dało by rade przerobić na PHP4 ? - na większości hostingów nie wiem dlaczego jest 4 i nie działa mi ;( - możliwe że hostingi do 4 przyzwyczaiły się.

Ps. Fajna grafika i ogólnie wykonanie !

Opublikowano

@Nigusek

Nie sądzę by miało to sens. Już od jakiegoś czasu głównym stabilnym standardem jest PHP5. Pisanie aplikacji wstecz w tym wypadku to tak jak wbijać gwoździe kamieniem zamiast młotkiem...

@Edit

Ktoś chciałby bym poprawił nieco ten kod? https://github.com/SlimaKCoder/SklepSMS

@Warwarin

Mam kolejny problem:

- podłączyłem gildie pod MYSQL (najnowszego)

- następnie strone ww status + mysql skonfigurowałem

i wynik końcowy:

- działa licznik gaczy online

- nie działa ranking graczy

- nie działa ranking gildii

Uzywam pluginu : funnyguilds 3.9.3 oraz najnowsza wersje strony.

Config Main

<?php if (__FILE__ == $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].$_SERVER['PHP_SELF']) die();

/**
 * Podstawowa konfiguracja.
 * @version     1.1
 * @package     projectQ
 * @author      SlimaK <[email protected]>
 * @LicenSe     https://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/legalcodeCreative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License
 * @Copyright   Copyright © 2014, SlimaK
 */

// Ścieżka do podkatalogu z projectQ (domyślnie "/" czyli główny katalog dla serwera WWW).
// Ważne! Na końcu nazwy podkatalogu nie może znajdować się znak slash.
define("CONF_CATALOG", "/");

// Opcja dla debugowania, nie zmieniaj jej jeżeli nie wiesz co robisz.
define("CONF_ROOT", $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']);

// Tytuł wyświetalny na pasku tytułu przeglądarki i w menu.
define("CONF_TITLE", "Statystyki by SlimaK");

// Plugin wspierany przez projectQ. Obecnie wspierane są OpenGuild i FunnyGuilds.
define("CONF_PLUGIN", "funnyguilds");

// Motyw używany przez projectQ, do wyboru: Cerulean, Cosmo, Darkly, Default, Flatly, Journal, Lumen, Paper, Readable, Sandstone, Simplex, Slate, Spacelab, Superhero, United, Yeti. 
define("CONF_THEME", "Default");

// Wyświetlanie błędów od PHP, przydatne podczas debugowania (true/false).
ini_set("display_errors", "false");

Mysql config

<?php if (__FILE__ == $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].$_SERVER['PHP_SELF']) die();

/**
 * Konfiguracja dla bazy danych.
 * @version     1.1
 * @package     projectQ
 * @author      SlimaK <[email protected]>
 * @LicenSe     https://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/legalcodeCreative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License
 * @Copyright   Copyright © 2014, SlimaK
 */

// Nazwa hosta dla łączenia się z bazą, zwykle można zostawić domyślną.
define("MYSQL_HOST", "sql.pukawka.pl");

// Port dla łączenia się z bazą, zwykle można zostawić domyślny.
define("MYSQL_PORT", "3306");

// Nazwa bazy danych, której uzywasz dla pluginu.
define("MYSQL_DB", "413513_funnyguilds");

// Prefix do tabel w bazie, zostaw puste jeżeli go nie ma.
// To pole ma znaczenie tylko dla pluginu OpenGuild.
define("MYSQL_PREFIX", "");

// Nazwa użytkownika mającego uprawnienia do podanej bazy.
define("MYSQL_USER", "411233");

// Hasło użytkownika mającego uprawnienia do podanej bazy.
define("MYSQL_PASS", "HasloMamZajebiste");

Opublikowano

Nie rozumiem. Mógłbyś opisać konkretniej o co Ci chodzi i jak miało by to działać?

Coś takiego jak ma skk*.n*t/mc*c, że można się za sms odbanowywać

­

Opublikowano

Jestem pod wrażeniem ;)

Fajnie napisane (obiektowo), może troche styl mi nir pasuje (subiektywana opinia) ale ogólnie to wielki +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...