Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile graczy uciągnie ten dedyk?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ile proponujecie dać slotów. ( przy ilej ilości graczy moa być LAGI serwera? )

Parametry :

Ram: 32G

Procesor: Intel E3-1271V3

Łącze internetu: 1G/s

Silnik : Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277

Granica Mapy ; 5-4k

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Myślę, że 100 - 150 slotów bez lagów na spokojnie pociągnie. 

Nie przesadzajcie tak z tymi slotami, bo uwierzcie, że to zależy również od serwera.

Opublikowano

Jeśli przeznaczysz 32 gb ram to jakieś 500 slotów bez lagów przy pełnym serwerze !

Potrzebujesz pomocy z konfiguracją, zabezpieczeniem, bazą danych, stworzenia unikalnego wyglądu - serwerów teamspeak 3? Poniżej kontakt do mnie ;). Gwarancja i zadowolenie.

GG: 67581351

Discord: Hax3ey#4838

PW: Forum

Opublikowano

300 da rade - spokojnie :P

Myślę, że 100 slotów bez lagów na spokojnie pociągnie. 

nie przesadzajmy :P gora 350 ale moga byc cofik

CPU: I5-4460 (w planach i74690k) GPU: GTX960 4G

Opublikowano

300 da rade - spokojnie :P

nie przesadzajmy :P gora 350 ale moga byc cofik

A dobry procesor ? Bo na serwerze 200 graczy używa nie całe 8G ? :D Ale nie wiem jak z procesorem...

Opublikowano

Witam ile proponujecie dać slotów. ( przy ilej ilości graczy moa być LAGI serwera? )

Parametry :

Ram: 32G

Procesor: Intel E3-1271V3

Łącze internetu: 1G/s

Silnik : Spigot-1.7.2-R0.3-122-gb58e277

Granica Mapy ; 5-4k

Większość osób wyżej nie ma pojęcia o czym pisze. Dlaczego? Zwracają uwagę tylko na RAM, nie interesuje ich reszta parametrów maszyny. Tutaj masz wyjaśnione mniej więcej http://www.sk89q.com/2013/03/improving-your-minecraft-servers-performance/

Mpc to najgorsze miejsce do zadawania pytań nt. prowadzenia serwera. 

Żeby się nikt nie przyczepił to napiszę tak samo głupio jak inni wyżej: pociągnie 9999 graczy. 

Opublikowano

Nom update spigot do najnowszego i max 250-275 graczy według mnie, bo procek może mieć potem obciążenie :/

Opublikowano

Nom update spigot do najnowszego i max 250-275 graczy według mnie, bo procek może mieć potem obciążenie :/

Podobno dobry nowy procesor ...

Opublikowano

kolejny taki temat jezu...

podaj parametry takie jak: procek, dyski, lacze itd.

bez tego powiem ci:

150-300

jak podasz to edytuje

Opublikowano

kolejny taki temat jezu...

podaj parametry takie jak: procek, dyski, lacze itd.

bez tego powiem ci:

150-300

jak podasz to edytuje

To uważnie przeczytaj podałem  procek ; ). , dysk ssd ;) 50G-100G , łącze podane ;) Zachowałeś się jak dziecko które czytać nie umie - . - i nabija POSTY .

Założyłem taki temat bo chce wiedzieć ile uciągnie dedyk ... A mi się zdaje na oko ze około 250-300 . na View-distance 2-3 .

Ale nie wiem jak z prockiem czy dobry/słaby .

Z ram wszystko ok .

Dysk ssd to samo .

Opublikowano

Patrzałeś tylko na ramy czy także na procesor ?? Bo mi się zdaję ze na procesor nie zerkłeś .

400 to bedzie cud

nie wazne na jakim procku 

bukkit tyle pamieci po prostu nie przetworzy i wywali serwa

Opublikowano

Spokojnie do 250 graczy, więcej nie ze względu na średni procesor. 

Opublikowano

Spokojnie do 250 graczy, więcej nie ze względu na średni procesor. 

