Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xebol_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MwfexaQ.jpg

Jeżeli nie lubisz czytać przeczytaj tylko część "Wstęp Projektu. Reszta to informacje prezentujące serwer jak będzie wyglądał, jak wygląda rozgrywka i wszelakie dodatki do niego. Jest to poważny projekt, który jest realizowany już od dłuższego czasu poświęcam część każdego dnia, żebyście w niedalekiej przyszłości mogli grać na tym cudownym serwerze. Dla tych co przeczytają i mają szacunek za mój trud, czas, który poświęcam proszę o polubienie tego tematu i wszelakie miłe komentarze, szanuję też słowa, krytyki chodź wątpię, że tutaj wpadną, bo kto normalny krytykuje ludzi, którzy ciężko pracują dla tych, którzy chcą pograć tutaj. Wszystko buduję sam, tworzę poświęcam czas! Pamiętaj to drogi graczu, użytkowniku forum!

MwfexaQ.jpg

739071419696403696502.png

Witam wszystkich,

Od dość dawna zacząłem projekt serwera, który będzie polegał na trybie "Freebuild" z dodatkami "RP". Bynajmniej nigdzie nie widziałem takiego serwera, owszem są jakieś serwery z działkami, jakieś prace, kopalnie i tym podobne... ale nigdzie nie ma oryginalności. Wszystko jest takie same, oprócz budowli. U mnie wszystko będzie się różniło... Budowle, będą zapierały dech w klatkach piersiowych... nigdy nie odkryjecie wszystkich rzeczy, będziecie mogli przechodzić ciągle obok jednej rzeczy setki razy, ale za setnym pierwszym zauważycie, że coś w danym miejscu jest nie tak. Okaże się, że jest tam coś ukryte, tunel, skrzynia lub cokolwiek, czego nigdy jeszcze nie widzieliście. Dodatki prawdziwego życia plus elementy świata fantasy, tak dodam, że muszą być fantasy bo przyjemniej się przez to gra, a realne życie z jakimś czasem staje się nudne.

651081419696403696502.png

MwfexaQ.jpg

Tak jak już wspominałem wszystko będzie polegało na tym, jeżeli chcesz coś mieć musisz na to zarobić, działka, którą chcesz mieć musisz ją wynająć, wszystko będziesz musiał opłacać, tak będą podatki, to coś nowego! Na niewielu serwerach widziałem, działki za które trzeba płacić podatki. Każda działka jest zbudowana w swoisty sposób, wszystko jest zbudowane na epickim terenie, gdzie nie jest płaski świat. Tam gdzie znajduje się miejsce spawnu znajdują się na tym samym świecie działki. Każda działka jest zbudowana w różnym środowisku, w takim, że za każdym razem gdy wchodzić na nią od razu masz wenę na zbudowanie domku, czy czegokolwiek na co masz ochotę! Drzewa budynki, wzgórza, góry ! To znajdziesz tylko u nas, nie posiadamy pluginu PlotMe, gdzie wszystko jest łatwe... bo nie trzeba się wysilać! U nas, jeżeli gracz ma szacunek do administracji, ona również jest taka sama. Pamiętajcie administrator to też człowiek, więc też nie ma nerwów ze stali, każdego dnia musi pomagać dla graczy, pisać na ich pytania. Więc pytania, które się będą powtarzać zostaną umieszczone na forum, gdzie będzie można poczytać jak co i gdzie.

982571419696403696502.png

MwfexaQ.jpg

Otóż jest wiele sposobów na to, każdy wie można sprzedać surowce na targu, które zdobędzie się na mapie surowcowej. Kolejnym sposobem jest zarabianie za zabijanie graczy, są to małe sumy, ale zawsze coś. Questy to chyba najlepsze rozwiązanie, z racji z tego, że przy wykonywaniu zadania masz frajdę i do tego dostaniesz jeszcze za to nagrodę pieniężna, ale nie tylko często możesz dostać unikalne przedmioty, których nigdzie nie kupisz w sklepie. Jak wiadomo każdy; dosłownie każdy uwielbia jak coś się dostaje za darmo, oczywiście mowa tu o konkursach lub jak ktoś woli o eventach. Konkursy będą zazwyczaj organizowane co 7 dni te główne, gdzie nagrody są już cenniejsze, zaś inne, w święta ważne dni i tym podobne, lub jeżeli gracz ma pomysł, a administratorowi się to spodoba, możemy wziąć się do jego realizacji. (Każe pomysły, będziecie mogli pisać na forum!)