Mam gorszą maszynę i na niej 200 graczy , 0 lagów .  A tutaj 3 razy lepszy procesor + więcej ram ....

Opublikowano

Nie słuchaj się tych buraków u góry, bo gadają bzdury i nigdy nie przeliczaj RAM/SLOT.

Podstawą dla dobrego serwera jest jego optymalizacja, wgraj dobrze zoptymalizowany silnik, myśl logicznie podczas konfigurowania pluginów - im mniej rzeczy na raz będzie wykonywał serwer, tym lepiej.

Po drugie, nie wynaleziono jeszcze takiego silnika pod serwery minecraft, żeby pociągnał np. 500 graczy bez żadnych lagów, z normalną ograniczoną mapą, respem mobów itd. - Silnik po prostu tego nie wytrzyma, maszyna nie ma tutaj nic do rzeczy.

Silnika nie wynaleziono, ale wynaleziono BungeeCord, czyli możesz swoją mapę postawić na kilku silnikach, dzięki temu np. w przypadku twojego dedyka spokojnie pociągniesz 500-1000 osób, w przypadku serwera np. skyblock itd., gdzie mapa jest mała, jest wiele "sektorów", czyli silników możesz pociągnąć znacznie więcej.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Opublikowano

Nie słuchaj się tych buraków u góry, bo gadają bzdury i nigdy nie przeliczaj RAM/SLOT.

Podstawą dla dobrego serwera jest jego optymalizacja, wgraj dobrze zoptymalizowany silnik, myśl logicznie podczas konfigurowania pluginów - im mniej rzeczy na raz będzie wykonywał serwer, tym lepiej.

Po drugie, nie wynaleziono jeszcze takiego silnika pod serwery minecraft, żeby pociągnał np. 500 graczy bez żadnych lagów, z normalną ograniczoną mapą, respem mobów itd. - Silnik po prostu tego nie wytrzyma, maszyna nie ma tutaj nic do rzeczy.

Silnika nie wynaleziono, ale wynaleziono BungeeCord, czyli możesz swoją mapę postawić na kilku silnikach, dzięki temu np. w przypadku twojego dedyka spokojnie pociągniesz 500-1000 osób, w przypadku serwera np. skyblock itd., gdzie mapa jest mała, jest wiele "sektorów", czyli silników możesz pociągnąć znacznie więcej.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Nie wiem czy przeczytałeś, mój post ale chyba nie. Więc wybaczam Ci nazwanie mnie burakiem. 

Poza tym zgadzam się z tym co napisałeś w 100%, ale i tak przyjdzie tutaj ktoś kto napisze: "Najlepiej 120 mb na 1 slot ! !!!!!!", a autor tematu stwierdzi, że gadasz głupoty. Ot mpcforum. 

Opublikowano

Nie wiem czy przeczytałeś, mój post ale chyba nie. Więc wybaczam Ci nazwanie mnie burakiem. 

Poza tym zgadzam się z tym co napisałeś w 100%, ale i tak przyjdzie tutaj ktoś kto napisze: "Najlepiej 120 mb na 1 slot ! !!!!!!", a autor tematu stwierdzi, że gadasz głupoty. Ot mpcforum. 

Trzeba się patrzeć też na procesor :P. A ram to nie trzeba aż 120 MB :) Mi na 200 graczach używa 8 G ram .

Opublikowano

Dla tych co piszą odnośnie ramu;

2ch9qv8.jpg

Przy 300 osobach ciągnie mi 4gb ramu (moja konfiguracja).

Co do autora;

- Weź nie więcej niż 16 ramu, daj 12-13 na server resztę najlepiej na poprawne funkcjonowanie bazy danych php, apache itp.

- Procek niech najlepiej będzie max 4 rdzeniowy (Po 3.7 Ghz [MAŻENIE]), bo chyba każdy wie że serwery mc są jedno wątkowe (pobierają tylko 1 rdzeń).

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...