935601419696404696502.png

MwfexaQ.jpg

Mapa jest budowana w 95% moich pomysłów, ponieważ muszę czasem mieć wenę i zaczerpnąć się lepszych ode mnie, przeglądam zdjęcia. Dlatego 5% jest nie mojego, ponieważ od kogoś musiałem zaczerpnąć skądś tą wenę. Zrzuty ekranu wstawię niedługo. Mapę buduję już grubo kilka miesięcy, ale akurat dzisiaj piszę o tym bo jest jeszcze dużo do zrobienia... Działki to przede wszystkim 50% tego co trzeba zrobić... wiem, może to łatwe wgrać plugin PlotMe, ustawić sobie parametry, działki, z jakiego bloku ma być zrobiona.. pff.. zrobię je po swojemu... Żadna górka czy pagórek nie przeszkodzą, każdy budynek musi mieć swoje miejsce. Każdy mmusi być wykorzystany. Może porywam się z motyką na słońce, ale dużo dam by jak najlepiej się grało wam na moim serwerze. Mapa nigdy nie będzie się kończyła działki będą na nowo dobudowywane. Tylko jak znaleźć na to czas? Przecież jesteś tylko człowiekiem? Ba otóż odpowiedź jest prosta. Jest takie coś jak ekipa, wiem, że nie wszyscy są godni zaufania, ale mówię po raz kolejny będzie trudno znaleźć się na dobrym stanowisku...

Forum będzie musiało być od tego by poznać ludzi jacy są... kim są... czy się nadają. Przyznam, że byłem już kilka razy adminem, moderatorem, gdy serwer był ogarnięty i dobry, trudno było się dostać, ale później jaka z tego była radość :D

964591419696404696502.png

MwfexaQ.jpg

449981419696407696502.png

MwfexaQ.jpg

Jak wiadomo, jeżeli mapa jest oryginalna to również działki takie będą. Każdy z was będzie mógł kupić sobie działkę, jeżeli uzbiera daną, kwotę na nią. Już wiecie, że będą podatki, więc liczcie się z tym, że jak działa nie będzie opłacona to zostanie wam zabrana! Oczywiście będzie można ją przedłużać kiedy się chce, ale jeżeli ktoś grał i przestał działka jest mu odbierana i można wynająć nową, ale przedmiotów się już nie odzyskuje... Jeżeli wszystkie działki są zajęte, możesz napisać do administratora żeby zbudował nowe, oczywiście jeżeli jest dostępny!

604691419696407696502.png

Serwer będzie posiadał "Oryginalny" system dropu, nie będzie Otherdrops'a, normalnie jak kiedyś itemy z rud, serwer jest odpowiednio zabezpieczony, wszelakie:

• Kill Aury
  • Radary
  • X-Ray'eje
  • Textury X-Ray'a

​To wszystko jest zabezpieczone, nikt nie będzie mógł oszukiwać wszyscy są równi :D to jest coś nowego, gdzie na zwykłych serwerach tego nie znajdziecie. Uwierzcie mi trudno jest pograć na serwerze gdzie rudy dropią normalnie :D

212011419696408696502.png

MwfexaQ.jpg

Pieniądze, oczywiście drobne przedmioty będzie można kupić u handlarzy, nowe przedmioty, twoje teleportacji i tym podobne, gdzie normalnie nie można tego kupić. Wszelakie przedmioty typu: ziemia, kamień, drewno oczywiście będzie można kupić w normalnym sklepie tabliczkowym, tak w tym miejscu nie chcę, żeby gracze musieli kupować wszystko w pluginie Shopkeeper bo to jest męczące szukać przedmioty, które chcesz sprzedać. Będzie sakwa, w której możesz przechowywać swoje pieniądze Info niżej. Droższe rzeczy będzie można kupić za szmaragdy. Nie jest to waluta premium, tylko polega na tym, że płacić 500 orenów (Przypominam, że to itemy) za jakąś lepszą rzecz.

526901419696408696502.png

689681419696409696502.png

MwfexaQ.jpg

By schować swoje oszczędności możecie użyć sakwy, dzięki niej, możecie wpłacać jak i zarówno wypłacać lub sprawdzić jej stan. Oczywiście jest to mój autorski skrypt nad, którym musiałem poświęcić tydzień bo miał dużo błędów, nie mogłem też znaleźć rozwiązania... ale już go zrobiłem i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy myślę, że wam też się spodoba :D

309931419696409696502.png

MwfexaQ.jpg

Z tego co już wiecie jest to serwer z NPC'tami, ale nie chodzi mi tutaj o kupców itd. ale o prawdziwe postacie takie  jak strażnicy, będą czuwać na warcie, pamiętajcie to "Real Life", więc jeżeli z nimi zadrzecie możecie dostać od nich porządne manto :D

922561419696410696502.png

270161419696410696502.png

148861419696411696502.png

555531419696411696502.png

511441419696412696502.png

266941419696413696502.png

494961419696413696502.png

761611419696414696502.png

134101419696416696502.png

Pomogłem ? Wiesz co zrobić :D

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do eventów, mam dość sporo planów, nie będę ich tutaj wypisywał bo niektórzy mogą sobie zaskarbić moje pomysły.

Ale mogę powiedzieć coś o nagrodach. m.i.n kody na vipa, gdzie będzie można użyć za pomocą komendy, oczywiście to będzie jedna z głównych nagród, nie wspominając nic o przedmiotach jakiś potężniejszych itemkach.

Opublikowano

10/10

Wszystko jasno i prosto opisane :)

Czekam na otwarcie

Już zwątpiłem, że w Polsce są osoby, które tworzą takie serwery i projekty :)

P.S

W "Wstępie projektu" masz błąd:  orginalny   powinno być oryginalny

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

Dziękuję za poprawkę, nigdy tego błędu nie popełniłem, a tu nagle? :D

Opublikowano

Serwer zapowiada się o wiele lepiej niż nawet te stare monotonne freebuildy. 

Widać że masz talent do budowania :D

Mam pytanie, czy będa jakieś autorskie pluginy?

Opublikowano

Mam plany co do powiększania, ale teraz nie chce w jakikolwiek sposób szpanować...Bo co mi z tego jak dam 40 slotów, a serwer się sam z siebie nie opłaci?

Oczywiście będę, gdy gracze będą już mieć problemy z wchodzeniem :D wtedy mogę dać więcej slotów :D

Opublikowano

Powinniście przynajmniej forum już postawić, bo tylko hype'a robicie ludziom, a tak to przynajmniej można by się poznać i zaprzyjaźnić z kimś przed startem :P Mam nadzieję, że jako to jest freebuild, gracze nie zniszczą otoczenia. Przydałyby się pluginy zabezpieczające przed lewitującymi blokami itd, bo trudno naprawiać mapę ręcznie.

Poza tym czekam z wytęsknieniem na ten serwer i życzę wam jak najbardziej udanego startu! :D

Opublikowano

69a9c8ed4a9892cd016619c7936fee0041f79e54

Dziękuję za gorące słowa, serwer wystartuje :D, nie wiem jeszcze kiedy bo trudno budować mapę w jedną osobę, zwłaszcza jak jeden budyneczek buduję kilka godzin. Zrobienie terenu, gór itp też czasu zajmuję :D ogólnie serwer będzie ciągle budowany.. dorabiany :D bo właśnie o tym chodzi na fb :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...